Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Ιούλη
  • Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης
  • Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο
  • Μαρινακίες
  • Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!
  • Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»4η Δίκη ΣΠΦ – 16η συνεδρίαση, Παρασκευή 9.8.13
Επικαιρότητα

4η Δίκη ΣΠΦ – 16η συνεδρίαση, Παρασκευή 9.8.13

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Αυγ 2013, 00:00

Ηταν μια διεκπεραιωτική, από κάθε άποψη, συνεδρίαση. Τύποις και ουσία. Τύποις, γιατί ήταν προγραμματισμένο ότι θα ανακοινωθούν μόνο οι αποφάσεις του τρομοδικείου επί των ενστάσεων και αιτημάτων που υπέβαλε η υπεράσπιση και γι' αυτό παρόντες ήταν μόνο έξι συνήγοροι, οι οποίοι αναπλήρωσαν και τους απόντες συναδέλφους τους. Ουσία, γιατί ουδείς ανέμενε από αυτό το δικαστήριο να κάνει την έκπληξη και να σπάσει την παράδοση που από το 2002 έχει διαμορφωθεί στα τρομοδικεία, τα οποία με αποφάσεις-καρμπόν απορρίπτουν τις ενστάσεις που (επιμένει να) υποβάλλει η υπεράσπιση.

Ο πρόεδρος του τρομοδικείου Γ. Μιχολιάς, λοιπόν, ανακοίνωσε την απόρριψη όλων των ενστάσεων και των αιτημάτων (πλην τριών, που σχετίζονται με ζητήματα ουσίας της δίκης), εκφωνώντας μια εξαιρετικά σύντομη αιτιολογία και παραπέμποντας στην καθαρογραφή της απόφασης για την πλήρη αιτιολογία, καταπώς συνηθίζεται. Ομως, και αυτή η σύντομη αιτιολογία περιλαμβάνει σημεία άξια σχολιασμού.

Απορρίπτοντας την του δικαστηρίου, ο πρόεδρος παρέπεμψε στην πάγια νομολογία των δικαστηρίων, που δέχεται ως πολιτικό έγκλημα μόνο την εσχάτη προδοσία και τις προπαρασκευαστικές της πράξεις. Προφανώς, όταν γραφεί η απόφαση, θα δούμε να γίνεται αναφορά στη λεγόμενη στενή αντικειμενική θεωρία. Οπως έχουμε ξαναγράψει, για να σπάσει η αντιδραστική-κατασταλτική παράδοση στη νομολογία και ν' αναγνωριστούν οι κατηγορούμενοι σ' αυτές τις δίκες ως πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος, χρειάζονται Τερτσέτηδες και Πολυζωίδηδες και τέτοιοι δεν υπάρχουν στη σημερινή ελληνική αστική Δικαιοσύνη. Αντίθετα, υπάρχει πλημμύρα διεκπεραιωτών πολιτικών εντολών, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν στους αντάρτες πόλης ούτε το στάτους του πολιτικού εχθρού του συστήματος, αλλά τους αντιμετωπίζουν σαν «ποινικούς εγκληματίες», σε μια προσπάθεια απαξίωσής τους και αποπολιτικοποίησης αυτών των δικών, που όμως επί της ουσίας αντιμετωπίζονται και από το σύστημα (κυβερνήσεις, ΜΜΕ) ως πολιτικές δίκες.

Για την απόρριψη της ο πρόεδρος επικαλέστηκε τα καθιερωμένα επιχειρήματα. Οτι, δηλαδή, η προεπιλογή προέδρων, δικαστών και εισαγγελέων, μεταξύ των οποίων γίνεται η κλήρωση για τις συνθέσεις των τρομοδικείων (και όχι από το σύνολο των δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου), δεν παραβιάζει τη λεγόμενη αρχή του φυσικού δικαστή, διότι η προεπιλογή δεν έχει προσωποπαγή χαρακτήρα, αλλά αφορά ένα υποσύνολο των δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου και γίνεται με κριτήρια που αφορούν τη δυνατότητα των δικαστών και εισαγγελέων να ανταποκριθούν σε δίκες που αναμένεται να κρατήσουν μακρύ χρόνο. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρομοδικεία, που έμεναν σ' αυτούς τους ισχυρισμούς, ο πρόεδρος Γ. Μιχολιάς έκανε μια προσθήκη, όχι χωρίς σημασία. Παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η συγκεκριμένη διάταξη εφαρμόζεται μέχρι στιγμής μόνο σε δίκες συναφείς με τη συγκεκριμένη και όχι και σε άλλες ποινικές δίκες (του κοινού ποινικού δικαίου, δηλαδή), που επίσης αναμένεται να κρατήσουν μακρύ χρόνο. Γι' αυτό, όμως, δεν ευθύνεται ο νόμος, αλλά αυτοί που τον εφαρμόζουν, είπε. Ηταν σαν να έλεγε στους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Εφετών: κάντε, ρε παιδιά, προεπιλογή και σε καμιά κοινή ποινική δίκη, να ξεκαρφωθούμε λίγο. Εμείς θα θυμίσουμε ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε άρον-άρον δύο μήνες πριν αρχίσει η πρώτη δίκη της 17Ν!

Η απορρίφθηκε επίσης με τα συνήθη επιχειρήματα: το βούλευμα είναι επαρκές και πλήρες και οι κατηγορούμενοι απ' όλη την προδικασία είναι πλήρως ενήμεροι για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οσο για την αοριστία του περιβόητου άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα (περί «τρομοκρατίας»), δεν είναι η μόνη αόριστη έννοια που υπάρχει στο ποινικό μας σύστημα, είπε ο πρόεδρος, ενώ από την άλλη αποτελεί κατά λέξη μεταφοράς της σχετικής ευρωπαϊκής σύμβασης, που αποτελούσε υποχρέωση της χώρας μας να τη μεταφέρει στο ποινικό της δίκαιο.

Το απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και το απαραίτητο προσωπικό. Βέβαια, η υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει και έχει εφαρμοστεί στις δίκες της 17Ν. Το δικαστήριο, πάντως, δεν έχει αντίρρηση για τη φωνοληψία και την τήρηση πρόχειρων πρακτικών από τους παράγοντες της δίκης, για διευκόλυνσή τους, σημείωσε ο πρόεδρος.

Απορρίφθηκε, επίσης, το όσων προσέρχονται να παρακολουθήσουν τη δίκη. Αυτό, είπε ο πρόεδρος, αποφασίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση και αποτελεί διοικητικό μέτρο που σχετίζεται με λόγους ασφάλειας που έχουν να κάνουν με τη ! Κατά τα άλλα, κανένας δεν εμποδίζεται να προσέλθει στη δίκη, ενώ υπάρχει και δημοσιογραφική κάλυψη. Επομένως, δεν παραβιάζεται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης! Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει… Το ότι γίνεται φακέλωμα και καταρτίζονται λίστες υπόπτων, γεγονός που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την παρακολούθηση της δίκης, φυσικά το παρέκαμψε το τρομοδικείο.

Για δύο ειδικά νομικά αιτήματα, τη μετατροπή της κατηγορίας από «κατά συρροήν» σε «κατ' εξακολούθηση» και επίσης τη μετατροπή της κατηγορίας της έκρηξης από «με κίνδυνο κατα προσώπων και πραγμάτων» σε «με κίνδυνο μόνο κατά πραγμάτων», το δικαστήριο επιφυλάχτηκε, διότι συναρτώνται με την ουσία της υπόθεσης. Μ' αυτό συντάχθηκε και ο συνήγορος υπεράσπισης Φρ. Ραγκούσης, που τα είχε υποβάλει.

Τέλος, το δικαστήριο , που έχει υποβάλει η συνήγορος Αν. Παπαρρούσου. Ο πρόεδρος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ζήτημα , που πρέπει να εξεταστεί κατά την πρόοδο της δίκης. Θυμίζουμε πως η ένσταση αφορά το γεγονός ότι κατηγορούμενοι δικάζονται για τα ίδια πράγματα (την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ) σε διαφορετικές δίκες, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε παράλληλη εξέλιξη. Για παράδειγμα, ο Α. Μητρούσιας έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη ΣΠΦ στη λεγόμενη δίκη για την υπόθεση του Χαλανδρίου, με την αναγνώριση ελαφρυντικού. Αντιμετωπίζει, όμως, την ίδια κατηγορία και στην παρούσα δίκη και στην εν εξελίξει τρίτη δίκη για τη ΣΠΦ (με δύο, μάλιστα, βουλεύματα σ' αυτή). Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται την κατηγορία, όμως ανεξάρτητα απ' αυτό, δεν είναι δυνατόν να ξαναδικαστεί άλλες δύο φορές για την ίδια κατηγορία και μάλιστα να κινδυνεύει να χειροτερεύσει η θέση του (μη αναγνώριση του ελαφρυντικού που του έχει αναγνωριστεί με την πρώτη καταδίκη). Αυτά είναι τα «τρελά» της δικαστικής τρομο-διαχείρισης, τα οποία με την επιφύλαξή του ουσιαστικά παραδέχτηκε το παρόν τρομοδικείο. Δεν είχε, όμως, το θάρρος να πάρει μια καθαρή απόφαση και να απορρίψει τη συγκεκριμένη κατηγορία. Επέλεξε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, περιμένοντας να δει πρώτα τι απόφαση θα βγάλει το τρομοδικείο της τρίτης δίκης, που αναμένεται να τελειώσει σε δυο-τρεις μήνες.

Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων, ο Φρ. Ραγκούσης έκανε μια σύντομη δήλωση, στην οποία σημείωσε ότι όλες αυτές οι παρεμπίπτουσες αποφάσεις υπόκεινται στο 548 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί ανάκλησης και η υπεράσπισης επιφυλάσσεται να επανέλθει, πλην της ένστασης για κακή σύνθεση του δικαστηρίου, για την οποία -όπως τόνισε ο συνήγορος- μας αρκεί η δήλωση του προέδρου ότι δεν φταίει ο νόμος αλλά η εισαγγελία για το γεγονός ότι η προεπιλογή δικαστών εφαρμόζεται μόνο σε δίκες συναφείς με την παρούσα. Τέλος, για το ζήτημα της τήρησης πρακτικών με φωνοληψία, ο συνήγορος σημείωσε ότι κυκλοφορούν ήδη σχέδια προεδρικών διαταγμάτων και νόμου που θα προβλέπουν ακόμα και τηλεσκόπηση των ποινικών δικών, ενώ λέγεται πως η ψήφισή τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Σεπτέμβρη. Επομένως, το δικαστήριο θα χρειαστεί να ξαναδεί αυτό το αίτημα υπό το φως των νέων ρυθμίσεων που θα υπάρξουν.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, οπότε και θ' αρχίσει να εξετάζει μάρτυρες, ενώ η μεθεπόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπουργοί-δικτάτορες για να διώξουν δεκάδες χιλιάδες από το δημόσιο
Επόμενο άρθρο 4η Δίκη ΣΠΦ – 16η συνεδρίαση, Παρασκευή 9.8.13

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

1918: Εκτελείται η αυτοκρατορική οικογένεια στη Ρωσία.

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1945: Πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας σε δοκιμή στο New Mexico (ΗΠΑ).

1946: Οι δύο πρώτες εκτελέσεις του εμφυλίου στο Επταπύργιο (Θεσσαλονίκη).

1972: Συλλαμβάνονται εννιά Ελληνες και τέσσερις Γερμανοί για συμμετοχή στο “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1991: Απόπειρα κατά του τούρκου επιτετραμμένου Ντενίς Μπουλούκμπασι, τρεις τραυματίες (17Ν).

1991: Τέσσερις βόμβες σε γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών (ΕΛΑ-1η Μάη).

2002: Συλλαμβάνονται οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και Διονύσης Γεωργιάδης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo