Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Λάθος και οι κτηματολογικές εγγραφές για το «γήπεδο Μελισσανίδη»
Επικαιρότητα

Λάθος και οι κτηματολογικές εγγραφές για το «γήπεδο Μελισσανίδη»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Αυγ 2017, 12:57

Μία από τη σωρεία των παρανομιών που συνοδεύουν τη διάτρητη Εγκριση – Αδεια Δόμησης για το «γήπεδο Μελισσανίδη», αφορά και τα κτηματογραφικά δεδομένα της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο. Είχαμε προαναγγείλει, ότι θα μιλήσουμε αναλυτικά και γι’ αυτό το αίσχος.

Δεν αναφερόμαστε στο ιδιοκτησιακό σκέλος, το οποίο το Κτηματολόγιο το καταγράφει κατά βάσει σωστά (ιδιοκτησία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ το οικόπεδο που της είχε παραχωρηθεί το 1934 και έχει μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών το 1947 – ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου το τμήμα του άλσους που παραχωρήθηκε κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ με τον περιβαλλοντοκτόνο Νόμο 4277/2014). Αναφερόμαστε στα μεγέθη των δύο αυτών γαιοτεμαχίων, καθώς και ενός τρίτου, τα οποία –όπως αναφέρονται στο Κτηματολόγιο- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, το μεν οικόπεδο ιδιοκτησίας Ερασιτεχνικής ΑΕΚ εμφανίζεται μικρότερο κατά περίπου μισό στρέμμα, το δε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου εμφανίζεται μεγαλύτερο κατά περίπου μισό στρέμμα. Επίσης, μια τρίτη ιδιοκτησία (οι παλιοί που θυμούνται το γήπεδο της ΑΕΚ, που το γκρέμισαν, θα θυμούνται μια ταβέρνα μετά τη σκεπαστή), εμφανίζεται σε λάθος σημείο απ’ αυτό που βρίσκεται.

Κανένας από το «σύστημα Μελισσανίδη» δεν μπήκε στον κόπο να διορθώσει αυτά τα προφανή λάθη. Αυτοί ενδιαφέρονταν μόνο να βγάλουν τη διάτρητη άδεια. Ο Α. Αλεξίου, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, επίσης δεν ενδιαφέρθηκε. Αυτός φρόντιζε μόνο να αλλάξει την ιδιοκτησία του παλιού οικοπέδου και από ιδιοκτησία της ΑΕΚ να το εμφανίσει ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου (γι’ αυτή την παρανομία δείτε αναλυτικά ).

Και βέβαια, η προϊσταμένη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ έκλεισαν τα μάτια και μπροστά σ’ αυτό (όταν έχεις φάει τον γάιδαρο, καταπίνεις στα γρήγορα την ουρά…). Είναι έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες και σίγουρα δεν τους διέφυγε η ασυμφωνία ανάμεσα στο μέγεθος της έκτασης που αναφέρει το παραχωρητήριο του 1934 και στο μέγεθος της έκτασης που αναφέρει το Κτηματολόγιο. Εκλεισαν, όμως, τα μάτια και υπέγραψαν, γιατί αυτό απαιτούσε πιεστικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μόνο που η πολιτική ηγεσία δεν εμφανίζεται να υπογράφει πουθενά και η ευθύνη (πειθαρχική και ποινική) είναι εξ ολοκλήρου των υπηρεσιακών παραγόντων που έβαλαν την υπογραφή τους.

Πιο αναλυτικά για όλ’ αυτά μπορείτε να διαβάσετε στην αναφορά που με όλους τους τύπους υποβάλαμε χθες (αριθμός πρωτοκόλλου 187/1-8-2017) στο Κτηματολόγιο, ζητώντας τους να διορθώσουν τις εγγραφές και να στείλουν τα στοιχεία στη ΔΑΟΚΑ, για να δούμε αν η προϊσταμένη της θα επιμείνει να μην ανακαλεί αυτή την παντελώς διάτρητη –και γι’ αυτό παράνομη- άδεια.

Παραθέτουμε την αναφορά:
 
«Aθήνα, 1-8-2017
 
Προς
ΕΚΧΑ ΑΕ ΚΤΟ5
Στράβωνος 3, Νέα Ιωνία
 

 
Οι αναφερόμενες στο θέμα έγκριση και άδεια δόμησης εκδόθηκαν στις 25 Ιούλη του 2017 από την ΔΑΟΚΑ, μετά από αίτηση που φέρεται να υποβλήθηκε στις 20 Ιούλη του 2017, με αριθμό πρωτοκόλλου 13150/1049/20-07-2017 (για το ίδιο έργο είχε υποβληθεί, για πρώτη φορά, αίτηση για έγκριση και άδεια δόμησης στις 13 Αυγούστου του 2014)!
Σύμφωνα με το παραχωρητήριο του 1934, που μεταγράφηκε στις 11 Φλεβάρη του 1947 στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών στον τόμο 1386 και με Αριθμό/ Φύλλο 386, παραχωρήθηκε στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ έκταση 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων για κοινωφελείς σκοπούς.

Το ΣτΕ, στην απόφαση της Ολομέλειάς του 2153/2015 αναγνωρίζει ότι το  παραχωρητήριο του 1934 εξακολουθεί να ισχύει και ότι η έκταση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι 26.621,50 τετραγωνικά μέτρα.

Τα ακριβή όρια των 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και από τα σχέδια της οικοδομικής άδειας με αριθμό 4116/1978, με την οποία η ΑΕΚ κατασκεύασε τότε την διόροφη σκεπαστή εξέδρα προς την οδό Φωκών, αλλά και από το τοπογραφικό διάγραμμα που επισυνάπτεται στο ΦΕΚ 68, Τεύχος Δ, 27-05-1960, με το οποίο τροποποιείται το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

1.    Με τον ΚΑΕΚ 051051001001 αναγνωρίζετε και εσείς ότι το ακίνητο αυτό ανήκει κατά 100/100 στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ. Ομως βγάλατε ότι το ακίνητο έχει έκταση 26.126 τετραγωνικά μέτρα. Ετσι βγάζετε την έκταση του ακινήτου μικρότερη κατά 495,5 τετραγωνικά μέτρα.
Η απόκλιση αυτή είναι μεγαλύτερη από την αποδεκτή απόκλιση εμβαδού των 333,68 τετραγωνικών μέτρων.  Αποψή μας είναι ότι πρέπει  να διορθώσετε άμεσα τον ΚΑΕΚ του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ ως προς την έκταση και να αναγράψετε τον ορθό αριθμό των

Με τον ΚΑΕΚ 051051001003 εμφανίζετε ότι το δημόσιο παραχώρησε , αντί του σωστού που είναι ώστε το οικόπεδο να έχει συνολικά εμβαδόν

Με τους δύο λανθασμένους ΚΑΕΚ δίνετε στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ και στην κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ επιπλέον 495,5 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν οικόπεδο 29.587,50 τετραγωνικών μέτρων αντί του σωστού που είναι οικόπεδο 29.121,00 τετραγωνικών μέτρων.
Είστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε και τον ΚΑΕΚ που αφορά την έκταση που παραχωρείται από το δημόσιο, που είναι

Πρέπει , που εξέδωσε μία, κατά την άποψή μας, παντελώς διάτρητη Εγκριση – Αδεια Δόμησης.

Παραπέρα, υπάρχει ο ΚΑΕΚ 051051001002, με εμβαδό δήλωσης 205 και 210 τετραγωνικά μέτρα. Εν προκειμένω, κάνετε το λάθος να δείχνετε το ακίνητο αυτό σε λάθος θέση. Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στην έκταση  των 2499,50 τετραγωνικών μέτρων, που παραχωρείται από το δημόσιο. Αυτό επιβεβαιώνεται από δύο στοιχεία:

από το τοπογραφικό διάγραμμα των μηχανικών Κωνσταντίνου Δραγώνα και Ορέστη Φιντικάκη, που συνοδεύει το από 22/11/1961 συμβόλαιο του Συμβολαιογράφου Αθηνών Παναγιώτη Λαζαράτου.

από φωτογραφία τμήματος του εξωτερικού του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ, που κατεδαφίστηκε του 2003.

Είμαι δημοσιογράφος, κινούμαι από λόγους αντικειμενικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού, και δεν απαιτείται να αποδείξω ότι έχω προσωπικό έννομο συμφέρον για να προχωρήσετε στην άμεση διόρθωση των ΚΑΕΚ 051051001001 και 051051001003 και να στην άμεση αποστολή των διορθώσεων στην ΔΑΟΚΑ.

Οπως γνωρίζετε, δύο φορές σας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ και διερεύνησαν τη δυνατότητα να καταγραφούν στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ και τα 2.966 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τον λανθασμένο ΚΑΕΚ. Αυτό όμως δεν μπορούσε και δεν μπορεί να γίνει, διότι στην ΑΕΚ η συγκεκριμένη έκταση έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, προκειμένου να συνταχθεί Πράξη Προσδιορισμού Θέσεων Πάρκινγκ, δήλωσε στις 13 Ιούλη του 2017, στη συμβολαιογράφο Αθηνών Ευφροσύνη Σιμοπούλου, ότι το ακίνητο των 29.121 τετραγωνικών μέτρων ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο, μολονότι στους δύο ΚΑΕΚ που αναφέρονται στο οικόπεδο οι ιδιοκτήτες είναι διαφορετικοί (Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ στον πρώτο ΚΑΕΚ, Ελληνικό Δημόσιο στον δεύτερο ΚΑΕΚ).

Η συμβολαιογράφος, αποδεχόμενη τους ισχυρισμούς του κ. Αλεξίου, συνέταξε το συμβόλαιο 8165/2017, που είναι προφανώς παράνομο και άκυρο.

Την επομένη, το συμβόλαιο αυτό μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο της Νέας Φιλαδέλφειας,  χωρίς ο υποθηκοφύλακας να επικοινωνήσει –ως όφειλε- με τον προϊστάμενο του υποθηκοφυλακείου Αθηνών (όπου έχει μεταγραφεί από το 1947 το ιδιοκτησίας Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ γαιοτεμάχιο) και με εσάς (που έχετε καταγράψει τα δυο γαιοτεμάχια με τους διαφορετικούς ιδιοκτήτες τους), ώστε να διαπιστώσει την ακρίβεια των στοιχείων! Εάν ενεργούσε ως όφειλε, θα διαπίστωνε ότι από το ακίνητο των 29.121 τετραγωνικών μέτρων, τα 26.621,50 τετραγωνικά μέτρα ανήκουν στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ και τα υπόλοιπα στο Ελληνικό Δημόσιο, θα αρνούνταν να μεταγράψει το παράνομο συμβόλαιο και θα το επέστρεφε στη συμβολαιογράφο  Ευφροσύνη Σιμοπούλου.

Το επόμενο βήμα θα είναι (αν δεν έχει ήδη γίνει) να επανέλθει ο κ. Αλεξίου σε εσάς και να ζητήσει –επικαλούμενος το παράνομο συμβόλαιο- να «διορθώσετε» τον ΚΑΕΚ 051051001001, αναφέροντας ως ιδιοκτήτη ολόκληρης της έκτασης το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να ολοκληρωθεί το έγκλημα της υφαρπαγής από το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ της έκτασης των 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων, που του παραχωρήθηκε το 1934 από το Ελληνικό Δημόσιο, την μετέγραψε στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών το 1947, και έκτοτε η ιδιοκτησία του δεν έχει αμφισβητηθεί, ούτε έχει επέλθει οποιαδήποτε αλλαγή στη νομική του υπόσταση (γι’ αυτό, άλλωστε, και εσείς έχετε καταγράψει το ακίνητο στον εν λόγω ΚΑΕΚ ως ακίνητο ιδιοκτησίας 100/100 του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ).

Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε, ότι έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους υποθηκοφύλακες Αθηνών και Νέας Φιλαδέλφειας, όπως και με τη γραμματέα της συμβολαιογράφου, και ότι θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας και τις επιβεβλημένες από τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον ενέργειές σας».

Συνημμένα στην αναφορά μας ήταν τα εξής στοιχεία:
α) Το παραχωρητήριο του 1934, με το οποίο παραχωρήθηκε στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ η έκταση των 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων (ΚΑΕΚ 051051001001) (δείτε )
β) Φωτογραφία που δείχνει την ακριβή θέση της ταβέρνας, που βρισκόταν στο οικόπεδο με ΚΑΕΚ 051051001002 (δείτε )
γ) Το συμβόλαιο 8165/2017 της συμβολαιογράφου Ευφροσύνης Σιμοπούλου (δείτε ).
δ) Σχέδιο που αποτυπώνει με ακρίβεια τα μεγέθη και τις θέσεις των οικοπέδων (δείτε ).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛάθος και οι κτηματολογικές εγγραφές για το «γήπεδο Μελισσανίδη»
Επόμενο άρθρο Προς Υποθηκοφυλακείο Νέας Φιλαδέλφειας: Διαγράψτε αμέσως το παράνομο συμβόλαιο

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

1775: Οι Ηνωμένες Αποικίες μετονομάζονται σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1929: Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος, το μικρότερο στον κόσμο.

1968: Πρώτο θύμα της ΕΤΑ ο αστυνομικός Χοσέ Παρδίνες Αθκάι σε χτύπημα κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν.

1970: Βόμβα στο Γαλάτσι.

1979: Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννιά χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

1981: Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ καταστρέφουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ.

1990: Αρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Νότια Αφρική μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

1994: Εντοπίζεται βόμβα στην πρεσβεία του Βελγίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από σαράντα χρόνια στην Ινδονησία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo