Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
  • Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας
  • Σαν σήμερα 1 Μάη
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla
  • Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές
  • Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»«Δεν είμαστε κρέας για τα κανόνια»! – Γιατροί καταγγέλλουν το χάλι της δημόσιας Υγείας
Επικαιρότητα

«Δεν είμαστε κρέας για τα κανόνια»! – Γιατροί καταγγέλλουν το χάλι της δημόσιας Υγείας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2020, 12:27

Σε μια ηχηρότατη καταγγελία προχωρά η γιατρός του «Σωτηρία» Μερόπη Μανταίου, σε συνέντευξή της στο rprojext. Ξεσκεπάζει όλα τα ψέματα που ακούγονται για το δήθεν πανέτοιμο σύστημα Υγείας. Kαι μας επιφορτίζει με το καθήκον να στηρίξουμε τους γιατρούς και τα αιτήματά τους, που δεν είναι συντεχνιακά αιτήματα, αλλά αιτήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας, για την προστασία του ελληνικού λαού.
Μόνο στους μάχιμους γιατρούς μπορούμε να προσβλέπουμε και όχι στο αστικό κράτος και τα τσιράκια του, που μας φλομώνουν στα ψέματα για να κρύψουν τιςε εγκληματικές ευθύνες τους.
Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη της γιατρού:
 

 
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 31 έξω από τις Μονάδες σε κρεβάτια αρνητικής πίεσης αλλά και σε κανονικά κρεβάτια και 17 διασωληνωμένοι στις δύο Μονάδες που έχει το νοσοκομείο. Το πρόγραμμα είναι να γίνει όλο το νοσοκομείο για κορωνοϊό. Να πάψουνε δηλαδή να βλέπουν τα υπόλοιπα πνευμονολογικά, ήδη οι παθολόγοι δεν εφημερεύουνε, οι καρδιολόγοι δεν εφημερεύουνε και το πλάνο είναι να μετατρέψουνε όλες τις κλίνες σε κλίνες κορωνοϊού. Αυτό θα γίνει και στο Αττικό, αυτό είναι και το πλάνο. Όμως σε όλα αυτά είμαστε αθωράκιστοι! Αυτά που λένε για προσλήψεις δεν είναι αλήθεια. Έχουνε γίνει τέσσερις προσλήψεις γιατρών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, τις είχαν διακόψει γι’ αυτό το λόγο, και τώρα τις ξανακάνουν άρον άρον φέρνοντας τέσσερις γιατρούς στα επείγοντα. Και τίποτε άλλο! Έχουνε φέρει με μετακινήσεις από άλλες κλινικές, από άλλα νοσοκομεία, είκοσι άτομα υπόλοιπο προσωπικό νοσηλευτικό, που πάλι δεν επαρκεί, γιατί είναι ανεκπαίδευτο. Δεν μπορεί να βάλεις ένα νοσηλευτή να δουλέψει στα επείγοντα χωρίς να έχει εμπειρία ή να δουλέψει στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Όλα αυτά είναι μπαλώματα.
 

 
Μέχρι τώρα έχουμε τεράστιες ελλείψεις. Νέοι γιατροί, τουλάχιστον στους πνευμονολόγους, δεν υπάρχουν, γιατί μεταναστεύουν όλοι, φεύγουν ολόκληρα έτη της ιατρικής στο εξωτερικό. Εμείς, δηλαδή, στη δική μας κλινική, έχουμε έναν πνευμονολόγο και δύο παθολόγους και τρεις νεαρούς ειδικευόμενους γιατρούς. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εξηντάρηδες και παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλες τις κλινικές. Το ΕΣΥ έχει γεράσει, δεν έχει αντικατασταθεί. Μπαλώνουνε απλώς τρύπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μπαλώσει και αυτός τρύπες δεν είχε κάνει επαρκείς προσλήψεις. Δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη καθόλου! Δεν έχουνε γίνει προσλήψεις. Παλιά πήγαινες στον οικογενειακό γιατρό, πλέον είναι ελάχιστοι, αυτό είναι γνωστό. Είμαστε αθωράκιστοι τελείως σαν τη Λομβαρδία.
 

 
Είναι μια ειδική στολή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και εφάρμοσαν οι Κινέζοι. Αυτός είναι καλύπτρα για τα μάτια, είναι μάσκα FPP2 και FPP3 (υψηλής προστασίας δηλαδή) που την Παρασκευή το πρωί δεν υπήρχανε. Την Πέμπτη το βράδυ στείλανε εισαγωγές τρία περιστατικά που ήτανε ύποπτα. Αυτά τα ύποπτα τα αντιμετωπίζεις, όπως αντιμετωπίζεις και τα κανονικά. Ζήτησα μάσκες υψηλής προστασίας και δεν είχε! Πήρα τηλέφωνο τη διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας και δε μου απάντησε. Γύρω στις 11:30 πήρα τηλέφωνο τη διοικήτρια, αφού την έψαχνα από τις 10:00, η οποία με διαβεβαίωσε ότι θα το φροντίσει, αλλά το πρωί που πήγα στην κλινική δεν υπήρχανε μάσκες. Έτσι, έγινε και το δημοσιοποιήσαμε και βγήκαμε στα κανάλια.
 

 
Εγώ την έκανα επικοινωνώντας με τον Παπανικολάου. Έτσι με τα πολλά, μας έφεραν το μεσημέρι, όταν είχα φύγει εγώ μετά τις 15:00, 140 μάσκες. Να συνεχίσω, υπάρχει και ειδική στολή που είναι αδιάβροχη ολόσωμη, ποδονάρια, παπούτσια ψηλά αδιάβροχα σα σακούλες που μπαίνουνε στα πόδια. Η προστασία στο κεφάλι για να καταλάβεις, είναι η προστασία για τον ίδιο το γιατρό ή τον υγειονομικό που κάνει τον έλεγχο. Η υπόλοιπη προστασία είναι για τη διασπορά. Πρέπει να ντύνεσαι και να γδύνεσαι με ειδικό τρόπο, να έχεις δύο ζευγάρια γάντια. Και πρέπει φυσικά αυτά τα ρούχα να τα αλλάζεις σε κάθε άρρωστο, πράγμα φυσικά που δε γίνεται. Εμάς ας πούμε στην κλινική μας, είχε φυλάξει η προϊσταμένη μας από παλιά από το Σαρς κάτι στολές και έχουμε. Δεν υπάρχουνε, λοιπόν, στολές και δεν υπάρχουν και μάσκες. Και τι κάνουνε οι πονηροί του ΕΟΔΥ και ο κύριος Τσιόδρας; Στέλνουνε οδηγίες αλλαγμένες. Ότι δε χρειάζονται οι μάσκες υψηλής προστασίας και φτάνουνε οι απλές χειρουργικές! Όχι απλώς ψέμα. Είναι αναίσχυντο αυτό. Αυτό είναι σκάνδαλο! Αυτό πρέπει να τονιστεί. Επίσης δεν έχει γίνει κάτι για τα ποδονάρια. Τα ποδονάρια είναι για να μη διασπείρεις με τα πόδια σου τον ιό, και μας λένε ότι αρκεί να ψεκάζεις το κάτω μέρος των παπουτσιών με ένα απλό αντισηπτικό. Κι όμως δεν αρκεί! Γιατί δεν είμαστε κρέας για κανόνια. Γίνεται διαρκώς αυτή η κατάσταση αλαλούμ, όπου φοβάται ο ένας, φοβάται και ο άλλος. Μια αδειάζουν τη μία κλινική, μια αδειάζουν την άλλη κλινική και προσωπικό δεν έχει να δουλέψει καμία.
 

 
Είναι διαλυμένο! Δεν είναι μόνο οι γιατροί που είναι γερασμένοι, είναι και οι νοσηλευτές το ίδιο. Είμαστε ακόμη στην αρχή και προφανώς όλοι κάνουν το σταυρό τους να μη γίνουμε εδώ πέρα Λομβαρδία. Γιατί και στη Λομβαρδία δεν έγινε τυχαία αυτό που έγινε. Για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, από το 2010 μέχρι τώρα έχουν χάσει εβδομήντα χιλιάδες κρεβάτια. Τα έχει κλείσει η Λέγκα του Βορρά. Τα έχει κλείσει ο φιλελευθερισμός. Έτσι έφτασαν οι Ιταλοί σε αυτή την κατάσταση και παρακαλάμε να μη γίνουμε Ιταλοί.
 

 
Προσωπικό και εξοπλισμό. Τελεία. Αυτό χρειάζονται. Γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς. Για να καταλάβεις, το «Σωτηρία» έχει μια ειδική κατανομή που μια κλινική μπορεί να απέχει ένα χιλιόμετρο από την πύλη. Για να βάλεις κάποιον ασθενή μέσα, δεν αρκεί να τον βάλεις σε ασανσέρ, αλλά πρέπει να τον βάλεις σε ασθενοφόρο για να τον πας σε μια κλινική που μπορεί να είναι πιο μακριά. Εχθές στη βάρδιά μου τη βραδινή, είχαμε μόνο ένα ασθενοφόρο που κουβάλαγε αυτούς τους ασθενείς. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να μπήκε κάποιος με κορωνοϊό και μετά να μπήκε κάποιος που δεν είχε και να κόλλησε. Δηλαδή, με ένα ασθενοφόρο, μπορεί να ανταπεξέλθει νοσοκομείο που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει τα 2/3 των περιστατικών του κορωνοϊού της Ελλάδας; Επομένως, μας έχουνε κρέας για τα κανόνια και έχει αρχίσει και αγριεύει ο κόσμος.
 

 
Εγώ νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε και να δηλώσουμε ότι αρνιόμαστε σε αυτές τις συνθήκες να δουλέψουμε. Και να ακουστεί αυτό, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο γιατί ελέγχουνε τα ΜΜΕ. Ακόμα και να μιλήσουμε εμείς δε θα μας ακούσουν. Δε θα μας αφήσουνε να φτάσουμε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι μας συμβαίνει. Παρ’ όλα αυτά η καταγγελία για τις μάσκες ακούστηκε και χάρηκα πολύ, γιατί ήταν κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Είναι το μισό πρόβλημα ακριβώς. Όσοι έχουν πρόσβαση και επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να δίνουν την εικόνα των υγειονομικών. Εγώ αυτό πιστεύω. Το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η γήρανση. Το γερασμένο ΕΣΥ. Αυτοί δεν κάνουνε τίποτα για να το ανανεώσουνε γιατί δεν το θέλουνε. Είναι απλό. Ήδη τώρα ακούστηκε, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο, ότι έχουνε μηχανήματα που θα βγάζουνε τη διάγνωση πιο γρήγορα, αλλά δε θα γίνει κάτι πιστεύω γιατί όλα τα διαγνωστικά τεστ δόθηκαν σε ιδωτικά διαγνωστικά κέντρα.
 

 
Δεν είμαστε ακόμη στην κορυφή. Και επίσης, χωρίς να λέω κάτι πρωτότυπο, είναι βέβαιο ότι υποεκτιμούνται τα κρούσματα. Ότι είναι τουλάχιστον τριπλάσια-τετραπλάσια από αυτά που λένε. Αυτό είναι βέβαιο. Στο νοσοκομείο μου αν έρθεις εσύ που είσαι νέος και έχεις πυρετό, αλλά δεν έχεις ούτε δύσπνοια, ούτε είναι περασμένο το οξυγόνο σου, δε σου γίνεται τεστ. Η συμβουλή είναι να κάτσεις σπίτι σου καραντίνα.
 

 
Γι’ αυτό φαίνονται λίγα, είναι ξεκάθαρο τι γίνεται. Και μάλιστα δεν το κρύβουνε, το κάνουνε γιατί «δε μας χρησιμεύει σε κάτι». Πώς δε χρησιμεύει σε κάτι; Αυτοί φοβούνται, πρώτον τον πανικό, δεύτερον το πολιτικό κόστος και τρίτον την κατάρρευση του ΕΣΥ. Αυτό φοβούνται. Το οποίο ΕΣΥ ήταν έτοιμο να καταρρεύσει με μια απλή γρίπη. Όχι με αυτό το πράγμα… Τέσσερις προσλήψεις κάνανε στο νοσοκομείο αναφοράς. Τέσσερις! Και μετακινήσανε και κάποιους γιατρούς μέσα απ’ το πανεπιστήμιο. Τίποτα άλλο δεν κάνανε. Στις 2000 προσλήψεις που είχαν ανακοινώσει, δεν υπήρχε ούτε μία πρόσληψη γιατρού. Και επειδή ειπώθηκε αυτό στην τηλεόραση αναγκάστηκαν να κάνουν κάποιες δηλώσεις ότι θα προσλάβουνε γιατρούς. Ξαφνικά είπανε για 100 γιατρούς, οι οποίοι είναι και πάλι ψύλλοι στα άχυρα. Μιλάμε ότι το ΕΣΥ έχει ελλείψεις της τάξης των 10.000. Και εμείς στο νοσοκομείο έπρεπε να έχουμε 150 ειδικευόμενους και έχουμε 30! Για να καταλάβεις για τι μιλάμε. Και όλοι μας οι νέοι γιατροί, όλο το σφρίγος της ιατρικής, γιατί έχουμε καλούς γιατρούς, είναι στην Ευρώπη. Όλοι. Πάνω από 12.000 γιατροί έχουνε φύγει.
 

 
Δεν είμαστε ήρωες, δε θέλουμε παλαμάκια. Είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να αμοιβόμαστε αξιοπρεπώς. Τίποτα άλλο.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΖήτημα εξουσίας
Επόμενο άρθρο Μέτρα αποφασιστικά για την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι ημίμετρα για να μην πληγεί το κεφάλαιο

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

Ημέρα των εργατών.

1886: Γενική απεργία στο Σικάγο με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας.

1889: Καθιερώνεται επίσημα ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

1894: Πρώτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα (Παναθηναϊκό Στάδιο).

1906: 6.000 εργάτες απολύονται για την απεργία της Πρωτομαγιάς (Γερμανία), στρατιωτικές δυνάμεις συλλαμβάνουν χίλια άτομα που συμμετέχουν σε πρωτομαγιάτικη εκδήλωση (Γαλλία).

1906: Ο 17χρονος Λέβκα Μπιλένκιν ανατινάζει αστυνομικό τμήμα για να γιορτάσει την Εργατική Πρωτομαγιά (Ρωσία).

1924: Επεισόδια στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα (διοργάνωση από το ΚΚΕ), νεκρός ο εργάτης Σωτήρης Παρασκευαΐδης, τραυματισμός δεκαεπτά ατόμων.

1929: 31 νεκροί και 1.200 συλλήψεις σε επεισόδια για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βερολίνο.

1930: Επεισόδια μεταξύ αρχειομαρξιστών και χωροφυλακής στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

1931: Ολοήμερες συγκρούσεις εργατών – αστυνομίας (Θεσσαλονίκη).

1944: Εκτελούνται διακόσιοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας στην Καισαριανή.

1948: Αντάρτες της ΟΠΛΑ εκτελούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Χρήστο Λαδά.

1948: Ιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα).

1968: Πρωτομαγιάτικο πανό του «Ρήγα Φεραίου» και ρίψη προκηρύξεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1976: Σκοτώνεται σε τροχαίο ο Αλέκος Παναγούλης.

1977: 29 νεκροί σε συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη.

1977: Επεισόδια μελών του ΕΚΚΕ και του “Μαχητή“, δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίες, 23 συλλήψεις.

1979: Βόμβα στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΛΑ).

1986: Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Νοτίου Αφρικής: Ενάμισι εκατομμύριο μαύροι απέχουν από την εργασία τους και χιλιάδες μαθητές από τα μαθήματα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo