Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
  • Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα
  • Σαν σήμερα 16 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»«Μη μου άπτου» κριτική του ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση
Εργατικά Παιδεία

«Μη μου άπτου» κριτική του ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2020, 06:56

Κριτική «μη μου άπτου» ασκεί το ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά βίου Μάθησης». Δεν θα μπορούσε άλλωστε να πράξει διαφορετικά το «επιστημονικό» όργανο των γραφειοκρατών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, που έχουν πλήρως αστικοποιηθεί και ενσωματωθεί στο σύστημα, αποτελώντας «θεσμό» του και μακρύ χέρι του μέσα στο εργατικό κίνημα.

Η αφετηρία από την οποία ξεκινά η τοποθέτηση του ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ είναι η αποδοχή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης (ΕΕΚ) από την λυκειακή βαθμίδα. Δεν αμφισβητείται δηλαδή η ύπαρξη δύο τύπων Λυκείων (Γενικό Λύκειο και Επαγγελματικό Λύκειο). Κοντολογίς, απορρίπτεται, έστω και σε επίπεδο διακήρυξης, η με ενιαίο τρόπο παροχή ολοκληρωμένης γενικής μόρφωσης για όλα τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 18 ετών, η ολόπλευρη ανάπτυξη δηλαδή της προσωπικότητας και ο εφοδιασμός με στέρεη γνώση, πάνω στην οποία θα πατήσει στη συνέχεια οποιοσδήποτε προσανατολισμός τους, πανεπιστημιακής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης (όλα αυτά με την σχετική έννοια που έχει το σχολείο στον καπιταλισμό). Αντ’ αυτού προκρίνεται η πρόωρη ειδίκευση-κατάρτιση που θα ξεκινά μετά το τέλος της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ο διαχωρισμός των μαθητών σε δυο κατηγορίες, εκ των οποίων η δεύτερη (τα ΕΠΑΛ) προορίζεται κατά κανόνα για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ είναι επίσης θερμός υποστηρικτής της συμμετοχής της καπιταλιστικής αγοράς στα όργανα οργάνωσης και διαχείρισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης (σύμφωνα με το νομοσχέδιο το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.) «με τριετή θητεία, με συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων, εκπροσώπων της αγοράς και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων» και το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.), στο οποίο συμμετέχουν και πάλι εκπρόσωποι εργοδοτικών φορέων, της Περιφέρειας, και της Περιφεριακής Ενωσης Δήμων, καθώς και αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ).

Θεωρεί, δηλαδή, ότι  οι καπιταλιστές, οι δημαρχαίοι, οι τοπικοί παράγοντες, οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές πρέπει να έχουν λόγο στο περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις των σπουδών στην ΕΕΚ, ανάλογα με τις περιστασιακές ανάγκες της αγοράς. Στόχος είναι η δημιουργία αποθέματος «χεριών», φθηνών δηλαδή και ευέλικτων εργαζόμενων, με γνώσεις και δεξιότητες μιας χρήσης, που γρήγορα αποχτιούνται και γρήγορα χάνονται.

Θεωρεί, όμως, αυτήν τη συμμετοχή, όσον αφορά την πάρτη τους (των αστογραφειοκρατών) λειψή, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τη συμμετοχή στην Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή (ΚΕΕ), έργο της οποίας είναι η «επιστημονική» κάλυψη του περιεχομένου και των κατευθύνσεων που υιοθετούνται για την ΕΕΚ. Ζητά, λοιπόν, τη συμμετοχή και εκπροσώπων των «Ερευνητικών Ινστιτούτων των κοινωνικών εταίρων» στο εν λόγω όργανο. Αλλωστε είναι γνωστό ότι από το 1995 η ΓΣΕΕ έχει ιδρύσει Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ), ώστε να διευρύνει τις παρεμβάσεις και τα πλοκάμια στην αγορά εργασίας, στους μηχανισμούς του αστικού κράτους με αντίστοιχες φυσικά οικονομικές απολαβές.

Υποτίθεται ότι η ΓΣΕΕ είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργατών, γι’ αυτό και πρέπει να παίξει σε ένα βαθμό «για τα μάτια», αυτόν τον ρόλο. Να μην πετάξει δηλαδή ολωσδιόλου αυτό το «φιλεργατικό» προσωπείο μπροστά σε μέτρα-διατάξεις που ευλογούν την παιδική εργασία και εξευτελίζουν πλήρως την εργατική δύναμη. Ετσι, απορρίπτεται η μεταγυμνασιακή Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης -ΕΣΚ- διετούς διάρκειας), που θεσπίζει το νομοσχέδιο, ενώ αντίθετα υποστηρίζεται θερμά το έργο των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ) (γίνονται δεκτοί κάτοχοι τουλάχιστον Ενδεικτικού Α’ Τάξης Λυκείου και ηλικίας έως 23 ετών).

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η ελληνική οικονομία και αγορά εργασίας δεν βρίσκονται πλέον στις δεκαετίες των 50, 60, 70 και ότι «η καθιέρωση του επιπέδου 3 (σ.σ. είναι το επίπεδο με το οποίο εναρμονίζεται το ελληνικό με το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων) ουσιαστικά σηματοδοτεί την πρόωρη έξοδο των πιο ευάλωτων μαθητών σε ένα πεδίο εξαιρετικά δύσβατο και απαιτητικό -ιδίως για αυτή την ηλικιακή ομάδα- νομιμοποιώντας ουσιαστικά το είδος μιας άτυπης διαρροής από τις εγκύκλιες σπουδές προς ένα κατώτερο ουσιαστικά επίπεδο τεχνικής κατάρτισης. Πολύ περισσότερο η θέσμιση της μαθητείας σε ανήλικους μαθητές εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους για την ανάπτυξη μορφών εκμετάλλευσης και καταχρηστικών πρακτικών αφού πρόκειται για φαινόμενα που δυστυχώς έχουν επισημανθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες».

Το ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ, ενώ θεωρεί ότι οι θεσμοί της «μαθητείας» και «πρακτικής άσκησης» «απαιτείται να ενταθούν, να ενισχυθούν και να θωρακιστούν περαιτέρω», την ίδια στιγμή σημειώνει ότι «καθίσταται αναγκαίος ο συνεχής έλεγχος των συνθηκών του ‘’προγράμματος μάθησης στον εργασιακό χώρο’’ ή της ‘’πρακτικής άσκησης’’». Δεν γνωρίζουν οι γραφειοκράτες ότι στα καπιταλιστικά κάτεργα βασιλεύει η πλήρης ασυδοσία, ότι οι «έλεγχοι» είναι υποτυπώδεις ή δεν γίνονται καθόλου και ότι επικρατεί τρομοκρατία, που αποτρέπει τους νέους «μαθητευόμενους» και «πρακτικώς ασκούμενους» να προβαίνουν σε καταγγελίες; Ολα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά γι’ αυτό και ενώ στηρίζουν τη γενίκευση και θεσμοθέτηση της μαθητείας, αναγκάζονται να ψελλίσουν και κάποιες ενστάσεις που είτε αφορούν την τάχα ένταση των ελέγχων είτε την πρακτική άσκηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «το να τίθεται η πρακτική άσκηση ως εναλλακτική της μαθητείας, (σ.σ. στο πλαίσιο των ΙΕΚ) ισοδυναμεί με κίνητρο προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να προτιμήσουν την ανασφάλιστη, άτυπη και εν δυνάμει χωρίς αμοιβή πρακτική άσκηση, σε βάρος της τυπικά ρυθμισμένης, αμειβόμενης βάση σύμβασης και με το 100% του κατώτατου μισθού και ασφαλισμένης μαθητείας».

Ενστάσεις επίσης διατυπώνονται και όσον αφορά τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, τα οποία κατά το ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ πρέπει να είναι Πειραματικά, καθώς το κριτήριο επιλογής για τη φοίτηση στα Πρότυπα ΕΠΑΛ (βαθμός απολυτήριου Γυμνασίου) «παρουσιάζει μια αντίφαση σε σχέση με έναν από τους βασικούς στόχους του σ/ν, δηλαδή την αύξηση του αριθμού των μαθητών που κατευθύνονται προς την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση». Κοντολογίς, οι αστογραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, αγωνιούντες στον ίδιο βαθμό με το σύστημα και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι έχει μεγεθυνθεί η τάση της εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακή μόρφωση και η ΕΕΚ δεν είναι, παρά τα συνεχή φτιασιδώματα, «ελκυστική» για τα παιδιά της εργατικής τάξης, προσπαθούν να προφυλάξουν το υπουργείο Παιδείας από το ατόπημα να μπει ένας παραπάνω φραγμός στην ενίσχυση της ΕΕΚ.

ΥΓ. Στο νομοσχέδιο προστέθηκε ως άρθρο 114 και μια ύπουλη διάταξη, που ανοίγει το δρόμο στην «αποκέντρωση» ακόμη και στις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή, προσλαμβάνονται… ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ενός διδακτικού έτους… Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων ωρομισθίων για πρόσληψη… ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης εκδίδει τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη ωρομισθίων…».

Δηλαδή, οι διορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, που έχουν συμφέρον να είναι αρεστοί στους πολιτικούς παράγοντες και στην «τοπική κοινωνία» και κάνουν πολιτικά παιχνίδια, θα μπορούν να καταρτίζουν τοπικούς πίνακες (!) πρόσληψης εκπαιδευτικών, τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα ειδικής πρόσκλησης προσλήψεων σε κεντρικό επίπεδο από τους πίνακες αναπληρωτών-μόνιμων σε περίπτωση που μέσα στη σχολική χρονιά υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση που δεν έχουν καλυφθεί από αναπληρωτές.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΓΣΕΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 17/12
Επόμενο άρθρο Οι υπουργοί του Μητσοτάκη αυτοπαγιδεύτηκαν από τα πολλά και θορυβώδη ψέματά τους

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παιδεία 8 Αυγ 2026, 05:27

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

Παιδεία 6 Αυγ 2026, 18:24

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

Παιδεία 2 Αυγ 2026, 19:43

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:11

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

Κύπρος: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1968: Εκρηξη βόμβας σε γιαπί κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο “Παγκόσμιο” στο Καλαμάκι.

1974: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

1990: 140 νεκροί σε φυλετικές ταραχές σε κωμοπόλεις γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).

1991: Πραξικόπημα κατά της περεστρόικα (Ρωσία).

2003: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας της Ουγκάντα Ιντί Αμίν.

2010: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo