Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»«Δεν είμαστε κρέας για τα κανόνια»! – Γιατροί καταγγέλλουν το χάλι της δημόσιας Υγείας
Επικαιρότητα

«Δεν είμαστε κρέας για τα κανόνια»! – Γιατροί καταγγέλλουν το χάλι της δημόσιας Υγείας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2020, 12:27

Σε μια ηχηρότατη καταγγελία προχωρά η γιατρός του «Σωτηρία» Μερόπη Μανταίου, σε συνέντευξή της στο rprojext. Ξεσκεπάζει όλα τα ψέματα που ακούγονται για το δήθεν πανέτοιμο σύστημα Υγείας. Kαι μας επιφορτίζει με το καθήκον να στηρίξουμε τους γιατρούς και τα αιτήματά τους, που δεν είναι συντεχνιακά αιτήματα, αλλά αιτήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας, για την προστασία του ελληνικού λαού.
Μόνο στους μάχιμους γιατρούς μπορούμε να προσβλέπουμε και όχι στο αστικό κράτος και τα τσιράκια του, που μας φλομώνουν στα ψέματα για να κρύψουν τιςε εγκληματικές ευθύνες τους.
Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη της γιατρού:
 

 
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 31 έξω από τις Μονάδες σε κρεβάτια αρνητικής πίεσης αλλά και σε κανονικά κρεβάτια και 17 διασωληνωμένοι στις δύο Μονάδες που έχει το νοσοκομείο. Το πρόγραμμα είναι να γίνει όλο το νοσοκομείο για κορωνοϊό. Να πάψουνε δηλαδή να βλέπουν τα υπόλοιπα πνευμονολογικά, ήδη οι παθολόγοι δεν εφημερεύουνε, οι καρδιολόγοι δεν εφημερεύουνε και το πλάνο είναι να μετατρέψουνε όλες τις κλίνες σε κλίνες κορωνοϊού. Αυτό θα γίνει και στο Αττικό, αυτό είναι και το πλάνο. Όμως σε όλα αυτά είμαστε αθωράκιστοι! Αυτά που λένε για προσλήψεις δεν είναι αλήθεια. Έχουνε γίνει τέσσερις προσλήψεις γιατρών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, τις είχαν διακόψει γι’ αυτό το λόγο, και τώρα τις ξανακάνουν άρον άρον φέρνοντας τέσσερις γιατρούς στα επείγοντα. Και τίποτε άλλο! Έχουνε φέρει με μετακινήσεις από άλλες κλινικές, από άλλα νοσοκομεία, είκοσι άτομα υπόλοιπο προσωπικό νοσηλευτικό, που πάλι δεν επαρκεί, γιατί είναι ανεκπαίδευτο. Δεν μπορεί να βάλεις ένα νοσηλευτή να δουλέψει στα επείγοντα χωρίς να έχει εμπειρία ή να δουλέψει στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Όλα αυτά είναι μπαλώματα.
 

 
Μέχρι τώρα έχουμε τεράστιες ελλείψεις. Νέοι γιατροί, τουλάχιστον στους πνευμονολόγους, δεν υπάρχουν, γιατί μεταναστεύουν όλοι, φεύγουν ολόκληρα έτη της ιατρικής στο εξωτερικό. Εμείς, δηλαδή, στη δική μας κλινική, έχουμε έναν πνευμονολόγο και δύο παθολόγους και τρεις νεαρούς ειδικευόμενους γιατρούς. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εξηντάρηδες και παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλες τις κλινικές. Το ΕΣΥ έχει γεράσει, δεν έχει αντικατασταθεί. Μπαλώνουνε απλώς τρύπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μπαλώσει και αυτός τρύπες δεν είχε κάνει επαρκείς προσλήψεις. Δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη καθόλου! Δεν έχουνε γίνει προσλήψεις. Παλιά πήγαινες στον οικογενειακό γιατρό, πλέον είναι ελάχιστοι, αυτό είναι γνωστό. Είμαστε αθωράκιστοι τελείως σαν τη Λομβαρδία.
 

 
Είναι μια ειδική στολή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και εφάρμοσαν οι Κινέζοι. Αυτός είναι καλύπτρα για τα μάτια, είναι μάσκα FPP2 και FPP3 (υψηλής προστασίας δηλαδή) που την Παρασκευή το πρωί δεν υπήρχανε. Την Πέμπτη το βράδυ στείλανε εισαγωγές τρία περιστατικά που ήτανε ύποπτα. Αυτά τα ύποπτα τα αντιμετωπίζεις, όπως αντιμετωπίζεις και τα κανονικά. Ζήτησα μάσκες υψηλής προστασίας και δεν είχε! Πήρα τηλέφωνο τη διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας και δε μου απάντησε. Γύρω στις 11:30 πήρα τηλέφωνο τη διοικήτρια, αφού την έψαχνα από τις 10:00, η οποία με διαβεβαίωσε ότι θα το φροντίσει, αλλά το πρωί που πήγα στην κλινική δεν υπήρχανε μάσκες. Έτσι, έγινε και το δημοσιοποιήσαμε και βγήκαμε στα κανάλια.
 

 
Εγώ την έκανα επικοινωνώντας με τον Παπανικολάου. Έτσι με τα πολλά, μας έφεραν το μεσημέρι, όταν είχα φύγει εγώ μετά τις 15:00, 140 μάσκες. Να συνεχίσω, υπάρχει και ειδική στολή που είναι αδιάβροχη ολόσωμη, ποδονάρια, παπούτσια ψηλά αδιάβροχα σα σακούλες που μπαίνουνε στα πόδια. Η προστασία στο κεφάλι για να καταλάβεις, είναι η προστασία για τον ίδιο το γιατρό ή τον υγειονομικό που κάνει τον έλεγχο. Η υπόλοιπη προστασία είναι για τη διασπορά. Πρέπει να ντύνεσαι και να γδύνεσαι με ειδικό τρόπο, να έχεις δύο ζευγάρια γάντια. Και πρέπει φυσικά αυτά τα ρούχα να τα αλλάζεις σε κάθε άρρωστο, πράγμα φυσικά που δε γίνεται. Εμάς ας πούμε στην κλινική μας, είχε φυλάξει η προϊσταμένη μας από παλιά από το Σαρς κάτι στολές και έχουμε. Δεν υπάρχουνε, λοιπόν, στολές και δεν υπάρχουν και μάσκες. Και τι κάνουνε οι πονηροί του ΕΟΔΥ και ο κύριος Τσιόδρας; Στέλνουνε οδηγίες αλλαγμένες. Ότι δε χρειάζονται οι μάσκες υψηλής προστασίας και φτάνουνε οι απλές χειρουργικές! Όχι απλώς ψέμα. Είναι αναίσχυντο αυτό. Αυτό είναι σκάνδαλο! Αυτό πρέπει να τονιστεί. Επίσης δεν έχει γίνει κάτι για τα ποδονάρια. Τα ποδονάρια είναι για να μη διασπείρεις με τα πόδια σου τον ιό, και μας λένε ότι αρκεί να ψεκάζεις το κάτω μέρος των παπουτσιών με ένα απλό αντισηπτικό. Κι όμως δεν αρκεί! Γιατί δεν είμαστε κρέας για κανόνια. Γίνεται διαρκώς αυτή η κατάσταση αλαλούμ, όπου φοβάται ο ένας, φοβάται και ο άλλος. Μια αδειάζουν τη μία κλινική, μια αδειάζουν την άλλη κλινική και προσωπικό δεν έχει να δουλέψει καμία.
 

 
Είναι διαλυμένο! Δεν είναι μόνο οι γιατροί που είναι γερασμένοι, είναι και οι νοσηλευτές το ίδιο. Είμαστε ακόμη στην αρχή και προφανώς όλοι κάνουν το σταυρό τους να μη γίνουμε εδώ πέρα Λομβαρδία. Γιατί και στη Λομβαρδία δεν έγινε τυχαία αυτό που έγινε. Για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, από το 2010 μέχρι τώρα έχουν χάσει εβδομήντα χιλιάδες κρεβάτια. Τα έχει κλείσει η Λέγκα του Βορρά. Τα έχει κλείσει ο φιλελευθερισμός. Έτσι έφτασαν οι Ιταλοί σε αυτή την κατάσταση και παρακαλάμε να μη γίνουμε Ιταλοί.
 

 
Προσωπικό και εξοπλισμό. Τελεία. Αυτό χρειάζονται. Γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς. Για να καταλάβεις, το «Σωτηρία» έχει μια ειδική κατανομή που μια κλινική μπορεί να απέχει ένα χιλιόμετρο από την πύλη. Για να βάλεις κάποιον ασθενή μέσα, δεν αρκεί να τον βάλεις σε ασανσέρ, αλλά πρέπει να τον βάλεις σε ασθενοφόρο για να τον πας σε μια κλινική που μπορεί να είναι πιο μακριά. Εχθές στη βάρδιά μου τη βραδινή, είχαμε μόνο ένα ασθενοφόρο που κουβάλαγε αυτούς τους ασθενείς. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να μπήκε κάποιος με κορωνοϊό και μετά να μπήκε κάποιος που δεν είχε και να κόλλησε. Δηλαδή, με ένα ασθενοφόρο, μπορεί να ανταπεξέλθει νοσοκομείο που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει τα 2/3 των περιστατικών του κορωνοϊού της Ελλάδας; Επομένως, μας έχουνε κρέας για τα κανόνια και έχει αρχίσει και αγριεύει ο κόσμος.
 

 
Εγώ νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε και να δηλώσουμε ότι αρνιόμαστε σε αυτές τις συνθήκες να δουλέψουμε. Και να ακουστεί αυτό, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο γιατί ελέγχουνε τα ΜΜΕ. Ακόμα και να μιλήσουμε εμείς δε θα μας ακούσουν. Δε θα μας αφήσουνε να φτάσουμε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι μας συμβαίνει. Παρ’ όλα αυτά η καταγγελία για τις μάσκες ακούστηκε και χάρηκα πολύ, γιατί ήταν κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Είναι το μισό πρόβλημα ακριβώς. Όσοι έχουν πρόσβαση και επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να δίνουν την εικόνα των υγειονομικών. Εγώ αυτό πιστεύω. Το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η γήρανση. Το γερασμένο ΕΣΥ. Αυτοί δεν κάνουνε τίποτα για να το ανανεώσουνε γιατί δεν το θέλουνε. Είναι απλό. Ήδη τώρα ακούστηκε, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο, ότι έχουνε μηχανήματα που θα βγάζουνε τη διάγνωση πιο γρήγορα, αλλά δε θα γίνει κάτι πιστεύω γιατί όλα τα διαγνωστικά τεστ δόθηκαν σε ιδωτικά διαγνωστικά κέντρα.
 

 
Δεν είμαστε ακόμη στην κορυφή. Και επίσης, χωρίς να λέω κάτι πρωτότυπο, είναι βέβαιο ότι υποεκτιμούνται τα κρούσματα. Ότι είναι τουλάχιστον τριπλάσια-τετραπλάσια από αυτά που λένε. Αυτό είναι βέβαιο. Στο νοσοκομείο μου αν έρθεις εσύ που είσαι νέος και έχεις πυρετό, αλλά δεν έχεις ούτε δύσπνοια, ούτε είναι περασμένο το οξυγόνο σου, δε σου γίνεται τεστ. Η συμβουλή είναι να κάτσεις σπίτι σου καραντίνα.
 

 
Γι’ αυτό φαίνονται λίγα, είναι ξεκάθαρο τι γίνεται. Και μάλιστα δεν το κρύβουνε, το κάνουνε γιατί «δε μας χρησιμεύει σε κάτι». Πώς δε χρησιμεύει σε κάτι; Αυτοί φοβούνται, πρώτον τον πανικό, δεύτερον το πολιτικό κόστος και τρίτον την κατάρρευση του ΕΣΥ. Αυτό φοβούνται. Το οποίο ΕΣΥ ήταν έτοιμο να καταρρεύσει με μια απλή γρίπη. Όχι με αυτό το πράγμα… Τέσσερις προσλήψεις κάνανε στο νοσοκομείο αναφοράς. Τέσσερις! Και μετακινήσανε και κάποιους γιατρούς μέσα απ’ το πανεπιστήμιο. Τίποτα άλλο δεν κάνανε. Στις 2000 προσλήψεις που είχαν ανακοινώσει, δεν υπήρχε ούτε μία πρόσληψη γιατρού. Και επειδή ειπώθηκε αυτό στην τηλεόραση αναγκάστηκαν να κάνουν κάποιες δηλώσεις ότι θα προσλάβουνε γιατρούς. Ξαφνικά είπανε για 100 γιατρούς, οι οποίοι είναι και πάλι ψύλλοι στα άχυρα. Μιλάμε ότι το ΕΣΥ έχει ελλείψεις της τάξης των 10.000. Και εμείς στο νοσοκομείο έπρεπε να έχουμε 150 ειδικευόμενους και έχουμε 30! Για να καταλάβεις για τι μιλάμε. Και όλοι μας οι νέοι γιατροί, όλο το σφρίγος της ιατρικής, γιατί έχουμε καλούς γιατρούς, είναι στην Ευρώπη. Όλοι. Πάνω από 12.000 γιατροί έχουνε φύγει.
 

 
Δεν είμαστε ήρωες, δε θέλουμε παλαμάκια. Είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να αμοιβόμαστε αξιοπρεπώς. Τίποτα άλλο.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΖήτημα εξουσίας
Επόμενο άρθρο Μέτρα αποφασιστικά για την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι ημίμετρα για να μην πληγεί το κεφάλαιο

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo