Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,
  • Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά
  • Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη
  • The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν
  • «Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»
  • Σαν σήμερα 20 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Εκοψε κάθε άλυσο ο Πιερρακάκης
Εργατικά Παιδεία

Εκοψε κάθε άλυσο ο Πιερρακάκης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Οκτ 2024, 07:42

Εχουν δικαίωμα οι εκπαιδευτικοί που νοιάζονται για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών τους να πράττουν το αυτονόητο, να ζητούν δηλαδή από τους υπηρεσιακά ανωτέρους τους, από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης, να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα;

Βεβαίως και έχουν και αυτό είναι ένα από τα καθήκοντά τους. Για τον Πιερρακάκη, όμως, το να στέλνεις έγγραφα στη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης, ζητώντας το αυτονόητο, είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να σκύβουν το κεφάλι, να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, μήπως και θαφτούν οι εγκληματικές αβελτηρίες των υπηρεσιακών παραγόντων και η εργαζόμενη κοινωνία μείνει στο σκοτάδι. 

Ο Πιερρακάκης, όμως, έκοψε κάθε άλυσο. Είναι τόσο το μίσος του για όσους αγωνίζονται, ακόμη και για όσους αγωνίζονται, όπως προείπαμε για την ασφάλεια των μαθητών, που διώκει όλο το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πειραιά, επειδή τόλμησε να επισημάνει, με έγγραφα που έστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, τους κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των νηπίων, εξαιτίας ελλείψεων σε ΕΕΠ – ΕΒΠ! Στο συγκεκριμένο Ειδικό Νηπιαγωγείο έχει προσληφθεί μόνο μία εργαζόμενη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, τη στιγμή που υπάρχουν 19 παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, εκ των οποίων παραπάνω από τα μισά με πάνα. 

Σέρνονται, λοιπόν, όλοι οι νηπιαγωγοί του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πειραιά σε ΕΔΕ από τους γκαουλάιτερ του υπουργείου Αμάθειας και Καταστολής, για να τρομοκρατηθούν, να βάλουν μυαλό και να μην βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα του δημόσιου σχολείου, παρασέροντας και τους γονείς να διεκδικούν.

Για το απίστευτο γεγονός ανακοίνωση-καταγγελία έβγαλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νίκαιας-Πειραιά, ο οποίος ζητά να ανακληθεί εδώ και τώρα η ΕΔΕ και τα αρμόδια κρατικά όργανα να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών.     

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νίκαιας-Πειραιά

Να ανακληθεί τώρα η ΕΔΕ για το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά

Με εντολή της Π.Δ.Ε. Αττικής καλείται σε ΕΔΕ ολόκληρος ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πειραιά, γιατί τόλμησε να επισημάνει τους κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των Νηπίων, εξαιτίας ελλείψεων σε ΕΕΠ – ΕΒΠ !!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από εντολή της Π.Δ.Ε. Αττικής, η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά καλεί σε ΕΔΕ όλες τις συναδέλφισσες του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πειραιά, γιατί κάνουν το αυτονόητο: υπερασπίζονται την υγεία και την ασφάλεια των νηπίων και τα δικαιώματά τους. Γιατί, αντί να αδιαφορούν για τα νήπια και να νοιάζονται μόνο «να πέφτει ο μισθός», αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μαθητών/τριών τους! Και το Υπουργείο και η Διοίκηση, αντί να τις επαινέσουν για την αγάπη τους για τους μαθητές τους, για την έγνοια και την επιμέλεια με την οποία ασκούν το λειτούργημά τους, τις διώκουν!

Όπως ενημερωθήκαμε, το «έγκλημα» που διέπραξαν ήταν ότι απέστειλαν έγγραφα στην Π.Δ.Ε. Αττικής – και τη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά – στα οποία παρουσιάζουν την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για τους μαθητές και ζητούν να παρθούν μέτρα. Κατάσταση που βεβαίως είχαν αντιληφθεί και οι ίδιοι οι γονείς του σχολείου, οι οποίοι βίωναν καθημερινά αυτή την πραγματικότητα στη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, και οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν στη ΔΙ.Π.Ε. Πειραιά (με τη συμπαράσταση και του Συλλόγου μας) για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου των παιδιών τους με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Αναρωτιόμαστε:

  • Δεν είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ (και των κρατικών Οργάνων), ότι το σχολείο λειτουργεί με μόνο μια συνάδελφο ΕΒΠ, την στιγμή που υπάρχουν 19 παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, εκ των οποίων παραπάνω από τα μισά με πάνα;
  • Δεν είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την υγεία των παιδιών, να μην υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα ή να τα συνοδεύσει στην τουαλέτα;
  • Τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί όταν οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους; Οφείλουν να τους ενημερώνουν για την ελλιπή στελέχωση του σχολείου ή πρέπει να κρύβουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» και με λόγια παρηγοριάς να κατευνάζουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους;
  • Τι ευθύνες, ακόμα και ποινικές, θα αναλάβει το εκπαιδευτικό – βοηθητικό προσωπικό αν συμβεί κάποιο ατύχημα εντός του σχολείου, λόγω των ελλείψεων στο αναγκαίο προσωπικό;
  • Αλήθεια, σε ποιον πρέπει να εκφράσουν την αγωνία τους οι εκπαιδευτικοί για την υποστελέχωση του σχολείου τους; Δεν πρέπει να απευθυνθούν στις Προϊστάμενες Αρχές;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κίνηση αυτή της Π.Δ.Ε. Αττικής, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο διώξεων, σε όποιον τολμά «να σηκώνει κεφάλι» και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο σχολείο. Πρόκειται για κλιμάκωση της προσπάθειάς τους να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν οποιαδήποτε αγωνιστική κίνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του σχολείου, με τις τραγικές ελλείψεις και τα κενά, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των νηπίων αλλά και του ίδιου του προσωπικού, διώκουν τις συναδέλφισσες επειδή τολμούν και ζητούν οι ίδιες και τα νήπια να λειτουργούν με ασφάλεια στο σχολείο τους!

Επισημαίνουμε ότι το χρονικό διάστημα στο οποίο έλαβε χώρα η αλληλογραφία της σχολικής μονάδας με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία όλων των Συλλόγων του Πειραιά, τα κενά – μόνο σε ΕΒΠ – ανέρχονταν σε 14 στις ΣΜΕΑΕ και σε 23 στα σχολεία Γενικής Αγωγής!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, με την ελλιπή στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, καταπατούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αυτών, κάτι που έχει καταδειχτεί ακόμη και από το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη (Ιούλιος 2022), σύμφωνα με το οποίο «με βάση το Σύνταγμα, διεθνή νομοθετήματα τα οποία, μετά την επικύρωσή τους αποτελούν εθνικό δίκαιο με αυξημένη τυπική ισχύ, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ο οποίος έχει καταστεί νομικά δεσμευτικός με την επικύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας – και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και επιβάλλουν υποχρέωση στα κράτη μέλη να διασφαλίσουν την προοδευτική και πλήρη υλοποίησή του για όλους χωρίς διάκριση (σ.σ. οι επισημάνσεις δικές μας), έτσι ώστε «η μόρφωση να καθιστά κάθε πρόσωπο ικανό να διαδραματίσει ένα χρήσιμο ρόλο σε μία ελεύθερη κοινωνία». 

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Νίκαιας, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στις συναδέλφισσες
και
καλεί

  • την Π.Δ.Ε. Αττικής (και τη ΔΙ.Π.Ε. Πειραιά) να ανακαλέσουν την ΕΔΕ για τις συναδέλφισσες του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πειραιά,
  • τα εντεταλμένα – από την Πολιτεία – Κρατικά Όργανα, να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών,
  • την Ομοσπονδία να διερευνήσει αν στο «πνεύμα» του Πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη, έχει παραβιαστεί η εθνική και υπερεθνική νομοθεσία για την εκπαίδευση των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και να προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες. 

Οι μαθητές μας δεν είναι αριθμοί!
ΟΧΙ στους σύγχρονους «Καιάδες» για τους μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες!
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ!

Εκτύπωση 🖨
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 29 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Η καταστολή, οι διώξεις, οι τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και η μαχητική απάντηση των εκπαιδευτικών

Σχετικά Αρθρα

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

Εργατικά 20 Αυγ 2026, 20:19

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 18 Αυγ 2026, 07:10

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παιδεία 8 Αυγ 2026, 05:27

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

Παιδεία 6 Αυγ 2026, 18:24

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

Παιδεία 2 Αυγ 2026, 19:43
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

Ημέρα κατά των κουνουπιών.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1940: Δολοφονείται ο Λέων Τρότσκι.

1946: Δολοφονείται ο δημοσιογράφος Κώστας Βιδάλης από δεξιούς παρακρατικούς (Θεσσαλία).

1948: Οι μαχητές του ΔΣΕ εγκαταλείπουν τον Γράμμο και με ελιγμό περνούν στο Βίτσι.

1968: Εισβολή Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία, τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo