Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Γενάρη
  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Γενάρη
  • Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα
  • Ξεσκονόπανο made in Nederlands
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Ψυχροπολεμικό μανιφέστο και ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός
Επικαιρότητα

Ψυχροπολεμικό μανιφέστο και ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Δεκ 2017, 00:00

 

 

 
.
 
Επιτέλους, επιστρέφουν οι «παλιές καλές εποχές»! Μετά από δύο δεκαετίες ψεύτικων υποσχέσεων για «παγκόσμια ειρήνη και συνεργασία» (με ένα μικρό διάλειμμα του Μπους του νεότερου, ο οποίος όμως δεν βγήκε τόσο απροκάλυπτα όσο τώρα ο Τραμπ), ο κυνικός Τραμπ (που δεν είναι μόνος του, ούτε αυτά τα βγάζει από το κεφάλι του) ξαναπαρουσιάζει τα πράγματα έτσι όπως πραγματικά είναι. Και δε χρειάστηκε κανένα «σοκ» σαν αυτό της 11ης Σεπτέμβρη για να διατυπωθεί αυτή η στροφή. Αυτό αποδεικνύει πως όταν οι ιμπεριαλιστές κρίνουν ότι πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους δε χρειάζονται προσχήματα για να το κάνουν. Το σημειώνουμε γιατί κάποιοι χαρακτήρισαν την 11η Σεπτέμβρη σαν «προβοκάτσια» που στήθηκε για να έχουν οι ΗΠΑ πρόσχημα.
 
Στην ουσία τα πράγματα έτσι ήταν πάντοτε, αλλά πασπαλίζονταν με ωραία λογάκια για να αποκοιμίζουν τους λαούς. Η διαφορά είναι ότι τώρα έπεσαν τα προσχήματα και για πρώτη φορά, στο νέο Σχέδιο Στρατηγικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (National Security Plan), η Κίνα και η Ρωσία εμφανίζονται ξεκάθαρα ως εχθροί πλάι στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Εχθροί που έχουν στόχο να υποσκάψουν την ασφάλεια των ΗΠΑ και έχουν αναδειχτεί κλέβοντας πληροφορίες και δεδομένα από τη «μεγάλη Αμερική», η οποία πλέον θα πάψει να τους κάνει τα χατίρια! Το πώς θα γίνει αυτό, μένει να το δούμε.
 
Το νέο Σχέδιο Στρατηγικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έρχεται σε μία περίοδο που η αμερικάνικη πολιτική αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Στη Μέση Ανατολή, ο τυχοδιωκτισμός της μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ έχει ανατροφοδοτήσει το αντιαμερικάνικο αίσθημα, χωρίς οι ΗΠΑ να κερδίσουν κάποιο πλεονέκτημα, αφού οι Σιωνιστές ήταν και εξακολουθούν να αποτελούν σταθερό τους σύμμαχο, ενώ τα περιθώρια για πλήρη ευθυγράμμιση της Παλαιστινιακής Αρχής με την αμερικάνικη πολιτική, παρά το γεγονός ότι ο Αμπάς χρόνια την υπηρετούσε, περιορίζονται ασφυκτικά.
 
Από την άλλη, η Ρωσία έχει πάρει τις πρωτοβουλίες, δράττοντας την ευκαιρία που της έδωσε η σχέση της με το καθεστώς Ασαντ, παίρνοντας πάνω της το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών και των αντιπολιτευόμενων ομάδων στη Συρία, που ήταν διασπασμένες και αντιμετωπίζονταν με καχυποψία από τις δυτικές «Δημοκρατίες». Η Κίνα επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο, διεισδύοντας σε αγορές ανά την υφήλιο, βάζοντας ταυτόχρονα τη Βόρεια Κορέα να παίξει τον ρόλο του «μαντρόσκυλου» των συμφερόντων της στην Ασία.
 
Ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται ολοένα και πιο επικίνδυνα. Μπορεί να μην έχει φτάσει στο σημείο της ανοιχτής σύγκρουσης, όπως έγινε δύο φορές τον προηγούμενο αιώνα, όμως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ετοιμάζονται ακόμα και γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
 
Πριν από ένα δεκαήμερο, ο Τραμπ υπέγραψε το νέο νόμο Εξουσιοδότησης Εθνικής Ασφαλείας (National Defense Authorization Act – NDAA), σύμφωνα με τον οποίο οι πολεμικές δαπάνες των ΗΠΑ εκτινάσσονται στα 692 δισ. δολάρια για το επόμενο έτος, εκτός των χρημάτων που ενδεχομένως χρειαστούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 
Αυτή την εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Πολέμου θα αναγγείλει τα σχέδιά του για την προμήθεια πολεμικού εξοπλισμού για την ερχόμενη δεκαετία, αξίας 324 δισ. δολαρίων. Στόχος, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Russia Today (https://www.rt.com/news/413570-russian-military-procurement-details/), είναι η αναβάθμιση του πυρηνικού οπλοστασίου και η έρευνα για την ανακάλυψη νέων πιο αποτελεσματικών οπλικών συστημάτων, όπως υπερηχητικοί πύραυλοι.
 
Τον περασμένο Μάρτη, η Κίνα ανήγγειλε την αύξηση των πολεμικών δαπανών της κατά 7% για το 2017. Αν και η αύξηση αυτή είναι μικρότερη από προηγούμενα χρόνια, ο κινέζικος στρατός αναδιοργανώνεται, μετά την περσινή απόφαση για εκσυγχρονισμό του στρατού μέχρι το 2020.
 
Από την άλλη, η ΕΕ αγκομαχά να προωθήσει τη δική της «κοινή αμυντική ένωση», όσο κοινή μπορεί να είναι όταν αποτελεί άθροισμα διαφορετικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από δέκα μέρες περίπου (11 Δεκέμβρη), τα 25 κράτη μέλη της ΕΕ υπέβαλαν σχέδια για να συνεργαστούν πάνω σε μία πρώτη δέσμη δεκαεφτά «συνεργατικών αμυντικών έργων», στο πλαίσιο της «Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας – PESCO», μιας συνεργασίας στα θέματα της «άμυνας και της ασφάλειας», όπως μας ενημερώνει δελτίο Τύπου της Κομισιόν (http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-5205_en.htm).
 
Η κρίση που ξέσπασε στα τέλη της περασμένης δεκαετίας με την ασθενή και ασταθή «ανάκαμψη» τροφοδοτεί αυτό τον ανταγωνισμό. Σε έναν κόσμο με μοιρασμένες τις σφαίρες επιρροής και με τις αγορές να στενεύουν, λόγω του περιορισμού της καταναλωτικής δυνατότητας των λαών, μία είναι η λύση για την αναδιανομή των αγορών και σφαιρών επιρροής: οι πόλεμοι. Ετσι θα λειτουργεί ο καπιταλισμός, όσο οι λαοί θα τον ανέχονται.
 
ΥΓ. Περιττεύει να σχολιάσουμε κάποιες πολιτικά βλακώδεις απόψεις, που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ, αλλά αναπαράγονταν διεθνώς, ότι ο Τραμπ ήταν περίπου… πράκτορας των Ρώσων και ότι ο ΥΠΕΞ Τίλερσον, λόγω της προηγούμενης επιχειρηματικής του δράσης, ήταν «κολλητός» του Πούτιν.
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔασικός χάρτης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού: 180,6 στρέμματα το δάσος!
Επόμενο άρθρο Ψυχροπολεμικό μανιφέστο και ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

Ρωσία: Ημέρα φοιτητών.

1911: Σοβαρά επεισόδια σε απεργία των ταχυδρομικών (Αθήνα).

1916: Επιτάσσονται άλευρα και ζάχαρη στην Αθήνα, διανομή με δελτίο, απαγορεύεται η εξαγωγή τροφίμων.

1919: Ιδρύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1945: Συλλαλητήριο 100.000 Θεσσαλονικέων κατά της αγγλικής επέμβασης, της τρομοκρατίας και των δολοφονιών στην Αθήνα. Ζητούν δημοκρατική, αντιπροσωπευτική διακυβέρνηση και τιμωρία των εθνοπροδοτών.

1971: Ο στρατηγός Ιντι Αμίν Νταντά ανατρέπει τον πρόεδρο Μίλτον Ομπότε και επιβάλλει δικτατορία στην Ουγκάντα.

1985: Πεθαίνει ο Ηλίας Ηλιού.

1996: Κρίση των Ιμίων.

2008: Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης καίει δύο περιπολικά, δύο συμβατικά αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ενώ σπάζεται και η τζαμαρία του τμήματος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo