Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
  • Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Της αστικής πολιτικής τα πάθη (1)
Επικαιρότητα

Της αστικής πολιτικής τα πάθη (1)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Απρ 2014, 10:03

Πριν καλά-καλά φτάσουμε στην περιφορά του Επιτάφιου, που κορυφώνει το κατά τη χριστιανική μυθολογία Θείο Δράμα, με τον εραστή της Χρυσής Αυγής Π. Γαϊτάνο να έχει «ξεπλυθεί» από το συγκρότημα των Χατζηνικολάου-Κουρή (επί μια βδομάδα διαφήμιζαν το CD που μοίρασε η κυριακάτικη του συγκροτήματος), τα αστικά κόμματα περιφέρουν τους δικούς τους επιταφίους, με ευρωλίστες φτιαγμένες έτσι που να προσελκύσουν ψηφοφόρους στις κάλπες της 25ης του Μάη. Ενώ, όμως, ο χριστιανικός Επιτάφιος ευωδιάζει από το άρωμα των λουλουδιών, οι επιτάφιοι των αστικών κομμάτων αναδίδουν μια μπόχα πτωμαΐνης.

Ο Σαμαράς κατεβάζει μια αμιγώς κεντροδεξιά ομάδα, αφήνοντας τους «παραστρατημένους» της ΧΑ να τους διεκδικήσουν άλλοι. Μάλλον εκτιμήθηκε, βάσει των κρυφών γκάλοπ, ότι κάθε προσπάθεια σ' αυτή την κατεύθυνση είναι χαμένη υπόθεση, ενώ, αντίθετα, το άνοιγμα προς το Κέντρο μπορεί να τραβήξει ψηφοφόρους από μια μεγαλύτερη δεξαμενή, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το Μπαλτάκειο άγος. Ετσι, ξωπετάχτηκε ακόμη και ο Βελόπουλος (πρώην γκεσέμι του ΛΑΟΣ), που μέχρι την τελευταία στιγμή φερόταν ως σίγουρος. Η μόνη υποψηφιότητα που θυμίζει ότι πρόκειται για κόμμα «του νόμου και της τάξης» είναι αυτή του πρώην αρχηγού της αστυνομίας Δημοσχάκη.

Περισσεύουν, όμως, οι νεοφιλελεύθεροι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, σημάδι του ότι ο Σαμαράς εξακολουθεί να δίνει εξετάσεις στην ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική μπουρζουαζία. Κατά τα άλλα, και τα Συγκροτήματα των «βαρόνων των media» μένουν ευχαριστημένα και θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του, και οι εσωκομματικές ισορροπίες κρατήθηκαν, όσο αυτό ήταν δυνατό. Ισως να έχει σκυλομετανιώσει η Μ. Γιαννάκου, που αρνήθηκε να κατέβει, επειδή ακόμα την κυνηγά το «μαύρο» της Α' Αθήνας και φοβήθηκε ότι θα το βρει μπροστά της και στην ευρωκάλπη. Η κυρία αυτή, σύμβολο μίσους για χιλιάδες νέους, από τότε που μακέλεψε το φοιτητικό κίνημα, κατάφερε με τις τελευταίες δηλώσεις της να γίνει ρόμπα, ξαναθυμίζοντας ποιο είναι το πραγματικό της μέγεθος. Ο Πρετεντέρης με την Τρέμη την ξεφλούδισαν σαν πασχαλινό αυγό, ο Σαμαράς πήρε βαθιά ανάσα επειδή την ξεφορτώθηκε και η ίδια συνειδητοποίησε ότι τα πολιτικά μεγαλεία παρήλθαν ανεπιστρεπτί και είναι καιρός να βγει στη σύνταξη.

Μια μέρα πριν ανακοινώσει την ευρωλίστα της ΝΔ, ο Σαμαράς δέχτηκε στο μέγαρο Μαξίμου έναν διάσημο άνθρωπο του πολιτισμού και της επιστήμης και ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και έχοντας προβάρει δεκάδες φορές τη σύντομη δήλωση που του ετοίμασαν (στις περισσότερες λέξεις καίγεται), ο Θεόδωρος Ζαγοράκης δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόταση που μου κάνατε. Σε τέτοιου είδους αγώνες είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκρινόμαστε θετικά». Ουγκ! Οι ΠΑΟΚτζήδες, πάντως, δεν τσίμπησαν, αν κρίνουμε από κάτι οργισμένες (και εξαιρετικά καλογραμμένες) ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί.

Σημειώστε το: Ισως δούμε ευρωβουλευτή τον Αμυρά! Ναι, τον… ανεξάρτητο ποδηλάτη που διεκδίκησε τον Δήμο της Αθήνας πριν από τέσσερα χρόνια. Τόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι; Οχι βέβαια, αλλά είναι (λόγω ονόματος) πρώτος στη λίστα.

Η Ελιά, σε αντίθεση με τον Σαμαρά που κυνήγησε λαμπερά ονόματα, έφτιαξε ένα ευρωψηφοδέλτιο με πανελληνίως αγνώστους. Διότι οι γνωστοί έχουν, ως γνωστόν, τον ψηφοφοροδιώκτη. Κίνηση απελπισίας είναι, βέβαια, κι αυτή. Διότι δε θ' αντιπροσωπεύσουν την Ελιά οι παντελώς άγνωστοι, αλλά ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος και οι άλλοι Πασόκοι που άρχισαν τις περιοδείες.

Ο Πάγκαλος, βέβαια, δεν κρατιέται με τίποτα. Τη  μια δηλώνει πως του 'ρχεται να ψηφίσει Σαμαρά, για τη σωτηρία της χώρας, και την άλλη ενθουσιάζεται με το Ποτάμι, λόγω της υποψηφιότητας Γραμματικάκη, τον οποίο πριν μερικά χρόνια έβριζε με… παγκάλειο ύφος επειδή είχε στηρίξει τον Βενιζέλο. Οπως και να το κάνουμε, είναι μια νότα ευθυμίας στις μαύρες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός. Κάτι σαν τον τρελό του χωριού, που το μεγαλοβδόμαδο είχε πάντοτε την τιμητική του.

Δεν τους έφταναν τα χάλια τους των Πασόκων, έχουν και τον Σαμαρά που κάλεσε στο Μαξίμου τον τηλεπλασιέ Γεωργιάδη, τον Μπούρα και τον Βρούτση, όχι όμως και τον αρμόδιο υφυπουργό Κεγκέρογλου, για ν' ανακοινώσει τα «μέτρα υπέρ των αστέγων», σε μια φιέστα κομμένη και ραμμένη (με τηλεοπτικούς όρους) στα μέτρα της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ. Αναψαν τα αίματα στην έρημη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία εξέπεμψε σήμα καπνού: Μαυρογιαλούρος ο Σαμαράς. Εστειλε και ο υφυπουργός Κεγκέρογλου ένα non paper, στο οποίο περιέγραφε πως ο ίδιος κατέστρωσε όλα τα σχέδια για την προεκλογική διανομή των 20 εκατ. ευρώ «υπέρ αστέγων». Και εμείς αναρωτιόμαστε: όταν τα μέτρα τα ανακοινώνει ο Σαμαράς είναι μαυρογιαλουρισμός, αλλά αν τα ανακοίνωνε ο Κεγκέρογλου θα ήταν επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας;

Το «θερμό επεισόδιο» πάντως έληξε με τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά («του τα έσουρα» είπε στους Πασόκους που κρυφογέλασαν), αφού προηγουμένως οι μιντιάρχες φρόντισαν να το υποβαθμίσουν.

Υπάρχουν κάποιοι κακεντρεχείς που ειρωνεύτηκαν την κλήρωση, διά της οποίας ο γίγαντας της υποκριτικής τέχνης Παύλος Χαϊκάλης τράβηξε από την κληρωτίδα -σε μια σεμνή τελετή με φόντο την Ακρόπολη, σύμβολο της τρισχιλιετούς ιστορίας του ελληνισμού- τους 15 λαχνούς. Οχι, δεν κλήρωσαν κατσικάκι σε πανηγύρι του πολιτιστικού συλλόγου της Πανωκατωραχούλας. Κλήρωσαν 15 υποψήφιους που θα λάβουν την τιμητική θέση του υποψήφιου ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ και θα κονταροχτυπηθούν με τους άλλους υποψηφίους στη μάχη του σταυρού. Μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται μόνο ο γνωστός τέως Πασόκος Νότης Μαριάς, που προβλέπει τα ζόρια του μέλλοντος και επιδιώκει να πιάσει από τώρα καλό στασίδι, αλλά και ένας άλλος γίγαντας της υποκριτικής τέχνης, ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Μα αυτός δεν ήταν… κομμουνιστής; Βεβαίως και ήταν (έτσι δήλωνε, για να χρησιμοποιούμε σωστά ελληνικά), αλλά τώρα ανένηψε και στηρίζει την εθνική προσπάθεια του προέδρου Πάνου. Ανεργία έχουν οι ηθοποιοί, σίριαλ δε γυρίζονται, ούτε σε τριτοκλασάτες «κοσμικές ταβέρνες» δεν τον παίρνουν πια για τραγουδιστή τον Παυλάρα, είπε κι αυτός ν' αλλάξει επάγγελμα. Αν τα καταφέρει, βέβαια, αλλά τι είχε τι έχασε;

Η είδηση, όμως, δεν ήταν η πρωτοποριακή ενέργεια της ανάδειξης υποψηφίων ευρωβουλευτών με κλήρωση. Η είδηση ήταν πως μετά τη συμμαχία με το «Αρμα Πολιτών», η οποία έλαβε χώρα στις προηγούμενες εθνικές εκλογές (αλήθεια, τι γίνεται ο πρόεδρος Δημαράς;), οι ΑΝΕΛ τώρα συνεργάζονται και με άλλο κόμμα, συγκροτώντας έτσι την πιο ευρεία συμμαχία κομμάτων. Η «Πυρίκαυστος Ελλάς» ανακοίνωσε τη συμμαχία της με τους ΑΝΕΛ, ο δε πρόεδρός της, ο γνωστός καθηγητής (μη ρωτάτε πού είναι καθηγητής, οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία) Κώστας Ζουράρις ηναγκαλίσθη θερμώς τον πρόεδρο Πάνο (δυο πρόεδροι αγκαλιάζονται στη σκιά της Ακρόπολης, ε ρε μεγαλεία) και δήλωσε ότι «συμπαρατάχθηκε με τον κ. Καμμένο, επειδή βρίσκει σε αυτόν ότι είναι atomes crochus». Επειδή η συγκεκριμένη έκφραση εξέφευγε των γνώσεών μας επί της λατινικής, καταφύγαμε σε έγκριτο φιλόλογο, ο οποίος μας ενημέρωση ότι  atomes crochus σημαίνει «συγγενικό πρόσωπο»! Αρχαίο πνεύμα αθάνατο…

Την επομένη, βέβαια, ο Ζουράρις τους τρέλανε όλους (όχι εμάς, διότι εμείς ξέρουμε). Αναφέρθηκε στον «υπέροχο Γιώργο Γραμματικάκη, τον μέγα», υποψήφιο του Ποταμιού, και σύστησε «ανυπερθέτως σε όλους να ψηφίσουν Γιώργο Γραμματικάκη», συμπληρώνοντας: «Δεν με απασχολεί (που είναι στο Ποτάμι). Να ψηφίσουν συναμφότερους; Νομίζω ότι θα είναι άκυρο»! Οπως καταλάβατε, ο πρόεδρος της πυρκαύλου Ελλάδος και σύμμαχος των ΑΝΕΛ, συστήνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ποτάμι και να σταυρώσουν Γραμματικάκη!

Μένουμε στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς (ποια ακροδεξιά, ρε;) για να σας ενημερώσουμε ότι τρεις αρχηγοί κομμάτων συγκεντρώθηκαν σε μια τελετή που είχε όλα τα στοιχεία του μεγαλείου, για να υποδεχτούν στη συμμαχία τους έναν τέταρτο. Ο Χρήστος Ζώης, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Νίκος Νικολόπουλος, όλοι αρχηγοί κομμάτων, υποδέχτηκαν τον Πανίκα Ψωμιάδη, επίσης αρχηγό κόμματος. Και φυσικά, δεν εφείσθησαν επαίνων για το νέο σύμμαχό τους.

Ο Μπάιρον τόνισε ότι η συνεργασία με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη συμβολίζει την πολιτική παιδεία της οργάνωσης κοινών προσπαθειών και συλλογικοτήτων και χαρακτήρισε τον Πανίκα «ιστορική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας»«Σηκώνω ψηλά τη σημαία της Ελλάδος μαζί με τον Βύρωνα Πολύδωρα, για μια μεγάλη κεντροδεξιά».

Επειδή ο πρόεδρος Καμμένος έκανε ρελάνς ανακοινώνοντας συνεργασία και με το κόμμα της Αμεσης Δημοκρατίας και συμπεριέλαβε τον πρόεδρό του στο ευρωψηφοδέλτιο (μη μας ρωτάτε ούτε τι είναι αυτό το κόμμα ούτε πώς λέγεται η προεδράρα), ο Μπάιρον με τους συμμάχους του έκανε κόντρα ρελάνς, ανακοινώνοντας Μάκη και Στέλιο. Μάκης είναι ο γίγαντας της τέχνης Μάκης Χριστοδουλόπουλος και Στέλιος δεν είναι ο Ρόκκος, είναι ο Παπαθεμελής. Και επειδή ο Μπάιρον είναι άπαιχτος στις ατάκες, περίλαβε και τον Μπαλτάκο: «Ποιος είναι ο Μπαλτάκος; Εγώ είμαι η φραγή της παράταξης προς τα δεξιά, όχι αυτός. Ερχεται τώρα και οικειοποιείται τις δικές μου αναλύσεις από πέρυσι τον Ιούλιο, όταν έλεγα ότι πρέπει να προσεγγίσουμε τους περιπλανώμενους και παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Θα μας τρελάνει; Ποιος νομίζει ότι είναι; Θα σου πω εγώ τι είναι: ένας μπάτλερ. Και όπως μου είπε ένας φίλος. Είναι ίδιον των μπάτλερ να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι και τ' αφεντικά τους». Απαιχτος…

Ας αφήσουμε, όμως, τις αστειότητες της Δεξιάς για να πάμε στη σοβαρή και στιβαρή… ριζοσπαστική Αριστερή. Εκεί που το εσωτερικό παζάρι καλά κρατεί, αφού μετά το (καθιερωμένο και αναμενόμενο) σύστριγγλο της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία οι Λαφαζανικοί ζήτησαν «περισσότερο ριζοσπαστισμό» και ψήφισαν λευκό στην εκλογική διακήρυξη, ενώ οι Τσιπραίοι τους έγραψαν κανονικότατα (όπως γίνεται κάθε φορά), έμειναν κενές οχτώ θέσεις υποψηφίων, τις οποίες ανέλαβε να συμπληρώσει μια επιτροπή με σύνθεση αναλογική και των δύο κομματικών φραξιών.

Οπως λέγεται, οι πέντε θέσεις πρέπει να αφορούν γυναίκες και γίνεται ψηστήρι σε κάποια «ονόματα» μπας και δεχτούν να συμμετάσχουν. Για τις άλλες τρεις θέσεις, όμως, η επιτροπή αντιμετωπίζει ιστορικής σημασίας διλήμματα. Το μέγιστο των τριών διλημμάτων είναι αν θα δεχτεί να είναι υποψήφιος μια τεράστια πολιτική προσωπικότητα, ο μίμος (και όχι ηθοποιός, να είμαστε και σοβαροί) Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος ζήτησε μερικές μέρες να το σκεφτεί. Λογικό το βρίσκουμε. Είναι δυνατόν ένας Λαζόπουλος να εμφανιστεί μαζί με όλη την πλέμπα και να μπει στη διαδικασία της ψηφοφορίας από τα μέλη της ΚΕ; Αν είναι να συμμετάσχει, πρέπει να εμφανιστεί μόνος και θριαμβευτής (χωρίς να τον εγκρίνουν οι κεντροεπίτροποι του ΣΥΡΙΖΑ, που τους έχει… καραγραμμένους). Τα άλλα δύο ιστορικά διλήμματα ακούνε στο όνομα Γιάνης (με ένα νι, για να μην τον συγχέουμε με τους πολυάριθμους Γιάννηδες του ελληνικού λαού) Βαρουφάκης (διαβάζεται και Μπαρουφάκης) και Κρίτων Αρσένης.

Ελπίζουμε τα ιστορικά διλήμματα να απαντηθούν προ του Πάσχα, διότι δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να βυθίσει τον ελληνικό λαό στην αγωνία χρονιάρες μέρες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤης αστικής πολιτικής τα πάθη (1)
Επόμενο άρθρο Της αστικής πολιτικής τα πάθη (2)

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo