Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Αυγούστου
  • Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα
  • Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή
  • Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εκδόσεις»Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ
Εκδόσεις

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Αυγ 2020, 10:01

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία αυτής της μπροσούρας, που τότε έτυχε θερμής υποδοχής και εξαντλήθηκε σύντομα, καθίσταται αναγκαία η επανέκδοσή της. Η καρικατούρα του «Μακεδονικού» επέστρεψε, με την ίδια δριμύτητα του 1990-1993.

Από όσα σημειώνονταν στον πρόλογο της πρώτης έκδοσης, μόνο η απειλή της έκρηξης ενός νέου βαλκανικού πολέμου δεν είναι παρούσα σήμερα. Ο βαλκανικός πόλεμος ξέσπασε, αλλά περιορίστηκε στα όρια της άλλοτε ενιαίας Γιουσκοσλαβίας. Σέρβοι, Κροάτες, Βόσνιοι Μουσουλμάνοι και Κοσοβάροι Αλβανοί πλήρωσαν με εκατόμβες νεκρών και τραυματιών, με προσφυγιά, καταστροφές της κοινωνικοοικονομικής ζωής και σωρούς ερειπίων τα εθνικιστικά οράματα των αστικών τους τάξεων, που τροφοδοτούνταν -και εξακολουθούν να τροφοδοτούνται- από τον συνεχή ανταγωνισμό των βασικών ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας) για την εξασφάλιση ζωνών επιρροής και πεδίων τοποθέτησης κεφαλαίου στην περιοχή.

Οι υπόλοιπες επισημάνσεις εκείνου του προλόγου εξακολουθούν να διατηρούν την επικαιρότητά τους, μετά την πάροδο ενός τετάρτου του αιώνα.

Ο εθνικισμός, είτε στην ακραία επιθετική είτε στην ήπια «ρεαλιστική» εκδοχή του, εξακολουθεί να γίνεται εργαλείο προώθησης των «μεγαλοϊδεάτικων» και «αλυτρωτικών» σχεδίων των αστικών τάξεων, που προϋποθέτουν τον εγκλωβισμό των λαών στο εθνικιστικό ψεύδος. Παράλληλα, αυτός ο εθνικιστικός εγκλωβισμός του λαού γίνεται εργαλείο γενικότερης κοινωνικής χειραγώγησης και παράλυσης της ταξικής πάλης.

Το 1993 γράφαμε ότι ο εθνικιστικός παροξυσμός χρησιμεύει ως εργαλείο παράλυσης της ταξικής πάλης για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η προέλαση της συντηρητικής ανασυγκρότησης του ελληνικού καπιταλισμού. Το 2018 ο εθνικιστικός παροξυσμός χρησιμεύει ως εργαλείο για την κατοχύρωση της λεγόμενης μνημονιακής πολιτικής, που ήρθε να ολοκληρώσει τη συντηρητική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού. Μιας πολιτικής που έχει ήδη ολοκληρώσει την κινεζοποίηση του ελληνικού λαού και στόχο έχει πλέον το «μπετονάρισμά» της, ώστε να καταστεί μόνιμη, προσφέροντας στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο ένα μοντέλο ασιατικής αγοράς εργασίας (και όχι μόνο) στην καρδιά της Ευρωζώνης.

Η νέα φάση της καρικατούρας του «Μακεδονικού» ανακινήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης, που θέλουν να ολοκληρώσουν τον εξοβελισμό της επιρροής του ρωσικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, με την ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την προώθηση της διαδικασίας ένταξής της και στην ΕΕ. Το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα, έχοντας προ πολλού συνειδητοποιήσει ότι το επιθετικό παιχνίδι του 1990-1993, που έφτανε μέχρι τα σχέδια για διαμελισμό της ΠΓΔΜ και προσάρτησή της σε Ελλάδα και Σερβία, δεν έφερε καμιά αντίρρηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Γύρω από τη λεγόμενη «σύνθετη ονομασία», θέση που δημόσια κατέθεσε η κυβέρνηση της Δεξιάς το 2007-2008 (αν και την είχαν ήδη επεξεργαστεί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια), φάνηκε αρχικά να ομονοεί το σύνολο των κοινοβουλευτικών αστικών κομμάτων.

Ομως, ο εγγενής εθνικισμός του ελληνικού αστισμού, ποτισμένος με τα ιδεολογήματα της «τρισχιλιετούς συνέχειας του έθνους», των «απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων» και της αποκλειστικότητας επί της «ιστορικής τους κληρονομιάς» καθιστά δύσκολη ακόμα και την «εθνική συνεννόηση» επί του ιμπεριαλιστικού σχεδίου, στο οποίο δεν έχουν αντιρρήσεις. Το μπλέξιμο αυτού του εγγενούς εθνικισμού με το αστικό πολιτικό παιχνίδι, με τις ιδιαίτερες επιδιώξεις των αστικών κομμάτων, κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων, παράλληλα με το ξεσάλωμα παραδοσιακών εθνικιστικών ακροδεξιών πυρήνων (από «εθνικά» σωματεία μέχρι ενώσεις αποστράτων), οδήγησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε νέο παροξυσμό.

Μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα γραφεία της εφημερίδας μας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (αποστέλλεται και ταχυδρομικώς).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ανυπότακτη αντάρτισσα
Επόμενο άρθρο

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Γάζα: Βομβαρδισμοί αμάχων από το Ισραήλ

Σχετικά Αρθρα

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

Εκδόσεις 25 Σεπ 2022, 13:12

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

Εκδόσεις 27 Μαρ 2022, 17:35

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

Εκδόσεις 11 Οκτ 2020, 11:30

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ανυπότακτη αντάρτισσα

Εκδόσεις 29 Αυγ 2020, 09:59

ΠΑΙΔΕΙΑ: Σχολείο έξω από τη ζωή, έξω από την πολιτική, είναι ψέμα και υποκρισία

Εκδόσεις 29 Αυγ 2020, 09:06

Ειδική έκδοση της «Κόντρας» για την αυτοδιαχείριση

Εκδόσεις 29 Αυγ 2020, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

Τσαντ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1965: 34 νεκροί σε ρατσιστικές ταραχές στο Λος Αντζελες.
1973: Εξι καταδίκες βομβιστών της ΕΑΝ.
1976: Στο Κέιπ Τάουν σκοτώνονται δεκαεπτά μαύροι και τραυματίζονται πενήντα σε καταστολή εξέγερσης από την αστυνομία.
1981: Ο Νικήτας Βενιζέλος επανιδρύει το Κόμμα Φιλελευθέρων.
1987: Βόμβα στο Καβούρι με στόχο Αμερικανούς, δέκα τραυματίες.
1990: Ποινή τριάμισι ετών στον Νίκο Αθανασόπουλο για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
1996: Τουρκοκύπριοι και τούρκοι «Γκρίζοι λύκοι» ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    17Ν
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Εφετείο 17Ν
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    ΕΛΑ
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Ποιοι είμαστε
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Επικοινωνία
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Όροι χρήσης
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Ποιοι είμαστε
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Επικοινωνία
  • Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo