Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;
  • Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε
  • Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;
  • Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα
  • Σαν σήμερα 4 Ιούνη
  • Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Εξακολουθούν να δίνουν ψεύτικα ποσοστά ανεργίας
Εργατικά

Εξακολουθούν να δίνουν ψεύτικα ποσοστά ανεργίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Φεβ 2009, 00:00

Συνεχίζει το χαβά του ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ Εμ. Κοντοπυράκης. Εκτελώντας κυβερνητική εντολή να εμφανίζει την ανεργία μειούμενη, και τους 10 πρώτους μήνες του 2008 εμφάνισε την ανεργία μειούμενη κατά 10% κατά μέσο όρο. Ο κύριος αυτός αγνόησε προκλητικά το γεγονός ότι από την αρχή του 2008 μειώνονταν δραματικά η βιομηχανική παραγωγή, η οικοδομική δραστηριότητα, οι εξαγωγές, η ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση, με συνέπεια τη μείωση της απασχόλησης και την αύξηση της ανεργίας. Ο ίδιος και ο πολιτικός του προϊστάμενος αγνοούσαν ακόμη προκλητικά την παγκόσμια οικονομική κρίση, που ξέσπασε αρχικά στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και επεκτάθηκε παντού με ταχύτητα και ορμή χιονοστοιβάδας, και συνέχιζαν να εμφανίζουν ακόμη και την ανεργία του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη του 2008 μειούμενη κατά 10%!

Από τις 12 Φλεβάρη του 2009, που η ΕΣΥΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία του Νοέμβρη του 2008, άλλαξαν την τακτική τους και άρχισαν να εμφανίζουν ελαφρώς αυξανόμενη την ανεργία (κατά 2,63%). Το ποσοστό αυτό είναι φυσικά μικρότερο από το 10% και έτσι μας προϊδεάζουν για τα ποσοστά αύξησης της ανεργίας που θα δώσουν για το Δεκέμβρη του 2008 και για τους μήνες του 2009.

Προς την ίδια κατεύθυνση (της εικονικής μείωσης της ανεργίας) δρούσε και δρα ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης. Εμφάνιζε σταθερά μειούμενη την εγγεγραμμένη ανεργία, χρησιμοποιώντας ως βασικά εργαλεία διάφορες εγκυκλίους και τα προγράμματα stage, που είναι προγράμματα μαύρης και φτηνής εργασίας. Εκτός από το ΙΚΑ και τ’ άλλα ασφαλιστικά ταμεία, τα προγράμματα stage χρησιμοποι-ούν και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Εχουμε κατ’ επανάληψη απευθυνθεί στην αρμόδια διεύ-θυνση του ΟΑΕΔ ζητώντας να μας δώσει αναλυτικά όλα τα προγράμματα stage. Η προϊσταμένη μας παρέπεμψε στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του διοικητή του ΟΑΕΔ και αυτός με την σειρά του στον Γ. Βερναδάκη, ο οποίος κρατά ως εφτασφράγιστο μυστικό τα στοιχεία αυτά, με τα οποία κάνει το παιχνίδι για τη λογιστική μείωση της ανεργίας.

Με νόμο καθιερώθηκε από την 1η Γενάρη του 2002 το σύστημα των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) για την πληρωμή των ενσήμων στο ΙΚΑ. Η Στατιστική υπηρεσία του ΙΚΑ άρχισε να επεξεργάζεται τα στοιχεία αυτά και με μια καθυστέρηση 11 περίπου μηνών δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Για παράδειγμα, η υπηρεσία αυτή του ΙΚΑ έχει δώσει στη δημοσιότητα τους απασχοληθέντες και καταγραφέντες εργαζόμενους του Μάρτη του 2007. Αν τα πρώτα χρόνια οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Στατιστικής του ΙΚΑ (σύμφωνα με δική τους δήλωση) επεξεργάζονταν το 94% των ΑΠΔ, τώρα επεξεργάζονται σχεδόν το σύνολο των ΑΠΔ που καταθέτουν οι καπιταλιστές εργοδότες στο ΙΚΑ. Με δεδομένο ότι υπάρχει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, είναι σίγουρο ότι οι πραγματικά απασχοληθέντες είναι περισσότεροι απ’ αυτούς που δηλώνονται στο ΙΚΑ. Παρολαυτά όμως, βγαίνουν πιο ασφαλή συμπεράσματα από τα στοιχεία του ΙΚΑ, παρά από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, που στηρίζεται στο στατιστικό δείγμα 30 με 40 χιλιάδων εργαζόμενων προκειμένου να βγάλει τα ποσοστά απασχόλησης και ανεργίας.

Είναι γνωστό ότι στο ΙΚΑ ασφαλίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που ασκούν εξαρτημένη εργασία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΙΚΑ φτιάξαμε τον πίνακα που δημοσιεύουμε. Στην πρώτη σειρά καταγράφεται ο αριθμός των οικοδόμων και στη δεύτερη σειρά ο αριθμός του συνόλου των εργαζόμενων. Επίσης, με στοιχεία της ΕΣΥΕ μελετήσαμε την απασχόληση στον αγροτικό τομέα. Η ΕΣΥΕ κατατάσσει τους αγρότες σε τέσσερις κατηγορίες: αυτοαπασχολούμενους αγρότες που απασχολούν εργάτες γης, αυτοαπασχολούμενους που δεν χρησιμοποιούν εργάτες, αγροτοεργάτες και βοηθούς-μέλη των οικογενειών των αγροτών που επίσης απασχολούνται. Ετσι, καταγράψαμε όλους τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους εργαζόμενους στο δημόσιο που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Μένουν έξω οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που ασφαλίζονται στο δημόσιο και στα ειδικά ταμεία, καθώς επίσης οι έμποροι και βιοτέχνες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και οι ελευθεροεπαγγελματίες που έχουν χωριστά Ταμεία. Οπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, η απασχόληση στηρίζεται στους τομείς για τους οποίους έχουμε στοιχεία και έτσι μ’ αυτά τα στοιχεία μπορούμε να αποδείξουμε την ορθότητα  ή μη των στοιχείων που δίνουν οι κυβερνητικοί. Ας τολμήσουν να υποστηρίξουν ότι η ανάπτυξή τους στηρίχτηκε στην απασχόληση στο δημόσιο, και τους μαγαζάτορες και τους ελευθεροεπαγγελματίες.

Το 2003 οι αγρότες ήταν 642.910 (40.900+380.620 + 32.820+188.570 ανά κατηγορία της ΕΣΥΕ), ενώ το 2007 ήταν 505.010 (39.170+306.770 +29.370+129.700 ανά κατηγορία). Μέσα σε μια πενταετία οι αγρότες μειώθηκαν κατά 137.900, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι φτωχοί αγρότες, που ανήκουν στη δεύτερη και την τέταρτη κατηγορία.
Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ το 2003 ήταν 1.805.234, ενώ το 2007 έφτασαν τους 1.961.741. Είχαμε, δηλαδή, μια αύξηση κατά 156.505 άτομα.

Αθροίζοντας τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους αγρότες διαπιστώνουμε ότι η απασχόληση αυξήθηκε μόνο κατά 18.695 άτομα. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, που το 2007 εμφάνιζαν ως μέσο ποσοστό ανεργίας το 8.3% (μείωση μιας μονάδας σε σχέση με το 2003)!

Σε ό,τι αφορά τη μέθοδο μέτρησης της ανεργίας από την ΕΣΥΕ πρέπει να σημειώσουμε και τα εξής. Το ίδιο το ποσοστό είναι χαμηλό διαχρονικά, γιατί ένας εργαζόμενος που εργάζεται ακόμη και μια ώρα τη βδομάδα δεν θεωρείται άνεργος. Ακόμη, δεν θεωρούνται άνεργα τα μέλη της οικογένειας που δουλεύουν χωρίς μισθό σε μια οικογενειακή επιχείρηση. Επίσης, θεωρούνται απασχολούμενοι οι εργαζόμενοι που «αμείβονται» ακόμη και με φαγητό!. Τέλος, η ΝΔ χρησιμοποιεί τα προγράμματα stage προκειμένου να μειώσει λογιστικά την ανεργία. Σημειώνουμε ότι ήταν λάθος η εκτίμηση ότι το 2007 αυξήθηκε σημαντικά η απασχόληση στην οικοδομή, λόγω του μέτρου να μην υπολογίζεται ο ΦΠΑ στις οικοδομές που είχαν βγάλει άδεια μέχρι τέλος του 2006. Τελικά, αυτό δεν συνέβη, όπως  αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΙΚΑ. Η απασχόληση δεν αυξήθηκε ούτε σε σχέση με το 2006.

Αποκαλύπτονται λοιπόν τα ψεύδη της κυβέρνησης και των κολαούζων της, ότι μείωσαν κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣούζα μπροστά στον Βγενόπουλο
Επόμενο άρθρο Προς κουκούλωμα και αυτό το σκάνδαλο

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

Εργατικά 31 Μάι 2026, 08:31

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

Εργατικά 25 Μάι 2026, 11:19

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

Εργατικά 21 Μάι 2026, 12:09

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
Κόντρες

Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

2 Ιούν 2026, 14:14
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

2 Ιούν 2026, 12:53
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

2 Ιούν 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

Ημέρα για τα παιδιά-θύματα επιθετικότητας.

Φινλανδία: Ημέρα σημαίας (1867).

1942: Η πρώτη εκτέλεση στο σκοπευτήριο Καισαριανής από τους ναζί: Εκτελούνται οι πλωτάρχες του Λιμενικού Σώματος Η. Καζάκος και Γ. Κωτούλας.

1951: Ιδρύεται η ΕΔΑ.

1969: Εκατό φοιτητές νεκροί από στρατιώτες σε διαδήλωση στην Κινσάσα (Κονγκό).

1980: Βόμβα μεγάλης ισχύος στα δικαστήρια της οδού Σανταρόζα.

1994: Δολοφονική απόπειρα κατά των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη, Γιάννη Θεωνά και Μιχάλη Σπυριδάκη στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο 15χρονος Αλβανός Afrim Salla πυροβολείται και μένει παράλυτος από τη μέση και κάτω όταν «το όπλο συνοριοφύλακα εκπυρσοκρότησε τυχαία όταν σκόνταψε».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo