Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της
  • Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια
  • Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο
  • Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τρέχουν κλαίγοντας, κουβαλώντας τα κουφάρια τους (videos)
Διεθνή

Τρέχουν κλαίγοντας, κουβαλώντας τα κουφάρια τους (videos)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Οκτ 2024, 13:31

Ολη μου η αλληλεγγύη είναι με τους αδελφούς μαχητές της Χεζμπολά, που είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των Δελτίων Τύπου, καθώς σήμερα βρίσκονταν κάτω από έντονη πίεση λόγω του αριθμού των Δελτίων Τύπου που δημοσίευσαν. Προσεύχομαι στο θεό να ευλογεί τη Χεζμπολά και τους ηρωικούς άντρες της.

Νασρ Ελ-Ντιν Αμερ, αντιπρόεδρος του Γραφείου Τύπου της Ανσαραλά

Εχουν και χιούμορ οι Υεμενίτες. Εξ ου και το τρολάρισμα του σπόκμαν τους προς τους σιωνιστές, χωρίς καν να τους κατονομάσει. Ο Νασρ Ελ-Ντιν Αμερ αναφερόταν στο νέο ρεκόρ στρατιωτικών επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η Χεζμπολά στο συγκεντρωτικό της Παρασκευής: 48 επιχειρήσεις όλων των τύπων! [Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 39].

Το κλάμα στη σιωνιστική οντότητα είχε αρχίσει από το πρωί καθώς τα σιωνιστικά μίντια μετέδιδαν συνεχώς αναφορές για «σοβαρά επεισόδια ασφάλειας» στα σύνορα του νοτίου Λιβάνου. Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε ένα «σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας». Αλλοι εφτά έως δώδεκα νεκροί σε άλλο ένα «σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας». Μεγάλος αριθμός νεκρών και τραυματιών σε ένα τρίτο «σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας». Στο τέλος της ημέρας έφτασαν τους 12-15 νεκρούς και τους 61 τραυματίες (στους τραυματίες πρόσθεσαν και τρεις από τη Γάζα, φτάνοντάς τους στους 64)!

Το βράδυ της Παρασκευής έφτασε το συγκεντρωτικό της Χεζμπολά με τις 48 επιχειρήσεις και αποκάλυψε τα πράγματα στις πλήρεις διαστάσεις τους.

Τα «σοβαρά επεισόδια ασφάλειας» ήταν περισσότερα από τρία. Σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, έπεσε άγριο πετσόκομμα σ’ αυτή τη στενή λωρίδα γης, βάθους μερικών εκατοντάδων μέτρων μέσα στον νότιο Λίβανο, όπου έχουν καθηλωθεί οι σιωναζιστικές δυνάμεις από την πρώτη μέρα της χερσαίας εισβολής και παραμένουν καθηλωμένοι σχεδόν ένα μήνα αργότερα:

  • Στις 16:35 στόχευση ενός τανκ Merkava με κατευθυνόμενο πύραυλο, κοντά στην τοποθεσία Μισγκάβ Αμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και να τραυματιστεί το πλήρωμά του.
  • Στις 16:40 στόχευση ενός τανκ Merkava με κατευθυνόμενο πύραυλο, στο δρόμο Μάρκαμπα-Οντάισα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και να τραυματιστεί το πλήρωμά του. Επιπλέον εξαναγκασμός μιας σιωνιστικής δύναμης που ακολουθούσε το τανκ να αποσυρθεί στην τοποθεσία Αλ-Αμπαντ.
  • Στις 17:00 στόχευση δύο τανκ Merkava με δύο κατευθυνόμενους πυραύλους, στα περίχωρα της κωμόπολης Οντάισα, γεγονός που οδήγησε στην ανάφλεξή τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τα πληρώματά τους.
  • Στις 17:00, μετά την προώθηση μιας ισραηλινής χερσαίας δύναμης, που υποστηριζόταν από ένα τανκ Merkava, προς τη Χούλα, όταν αυτή έφτασε στο σημείο ενέδρας, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης τη στόχευσαν με έναν κατευθυνόμενο πύραυλο που σκότωσε και τραυμάτισε το πλήρωμα του τανκ. Οι μαχητές έλουσαν με πολυβόλα και ρουκέτες την πεζή δύναμη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τα μέλη της.
  • Στις 17:20, στόχευσαν με έναν κατευθυνόμενο πύραυλο μια σιωνιστική δύναμη αποτελούμενη από 12 στρατιώτες, στα περίχωρα της κωμόπολης Οντάισα, προκαλώντας επιβεβαιωμένους τραυματισμούς στα μέλη της. Μετά από από 20 λεπτά παρενέβη ένα στρατιωτικό όχημα Hummer με 4 στρατιώτες, για να υποστηρίξει την πρώτη δύναμη. Οι μαχητές το στόχευσαν με έναν κατευθυνόμενο πύραυλο, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας το πλήρωμά του.
  • Στις 17:45 στόχευσαν μια ισραηλινή δύναμη 4 στρατιωτών κοντά σε ένα όχημα στη γειτονιά Ουαζάνι της κωμόπολης Κφαρ Κίλα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντάς τους.
  • Στις 17:50 στόχευσαν μια ισραηλινή δύναμη 3 στρατιωτών κοντά σε ένα όχημα στη γειτονιά Ουαζάνι της κωμόπολης Κφαρ Κίλα, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς ανάμεσά τους.
  • Αλλο ένα τανκ Merkava χτυπήθηκε με κατευθυνόμενο πύραυλο στις 13:20, στα περίχωρα της Μαρουαΐν, ανεφλέγη και τα μέλη του πληρώματός του σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της Χεζμπολά, μετρήσαμε:

  • Τέσσερις επιχειρήσεις με σμήνη επιθετικών drones που βομβάρδισαν μια συγκέντρωση σιωνιστών στρατιωτών στο λατομείο Kfar Giladi, μια συγκέντρων σιωνιστών στρατιωτών στον εποικισμό Γιααρά, την τοποθεσία Μπαγκντάτι και τη στρατιωτική βάση Φιλόν (αρχηγείο και αποθήκες έκτακτης ανάγκης των 36 και 210 Μεραρχιών του σιωναζιστικού στρατού), ανατολικά από το Σαφάντ. Επειδή τα επιθετικά drones της Χεζμπολά περνούν αόρατα από τα σιωνιστικά ραντάρ (εδώ έφτασαν να χτυπήσουν την κρεβατοκάμαρα του Νετανιάχου!) και χτυπούν τους στόχους τους με ακρίβεια, δεν μπορεί να μην υπάρχουν απώλειες και απ’ αυτά τα χτυπήματα, τις οποίες δεν μπορεί να ανακοινώσει η Χεζμπολά, γιατί προφανώς δεν τις γνωρίζει. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε το βομβαρδισμό της τραπεζαρίας στο κέντρο εκπαίδευσης της διαβόητης Ταξιαρχίας Γκολάνι, την ώρα που οι νεοσύλλεκτοι έτρωγαν το γιορτινό τους δείπνο.
  • Τριάντα δύο μπαράζ ρουκετών σε διάφορες τοποθεσίες, εποικισμούς-στρατώνες, συγκεντρώσεις δυνάμεων, θέσεις πυροβολικού και στρατώνες του σιωναζιστικού στρατού, μέσα στο έδαφος της σιωνιστικής οντότητας και μέσα στη στενή λωρίδα λιβανέζικου εδάφους όπου έχει καθηλωθεί ο σιωναζιστικός στρατός. Επίσης, βομβαρδίστηκε για πολλοστή φορά η πόλη Σαφάντ και έτσι αυτές οι επιχειρήσεις ήταν 33.

Στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων Χάιμπαρ, με το σύνθημα «Στην υπηρεσία σου, Νασράλα» είχαμε:

  • Βομβαρδισμό με ποιοτικούς πυραύλους της βάσης Καρμέλ, νότια της Χάιφα.
  • Βομβαρδισμό με ποιοτικούς πυραύλους της αεροπορικής βάσης Ραμάτ Νταβίντ.

Τέλος, η Μονάδα Αεράμυνας της Χεζμπολά στόχευσε με πύραυλο εδάφους-αέρος ένα επιθετικό drone Hermes-450 πάνω από την περιοχή Ναβατίγια Ικλίμ και το ανάγκασε να εγκαταλείψει τον λιβανέζικο εναέριο χώρο.

Το Σάββατο οι επιχειρήσεις των μαχητών της Ισλαμικής Αντίστασης ήταν 22. Στο ίδιο μοτίβο, όπως και τις προηγούμενες μέρες.

  • Δέκα οχτώ μπαράζ ρουκετών σε διάφορες τοποθεσίες, εποικισμούς-στρατώνες, συγκεντρώσεις δυνάμεων, θέσεις πυροβολικού και στρατώνες του σιωναζιστικού στρατού, μέσα στο έδαφος της σιωνιστικής οντότητας και μέσα στη στενή λωρίδα λιβανέζικου εδάφους όπου έχει καθηλωθεί ο σιωναζιστικός στρατός.

Τρεις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων Χάιμπαρ, με το σύνθημα «Στην υπηρεσία σου, Νασράλα»:

  • Βομβαρδισμός με σμήνος επιθετικών drones στην αεροπορική στρατιωτική βάση Τελ Νοφ, νότια του Τελ Αβίβ.
  • Μπαράζ ποιοτικών πυραύλων στις σιωνιστικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη βάση Αγελέτ.
  • Σμήνος επιθετικών drones στη βάση Ναούρα, ανατολικά της Αφούλα.

Τι δεν περιλάμβαναν οι επιχειρήσεις των μαχητών της Χεζμπολά; Τανκ Merkava και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων. Μετά το πετσόκομμα της προηγούμενης μέρας, τα αφεντικά κράτησαν τις «κοτούλες» στο κοτέτσι, για να μην τις φάνε οι «αλεπούδες» που κυκλοφορούν στην περιοχή.

Υπήρξε και μια νυχτερινή επιχείρηση που ανακοινώθηκε ως εξής:

  • Στις 23:30, ως τμήμα της προειδοποίησης που εξέδωσε η Ισλαμική Αντίσταση προς διάφορους βόρειους εποικισμούς, οι μαχητές της εκτόξευσαν ένα μπαράζ ρουκετών προς τον εποικισμό Κιριάτ Σμόνα.

Η Χεζμπολά είχε εκδώσει νωρίτερα την εξής ανακοίνωση:

Προς όλους τους κατοίκους των εποικισμών που αναφέρονται στην ανακοίνωση: Σας ζητούμε να εκκενώσετε τους εποικισμούς άμεσα. Οι εποικισμοί σας έχουν γίνει μέρος ανάπτυξης και εγκατάστασης για τις στρατιωτικές δυνάμεις του εχθρού που επιτίθενται στον Λίβανο. Κατά συνέπεια, έχουν γίνει νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για την αεροπορική και πυραυλική δύναμη της Ισλαμικής Αντίστασης. Κιριάτ Σμόνα, Γιεσόντ Χαμαλά, Αγελέτ Χασαντάρ. Χατζόρ Χαγκλιλίτ, Καρμιέλ, Μααλότ Ταρσιχά, Εβέν Μεναχέμ, Ναχαρίγια, Ρος Πίνα, Σουμέρα, Σαάλ, Μερόν, Καμπρί, Αμπιρίμ, Ντάλτον, Νέβε Ζιβ, Κατζρίν, Κφαρ Χανανία, Μανότ, Μπέιτ Χαεμέκ, Κφαρ Βραντίμ, Χερασίμ, Μπεριά, Κιντμάτ Τσβι, Μπαρ Γιοτσάι.

Δεν υπήρξε ούτε ένας αναλυτής, στον Λίβανο και στη σιωνιστική οντότητα, που να μη «διάβασε» αυτή την ανακοίνωση, που καλεί τους σιωνιστές (όσους έχουν απομείνει εκεί) να εκκενώσουν όλους τους εποικισμούς, συμπεριλμβανόμενων και πόλεων όπως η Ναχαρίγια, ως δήλωση πρόθεσης της Χεζμπολά για κλιμάκωση του αμυντικού πολέμου, με τη χρήση πιο εξελιγμένων και με πολλαπλάσιες καταστροφικές δυνατότητες πυραυλικών συστημάτων, που οι πάντες γνωρίζουν ότι διαθέτει.

Μια ματιά στα σιωνιστικά μίντια θα μας αποκαλύψει μια εικόνα μεγάλης… αισιοδοξίας.

Ο αρθρογράφος Αμος Χαρέλ γράφει στη Haaretz, για τις αντίθετες κατευθύνσεις ανάμεσα στη στάση του στρατού και στην πρόθεση του Νετανιάχου να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις. Ο απολογισμός των θανάτων στις ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθεί να αυξάνεται, με πολλά πρόσφατα μοιραία περιστατικά να αναφέρονται κοντά στα βόρεια σύνορα.

Μια άλλη πριμαντόνα της σιωνιστικής δημοσιογραφίας, ο Ρόνεν Μπέργκμαν, γράφει στη Yedioth Ahronoth, ότι πρέπει να αναγνωριστεί πως οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και οι εκτιμήσεις του στρατού υπερεκτίμησαν σε μεγάλο βαθμό την ευπάθεια της Χεζμπολά και τα αποτελέσματα φαίνονται πλέον στο μέτωπο. [Αντί να γράψει «υποεκτίμησαν τις δυνατότητες της Χεζμπολά», γράφει «υπερεκτίμησαν την ευπάθεια της Χεζμπολά». Παιχνιδάκια με τις λέξεις, μπας και κάνει πιο ελαφρύ το φορτίο της πραγματικότητας].

Ο πολεμικός ανταποκριτής Ρον Μπεν-Γισάι τονίζει τη ρωμαλέα ανάκαμψη των δυνάμεων της Χεζμπολά. Σύμφωνα μ’ αυτόν, η Χεζμπολά έχει ανυψώσει το εκτεταμένο αντι-τανκ οπλοστάσιό της, έχει προωθήσει τη συγκέντρωση πληροφοριών και οχύρωσε θέσεις δεύτερης γραμμής, από τις οποίες μπορεί να εξαπολύει ακριβή πυραυλικά χτυπήματα ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Αλόν Μπεν-Νταβίντ σημειώνει στη Maariv, πως ενώ τα καθημερινά πυρά ρουκετών από τη Χεζμπολά δεν έχουν εξασθενήσει, η σύγκρουση έχει αρχίσει να σπρώχνει το Ισραήλ στην κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων, αν και με αυστηρές απαιτήσεις για να συντηρήσει τη στρατιωτική ελευθερία του στο νότιο Λίβανο. Ο Μπεν-Νταβίντ προειδοποιεί πως η συνεχιζόμενη εμπλοκή του Ισραήλ χωρίς μια διπλωματική λύση εγκυμονεί τον κίνδυνο της παράτασης ενός περιχαρακωμένου ανταρτοπόλεμου και στη Γάζα και στον Λίβανο, κι αυτό εγείρει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της στρατηγικής του Ισραήλ χωρίς σημαντική αποκλιμάκωση.

Η κρατική σιωνιστική Ραδιοτηλεόραση (ΚΑΝ), επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους ασφάλειας, μετέδωσε χτες πως οι χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο βρίσκονται στα τελευταία στάδιά τους και πως αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε μια εβδομάδα.

Αυτές, φυσικά, είναι πληροφορίες που διαρρέουν οι ανώτατοι καραβανάδες του σιωναζιστικού στρατού, θορυβημένοι από τις σημαντικές απώλειες που έχουν οι ειδικές δυνάμεις τους στα σύνορα με τον Λίβανο, αλλά και ευρύτερα ο στρατός τους και οι εγκαταστάσεις του στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας.

Να σημειωθεί με την ευκαιρία, πως ουδέποτε αναφέρουν απώλειες από τις δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις που δέχονται καθημερινά συγκεντρώσεις και θέσεις στρατιωτικών δυνάμεών τους στο βορρά αλλά και πιο νότια, ακόμα και νότια του Τελ Αβίβ. Η Χεζμπολά, όπως γράψαμε και παραπάνω, δεν μπορεί να γνωρίζει αυτές τις απώλειες, γι’ αυτό και αναφέρεται μόνο στις απώλειες που προκαλεί στην περιοχή της χερσαίας αντιπαράθεσης, τις οποίες παρατηρούν και καταγράφουν οι μαχητές της. Οι σιωναζιστές δεν αναφέρουν τίποτα, όμως κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί πως δεν είναι δυνατόν οι χιλιάδες πύραυλοι που έχουν εκτοξευτεί (χώρια τα επιθετικά drone) να μην έχουν προκαλέσει απώλειες.

H Χεζμπολά ανακοινώνει αυτά που καταγράφει, αν και -όπως έχει δηλώσει- δεν δίνει όλα τα βίντεο στη δημοσιότητα, για λόγους δικής της στρατιωτικής ασφάλειας. Ενα από τα λιγοστά βίντεο που δημοσίευσε, δείχνει τη στόχευση μιας συγκέντρωσης εχθρικών στρατιωτών κοντά στην τοποθεσία Ραμία, στα σύνορα του νότιου Λιβάνου. Μπορούμε να καταλάβουμε πώς τους πετσοκόβουν, με απανωτά χτυπήματα με κατευθυνόμενους πυραύλους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/Hezbollah_Ramia_missiles.mp4

Σημειώσεις

0:07 Εκτόξευση του πρώτου πυραύλου.

0:15 Ενα νεοκατασκευασμένο άνοιγμα στον τοίχο, για την είσοδο των εχθρικών δυνάμεων.

0:24 Μια μηχανοκίνητη δύναμη που ανήκει στην Ταξιαρχία Γκολάνι.

0:56 Εκτόξευση του δεύτερου πυραύλου.

Οι καραβανάδες του σιωναζιστικού στρατού, λοιπόν, έχουν κάθε λόγο να θέλουν να τελειώσει η «περιπέτεια» στο βορρά, που θα τη βαφτίσουν «ολοκλήρωση των επιχειρήσεων και επίτευξη των στόχων», ακόμα κι όταν οι μαχητές της Χεζμπολά θα τους ξεπροβοδίζουν με πυραύλους.

O πρώην διοικητής της Ισραηλινής Αεράμυνας, Σβίκα Χαΐμοβιτς, δήλωσε: Το να στέλνεις τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ισραηλινούς στα καταφύγια τρεις φορές την ημέρα και να συνεχίζεται αυτό για ένα χρόνο, είναι νίκη της Χεζμπολά.

Και για να κλείσουμε: μια ανάρτηση βίντεο με σιωναζιστές στρατιώτες να τρέχουν κλαίγοντας, κουβαλώντας τους νεκρούς και τραυματίες συμμαχητές τους. Δε χρειάζονται σχόλια (μιλάει η εικόνα), πέραν της σημείωσης ότι αυτές είναι οι ειδικές δυνάμεις του σιωναζιστικού στρατού.

Go back home to Europe, you filthy Zionist cowards. Otherwise, Hezbollah will send you to your grave. pic.twitter.com/Bgm8yzCSBW

— Seyed Mohammad Marandi (@s_m_marandi) October 23, 2024

ΥΓ. Προτού δολοφονηθεί, ο ηγέτης της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα, είχε πει: «Ξέρουμε τις λεπτομέρειες του λιμανιού της Χάιφα καλύτερα από τις λεπτομέρειες του λιμανιού της Βηρυτού». Πριν από μερικές μέρες, τα σιωνιστικά μίντια μετέδωσαν πως εκατοντάδες εργάτες στο Λιμάνι της Χάιφα έλαβαν μηνύματα στα αραβικά, που έλεγαν ότι δουλεύουν σε μια τοποθεσία που αποτελεί στόχο για πυραύλους. Το μήνυμα απευθυνόταν, προφανώς, στους Παλαιστίνιους του ’48 που δουλεύουν στο λιμάνι και μεταδόθηκε μέσω του συστήματος επικοινωνίας του λιμανιού, το οποίο «τσακάλια» της Χεζμπολά είχαν χακάρει. Η Χεζμπολά έχει χαρτογραφήσει λεπτομερώς το μεγάλο λιμάνι της βόρειας σιωνιστικής οντότητας, στο πλαίσιο παλαιότερης αποστολής drone. Το έχει βομβαρδίσει κάμποσες φορές, αν και ακόμα δεν έχει κάνει σαρωτικό βομβαρδισμό. Εχει πει, πάντως, ότι θέλει να κάνει τη Χάιφα, Κιριάτ Σμόνα (ο μεγαλύτερος εποικισμός στο βορρά, που είναι κωμόπολη-φάντασμα).

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΑΖΙΣΜΟΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 27 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Οταν σε επαινεί το ΔΝΤ…

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 21:55

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 11:13

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 10:21

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 09:20

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 20:18

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 19:38
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ: Εσπασαν τη βιτρίνα της συνενοχής

28 Ιούλ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών σε διεθνή ύδατα

27 Ιούλ 2025, 08:20
Πολιτισμός

«Ω, σκατένιε κόσμε, η Γάζα πεθαίνει από την πείνα»

27 Ιούλ 2025, 07:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2025, 00:01
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2025: 26.239 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

33.667 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2025, 06:47
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

Ημέρα φιλίας.

Κούβα: Ημέρα μαρτύρων επανάστασης.

1903: Σε παράνομο συνέδριο του Εργατικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας σχηματίζονται δύο μπλοκ: οι οπαδοί του Λένιν μπολσεβίκοι (πλειοψηφούντες) και του Μάρτοφ μενσεβίκοι (μειοψηφούντες) με κοινό σκοπό την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.

1919: Επέμβαση του στρατού σε φυλετικές ταραχές στο Σικάγο, 31 νεκροί και πεντακόσιοι τραυματίες.

1920: Δολοφονείται ο Ιωνας Δραγούμης.

1931: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε απόπειρα της αστυνομίας να διαλύσει συγκέντρωση εκατό ατόμων στις Σέρρες. Νεκρός αξιωματικός της χωροφυλακής, τραυματίας ο διοικητής της.

1955: Συλλαμβάνεται η Ρούλα Κουκούλου, σύζυγος του Νίκου Ζαχαριάδη.

1978: Βόμβα και εμπρησμός στην είσοδο της πλαζ ΕΟΤ Αλίμου, αναγραφή συνθημάτων (ΕΛΑ).

2006: Πεθαίνει ο Murray Bookchin.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo