Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Ιούνη
  • Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης
  • Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς
  • EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών
  • ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση
  • Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Εξω τώρα οι δουλέμποροι
Εργατικά

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

Εξω τώρα οι δουλέμποροι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Απρ 2009, 00:00

Σε κρίσιμο σημείο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις της ΠΕΚΟΠ με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ για το θέμα της εκδίωξης του εργολάβου-δουλέμπορου (ΟΙΚΟΜΕΤ) και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα, αποσαφήνισε όμως το τοπίο. Ενα τοπίο που θέτει νέες δυσκολίες στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί μετά τη δολοφονική απόπειρα ενάντια στην Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΗΣΑΠ δήλωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη, 14 Απρίλη, θα υποβάλει πρόταση στο ΔΣ του ΗΣΑΠ για προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, με μοριοδότηση των ήδη εργαζόμενων στην καθαριότητα ως υπάλληλοι της ΟΙΚΟΜΕΤ. Σε καμιά στιγμή της συζήτησης, όμως, δεν ακούστηκε από το στόμα του λέξη για καταγγελία της σύμβασης με την ΟΙΚΟΜΕΤ.

Οταν τέθηκε καθαρά και επιτακτικά το αίτημα να διώξει τον Οικονομάκη και την εταιρία του, επικαλέστηκε τις ανάγκες καθαριότητας των σταθμών και των συρμών του ΗΣΑΠ, στο μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που μπορεί να πάρει χρόνο (βέβαια, το πόσο χρόνο θα πάρει είναι κυρίως θέμα πολιτικής βούλησης και όχι γραφειοκρατικό). Ο ίδιος αρνιόταν να προτείνει λύση και ζητούσε πρόταση από την ΠΕΚΟΠ. Είχε, όμως, καλέσει στη σύσκεψη δυο γραφειοκράτες συνδικαλιστές από την ΕΘΕΛ, οι οποίοι έβγαλαν πολύ… πόνο για τους μετανάστες που δεν μπορούν να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Πρότειναν, λοιπόν, να παραμείνει το καθεστώς των εργολάβων και να αναλάβουν τα σωματεία να ελέγχουν την τήρηση των όρων της νομοθεσίας και των συμβάσεων, πράγμα που αυτοί έχουν τάχα καταφέρει στην ΕΘΕΛ. Αυτό ξεσήκωσε την οργή των μελών της ΠΕΚΟΠ, που έχουν από πρώτο χέρι γνώση του τι γίνεται και με τον εργολάβο της ΕΘΕΛ. Από άλλα συνδικαλιστικά στελέχη, που δεν ήταν παρόντα στη σύσκεψη, υπάρχει πρόταση ν’ αρχίσουν να εργάζονται οι καθαριστές με μπλοκάκι. Δηλαδή, να απεμπολήσει το κίνημα το αίτημά του για σταθερές θέσεις εργασίας και να βαφτίσει τους εργάτες… ελευθεροεπαγγελματίες.

Οπως καταλαβαίνετε, η εμπλοκή αφορά το μεσοδιάστημα από την εκδίωξη του εργολάβου μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη από τον ΗΣΑΠ προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Γι’ αυτό το μεσοδιάστημα η μόνη λύση είναι η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οχτάμηνες), «για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών» (άρθρο 20 ν. 2190/94).

Ολη αυτή η διαδικασία (προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αρχικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια με συμβάσεις αορίστου χρόνου), με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία, αποκλείει όσους μετανάστες δεν είναι από χώρες-μέλη της ΕΕ. Δηλαδή, για να μιλάμε με πραγματικά δεδομένα, αποκλείει όσους δεν κατάγονται από τις 12 νέες χώρες-μέλη της ΕΕ. Το ρατσιστικό πλέγμα που έχει δημιουργήσει το ελληνικό κράτος, με την επίκληση «εθνικών λόγων», απαγο- ρεύει στους μη κοινοτικούς να προσλαμβάνονται από το Δημόσιο και από επιχειρήσεις που ελέγχει το Δημόσιο, την ίδια ώρα που τους επιτρέπει να εργάζονται στους ίδιους «εθνικά ευαίσθητους» χώρους ως υπάλληλοι των εργολάβων-δουλέμπορων. Είναι ένα ρατσιστικό πλέγμα που πρέπει να αγωνιστούμε για να καταργηθεί και το σημείο που έχει φτάσει ο αγώνας του κινήματος αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα βοηθά για να αναδειχτεί αυτός ο στόχος και να γίνει στόχος του κινήματος.

Ομως, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι. Το κίνημα έχει κλονίσει το καθεστώς των δουλεμπόρων σε δυο μεγάλους εργασιακούς χώρους, τον ΗΣΑΠ και το ΑΠΘ. Οι επιλογές είναι δύο: ή φεύγουν οι δουλέμποροι και εξασφαλίζουμε μόνιμες θέσεις εργασίας (αορίστου χρόνου) ή περιμένουμε να καταργηθούν οι απαγορεύσεις για πρόσληψη μη κοινοτικών μεταναστών και στο μεταξύ παραμένουν οι δουλέμποροι.

Ξεκινώντας από το δεύτερο πρέπει να πούμε, για να είμαστε ειλικρινείς και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, ότι θα ξοδέψουμε το τεράστιο κεφάλαιο που έχει συγκεντρωθεί μετά την επίθεση στην Κ. Κούνεβα. Οι δουλέμποροι θα παραμείνουν στα πόστα τους, τον πρώτο καιρό θα κάνουν τους τυπικούς και νομοταγείς, το κίνημα σιγά-σιγά θα υποχωρήσει και μια αδύναμη ΠΕΚΟΠ θα μείνει μόνη της να παλεύει άνισα με τους δουλέμπορους που στο μεταξύ θα επιστρέψουν στο παλιό καθεστώς. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με τυχοδιωκτισμό, που δεν μπορεί καμιά δήθεν «ταξική αδιαλλαξία» να τον δικαιολογήσει.

Το κίνημα πρέπει να έχει τακτική και όχι μόνο συνθήματα και καλές προθέσεις, που δεν απέχουν και πολύ από την ηθικολογία. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μια τακτική-μονόδρομο στις σημερινές συνθήκες.

1 Ο μόνος τρόπος για να φύγουν οι δουλέμποροι είναι η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, εφόσον μιλάμε για Δημόσιο ή για επιχειρήσεις του Δημόσιου.

2 Ο μόνος τρόπος για να φύγουν άμεσα οι δουλέμποροι είναι η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το μεσοδιάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί. Αν δεν γίνει αυτό, τότε οι δουλέμποροι θα παραμείνουν για το μεσοδιάστημα, το οποίο μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο, με συνεχή «τρεναρίσματα» του διαγωνισμού. Στο τέλος μπορεί να ακυρωθεί ακόμα και ο διαγωνισμός και οι «αναβαπτισμένοι» δουλέμποροι να μείνουν για πάντα.

3 Αν κάποιοι θεωρούν κατακτημένη ή έστω εύκολη αυτή τη διαδικασία, κάνουν λάθος. Η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για «απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες» μπορεί να γίνει μόνο με Πράξη του Υπουργικού Συμβούλιου. Δε μπορεί, δηλαδή, ο ΗΣΑΠ να πάρει προσωπικό μόνος του, αλλά πρέπει να προσφύγει στην κυβέρνηση. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι για να υλοποιηθεί αυτό θα χρειαστεί σκληρός αγώνας. Οσο δεν κερδίζεται αυτό ο Οικονομάκης θα παραμένει στον ΗΣΑΠ. Εκτός αν μας πει κάποιος ότι πρέπει να φύγει αυτός και να ‘ρθει άλλος Οικονομάκης στη θέση του Οικονομάκη.

4 Αν κατακτηθεί αυτή η διπλή διαδικασία (ορισμένου χρόνου – αορίστου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ) έστω σ’ ένα χώρο, τότε θ’ αρχίσει «να ξηλώνεται το πουλόβερ» παντού. Αν όχι, τότε θα χαθεί και ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι τώρα. Ας σημειώσουμε πως ό,τι έχει κατακτηθεί δεν είναι σίγουρο, αφού τα πάντα είναι ακόμα στον αέρα και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μάνατζερ που έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν (ΗΣΑΠ-ΑΠΘ) το έχουν κάνει υπό την πίεση του κινήματος, αλλά ακόμα κρατούν άμυνα και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, μπας και αποφύγουν την πίεση και όλα συνεχιστούν όπως πριν.

5 Αν κερδηθεί αυτή η διαδικασία, δημιουργούνται καλύτεροι όροι και για την κατάργηση του ρατσιστικού πλέγματος που απαγορεύει την πρόσληψη μη κοινοτικών εργαζόμενων. Το ίδιο το κράτος θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εξαιρέσεις, αν το κίνημα επικεντρωθεί στη συνέχεια σ’ αυτό το στόχο. Για να πάμε εκεί, θα πρέπει πρώτα να κατοχυρώσουμε αυτά που διεκδικούμε σήμερα. Αν τα χάσουμε αυτά, θα χάσουμε και το κίνημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι και στη διαπραγμάτευση που γίνεται στο ΑΠΘ, ως αποτέλεσμα της πολυήμερης κατάληψης της πρυτανείας, οδηγούνται στη λύση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η μόνη λύση που έχει σήμερα το κίνημα ενάντια στο δουλεμπόριο. Αλλωστε, αυτή η λύση συμφωνήθηκε και μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου του ΗΣΑΠ, της ΠΕΚΟΠ και εκπροσώπων του κινήματος αλληλεγγύης τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας. Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να στηρίξει την ΠΕΚΟΠ και όχι να την πιέζει με ιδεοληψίες και ψευτοδιλήμματα, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια ταλαντεύσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε ήττα αυτές τις κρίσιμες ώρες, που παίζονται πολλά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

Καπιταλισμός με τις πλάτες του κράτους (3)
Επόμενο άρθρο

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

Παραμένουν στο Σύνταγμα

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

Εργατικά 31 Μάι 2026, 08:31

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

Εργατικά 25 Μάι 2026, 11:19

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

Εργατικά 21 Μάι 2026, 12:09

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
Καταστολή

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

10 Ιούν 2026, 21:12
Διεθνή

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

10 Ιούν 2026, 20:07
Πολιτική

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

10 Ιούν 2026, 19:25
Κόντρες

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

10 Ιούν 2026, 13:10
Διεθνή

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Noρβηγία

10 Ιούν 2026, 11:51
Πολιτική

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

10 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

10 Ιούν 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

10 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια

9 Ιούν 2026, 22:31
Διεθνή

Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών

9 Ιούν 2026, 21:50
Καταστολή

Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής

9 Ιούν 2026, 21:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας.

Φινλανδία: Ημέρα Ελσίνκι (1550).

Φιλιππίνες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1898).

1891: Πυροβολείται από άνεργο εργάτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ (πέθανε μετά από δύο ημέρες).

1975: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει αίτηση ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

1986: Η Νότια Αφρική κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυλετικών ταραχών.

1991: Ο Μπόρις Γιέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

2005: Το Κουβέιτ αποκτά την πρώτη γυναίκα υπουργό στην ιστορία του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αυτή, λοιπόν, η κωμικοτραγική «Βαβέλ», αν και μιλάει με τελείως διαφορετικές γλώσσες, μπορεί να συνεννοηθεί. Και μπορεί να συνεννοηθεί μόνο σε ένα κοινό σύνθημα: «να πέσει η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης». Λοιπόν, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Έτσι, μην περιμένετε ότι στην προεκλογική περίοδο θα συγκριθούν προγράμματα, θέσεις και ιδέες, παρά μόνο καταγγελίες, fake news και προπαγάνδα. Από τη μία πλευρά, θα παρελαύνουν με τάχα σημερινά προσωπεία χθεσινοί πρωταγωνιστές, με προχθεσινά συνθήματα, αλλά και κόμματα που εισηγούνται ένα εύκολο και κυρίως ακοστολόγητο αύριο, την ώρα που η δική τους βελόνα παραμένει κολλημένη σε περασμένες δεκαετίες. Ενώ, από την άλλη πλευρά, ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός θα συναντιούνται στο πεδίο του αντισυστημισμού. «Πλαστογράφοι της ελπίδας» και «τυμβωρύχοι του θυμού» θα γίνονται ένα, για να ενωθούν τελικά στην πράξη και με όσους «πωλούν» τη θρησκεία με το μέτρο και τον πατριωτισμό με το κιλό. Μια συμμαχία κατά της Νέας Δημοκρατίας, που καταλήγει τελικά απειλή κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Μη γελιέστε, ο θίασος αυτός δεν έχει στόχο να κυβερνήσει, αλλά να εξαντλήσει την Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αν αναρωτιέστε τι σας θυμίζει αυτή η τοποθέτηση του Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, να σας το πούμε για να μην κουράζεστε. Θυμίζει την τοποθέτηση του αρχιχουντικού Παπαδόπουλου στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το στρατιωτικοφασιστικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του 1967. Οπως ο Παπαδόπουλος τσουβάλιασε όλο τον αστικό πολιτικό κόσμο στο τσουβάλι της «φαυλοκρατίας» έτσι και ο Μητσοτάκης τσουβαλιάζει όλη την αντιπολίτευση στον «αντισυστηματισμό». Ταυτίζει την αστική αριστερά και κεντροαριστερά με την ακροδεξιά. Και κατηγορεί όλα τα κόμματα – πλην ΝΔ – ότι δε θέλουν να κυβερνήσουν αλλά να «εξαντλήσουν» τη χώρα. Να την οδηγήσουν «εις τον κρημνόν» όπως έλεγε ο αρχιχουντικός Παπαδόπουλος. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Παπαδόπουλος με τη χούντα του έβαλαν τη χώρα «εις τον γύψον», ενώ ο Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να πάει σε εκλογές. Θέλει να πάει, όμως, σε εκλογές χρησιμοποιώντας τη λογική Παπαδόπουλου ως εργαλείο εκφοβισμού. ‘Η, αν θέλετε, τροποποιώντας τη λογική του Λουδοβίκου ΙΕ’: Après moi, le déluge – Μετά από εμένα η καταστροφή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    17Ν
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Εφετείο 17Ν
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    ΕΛΑ
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Ποιοι είμαστε
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Επικοινωνία
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Όροι χρήσης
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Ποιοι είμαστε
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Επικοινωνία
  • Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις ΠΕΚΟΠ-ΗΣΑΠ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo