Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Ακαριαία αντίδραση
Επικαιρότητα

Ακαριαία αντίδραση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Απρ 2020, 10:14

Η αγωνιστική δράση έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, όμως οι "ζυμώσεις" για την επόμενη μέρα από την ΟΥΕΦΑ και τα αρμόδια όργανα του ευρωπαϊκού επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται χωρίς την παραμικρή διακοπή. Πάντα με ευλαβική προσήλωση και με σεβασμό στον ανώτερο καπιταλιστικό νόμο: "πριν και πάνω απ' όλα το κέρδος".

Με αφορμή την απόφαση της βελγικής Λίγκας, την Τετάρτη 01/04, να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα της χώρας, η ΟΥΕΦΑ, η Ενωση των ευρωπαϊκών ομάδων (ECA) και η Ενωση των ευρωπαϊκών Λιγκών (EL), έστειλαν -λίγες μόλις ώρες αργότερα (Πέμπτη 2/4)- κοινή επιστολή προς όλες τις Ομοσπονδίες και τις Λίγκες. Το μήνυμά τους ξεκάθαρο: θα πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εμμέσως πλην σαφώς απειλούν με κυρώσεις όσες ομοσπονδίες ή Λίγκες δε συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις.

Την Τρίτη 31/3, σε τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τις 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της, η κατεύθυνση ήταν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε με τη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές είτε με παράταση της αγωνιστικής περιόδου και τη διεξαγωγή των αγώνων Ιούλη και Αύγουστο. Μάλιστα, υπήρχε και η σκέψη τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων να γίνονται το Σαββατοκύριακο (προφανώς γιατί θα έχουν μεγαλύτερη τηλεθέαση) και οι αγώνες για τα πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Το πλεόν πιθανό είναι ότι η ηγεσία της ΟΥΕΦΑ, εξέλαβε ως "γράψιμο" την απόφαση της βελγικής Λίγκας και αποφάσισε να δράσει ακαριαία για να προλάβει παρόμοιες αποφάσεις (σύμφωνα με δημοσιεύματα, Αγιαξ, Αλκμααρ και Αιντόχβεν θα εισηγηθούν οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στη συνεδρίαση της ολλανδικής Λίγκας στις 7/4). Στην επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τζέφεριν, της ECA, Αντρέα Ανιέλι (ιδιοκτήτης της Γιουβέντους ) και της EL (ο σουηδός Λάρς Ολσον), σε μια προσπάθειά τους να δείξουν ότι όλοι είναι προς την ίδια κατεύθυνση (όπως λέει και ο στίχος, "όλοι οι καριόληδες μια εταιρία"), τονίζουν ότι "οποιαδήποτε απόφαση διακοπής πρωταθλήματος τώρα είναι πρόωρη κι αδικαιολόγητη", υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι "η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης κρίνεται από τα αποτελέσματα του αθλήματος με το που τελειώσει η σεζόν" και ότι "η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογήσει τη συμμετοχή των συλλόγων στις διοργανώσεις της για τη σεζόν 2020-21, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς" (σαφέστατη απειλή ότι μπορεί να μη δεχτούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ομάδες από τα πρωταθλήματα που θα διακοπούν πρόωρα).

Πριν από 15 μέρες περίπου, σχολιάζοντας την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να ανακοινώσει την αναβολή του EURO 2020 και τη μετάθεση των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, είχαμε τονίσει ότι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναγκάστηκε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, όχι από ενδιαφέρον για την υγεία των ποδοσφαιριστών και των εμπλεκόμενων στη διεξαγωγή των αγώνων, αλλά σταθμίζοντας τα οικονομικά δεδομένα και λειτουργώντας με τη λογική του μικρότερου (οικονομικά) κακού. Γνωρίζοντας, ότι δεν μπορεί να διεξαχθούν τόσο τα εθνικά πρωταθλήματα όσο και το EURO 2020 και με δεδομένο ότι η ζημιά από τη μη ολοκλήρωση, μόνο για τα πέντε εμπορικά πρωταθλήματα (Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας) θα ήταν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ενώ από τη αναβολή του EURO 2020 θα ήταν 500-600 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να "θυσιάσει" τη δική της διοργάνωση προς όφελος των εθνικών πρωταθλημάτων. Βλέποντας λοιπόν ο Τζέφεριν και η παρέα του, ότι εκτός από το EURO κινδυνεύουν να χάσουν τα φράγκα και από την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, κινητοποιήθηκαν και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο έστειλαν το μήνυμα ότι δε θα ανεχθούν διαφοροποιήσεις από την κεντρική "γραμμή", η οποία έχει τέσσερις άξονες:

Πρώτον, κάθε Λίγκα θα πρέπει να συστήσει μια ομάδα εργασίας (working group), προκειμένου να παρακολουθεί την πορεία της πανδημίας, και προς το τέλος Απρίλη με αρχές Μάη να ανακοινώσει ένα πλάνο σχετικά με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και προτάσεις για τη διευθέτηση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών και των οικονομικών θεμάτων. Δεύτερον, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο η αγωνιστική περίοδος να παραταθεί τον Ιούλη και τον Αύγουστο. Τρίτον, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο να γίνουν πρώτα τα εθνικά πρωταθλήματα και μετά οι αγώνες του Champions League και του Europa League (αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τα πρωταθλήματα με ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Τέταρτον, οποιαδήποτε απόφαση διακοπής των διοργανώσεων πρέπει να είναι η τελευταία λύση κι εφόσον εξαντληθούν όλα τα περιθώρια χρόνου για τη διεξαγωγή τους.

Είναι φανερό ότι ΟΥΕΦΑ, ECA και EL δίνουν έναν υπέρ πάντων αγώνα για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, προκειμένου να μειώσουν την οικονομική ζημιά από την εξάπλωση του κοροναϊού, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην υγεία των ποδοσφαιριστών και όσων εμπλέκονται στη διεξαγωγή τους. Και στην κατεύθυνση αυτή θα προσπαθήσουν να εντάξουν όλες τις Ομοσπονδίες και τις Λίγκες, απειλώντας με κυρώσεις όποιες από αυτές δεν πειθαρχήσουν. Οπως έλεγε και ο "Μαύρος" στη γνωστή κινηματογραφική ατάκα, "είναι πολλά τα λεφτά, Αρη", γι’ αυτό κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη "γραμμή".

Για να μην τους αδικούμε, ακολουθούν το παράδειγμα και την τακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που έχουν ως βασικό τους μέλημα να μη διαταράξουν την κανονικότητα της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την υγεία των λαών.
 
ΥΓ1. Η απόφαση της βελγικής Λίγκας ήταν ομόφωνη και θα πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα για να επικυρωθεί. Στην απόφαση τονίζεται ότι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος ήταν επιβεβλημένη, καθώς "η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου έχει μεγάλο ρίσκο για τους παίκτες και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για τους συλλόγους". Η Κλαμπ Μπριζ, η οποία ήταν πρώτη στη βαθμολογία με 15 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Γάνδη, ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στο Champions League, η Γάνδη ως δεύτερη θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ δε θα υποβιβαστεί ούτε θα προβιβαστεί καμία ομάδα. Απαντώντας στην επιστολή της ΟΥΕΦΑ, της ECA, και της EL, η βελγική Λίγκα εμμένει στην απόφασή της για οριστική διακοπή, τονίζοντας ότι σέβεται την άποψη της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όμως "κάθε πρωτάθλημα θα πρέπει να λάβει την απόφαση που θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη".
 
ΥΓ2. Η ελληνική Λίγκα συμμορφώθηκε αμέσως στη "γραμμή" της ΟΥΕΦΑ. Στη συνεδρίασή της μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 2/4 αποφάσισε να συνεχιστεί η προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τις 24/4 και τότε να επανεξεταστεί εκ νέου η κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί. Επιπλέον, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισας και Ατρόμητου, η οποία θα εξετάσει διεξοδικά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για να τα παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση της Λίγκας. Στην αρχή της συνεδρίασης είχε προταθεί από τον Παναθηναϊκό η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και να δοθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό (χωρίς να γίνει αναφορά αν θα υποβιβαστούν ή όχι ομάδες). Με την πρόταση των πράσινων συμφώνησαν Αρης, Πανιώνιος και Παναιτωλικός, όμως μετά την παρέμβαση του Μαρινάκη, που υπενθύμισε την "κατεύθυνση" της ΟΥΕΦΑ, άπαντες συμφώνησαν σε προσωρινή διακοπή και επανεκτίμηση της κατάστασης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕτοιμάζεται δώρο στους σχολάρχες
Επόμενο άρθρο Χελίν Μπολέκ: Σίγησε το αηδόνι του Grup Yorum – Νεκρή σε απεργία πείνας

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo