Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Αυγούστου
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Αυγούστου
  • Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα
  • Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις
  • Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Νόμος είναι το δίκιο των χρυσοθήρων-καπιταλιστών
Επικαιρότητα

Νόμος είναι το δίκιο των χρυσοθήρων-καπιταλιστών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούλ 2013, 00:00

Με μια προκλητική προσωρινή διαταγή, που κουρελιάζει κάθε έννοια νομιμότητας, η πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ Αγγελική Θεοφιλοπούλου, επιτρέπει στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» να συνεχίσει την κατασκευή των παράνομων εγκαταστάσεών της στις Σκουριές, που τις είχε σταματήσει η Πολεοδομία, επειδή η εταιρία δεν έχει άδεια δόμησης.

Το ιστορικό, στο οποίο έχουμε κάποια έμμεση εμπλοκή και εμείς, έχει ως εξής. Στις αρχές του χρόνου, η «Ελληνικός Χρυσός» υπέβαλε φάκελο στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ζητώντας έγκριση δόμησης για τις εγκαταστάσεις στις Σκουριές. Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, άγνωστο πως, πληροφορήθηκε για το παράνομο ΦΕΚ με το οποίο ο Σηφουνάκης είχε αλλάξει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο και έστειλε το φάκελο στην Πολεοδομία Αρναίας, δεδομένου ότι με τη νοθεία του Σηφουνάκη δεν απαιτούνταν η έγκρισή του στο πρώτο στάδιο (έγκριση δόμησης), αλλά μόνο στο δεύτερο. Πρέπει, λοιπόν, να σημειωθεί ότι η «Ελληνικός Χρυσός» ήξερε καλά ποια διαδικασία έπρεπε ν’ ακολουθήσει. Ηξερε ότι πρέπει να βγάλει άδεια δόμησης για να κάνει το οποιοδήποτε έργο στις Σκουριές (χωματουργικά, κατασκευή κτιρίων κτλ.).

Για λόγουςπου δεν γνωρίζουμε, το Μάρτη η Πολεοδομία Αρναίας επέστρεψε το φάκελο στην εταιρία, χωρίς να εκδώσει έγκριση δόμησης.
Τον Απρίλη άρχισε η δική μας ανάμιξη, όταν ανακαλύψαμε τη νοθεία που είχε κάνει στο νόμο ο Σηφουνάκης. Οταν η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι έχει γίνει νοθεία και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη, για να διορθώσει την παρανομία, ενημερώσαμε αναλυτικά την Πολεοδομία Αρναίας, είπαμε στους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι επίκειται ρύθμιση και τους καλέσαμε να μην κάνουν καμιά υποχώρηση στις πιέσεις της «Ελληνικός Χρυσός».

Τότε η εταιρία άλλαξε τακτική. Εχοντας καταλάβει ότι δύσκολα θα πάρει άδεια δόμησης από την Πολεοδομία και ότι μετά τη δρομολογημένη εξάλειψη της παρανομίας Σηφουνάκη, την οποία εμείς είχαμε δημοσιοποιήσει, θα έπρεπε να επανέλθει στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής με πλήρη φάκελο, η εταιρία κατέφυγε στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο κουρελιάζοντας τη νομοθεσία, εξέδωσε στις 13 Μάη του 2013 «άδεια εγκατάστασης ηλεκτρολογικού και μηχανικού εξοπλισμού». Η Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών – Τμήμα Γ’ έδωσε στην «Ελληνικός Χρυσός» άδεια να εγκαταστήσει τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό ενός ολόκληρου εργοστασίου, το οποίο δεν υφίσταται και για το οποίο δεν έχει εγκριθεί άδεια δόμησης! Αυτή την άδεια η εταιρία τώρα τη βαφτίζει άδεια δόμησης. Μ’ αυτή την άδεια η εταιρία υποστηρίζει ότι μπορεί να χτίσει τα κτίρια του εργοστάσιου, για τα οποία τόσο καιρό τώρα προσπαθούσε να πάρει άδεια και δεν τα είχε καταφέρει!

Ο μυστικοσύμβουλος του Α. Σαμαρά και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του για να αποκατασταθεί η ωμή παρανομία του Σηφουνάκη, την οποία ο ίδιος έχει παραδεχτεί ως τέτοια. Εστειλε ένα τυπικό σημείωμα στον Καλαφάτη για να επιληφθεί του θέματος, ο Καλαφάτης το ανέθεσε στον γενικό γραμματέα Αλεξιάδη και έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά το ΥΠΕΚΑ προχωρά τώρα σε μια πιο χοντρή παρανομία απ’ αυτή του Σηφουνάκη, εκδίδοντας μια άδεια που δεν πατάει σε καμιά νομική βάση, κουρελιάζοντας το νόμο για τη δόμηση, μετατρέποντας μια άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε άδεια δόμησης! Αυτό είναι το μεγάλο κατόρθωμα των Τ. Μπαλτάκου και Στ. Καλαφάτη. Από τη νόθευση ενός νόμου, για να εξυπηρετηθεί η «Ελληνικός Χρυσός» φτάσαμε τώρα στην παραβίαση κάθε νόμου και στην επιβολή του «νόμου των χρυσοθήρων».

Η «Ελληνικός Χρυσός» βέβαια είχε κάνει στις Σκουριές και παράνομα χωματουργικά έργα και παράνομες κατασκευές, συμπεριφερόμενη ως κράτος εν κράτει. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έκαναν τα στραβά μάτια και κινούνταν αργά και μόνο μετά από συνεχείς καταγγελίες και υπομνήματα των αγωνιζόμενων κατοίκων. Ετσι, το Δεκέμβρη του 2012 η Πολεοδομία αναγκάστηκε να κάνει αυτοψία για δεύτερη φορά και να επιβάλει πρόστιμα για τις αυθαίρετες κατασκευές. Πώς απάντησαν οι μηχανικοί της εταιρίας σε φιλική τους ιστοσελίδα; !

Oμολογούν κυνικά ότι έκαναν παράνομα έργα, γιατί δεν είχαν άδεια, επειδή δήθεν τους καθυστερούσαν οι υπηρεσίες που διακατέχονται από «καχυποψία και φοβικά σύνδρομα». Το πιο σοβαρό, όμως, είναι ότι παραδέχονται ότι έχουν καταθέσει μελέτες στην Πολεοδομία και περιμένουν έγκριση. Αυτή την έγκριση πλέον ισχυρίζονται ότι δεν τη χρειάζονται, γιατί το ΥΠΕΚΑ έκανε σκουπίδια το νόμο και τους έδωσε μια άλλη άδεια, η οποία είναι για πάσα χρήση!

Στις 10 Ιουνίου, η Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη εξέδωσε απαγόρευση συνέχισης των εργασιών που η «Ελληνικός Χρυσός» συνέχιζε, υπό την προστασία των ΜΑΤ. Εστειλε στο ΑΤ Αρναίας το εξής έγγραφο: .

Τότε, η «Ελληνικός Χρυσός» προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας αναστολή της απόφασης της Πολεοδομίας και προσωρινή διαταγή. Στην προσφυγή αναφέρει ότι «τα επίμαχα έργα αφορούν εκσκαφές και την κατασκευή βάθρων για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που έχουν αδειοδοτηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ»! Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας, υποστηρίζοντας ότι φτιάχνουν βάθρα για ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θ’ αποτελούν τμήματα ενός εργοστασίου το οποίο δεν έχει κατασκευαστεί και δεν μπορεί να κατασκευαστεί όσο δεν έχει άδεια δόμησης. Υποτιμούν ακόμη και τη νοημοσύνη τους, υποστηρίζοντας ότι θα φτιάξουν κάποια βάθρα στη μέση του πουθενά, έτσι στον αέρα. Τότε γιατί τόσο καιρό τώρα προσπαθούσαν να πάρουν άδεια δόμησης από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες;

Ακόμη πιο προκλητική, όμως, είναι η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ Αγγελική Θεοφανοπούλου. Την παραθέτουμε ολόκληρη, γιατί αποτελεί πραγματικό μνημείο:

.

Η πρόεδρος του Ε’ Τμήματος, του επιφορτισμένου (λέμε τώρα)με την υπεράσπιση του Περιβάλλοντος, έρχεται σαφέστατα να επικυρώσει την προκλητική, παράνομη απόφαση του ΥΠΕΚΑ, που επιτρέπει στην «Ελληνικός Χρυσός» να χτίσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο χωρίς άδεια δόμησης, αλλά με μια παντελώς αστήρικτη και παράνομη άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Σε όποιον μηχανικό (ειδικά σε μηχανικούς των πολεοδομιών) το είπαμε αυτό μας κοίταζε μην πιστεύοντας σ’ αυτά που άκουγε. Εργοστάσιο χωρίς άδεια δόμησης δεν μπορεί να χτιστεί.

Αυτό το σκάνδαλο δεν έχει τελειωμό. Ενας νόμος μόνο υπάρχει: να φτιάξει οπωσδήποτε το εργοστάσιο η «Ελληνικός Χρυσός». Τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής τον αντιμετωπίζουν με ΜΑΤ, εισβολές σε σπίτια, δίκες, προφυλακίσεις. Και τη νομιμότητα που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος την κάνουν μπαλάκι και του τη δίνουν να τη φάει. Ετσι έκανε το νόμο που ψήφισε η Βουλή ο Σηφουνάκης, έτσι κάνει και τώρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, με πλήρη κάλυψη και του Μπαλτάκου (που τόσο ευαίσθητος είναι όταν πρόκειται για θέματα όπως η ιθαγένεια αλλοδαπών) και των Σαμαρά-Βενιζέλου. Ούτε την παρανομία του Σηφουνάκη αποκατέστησε, ενώ παράλληλα προχωρά σε μεγαλύτερες και προκλητικότερες παρανομίες για χάρη της εταιρίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνεξαρτησία από ποιον;
Επόμενο άρθρο Νόμος είναι το δίκιο των χρυσοθήρων-καπιταλιστών

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

Κύπρος: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1968: Εκρηξη βόμβας σε γιαπί κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο “Παγκόσμιο” στο Καλαμάκι.

1974: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

1990: 140 νεκροί σε φυλετικές ταραχές σε κωμοπόλεις γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).

1991: Πραξικόπημα κατά της περεστρόικα (Ρωσία).

2003: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας της Ουγκάντα Ιντί Αμίν.

2010: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo