Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;
  • Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
  • Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…
  • Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται
  • Σαν σήμερα 15 Ιούνη
  • Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Ακαριαία αντίδραση
Επικαιρότητα

Ακαριαία αντίδραση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Απρ 2020, 10:14

Η αγωνιστική δράση έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, όμως οι "ζυμώσεις" για την επόμενη μέρα από την ΟΥΕΦΑ και τα αρμόδια όργανα του ευρωπαϊκού επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται χωρίς την παραμικρή διακοπή. Πάντα με ευλαβική προσήλωση και με σεβασμό στον ανώτερο καπιταλιστικό νόμο: "πριν και πάνω απ' όλα το κέρδος".

Με αφορμή την απόφαση της βελγικής Λίγκας, την Τετάρτη 01/04, να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα της χώρας, η ΟΥΕΦΑ, η Ενωση των ευρωπαϊκών ομάδων (ECA) και η Ενωση των ευρωπαϊκών Λιγκών (EL), έστειλαν -λίγες μόλις ώρες αργότερα (Πέμπτη 2/4)- κοινή επιστολή προς όλες τις Ομοσπονδίες και τις Λίγκες. Το μήνυμά τους ξεκάθαρο: θα πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εμμέσως πλην σαφώς απειλούν με κυρώσεις όσες ομοσπονδίες ή Λίγκες δε συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις.

Την Τρίτη 31/3, σε τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τις 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της, η κατεύθυνση ήταν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε με τη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές είτε με παράταση της αγωνιστικής περιόδου και τη διεξαγωγή των αγώνων Ιούλη και Αύγουστο. Μάλιστα, υπήρχε και η σκέψη τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων να γίνονται το Σαββατοκύριακο (προφανώς γιατί θα έχουν μεγαλύτερη τηλεθέαση) και οι αγώνες για τα πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Το πλεόν πιθανό είναι ότι η ηγεσία της ΟΥΕΦΑ, εξέλαβε ως "γράψιμο" την απόφαση της βελγικής Λίγκας και αποφάσισε να δράσει ακαριαία για να προλάβει παρόμοιες αποφάσεις (σύμφωνα με δημοσιεύματα, Αγιαξ, Αλκμααρ και Αιντόχβεν θα εισηγηθούν οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στη συνεδρίαση της ολλανδικής Λίγκας στις 7/4). Στην επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τζέφεριν, της ECA, Αντρέα Ανιέλι (ιδιοκτήτης της Γιουβέντους ) και της EL (ο σουηδός Λάρς Ολσον), σε μια προσπάθειά τους να δείξουν ότι όλοι είναι προς την ίδια κατεύθυνση (όπως λέει και ο στίχος, "όλοι οι καριόληδες μια εταιρία"), τονίζουν ότι "οποιαδήποτε απόφαση διακοπής πρωταθλήματος τώρα είναι πρόωρη κι αδικαιολόγητη", υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι "η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης κρίνεται από τα αποτελέσματα του αθλήματος με το που τελειώσει η σεζόν" και ότι "η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογήσει τη συμμετοχή των συλλόγων στις διοργανώσεις της για τη σεζόν 2020-21, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς" (σαφέστατη απειλή ότι μπορεί να μη δεχτούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ομάδες από τα πρωταθλήματα που θα διακοπούν πρόωρα).

Πριν από 15 μέρες περίπου, σχολιάζοντας την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να ανακοινώσει την αναβολή του EURO 2020 και τη μετάθεση των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, είχαμε τονίσει ότι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναγκάστηκε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, όχι από ενδιαφέρον για την υγεία των ποδοσφαιριστών και των εμπλεκόμενων στη διεξαγωγή των αγώνων, αλλά σταθμίζοντας τα οικονομικά δεδομένα και λειτουργώντας με τη λογική του μικρότερου (οικονομικά) κακού. Γνωρίζοντας, ότι δεν μπορεί να διεξαχθούν τόσο τα εθνικά πρωταθλήματα όσο και το EURO 2020 και με δεδομένο ότι η ζημιά από τη μη ολοκλήρωση, μόνο για τα πέντε εμπορικά πρωταθλήματα (Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας) θα ήταν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ενώ από τη αναβολή του EURO 2020 θα ήταν 500-600 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να "θυσιάσει" τη δική της διοργάνωση προς όφελος των εθνικών πρωταθλημάτων. Βλέποντας λοιπόν ο Τζέφεριν και η παρέα του, ότι εκτός από το EURO κινδυνεύουν να χάσουν τα φράγκα και από την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, κινητοποιήθηκαν και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο έστειλαν το μήνυμα ότι δε θα ανεχθούν διαφοροποιήσεις από την κεντρική "γραμμή", η οποία έχει τέσσερις άξονες:

Πρώτον, κάθε Λίγκα θα πρέπει να συστήσει μια ομάδα εργασίας (working group), προκειμένου να παρακολουθεί την πορεία της πανδημίας, και προς το τέλος Απρίλη με αρχές Μάη να ανακοινώσει ένα πλάνο σχετικά με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και προτάσεις για τη διευθέτηση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών και των οικονομικών θεμάτων. Δεύτερον, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο η αγωνιστική περίοδος να παραταθεί τον Ιούλη και τον Αύγουστο. Τρίτον, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο να γίνουν πρώτα τα εθνικά πρωταθλήματα και μετά οι αγώνες του Champions League και του Europa League (αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τα πρωταθλήματα με ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Τέταρτον, οποιαδήποτε απόφαση διακοπής των διοργανώσεων πρέπει να είναι η τελευταία λύση κι εφόσον εξαντληθούν όλα τα περιθώρια χρόνου για τη διεξαγωγή τους.

Είναι φανερό ότι ΟΥΕΦΑ, ECA και EL δίνουν έναν υπέρ πάντων αγώνα για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, προκειμένου να μειώσουν την οικονομική ζημιά από την εξάπλωση του κοροναϊού, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην υγεία των ποδοσφαιριστών και όσων εμπλέκονται στη διεξαγωγή τους. Και στην κατεύθυνση αυτή θα προσπαθήσουν να εντάξουν όλες τις Ομοσπονδίες και τις Λίγκες, απειλώντας με κυρώσεις όποιες από αυτές δεν πειθαρχήσουν. Οπως έλεγε και ο "Μαύρος" στη γνωστή κινηματογραφική ατάκα, "είναι πολλά τα λεφτά, Αρη", γι’ αυτό κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη "γραμμή".

Για να μην τους αδικούμε, ακολουθούν το παράδειγμα και την τακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που έχουν ως βασικό τους μέλημα να μη διαταράξουν την κανονικότητα της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την υγεία των λαών.
 
ΥΓ1. Η απόφαση της βελγικής Λίγκας ήταν ομόφωνη και θα πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα για να επικυρωθεί. Στην απόφαση τονίζεται ότι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος ήταν επιβεβλημένη, καθώς "η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου έχει μεγάλο ρίσκο για τους παίκτες και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για τους συλλόγους". Η Κλαμπ Μπριζ, η οποία ήταν πρώτη στη βαθμολογία με 15 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Γάνδη, ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στο Champions League, η Γάνδη ως δεύτερη θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ δε θα υποβιβαστεί ούτε θα προβιβαστεί καμία ομάδα. Απαντώντας στην επιστολή της ΟΥΕΦΑ, της ECA, και της EL, η βελγική Λίγκα εμμένει στην απόφασή της για οριστική διακοπή, τονίζοντας ότι σέβεται την άποψη της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όμως "κάθε πρωτάθλημα θα πρέπει να λάβει την απόφαση που θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη".
 
ΥΓ2. Η ελληνική Λίγκα συμμορφώθηκε αμέσως στη "γραμμή" της ΟΥΕΦΑ. Στη συνεδρίασή της μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 2/4 αποφάσισε να συνεχιστεί η προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τις 24/4 και τότε να επανεξεταστεί εκ νέου η κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί. Επιπλέον, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισας και Ατρόμητου, η οποία θα εξετάσει διεξοδικά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για να τα παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση της Λίγκας. Στην αρχή της συνεδρίασης είχε προταθεί από τον Παναθηναϊκό η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και να δοθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό (χωρίς να γίνει αναφορά αν θα υποβιβαστούν ή όχι ομάδες). Με την πρόταση των πράσινων συμφώνησαν Αρης, Πανιώνιος και Παναιτωλικός, όμως μετά την παρέμβαση του Μαρινάκη, που υπενθύμισε την "κατεύθυνση" της ΟΥΕΦΑ, άπαντες συμφώνησαν σε προσωρινή διακοπή και επανεκτίμηση της κατάστασης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕτοιμάζεται δώρο στους σχολάρχες
Επόμενο άρθρο Χελίν Μπολέκ: Σίγησε το αηδόνι του Grup Yorum – Νεκρή σε απεργία πείνας

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

Ημέρα ανέμου.

Ημέρα γονιμότητας.

Ημέρα κατά της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων.

1911: Σοβαρά επεισόδια στην ελληνική Βουλή με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα.

1972: Οι Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκέρχαρντ Μίλερ (RAF) συλλαμβάνονται σε διαμέρισμα κοντά στο Αννόβερο.

1972: Συλλαμβάνονται τέσσερα μέλη του “Κινήματος 20ής Οκτώβρη“.

1978: Δολοφονική απόπειρα κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Λυκούργου Καλλέργη.

2000: Ο συνοριακός φρουρός Γ. Πιστόλας σκοτώνει τον 25χρονο Πακιστανό Γιοβάλ Μπατζάρ στο Μεγάλο Δέρειο Εβρου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo