Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 31 Γενάρη
  • Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
  • Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;
  • Ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει
  • Πολιτική συμφωνία μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών στην Ισπανία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Συνεργοί στη δολοφονία του Π. Φύσσα οι αστυνομικοί
Επικαιρότητα

Συνεργοί στη δολοφονία του Π. Φύσσα οι αστυνομικοί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2015, 14:36

Η αστυνομικός Αγγελική Λεγάτου, ειδική φρουρός στην ομάδα ΔΙΑΣ, που συνέχισε να καταθέτει για δεύτερη μέρα στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής (36η συνεδρίαση της δίκης, Πέμπτη 17.12.2015) επιβεβαίωσε, με την ένοχη στάση της, με τα ψέματα και τις παραλείψεις της, ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι ως συνεργοί του νεοναζί Γ. Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συνεχίστηκε η εξέταση της Λεγάτου από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και από το σύνολο σχεδόν των συνηγόρων υπεράσπισης των νεοναζί. Στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας , δεν σταθήκαμε στις λεπτομέρειες της κατάθεσης Λεγάτου, αλλά στους βασικούς ισχυρισμούς της, που ήταν: πρώτο, ότι είχαν εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα, να δίνουν εικόνα και Δεύτερο, ότι –πέραν της εντολής από το κέντρο- δεν μπορούσαν να επέμβουν γιατί οι χρυσαυγίτες ήταν 50 και αυτοί (οι αστυνομικοί) μόνο οχτώ. Τρίτο, ότι η ίδια δεν έβγαλε το όπλο της.

Απαντήσαμε στους ισχυρισμούς της Λεγάτου, υποστηρίζοντας βάσιμα ότι δεν επενέβησαν, όχι γιατί ήταν μόνο οχτώ, αλλά γιατί οι χρυσαυγίτες έχαιραν ασυλίας από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς και από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αποκαλύψαμε πως, όπως αποδεικνύεται από την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, Ι. Μιχαηλίδη, που είδε τη δολοφονία από το μπαλκόνι του σπιτιού του, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο της δολοφονίας, η Λεγάτου τράβηξε όπλο για να σταματήσει και να συλλάβει τον Ρουπακιά, που μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Π. Φύσσα ετοιμαζόταν να διαφύγει.

Και κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσής της, η Λεγάτου επέμεινε στους ισχυρισμούς της, ενώ φρόντισε να τους διανθίσει με νέους ισχυρισμούς, με εμφανέστατο σκοπό να αποσείσει τις ποινικές ευθύνες της ίδιας και των συναδέλφων της, λόγω της βοήθειας που με τη στάση τους παρείχαν στον Ρουπακιά (ποινική ευθύνη που αγγίζει τα όρια της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση). Με τις απαντήσεις που έδωσε σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, η Λεγάτου αρνήθηκε την παρουσία των δύο αυτοπτών μαρτύρων στο τόπο της δολοφονίας! Μιλάμε για τεράστιο θράσος και το ερώτημα είναι από πού μια απλή ειδική φρουρός αντλεί το θράσος να ισχυρίζεται τέτοια πράγματα. Από δική της πρωτοβουλία το θεωρούμε όχι απίθανο, αλλά αδύνατο. Ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργούν τα στρατιωτικά σώματα τύπου αστυνομίας.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης διάβασε στη Λεγάτου τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 3169/2003, που τιτλοφορείται «Χρήση πυροβόλου όπλου και αρχές που την διέπουν». Στη συνέχεια, αφού διευκρίνισε ότι δε θα τη ρωτήσει -όπως η προεδρεύουσα- γιατί δεν πυροβόλησε στον αέρα, τη ρώτησε γιατί δε χρησιμοποίησε το όπλο για εκφοβισμό, που σύμφωνα με τη συγκεκριμένη νομική διάταξη επιτρέπεται σε περιπτώσεις όπως αυτή με τον άγριο ξυλοδαρμό –αρχικά- από τους χρυσαυγίτες του Π. Φύσσα και των φίλων του, και στη συνέχεια με τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον Ρουπακιά, που έδρασε οργανωμένα και στοχευμένα. Η Λεγάτου αρνήθηκε και πάλι ότι έβγαλε το όπλο της, έστω και για εκφοβισμό, που την ρώτησε ο συνήγορος, ο οποίος –σημειωτέον- της γνωστοποίησε, ότι από αυτόπτη  μάρτυρα κατατέθηκε πως αυτή τράβηξε το όπλο της για να ακινητοποιήσει τον Ρουπακιά.

Θυμίζουμε και πάλι τι έχει καταθέσει ο Ι. Μιχαηλίδης, για να αποφασίσει άμεσα το δικαστήριο και η προεδρεύουσά του –που γνωρίζουν πολύ καλά την ύπαρξη αυτού του αυτόπτη μάρτυρα και το περιεχόμενο της κατάθεσής του- να τον καλέσουν να καταθέσει

Η απάντηση της Λεγάτου ότι δεν τράβηξε το όπλο της εξόργισε δικαιολογημένα την προεδρεύουσα, η οποία την ρώτησε  πιεστικά: – Θεωρείτε παράλογο που ρωτάμε τι έπρεπε να κάνετε για να αποτραπεί η ανθρωποκτονία; – Αρα ήταν δεδομένο ότι δεν μπορούσατε να κάνετε τίποτα;

Φανερά ενοχλημένη από τη δεύτερη ερώτηση της προεδρεύουσας, η Λεγάτου απάντησε: Γι’ αυτό μιλάμε για θράσος. Καμαρώνουν επειδή συνέλαβαν το δράστη μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, που έγινε μπροστά στα μάτια τους, χωρίς να κάνουν τίποτα για να την αποτρέψουν!

Κατά τη γνώμη μας, η προεδρεύουσα έπρεπε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να δηλώσει από έδρας ότι θα εισηγηθεί στο δικαστήριο να κληθεί άμεσα ο αυτόπτης μάρτυρας που με την κατάθεση που έδωσε σε ανύποπτο χρόνο διαψεύδει τη Λεγάτου. Οφείλει να το κάνει, αν θέλει να καταγραφεί στην ιστορία ότι έκανε τα πάντα για να διεξαχθεί μια «δίκαιη δίκη», όπως προβλέπει το αστικό Ποινικό Δίκαιο (για μας το Δίκαιο είναι ταξικό και η απονομή του γίνεται με εξίσου ταξικό τρόπο). Αναμένουμε, λοιπόν, η προεδρεύουσα να κάνει αυτό το βήμα, για να φέρει στα ίσια αυτή την υπόθεση, τη στιγμή μάλιστα που οι συνήγοροι υπεράσπισης θέτουν αιτήματα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των αστυνομικών Ρώτα και Λεγάτου με τις αυτόπτες μάρτυρες Δ.Ζ. και Π.Κ., προσπαθώντας να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία των τελευταίων. Αυτοί που θα έπρεπε κανονικά να κάθονται στο εδώλιο δίπλα στον Ρουπακιά, για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Π.Φύσσα, δεν μπορεί να μετατρέπονται σε κριτήριο αξιοπιστίας των πολιτών αυτοπτών μαρτύρων.

Η Λεγάτου, όπως και οι υπόλοιποι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (τουλάχιστον οι Γ. Ρώτας, Χ. Δεληγιάννης, Α. Τσολακίδης) ήταν παρόντες τόσο στον ξυλοδαρμό των φίλων του Π. Φύσσα όσο και στη δολοφονία του τελευταίου. Η Λεγάτου όμως αυτό το αρνείται αυτό, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αν το παραδεχτεί θα καταστεί κατηγορούμενη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Γι’ αυτό και διάνθισε την κατάθεσή της με διάφορα ψεύτικα στοιχεία, όπως ότι δεν έβγαλε το όπλο της ή ότι ο Π. Φύσσας παρέμεινε όρθιος για δέκα λεπτά μετά τα δολοφονικά χτυπήματα που του επέφερε με το μαχαίρι ο Ρουπακιάς και όλη αυτή την ώρα συγκρουόταν με το δολοφόνο! Προσπάθησε δε να παρουσιάσει τη σύλληψη του Ρουπακιά ως απόδειξη του ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της έκαναν ό,τι μπορούσαν στις δεδομένες συνθήκες δράσης. Γι’ αυτό και ενοχλήθηκε από την ερώτηση της προεδρεύουσας (Αρα ήταν δεδομένο ότι δεν μπορούσατε να κάνετε τίποτα;) και απάντησε ότι συνέλαβαν το δράστη!

Ο αυτόπτης μάρτυρας Α. Νικολάου «καίει» την αστυνομικό με την κατάθεσή του στην ανακρίτρια του Στ’ Τμήματος Πειραιά, γιατί την είδε από το μπαλκόνι του να είναι παρούσα τόσο στη δεύτερη επίθεση των χρυσαυγιτών όσο και την ώρα που ο Ρουπακιάς εμφανίστηκε στο σημείο της δολοφονίας, μαχαίρωσε αιφνιδιαστικά τον Π. Φύσσα και πήγε να φύγει, με τη βεβαιότητα ότι οι αστυνομικοί δε θα τον εμποδίσουν, λόγω της προκλητικής ασυλίας που απολάμβαναν τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου. Πέρα από την επίσημη γραμμή κάλυψής τους, οι χρυσαυγίτες σαν τον Ρουπακιά ήξεραν ότι -αν όχι η πλειοψηφία- μεγάλο τμήμα των κατώτερων αστυνομικών είναι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΧΑ και έκαναν τα στραβά μάτια, όταν δρούσαν τα τάγματα εφόδου.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την κατάθεση του μάρτυρα Α. Νικολάου:

(σ.σ. ο μάρτυρας βρίσκεται στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον πρώτο όροφο γωνιακής πολυκατοικίας, Π. Φύσσα 52 και Κεφαλληνίας 16, με είσοδο από Κεφαλληνίας, και όταν λέει «από τα αριστερά μου» εννοεί, ότι οι αστυνομικοί έρχονται από την Κεφαλληνίας και βαδίζουν στη λωρίδα της οδού Π. Φύσσα που οδηγεί στο σημείο που βρίσκεται ο δολοφονηθείς Παύλος), (σ.σ. αναφέρεται στη Λεγάτου και επισημαίνει ότι και οι δύο αστυνομικοί βαδίζουν με αργό βήμα, που προφανώς εντασσόταν στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αφήνοντας τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου να δρουν ελεύθερα και να κατασπαράζουν τα θύματά τους). (σ.σ. φυσικά, οι χρυσαυγίτες τον έγραψαν κανονικά και συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους, γιατί γνώριζαν ότι δε θα υλοποιούσε την απειλή του). (σ.σ. και όχι στα 4-5 μέτρα, όπως κατέθεσε η Λεγάτου).   (σ.σ. οι χρυσαυγίτες ούτε φοβήθηκαν ούτε ενοχλήθηκαν από την παρουσία των αστυνομικών, αλλά επανήλθαν και συνέχισαν να χτυπούν τον Π. Φύσσα).

Αν κάποιος πάει στο σημείο της δολοφονίας και κάνει μια αυτοψία θα διαπιστώσει ότι η κατάθεση του μάρτυρα είναι ακριβής. Δεν καταθέτει πράγματα που δεν είδε, όπως για παράδειγμα τον τρόπο που ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Π. Φύσσα. Οι τέντες των καταστημάτων μου έκρυβαν τη θέαση καταθέτει ακριβέστατα ο μάρτυρας.Για παράδειγμα δεν προσπάθησε να καταθέσει για το πώς ακριβώς ο Γ. Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Π.Φύσσα και ο ισχυρισμός του, ότι οι τέντες των καταστημάτων του έκρυβαν την θέα είναι ακριβής.

Από την κατάθεσή του επιβεβαιώνεται:

ότι

ότι Δεν είναι τυχαίο, ότι παράλληλα με τη  δεύτερη επίθεση των τριών χρυσαυγιτών στον Π. Φύσσα εμφανίζεται ο Ρουπακιάς, παρκάρει το αυτοκίνητο ανάποδα δίπλα στον Φύσσα και σε λιγότερο από ένα λεπτό κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, μαχαιρώνει και κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο για να διαφύγει. θα τον άφηναν και να διαφύγει. Στο τελευταίο έπεσε έξω, γιατί οι αστυνομικοί ήθελαν να χτίσουν το άλλοθί τους, προκειμένου να μην κατηγορηθούν για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα, γι’ αυτό και τον συνέλαβαν.

, ότι
Η Λεγάτου «καίγεται» και με τον ισχυρισμός της ότι ο Παύλος Φύσσας παρέμεινε όρθιος για δέκα λεπτά της ώρας και συγκρούονταν μάλιστα με τον Ρουπακιά, μετά το άγριο και δολοφονικό μαχαίρωμά του. Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και την επιστήμη. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο δεχόμενος μια τέτοια δολοφονική επίθεση  γονατίζει, διπλώνεται και πέφτει κάτω. Δεν συγκρούεται με τον δολοφόνο του για δέκα ολόκληρα λεπτά!

Τον ισχυρισμό αυτό της Λεγάτου τον άκουσαν η προεδρεύουσα Μ. Λεπενιώτη, η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου και οι υπόλοιποι δικαστές. Μολονότι ο ισχυρισμός ήταν αυαταπόδεικτα γελοίος, υποκριτικός και παραπλανητικός για το δικαστήριο, μολονότι η Λεγάτου προσέβαλε και τη νοημοσύνη των μελών της έδρας, κανένας δεν πήρε το λόγο για να τη βάλει στη θέση της. Το σημειώνουμε αυτό, για να κλείσουμε με δύο ερωτήματα:

Είναι δυνατόν να αναγορεύονται σε κριτές της αξιοπιστίας των αυτοπτών μαρτύρων εκείνοι που άφησαν τον Ρουπακιά να δολοφονήσει εν ψυχρώ, μπροστά στα μάτια τους, τον Παύλο Φύσσα;

Εάν το δικαστήριο με τις αποφάσεις του δεν απαντήσει θετικά σ’ αυτά τα ερωτήματα, θα έχει διαπράξει ένα δικαστικό πραξικόπημα προς όφελος της νεοναζιστικής ΧΑ, κάνοντας σκόνη τα αστικά ιδεολογήματα περί «δίκαιης δίκης». Περιμένουμε να δούμε…

Η δίκη των νεοναζί της ΧΑ θα συνεχιστεί την Τρίτη 22 Δεκέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕφαρμόζει το δασοκτόνο νόμο 4280/2014!
Επόμενο άρθρο Ρατσισμός, στρατόπεδα και απελάσεις για τους μετανάστες

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

31 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς βάζει τέλος στην προβοκατόρικη παραφιλολογία περί συμφωνίας αφοπλισμού

30 Ιαν 2026, 20:44
Κόντρες

Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;

30 Ιαν 2026, 19:58
Η παπάρα

Ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει

30 Ιαν 2026, 11:39
Καταστολή

Πολιτική συμφωνία μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών στην Ισπανία

30 Ιαν 2026, 11:15
Πολιτική

Πλήρης συγκάλυψη του σιωναζισμού στη Βουλή των Ελλήνων

Με μοναδική εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας

30 Ιαν 2026, 10:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Γενάρη

30 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές επιδιώκουν να καταδικάσουν τη Γάζα στην πείνα

29 Ιαν 2026, 22:24
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, αφού πρώτα ξεφτιλίστηκε, διέταξε τον Αυγενάκη να αποσυρθεί στα «πιτ»

29 Ιαν 2026, 21:17
Κόντρες

Μια ωραία πράσινη ατμόσφαιρα

29 Ιαν 2026, 20:01
Εργατικά

Μαζί στην Τρίπολη – Μαζί στον αγώνα την Παρασκευή 30 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 18:29
Παιδεία

Εκθεση ΟΟΣΑ για εκπαίδευση 2026: οδηγίες-εντολές προς υλοποίηση από τους υποτελείς

Ενίσχυση της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας με λογοδοσία και προσαρμογή των σχολείων στις τοπικές ανάγκες, αξιολόγηση σχολικοκεντρική και ενδυνάμωση των διευθυντών, μεντόρων, συντονιστών

29 Ιαν 2026, 18:13
Εργατικά

Εργατικά «ατυχήματα» – καπιταλιστικά εγκλήματα, που περνάνε στο ντούκου

29 Ιαν 2026, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 00:01
Αγροτικά

Χοντροκομμένη κατασκευή αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

28 Ιαν 2026, 23:05
Εργατικά

Το success story του καπιταλισμού χτίζεται με εργατικό αίμα

28 Ιαν 2026, 22:00
Βαθύ Κόκκινο

Πρόστυχη εξίσωση ενός καπιταλιστικού εγκλήματος με ένα τροχαίο δυστύχημα

28 Ιαν 2026, 13:03
Υγεία

Για τα ράντζα φταίει η κυβερνητική πολιτική και όχι η γρίπη, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν»

Αγριο πετσόκομμα των ειδικευόμενων στο Νοσοκομεία Νίκαιας

28 Ιαν 2026, 10:09
Διεθνή

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επιδεινούμενη κρίση ψυχικής υγείας μετά τη γενοκτονία στη Γάζα — Eκθεση

28 Ιαν 2026, 08:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα ελληνικών γραμμάτων.

1865: Καταργείται η δουλεία στις ΗΠΑ.

1944: Εκτελούνται, με απόφαση του gερμανού φρουράρχου Αθηνών πενήντα κομμουνιστές ως αντίποινα για την εκτέλεση του υφυπουργού Εργασίας Ν. Καλύβα.

1949: Συνέρχεται στο βουνό η 5η ολομέλεια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Ζαχαριάδη.

1973: Δέκα φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που εμποδίζουν ασφαλίτη να πάρει τα στοιχεία συναδέλφου τους διώκονται για τεντιμποϊσμό.

1979: Εκτελείται ο Πέτρος Μπάμπαλης (Ιούνης ‘78).

1980: Βόμβα στο ξενοδοχείο «President» (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό επιδιώκεται μέσω της διαρκούς βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή η οποία ελέγχει ζητήματα λειτουργίας, των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας, τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ εκδίδει και τα στατιστικά για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα. […] σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην κατάταξη της λίστας με τα λιγότερα δυστυχήματα αναλογικά με τον πληθυσμό.  Όπως επεσήμανε η κα Κεραμέως, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής έχουνε αυξηθεί από το ’19 μέχρι σήμερα κατά 35%, στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία […] Ειδικά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», η Ανεξάρτητη Αρχή το 2025 έκανε 4 ελέγχους σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η Αρχή ελέγχει καταγγελίες και διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους, ενώ τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης είναι να βελτιώνει συνεχώς το πλαίσιο, κάτι που έγινε πριν  από δύο μήνες με  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διατάξεων για την ενίσχυση του πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας

(Ta παραπάνω ειπώθηκαν δυο μέρες μετά από ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι έγκλημα. Ακόμα και το σκόπιμα ελλιπέστατο πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται -μιλώντας με νομικούς όρους- για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Και τι λέει η αρμόδια υπουργός; Οτι όλα είναι καλώς καμωμένα. Οτι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπέροχο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών και εργατριών, το οποίο μάλιστα συνέχεια το δυναμώνει. Και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλήρεις και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Τέσσερις φορές έλεγξαν το εργοστάσιο-ναρκοπέδιο. Και πώς έσκασε το ναρκοπέδιο πάνω στα κεφάλια των εργατριών, στέλνοντας πέντε στον τάφο, που θα ήταν περισσότερες αν η έκρηξη γινόταν στην πρωινή ή την απογευματινή βάρδια κι αν δεν είχε προηγηθεί φιέστα της εργοδοσίας, λόγω της οποίας μειώθηκε αριθμητικά και η νυχτερινή βάρδια; Σιγά που θα ασχοληθεί η… αγρίως νεοφιλελεύθερη υπουργός Κεραμέως. Καθήκον δικό της είναι να εξασφαλίζει συνθήκες υποδούλωσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι… η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ο μοναδικός… παράγοντας προόδου και ευημερίας. Αν σκοτωθούν μερικοί εργάτες και εργάτριες, αν σακατευτούν άλλοι και άλλες, αν αρρωστήσουν χρόνια άλλες και άλλοι, αυτά είναι απλώς… παράπλευρες απώλειες σε ένα… θυελλώδες success story της ελληνικής οικονομίας, που το πέτυχε ο Μητσοτάκης με υπουργούς σαν την Κεραμέως, τον Γεωργιάση, τον Χατζηδάκη, τον Πιερρακάκη κτλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo