Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Το τελευταίο έντυπο φύλλο της «Κόντρας»
Επικαιρότητα

Το τελευταίο έντυπο φύλλο της «Κόντρας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούλ 2020, 13:08

Οπως ενημερώσαμε στις αρχές του μήνα, ο Ιούλης του 2020 είναι ο τελευταίος μήνας της κυκλοφορίας της «Κόντρας» ως εβδομαδιαίας έντυπης εφημερίδας. Από την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη, τη θέση της θα πάρει μια ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα. Πάντα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eksegersi.gr.

Αυτό, λοιπόν, είναι το τελευταίο φύλλο της «Κόντρας» στην έντυπη μορφή της. Από τις 2 Δεκέμβρη του 1996, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, 1.057 φύλλα, δεν είναι και λίγα.  Ξέρουμε ότι κάποιοι αναγνώστες μας, φανατικοί του έντυπου, θα στενοχωρηθούν. Και για τους μεγαλύτερους από εμάς ήταν μια ιεροτελεστία το πρωινό του Σαββάτου ή της Κυριακής: περίπτερο-εφημερίδα (και τσιγάρα για τους καπνιστές)-καφές (στο σπίτι ή στο καφενείο).

Ο ίδιος ο καπιταλισμός μάς την έκοψε σε σημαντικό βαθμό αυτή την ιεροτελεστία, περιορίζοντας τον ελεύθερο χρόνο. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και οι συνήθειες. Η εφημερίδα, που κάποτε ήταν το υπ' αριθμόν ένα μέσο μετάδοσης ειδήσεων και διάδοσης ιδεών, άρχισε να χάνει σε σχέση πρώτα με την τηλεόραση και μετά σε σχέση με το Διαδίκτυο, που πλέον έγινε άμεσα προσιτό από κάθε σημείο, χάρη στην τεχνολογία των smartphones.

Η τελευταία δεκαετία υπήρξε καθοριστική στην αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος του εντύπου και υπέρ του ηλεκτρονικού. Οπως γράψαμε, η ιστοσελίδα μας (eksegersi.gr) ξεκίνησε ως εργαλείο ηλεκτρονικής αναπαραγωγής της ύλης του εντύπου, όμως βαθμιαία, η μικρή στήλη «Επικαιρότητα», που δημιουργήθηκε για να καλύπτονται εξαιρετικά γεγονότα, άρχισε να αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στην ιστοσελίδα. Ολο και περισσότερες σημαντικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, πρώτα δημοσιεύονταν στην «Επικαιρότητα» του eksegersi.gr και μετά στην «Κόντρα» του Σαββάτου. Παράλληλα, υπήρχε μια βαθμιαία μετακίνηση των αναγνωστών από το έντυπο στο ηλεκτρονικό, η οποία συμβάδιζε με τη διεθνή τάση της κυκλοφοριακής πτώσης των εντύπων και της ανόδου των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων (οι αστικές εφημερίδες έχουν αντίτιμο για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους).

Επαναλαμβάνουμε ότι, αν είχαμε τη δυνατότητα, θα κρατούσαμε και την εβδομαδιαία έντυπη και την καθημερινή ηλεκτρονική έκδοση, όμως δεν την έχουμε. Πέραν αυτού, η οικονομική αιμορραγία είχε αρχίσει να γίνεται ασφυκτική. Από την εποχή των Μνημονίων και μετά δεχόμαστε έναν ανελέητο πόλεμο, κυρίως από τα πρακτορεία διανομής, που αυξάνουν συνεχώς το κόστος διανομής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μείωση της κυκλοφορίας των εφημερίδων. Το «Ευρώπη» μας έριξε ένα μεγαλοπρεπέστατο φέσι, προτού βαρέσει κανόνι. Το «Αργος», που έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Μαρινάκη, από τις αρχές του 2020 έχει ανεβάσει κατακόρυφα το κόστος διανομής. Ακόμα και τα ΕΛΤΑ, μετά την κατάργηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του μειωμένου τέλους για τους συνδρομητές εφημερίδων, υπερδιπλασίασαν από το Φλεβάρη τα τέλη.

Ολη αυτή τη δεκαετία κάναμε αυστηρές οικονομίες για να συνεχίσουμε την έκδοση και κυκλοφορία της «Κόντρας». Βγάλαμε το χρώμα και επιστρέψαμε στην εποχή του ασπρόμαυρου, σταματήσαμε την κυκλοφορία στην επαρχία. Μειώσαμε το τιράζ. Και πάλι, οι τελευταίες αυξήσεις από το πρακτορείο διανομής και από τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Ετσι, το πέρασμα στην καθημερινή ηλεκτρονική έκδοση, σ' ένα σύγχρονο portal, σχεδιασμένο έτσι που να λειτουργεί σε κάθε συσκευή (από κινητό μέχρι επιτραπέζιο υπολογιστή) και ανοιχτό σε μελλοντικές βελτιώσεις, είναι η καλύτερη επιλογή για τη συνέχιση της δημοσιογραφικής δουλειάς της «Κόντρας».

Το πέρασμα στην ημερήσια ηλεκτρονική έκδοση συνιστά μόνο αλλαγή μέσου και όχι αλλαγή της αντίληψής μας για την επαναστατική ζύμωση, για τις ολόπλευρες πολιτικές αποκαλύψεις, για το μαχητικό-παρεμβατικό ρεπορτάζ, για την παρουσίαση και διάδοση μιας ολόπλευρης ταξικής-επαναστατικής κατεύθυνσης.

Η ζύμωση πρέπει να είναι όσο πιο εύληπτη γίνεται, όχι όμως να κατακρεουργείται, στο όνομα της «απαίτησης του μέσου». Σκοπός της επαναστατικής ζύμωσης είναι να διαμορφώσει επαναστατικές συνειδήσεις. Μια κατακρεουργημένη ζύμωση, όμως, μόνο κατακρεουργημένες συνειδήσεις μπορεί να δημιουργήσει. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να προσαρμοστούμε σε ό,τι πιο καθυστερημένο υπάρχει ως συνήθεια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας. , μόνο που δε θα τη διαβάζετε στο χαρτί αλλά στο γυαλί μιας οθόνης, μικρής ή μεγάλης. Και σε καθημερινή, αντί για εβδομαδιαία βάση. Θα υπάρχει ρεπορτάζ, θα υπάρχουν πολιτικές αποκαλύψεις, θα υπάρχει πολιτική ανάλυση. Και τα θέματα θα απλώνονται στο χώρο που είναι απαραίτητος για την πλήρη ανάπτυξή τους. Και καλύτερα από την εφημερίδα, μάλιστα, δεδομένου ότι δε θα υπάρχουν οι περιορισμοί χώρου που αναγκαστικά έχει κάθε έντυπο.

Οπως είπαμε, για μας δεν είναι μια «νέα αρχή». Συνεχίζουμε αλλάζοντας εργαλεία. Η τακτική μας δεν αλλάζει, οι απόψεις μας για την επαναστατική ζύμωση και τον τρόπο που αυτή πρέπει να διεξάγεται (με ολόπλευρες πολιτικές αποκαλύψεις, όπως έλεγε ο Λένιν) δεν αλλάζουν. Και βέβαια, δεν αλλάζει η σχέση μας με όλον αυτόν τον κόσμο που στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την έκδοση της «Κόντρας», όχι σαν παθητικός αναγνώστης, αλλά ως «ρεπόρτερ» της εφημερίδας, ως συμμέτοχος στη διάδοσή της, ως οικονομικός υποστηρικτής της. Με την ημερήσια έκδοση όλα αυτά τα χρειαζόμαστε στον υπερθετικό βαθμό.

Τον Αύγουστο, που έτσι κι αλλιώς ήταν για μας μήνας διακοπών και διακόπταμε την έκδοση της «Κ», η επικαιρότητα θα καλύπτεται από το eksegersi.gr. Και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, το υπάρχον σάιτ θα παραχωρήσει τη θέση του στο καινούργιο, στο οποίο θα μεταφερθεί και ολόκληρη η ύλη του παλιού.

Φιλοδοξία μας είναι αυτό το νέο εκδοτικό εγχείρημα να αναπτύσσει συνεχώς την επισκεψιμότητά του. Σας καλούμε, λοιπόν, από τώρα να φροντίσετε όλοι και όλες για τη διάδοση της αρθρογραφίας του με κάθε πρόσφορο μέσο: στέλνοντας με e-mail τα θέματα του portal σε συντρόφους, φίλους και γνωστούς σας και ζητώντας να τα διαδώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Αναπαράγοντάς τα μέσα από τα λεγόμενα κοινωνικά μέσα. Τυπώνοντάς τα και διαδίδοντάς τα χέρι με χέρι. Ετσι, θα χτίσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό δίκτυο διάδοσης της επαναστατικής ζύμωσης και των κομμουνιστικών ιδεών, ικανό να τροφοδοτεί το κοινωνικό κίνημα με γνώση, φωτίζοντας κάθε πτυχή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤαμείο Ανάκαμψης Ευρωπαϊκής Ενωσης: Βάθεμα της μνημονιακής πολιτικής
Επόμενο άρθρο Πολύ γαλλικά…

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo