Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο

0

Πώς γεννιέται το φασιστικό φαινόμενο, ποιες οι κοινωνικές και πολιτικές του ορίζουσες και προπαντός πώς αντιμετωπίζεται; Τα ερωτήματα αυτά, που χρόνια τώρα θέτουν οι κομμουνιστές και όλοι οι συνεπείς αντιφασίστες, ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Χρήσιμο είναι, λοιπόν, ν’ ανατρέξουμε στην Ιστορία. Και τι πιο διδακτικό από μια επισκόπηση της ανόδου του φασισμού και της ανάπτυξης του αντιφασισμού στη χώρα όπου ο φασισμός πήρε την πιο αποκρουστική, την πιο βάρβαρη μορφή του, τη Γερμανία.

Η μπροσούρα που έχετε στα χέρια σας αποπειράται να περιγράψει τους βασικούς σταθμούς της ιστορίας και πάλης του KPD, του επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, που γεννήθηκε στη φωτιά της επανάστασης του 1918 και ανδρώθηκε διεξάγοντας έναν αδιάλλακτο και αμείλικτο ταξικό πόλεμο ενάντια στο φασισμό και την εξουσία τόσο του ντόπιου όσο και του ξένου ιμπεριαλισμού στη Γερμανία. Η ηττημένη Γερμανία του Μεσοπολέμου, της ληστρικής και αποικιακής συνθήκης των Βερσαλλιών, αποτέλεσε θέατρο σκληρών συγκρούσεων ανάμεσα στα βασικά πολιτικά ρεύματα που σημάδεψαν την ιστορία του εικοστού αιώνα: του φασισμού, του κομμουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας. […]
(Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα γραφεία της εφημερίδας μας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (αποστέλλεται και ταχυδρομικώς).
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: