Με αφορμή την ενημέρωση από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, σχετικά με το αίτημά του προς την κυβέρνηση να καταβληθεί και στα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, που εργάζονται σε πανεπιστημιακές δομές στα νοσοκομεία, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι υγειονομικοί του ΕΣΥ, εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ένθερμα το σχετικό αίτημα.
Η Πρωτοβουλία αναφέρει ότι «στα νοσοκομεία και σε δομές των Σχολών Υγείας, δουλεύουν, σε διάφορα πόστα, από τις γραμματείες μέχρι τα εργαστήρια, και -με τη στενή έννοια- διοικητικοί, και παρασκευαστές, και συμβασιούχοι των ΑΕΙ, οι οποίοι, όπως και πλήθος εργαζομένων στα νοσοκομεία, δεν παίρνουν επίδομα επικίνδυνης εργασίας και δεν υπάγονται στα βαρέα ανθυγιεινά».
Οι εν λόγω εργαζόμενοι εκτός αυτών των αδικιών αγνοούνται και «σβήνονται από το χάρτη» και δεν συμπεριλαμβάνονται στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί στους υγειονομικούς του ΕΣΥ, που βεβαίως είναι ουσιαστικά μια «κοροϊδία», είναι ένα «κόκκαλο» «για να κλείσουν το στόμα τους και να συνεχίσουν πειθήνια να διακινδυνεύουν τις ζωές τους μέσα σε άθλιες συνθήκες».
Η Πρωτοβουλία σημειώνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαχόμενοι γιατροί, τα οποία καταγγέλλονται από την ΟΕΝΓΕ.
Τέλος, αναφέρεται στα ψεύδη της κυβέρνησης, στα οποία συμβάλλουν πρόθυμα και οι πανεπιστημιακοί που εμφανίζονται στις τηλεοράσεις, παρότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση στα νοσοκομεία.
Προειδοποιεί δε, τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ «, στέλνοντας τα στοιχεία που ζητάει από τους προϊσταμένους στο Υπουργείο το οποίο ελπίζει να επιβεβαιωθεί ».
Η δηλώνει ότι στηρίζει την κινητοποίηση των γιατρών την Τρίτη 7 του Απρίλη με φυσική παρουσία όπως και όπου μπορεί.
Τελευταία Νέα :
- Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»
- ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
- Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει
- ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου
- 8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο
- Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου



