Ξεσάλωσαν οι καπιταλ(η)στές

0

Πριν από ένα χρόνο, στο εργοστάσιο της εταιρίας «Αφοί Βλάχου ΑΕ» έγιναν απεργιακές κινητοποιήσεις, για την επαναπρόσληψη ενός συνδικαλιστή συναδέλφου τους, ο οποίος εργαζόταν μέσω δουλεμπορικού γραφείου. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους, που στηρίζονταν συνδικαλιστικά από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής και από το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου σύρθηκαν στα δικαστήρια και κηρύχτηκαν «παράνομες και καταχρηστικές». Ομως, ο πέλεκυς της αστικής δικαιοσύνης δεν τους λύγισε. Συνέχισαν και κέρδισαν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους.

Ενα χρόνο μετά, οι εργάτες της «Αφοί Βλάχου ΑΕ» βρίσκονται αντιμέτωποι με την ποινική καταστολή. Μετά από μηνύσεις που υπέβαλε η εταιρία, κλήθηκαν για απολογία στον ανακριτή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Αν. Αττικής, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και δύο ακόμη εργαζόμενοι, μέλη της Σωματειακής Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση. Οι εργάτες απάντησαν με τετράωρη στάση εργασίας τη μέρα που οι συνάδελφοί τους είχαν κληθεί για απολογία.

Οι καπιταλιστές έχουν ξεσαλώσει. Εκτιμούν ότι η συγκυρία τους ευνοεί για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Κι έχουν στο πλευρό τους το μηχανισμό καταστολής του αστικού κράτους. Αν οι εργάτες δεν αντιτάξουν οργανωμένη ταξική άμυνα, οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν από εργασιακά γκέτο σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: