Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες
  • Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών
  • Σαν σήμερα 24 Ιούνη
  • Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία
  • Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Ο Σ. Φάμελλος κουρελιάζει τη νομιμότητα, για να αποχαρακτηριστούν τα περιμετρικά δάση
Επικαιρότητα

Ο Σ. Φάμελλος κουρελιάζει τη νομιμότητα, για να αποχαρακτηριστούν τα περιμετρικά δάση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Απρ 2017, 00:00

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» διακήρυσσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν ανέλαβαν την εξουσία. «Είμαστε κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος» έλεγε ο Τσίπρας, όταν για πρώτη φορά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ως πρωθυπουργός, για να διαβάσει προγραμματικές δηλώσεις. Τη στρατηγική του… ελικοειδούς δρόμου προς το… σοσιαλιστικό μετασχηματισμό ανέλυε ο… φιλόσοφος Μπαλτάς, όταν υπερασπιζόταν το νομοσχέδιο με το οποίο οι Τσιπροκαμμένοι υλοποίησαν το ξεπούλημα του Ελληνικού, όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει οι Σαμαροβενιζέλοι. Ολοι δε οι συριζαίοι έσκιζαν τα ρούχα τους ότι η επένδυση (το πλιάτσικο για να ακριβολογούμε) θα γίνει με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, έτσι που η Αττική να αποκτήσει έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου.

Εκτοτε, δεν πετάχτηκε απλώς στα σκουπίδια η περιβαλλοντική ευαισθησία, αλλά κουρελιάζονται κατ’ εξακολούθηση οι πιο στοιχειώδεις κανόνες της αστικής νομιμότητας, προκειμένου να συντελεστεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Οι πλιατσικολόγοι καπιταλιστές, στους οποίους ξεπουλήθηκε το Ελληνικό, απαιτούν τον αποχαρακτηρισμό των περιμετρικών δασών που υπάρχουν στην έκταση, προκειμένου να έχουν τα χέρια τους λυμένα για να τσιμεντώσουν τα πάντα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν στις απαιτήσεις της δασικής νομοθεσίας. Και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με «καπετάνιο» τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο, πραγματοποιεί το ένα νομικό πραξικόπημα μετά το άλλο, προκειμένου να ικανοποιήσει τις περιβαλλοντοκτόνες απαιτήσεις τους.

Ο Σ. Φάμελλος, από την πρώτη στιγμή που κάθησε στο θώκο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, γνώριζε ότι τα περιμετρικά δάση της έκτασης από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μέχρι τον Αγιο Κοσμά δεν μπορούν να αποχαρακτηριστούν με τη νόμιμη διαδικασία της Πράξης Χαρακτηρισμού, γιατί οι εκτάσεις που καλύπτονται με δασική βλάστηση, η οποία , διέπονται από τους ειδικότερους όρους και περιορισμούς που θέτουν οι σχετικές διατάξεις του Ν. 998/79 και εν γένει της δασικής νομοθεσίας. Αυτή τη θέση υπερασπιζόταν και ο δασάρχης Πειραιά, σε έγγραφό του με τίτλο , που έστειλε στις 21 Οκτώβρη του 2016 στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΑ).

Η ισχύουσα νομοθεσία (δασική και όχι μόνο), όμως, δεν μετράει μπροστά στα συμφέροντα των καπιταλιστών. Αφού αυτοί απαιτούν τον αποχαρακτηρισμό των περιμετρικών δασών, η θέλησή τους είναι «νόμος». Ετσι, προκειμένου να ανατραπεί η ισχύουσα δασική νομοθεσία, για να ανοίξει ο δρόμος του αποχαρακτηρισμού των περιμετρικών δασών, μέσω Πράξης Χαρακτηρισμού, ο Σ. Φάμελλος έβαλε μπροστά τη ΓΔΑΠΔΑ, προκειμένου να γίνει προσφυγή στο ΝΣΚ (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους), με βασικό ερώτημα, στην ουσία,

Η προσφυγή έγινε και το Γ’ Τμήμα του ΝΣΚ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του ΝΣΚ Β. Δούσκα, εξέδωσε την παράνομη Γνωμοδότηση 337/2016, με την οποία αποφαινόταν ότι οι εκτάσεις που έγιναν Τεχνητές Δασικές Φυτείες, είτε πριν είτε μετά τις 11.6.1975, βάσει φυτοτεχνικών μελετών, Για τον παράνομο χαρακτήρα αυτής της Γνωμοδότησης γράψαμε στα άρθρα μας με τίτλο (δείτε ) και (δείτε ).

Ο Σ. Φάμελλος αποδέχτηκε «μετά χαράς» αυτή τη Γνωμοδότηση και την κοινοποίησε στον Δασάρχη Πειραιά, προκειμένου αυτός να κάνει την Πράξη Χαρακτηρισμού. Μετά χαράς, γιατί θεωρούσε ότι πλέον ο Δασάρχης είναι υποχρεωμένος να κάνει την Πράξη Χαρακτηρισμού και να αποφανθεί -με βάση τη Γνωμοδότηση 337, που με την αποδοχή της από τον υπουργό είχε καταστεί δημόσιο έγγραφο και η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική- ότι τα περιμετρικά δάση δεν είναι δάση!

Η Γνωμοδότηση αυτή, όμως, είχε και μια «ουρίτσα». Αναφερόταν στις Τεχνητές Δασικές Φυτείες που έγινανΕπειδή, ακόμα και στο πλαίσιο του αντιδασικού οπλοστασίου που έπληξε τον βασικό δασικό νόμο 998/79, και επειδή τα Δασαρχεία οφείλουν να υπερασπίζονται τον δασικό πλούτο της χώρας, ήταν επόμενο ο Δασάρχης Πειραιά να ζητήσει -με έγγραφό του στις 14 Φλεβάρη του 2017- από την εταιρία Ελληνικό ΑΕ τις φυτοτεχνικές μελέτες.

Στις 24 Φλεβάρη, σε άρθρο μας με τίτλο (δείτε ) καταλήγαμε: .

Η φόρμουλα για νέο κουρέλιασμα της νομιμότητας βρέθηκε, αυτή τη φορά στο πρόσωπο της αντιπροέδρου του ΝΣΚ Β. Δούσκα. Ιδού η μεθόδευση.

Καθ’ υπόδειξη του Φάμελλου, το Τμήμα Επιτρεπτών Επεμβάσεων της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος υπέβαλε στις 29 Μάρτη ερώτημα στην αντιπρόεδρο του ΝΣΚ Β. Δούσκα. Προς το παρόν, δε γνωρίζουμε το περιεχόμενο του ερωτήματος για να δούμε το σκεπτικό του. Ομως, υπογραμμίζουμε πως -όποιο και αν είναι αυτό το σκεπτικό- .

Μπορεί η Γνωμοδότηση 337, που υλοποιούσε το πρώτο κουρέλιασμα της νομιμότητας, να μη βόλευε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και πρωτίστως τον κυρ-Αλέκο του Μαξίμου, που είναι «ο άνθρωπος των επενδυτών», όμως η προσφυγή στην αντιπρόεδρο του ΝΣΚ αποτελεί επίσης κουρέλιασμα της νομιμότητας (το δεύτερο στη σειρά), γιατί σύμφωνα με το νόμο 3086/2002 (άρθρο 6, παρ. 5), μόνο ο πρόεδρος του ΝΣΚ έχει το δικαίωμα να κρίνει, μιλώντας γενικά, αν μια Γνωμοδότηση Τμήματος του ΝΣΚ χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις. Αν κρίνει έτσι, τότεκαι

Εν προκειμένω, η νομιμότητα κουρελιάστηκε για τρίτη φορά με ανατροπή της (παράνομης) Γνωμοδότησης 337 του Γ’ Τμήματος, με ατομική γνωμοδότηση της Β. Δούσκα. Οπως είπαμε, δεν μπορεί σύμβουλος του ΝΣΚ, όποιο βαθμό κι αν κατέχει στην ιεραρχία του, να ανατρέψει Γνωμοδότηση Τμήματος με ατομική του γνωμοδότηση. Η αντιπρόεδρος του ΝΣΚ Β. Δούσκα το διέπραξε, με την ατομική της γνωμοδότηση 231-1211/102595, κουρελιάζοντας τη νομιμότητα (νόμος 3086/2002). Τροποποίησε τη Γνωμοδότηση 337 του Γ’ Τμήματος, για να τη φέρει στα μέτρα του Φάμελλου (των πλιατσικολόγων καπιταλιστών του Ελληνικού επί της ουσίας). Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στη διαμόρφωση της Γνωμοδότησης 337 είχε συμμετάσχει και η ίδια, ως πρόεδρος του Γ’ Τμήματος!

Σύμφωνα με το νόμο 3086/2002, που αφορά τον οργανισμό του ΝΣΚ, δεν προβλέπεται ότι η αποδοχή ατομικής γνωμοδότησης από υπουργό καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή της από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου του οποίου προΐσταται. Αυτό προβλέπεται μόνο για τις Γνωμοδοτήσεις των Τμημάτων και των δύο Ολομελειών του ΝΣΚ. Μπορεί ο Φάμελλος, με συνεργό την αντιπρόεδρο του ΝΣΚ, να κατακουρέλιασε τη νομιμότητα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ιταμές απαιτήσεις των «επενδυτών», όμως ο Δασάρχης Πειραιά έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να αρνηθεί να εφαρμόσει την ατομική γνωμοδότηση της Β. Δούσκα, μολονότι αυτή έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό.

Και βέβαια, μετά απ’ αυτό το όργιο κουρελιάσματος της νομιμότητας και της δασικής νομοθεσίας, να προχωρήσει στην Πράξη Χαρακτηρισμού, στηριζόμενος στη θέση ότι .

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαζική απεργία πείνας παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων
Επόμενο άρθρο Μαζική απεργία πείνας παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες

24 Ιούν 2026, 09:13
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

Βενεζουέλα: Ημέρα στρατού (1821).

Περού: Ημέρα Ινδιάνων.

1922: Δολοφονείται από ακροδεξιούς ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου.

1939: Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.

1978: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης Αχμέντ Χουσεΐν Αλ Γκασμί.

1984: Οι Βελγικοί Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες απαλλοτριώνουν 850 κιλά εκρηκτικών και πυροκροτητές, από λατομείο κοντά στις Βρυξέλλες.

1991: Βόμβα σε συστάδα θάμνων στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, έξι αστυνομικοί τραυματίες (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo