Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!
  • To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν
  • Βόλεμα των «μαύρων»
  • Πολιτικό μάρκετινγκ
  • Σαν σήμερα 11 Μάη
  • Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Δέκα χρόνια από την «αραβική άνοιξη», ο κοινωνικός χειμώνας παραμένει
Διεθνή

Δέκα χρόνια από την «αραβική άνοιξη», ο κοινωνικός χειμώνας παραμένει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Δεκ 2020, 09:05

17 Δεκέμβρη του 2010. Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι αυτοπυρπολείται  μπροστά στο δημαρχείο στην πόλη Σίντι Μπουζίντ της Τυνησίας. Ο Μπουαζίζι ήταν πλανόδιος μανάβης, του οποίου το κάρο είχε κατασχεθεί μαζί με το εμπόρευμά του από την αστυνομία, επειδή δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Ο Μπουαζίζι, όμως, δεν ήταν απλός μανάβης. Ηταν πτυχιούχος που αναγκάστηκε να γίνει πλανόδιος μανάβης, γιατί με το πτυχίο του δεν έβρισκε δουλειά, μολονότι έψαχνε τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Η θυσία του Μπουαζίζι ήταν η σπίθα που πυροδότησε την κοινωνική έκρηξη σε μία χώρα όπου για δεκαετίες φαινόταν να επικρατεί κοινωνική νηνεμία. Ο Μπεν Αλί ήταν, άλλωστε, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και παντοδύναμος στη χώρα του, όντας επί 24 χρόνια στον προεδρικό θώκο. Ισχυριζόταν μάλιστα ότι έχει εξαλείψει τη φτώχεια, παρουσιάζοντας πλασματικό ποσοστό της τάξης του 4% περίπου (το 2005), ενώ ήταν τουλάχιστον εξαπλάσια.

Οι προσπάθειες καταστολής της εξέγερσης απέτυχαν και ο Μπεν Αλί εγκατέλειψε σαν κλέφτης τη χώρα ένα μήνα μετά. Παράλληλα, ένα κύμα εξεγέρσεων απλώθηκε σαν ντόμινο σε μια σειρά αραβικές χώρες.

Δυτική Σαχάρα, Αλγερία, Αίγυπτος, Λιβύη, Μπαχρέιν, Υεμένη και Συρία ήταν χώρες που το επόμενο διάστημα ξέσπασαν διαδηλώσεις ρίχνοντας δύο ακόμα δικτάτορες που επί δεκαετίες δέσποζαν στις χώρες τους. Τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον λίβυο Μουαμάρ Καντάφι. Ο μόνος που γλίτωσε ήταν ο Ασαντ, ο οποίος κρατήθηκε στην εξουσία χάρη στα ρωσικά όπλα και τη φαγωμάρα στους κόλπους της αντιπολίτευσης που δεν είχε ούτε απελευθερωτική στρατηγική ούτε ισχυρούς δεσμούς με το συριακό λαό.

Αν και η πρώτη πράξη των εξεγέρσεων που πολιτογραφήθηκαν με τον όρο «αραβική άνοιξη» έγινε στο… καταχείμωνο (παίχτηκε στη Δυτική Σαχάρα, όταν χιλιάδες Σαχράουϊ κατασκήνωσαν στην περιοχή Γκντιμ Ιζίκ, 12 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Λαγιούν, διαμαρτυρόμενοι για τη φτώχεια αλλά και την πολιτική διακρίσεων απέναντι στο λαό των Σαχράουϊ από την κυβέρνηση του Μαρόκο), η αυτοπυρπόληση του Μοχάμεντ Μπουαζίζι στην Τυνησία αποτέλεσε την ημερομηνία ορόσημο αυτών των εξεγέρσεων.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, η «αραβική άνοιξη» έχει δώσει τη θέση της σε ένα μακρόχρονο κοινωνικό χειμώνα, που γίνεται χειρότερος με την πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 20 χιλιάδες άτομα στη Βόρεια Αφρική.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ήρθε το «τέλος της Ιστορίας». Γιατί η αφύπνιση των λαών της βόρειας Αφρικής άλλαξε μια για πάντα την ροή της Ιστορίας στην πολύπαθη αυτή περιοχή. Η λαϊκή οργή έχει ξεσπάσει πολλές φορές μέσα στην δεκαετία αυτή, τόσο στην Τυνησία και την Αλγερία όσο και στην Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι ο δικτάτορας Σίσι έχει βάλει στο γύψο (με την αμέριστη συμπαράσταση της «διεθνούς κοινότητας» και με ιμπεριαλιστικές πλάτες) όλες τις ελευθερίες που υποτίθεται ότι θα προάσπιζε.

Η έλλειψη οργανωμένης ταξικής πολιτικής δύναμης ήταν επόμενο να οδηγήσει τους λαούς αυτούς στο μαρτύριο του Σισύφου και δύο χώρες (Λιβύη και Συρία) στο βάλτο αιματηρών πολέμων. Ομως, οι λαοί γίνονται σοφότεροι. Κι η ταξική πάλη –άσχετα από το κατά πόσο συνειδητοποιούν οι συμμετέχοντες τη σημασία της ή όχι- δίνει το στίγμα της εποχής μας.

Αν ένα πράγμα αξίζει να κρατήσει κανείς από την «αραβική άνοιξη», είναι ότι οι λαοί που το παγκόσμιο κεφάλαιο έχει καταδικάσει στην εξαθλίωση, δε θα απελευθερωθούν ούτε από «δημοκρατικά κινήματα» ούτε από ισλαμιστικές κυβερνήσεις. Για τους λαούς αυτούς ισχύει η επισήμανση του Μαρξ, όταν πριν από ενάμιση αιώνα ανέλυε τις συνέπειες της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία: «Οταν μια κοινωνική επανάσταση διαφεντέψει στα επιτεύγματα της αστικής εποχής, στην παγκόσμια αγορά και στις μοντέρνες παραγωγικές δυνάμεις, και τα υποτάξει στον κοινό έλεγχο των πιο προχωρημένων λαών, μονάχα τότε η ανθρώπινη πρόοδος θα πάψει να μοιάζει μ’ αυτό το αποτρόπαιο ειδωλολατρικό ξόανο που δεν πίνει νέκταρ παρά μόνο μέσα από το κρανίο των σφαγιασμένων».

Μέχρι τότε, οι πληβειακές μάζες θα εξεγείρονται, γιατί δε θα βρίσκουν δικαίωση από οποιοδήποτε αστικό καθεστώς, όσο δημοκρατικό κι αν εμφανίζεται αυτό.

Για περισσότερα στοιχεία γύρω από τις εξεγέρσεις της «αραβικής άνοιξης» βλ. στο αφιέρωμα της «Κόντρας» εδώ.

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΑΣΑΝΤ διαδηλώσεις ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΜΠΕΝ ΑΛΙ ΜΠΟΥΑΖΙΖΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 18 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Επίσημη επιβεβαίωση: Μεταλλαγμένος κοροναϊός από μινκ σε άνθρωπο στη Δυτική Μακεδονία

Σχετικά Αρθρα

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

Διεθνή 11 Μάι 2026, 14:07

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

Διεθνή 11 Μάι 2026, 12:23

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 10 Μάι 2026, 12:09

Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων

Διεθνή 10 Μάι 2026, 10:04

Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος

Διεθνή 10 Μάι 2026, 09:32

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

Διεθνή 9 Μάι 2026, 10:02
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
Διεθνή

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

11 Μάι 2026, 12:23
Κόντρες

Βόλεμα των «μαύρων»

11 Μάι 2026, 11:09
Η παπάρα

Πολιτικό μάρκετινγκ

11 Μάι 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

11 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

10 Μάι 2026, 12:09
Διεθνή

Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων

10 Μάι 2026, 10:04
Διεθνή

Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος

10 Μάι 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

10 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

9 Μάι 2026, 10:02
Ιστορία

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

9 Μάι 2026, 00:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

8 Μάι 2026, 19:13
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Συζήτηση στην Κόντρα (8 μμ)

8 Μάι 2026, 12:58
Πολιτική

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

8 Μάι 2026, 12:56
Διεθνή

Ουμ Οσάμα Αλ-Χάγια: H περηφάνια μιας παλαιστίνιας μάνας που έδωσε τέσσερα παιδιά στον αγώνα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αζάμ Αλ-Χάγια

8 Μάι 2026, 09:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάη

8 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Κόντρες αγίων (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)

7 Μάι 2026, 21:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

7 Μάι 2026, 19:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

Λουξεμβούργο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1867).

1812: Δολοφονείται ο βρετανός πρωθυπουργός Σπένσερ Πέρσιβαλ στην είσοδο της Βουλής των Κοινοτήτων.

1891: Απόπειρα εκτέλεσης του νεαρού τσάρου Νικολάου σε επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

1926: Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα (η άκρη τους πρέπει να απέχει τριάντα εκατοστά από το έδαφος).

1934: Αιματηρές συγκρούσεις εργατών – αστυνομίας στην Καλαμάτα, τέσσερις εργάτες νεκροί, πολλοί τραυματίες.

1936: Πολλοί τραυματίες σε άγριες μάχες χωροφυλακής και συμπαραστατών προς τους απεργούς της Θεσσαλονίκης (Κοκκινιά).

1960: Τέσσερις πράκτορες της Μοσάντ συλλαμβάνουν τον φυγά ναζιστή Αντολφ Αιχμαν στο Μπουένος Αιρες.

1968: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού.

1970: Μαζική αποδοκιμασία του Παττακού στο Παναθηναϊκό Στάδιο από μαθητές σε συγκέντρωση για τα τρία χρόνια της χούντας.

1972: Τρεις βόμβες στη λέσχη αξιωματικών των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη, ένας νεκρός και δεκατρείς τραυματίες (RAF).

1973: Συγκέντρωση φοιτητών στη Νομική με αίτημα την απελευθέρωση εξήντα φοιτητών που έχουν συλληφθεί από την ΕΣΑ, αποκλεισμός του κτιρίου από την αστυνομία, μικροσυμπλοκές και συλλήψεις.

1982: Καταργούνται οι επιθεωρητές των σχολείων και διορίζονται μετακλητοί σχολικοί σύμβουλοι.

1997: Βόμβα στο Α’ Λιμενικό Τμήμα στον Πειραιά (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος και θα επιμείνω στην άποψή μου. Η ΝΔ θα λάβει αυτοδυναμία και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Ο ελληνικός λαός στο δίλημμα, αστάθεια ή κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποκλείεται να επιλέξει την αστάθεια. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Όσο πετυχαίνουμε αυτόν τον στόχο, δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα.

Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης

(Ο Μητσοτάκης είπε στους βουλευτές του ότι πρέπει να ιδρώσουν τη φανέλα για να ξανακερδίσουν τις εκλογές. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός του, όμως το έχει σίγουρο. Οχι μόνο θα κερδίσουν, αλλά θα πάρουν αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή και δε θα χρειαστεί να υπάρξει δεύτερη. Οπως το περιγράφει, μάλιστα, αυτό θα γίνει περίπου αυτόματα: οι αντίπαλοι αποτελούν τον ορισμό της αστάθειας, οπότε μπροστά στο φόβο της αστάθειας οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν και πάλι Μητσοτάκη. Η συνέντευξη – δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Political – είναι προφανές ότι έχει γίνει με γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις, οπότε δεν υπάρχει follow up ερώτηση. Εστω και για ξεκάρφωμα, ένας δημοσιογράφος θα ρωτούσε από πού αντλεί αυτή τη βεβαιότητα ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός. Αλλά και ο τελευταίος κάθε άλλο παρά πολιτικά αφελής είναι. Πολιτικό μάρκετινγκ κάνει. Οχι για λογαριασμό του Μητσοτάκη, αλλά για τον εαυτό του. Πετώντας μια… φιδεμπορική ατάκα, λέγοντας αυτό που ξέρει ότι οι πάντες ξέρουν ότι δε στέκεται με τίποτα, κόβει την περαιτέρω συζήτηση. Θυμίζει την ιστορική πλέον ατάκα που έλεγε ο Γιόχαν Κρόιφ στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, προτού βγουν στον αγωνιστικό χώρο: «Βγείτε έξω και απολαύστε το». Μόνο που – τηρουμένων των αναλογιών – ούτε η ΝΔ είναι Μπαρτσελόνα ούτε ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός είναι Κρόιφ. Πάντα τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να παίζει ο ΟΦΗ με τη Μπαρτσελόνα και ο Κόντης να εκφράζει βεβαιότητα νίκης και πρόκρισης! Πίσω από αυτή την επιτηδευμένη βεβαιότητα κρύβεται η επένδυση στο δικό του πολιτικό μέλλον, στην μετά-Μητσοτάκη εποχή. Το βασικό επιχείρημα του ακροδεξιού κτλ. στελέχους της ΝΔ θα είναι: «Εγώ ήμουν συνέχεια στα χαρακώματα, έδινα μάχη για να κερδίσουμε με αρχηγό τον Μητσοτάκη, όμως ο Δένδιας κρυβόταν και υπονόμευε τον Μητσοτάκη. Εγώ ενδιαφερόμουν για την παράταξη, ενώ ο Δένδιας ενδιαφερόταν μόνο για τον εαυτό του». Κανονικό πολιτικό μάρκετινγκ επιπέδου τηλεπλασιέ που πουλάει έντυπη σαβούρα και την παρουσιάζει σαν απαύγασμα γνώσης, σοφίας και λογοτεχνικότητας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo