Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η προσπάθεια ιδεολογικής-πολιτικής χειραγώγησης των αμερικανικών πανεπιστημίων συνεχίζεται
  • Σαν σήμερα 21 Μάη
  • Xαμάς: Καμιά πραγματική διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει από το περασμένο Σάββατο
  • Τεχνικά γυμνάσια-αναμορφωτήρια για τους «κακούς-παραβατικούς» μαθητές
  • Πούτιν και Τραμπ παίζουν πινγκ-πονγκ με μπαλάκι το κεφάλι του Ζελένσκι
  • Aνίκανοι να στηρίξουν την κατηγορία κατά της Χρύσας Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Το βρωμόσκυλο της προδοσίας
Διεθνή

Το βρωμόσκυλο της προδοσίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Απρ 2025, 19:05

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο Μαχμούντ Αμπάς. Αποκάλεσε την Παλαιστινιακή Αντίσταση «σκύλας γιους» (μεγάλη βρισιά για τους Αραβες). Είπε συγκεκριμένα:

«Κάθε μέρα υπάρχουν εκατοντάδες θάνατοι. Γιατί; Δε θέλουν να παραδώσουν τον αμερικανό όμηρο. Εσείς, οι σκύλας γιοι, παραδώστε ό,τι έχετε και βγάλτε μας απ’ αυτό. Μη δίνετε δικαιολογία στο Ισραήλ, μην τους δίνετε δικαιολογία. Η Χαμάς έχει δώσει στην εγκληματική Κατοχή δικαιολογίες για να διαπράττει τα εγκλήματά της στη Λωρίδα της Γάζας, με πιο προβεβλημένη την κράτηση ομήρων. Γιατί τους πήραν ομήρους; Είμαι αυτός που πληρώνει το τίμημα, ο λαός μας πληρώνει το τίμημα, όχι το Ισραήλ. Εχετε δει πόσο αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από το 2007; Πληρώνουμε το τίμημα κάθε μέρα. Αδερφέ μου, παράδωσέ τους όλους».

Αυτό έγινε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη διήμερη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβούλιου της PLO, μιας εντελώς απονομιμοποιημένης διαδικασίας, όπως θα δούμε παρακάτω.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/abas_CC-PLO.mp4

Σε μια κρίσιμη καμπή των εξελίξεων, μετά από ενάμιση χρόνο πολέμου, στη διάρκεια του οποίου ο ίδιος παρέμεινε σιωπηλός και το μόνο που έκανε ήταν να βάζει τους μπάτσους του να κυνηγούν, να συλλαμβάνουν, να βασανίζουν αντιστασιακούς στη Δυτική Οχθη, ο Αμπάς άνοιξε το στόμα του για να υποστηρίξει τους σιωναζιστές και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Και μόνο η συλλογιστική που παρουσίασε και η αισχρή ρητορική του είναι αρκετές για ν’ αποδείξουν ότι είναι εντελώς αποκομμένος από τον παλαιστινιακό λαό, τις ανάγκες του, τους πόθους του, τη διάθεσή του για αντίσταση και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Οταν λέει πως είναι αυτός που πληρώνει το τίμημα γίνεται και καταγέλαστος. Εχει «λαλήσει», αλλά η προδοσία τού έχει γίνει δεύτερη φύση και δεν την εγκαταλείπει. Καλεί την Αντίσταση να παραδώσει τα όπλα της, λειτουργώντας ως ηχώ των σιωναζιστών και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Το να χαρακτηρίζει τους Παλαιστίνιους «ζώα» δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Αμπάς. Στην ομιλία του στον ΟΗΕ τον Μάη του 2023, είπε ανοιχτά: «Σώστε μας. Μα γιατί δεν μας σώζετε; Ακόμα και τα ζώα, πρέπει να τα σώζουμε, σωστά; Αν έχεις ένα ζώο, δεν το προστατεύεις; Ντροπή σας που δεν προστατεύετε ούτε τα ζώα». Αυτή τη φορά πήγε πιο κοντά στον σιωναζιστή Γιοάβ Γκάλαντ που αποκαλούσε τους Γαζάουι «ανθρώπινα ζώα».

Πλήρης απονομιμοποίηση

Το Κεντρικό Συμβούλιο της PLO έχει συνεδριάσει μόνο δύο φορές από το 2018, με πιο πρόσφατη συνεδρίαση το 2022. Και οι δύο συνεδριάσεις μποϊκοταρίστηκαν από σημαντικές παλαιστινιακές προσωπικότητες και παρατάξεις εντός της PLO, όπως το PFLP (ΛΜΑΠ – Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, το PPP (Παλαιστινιακό Κόμμα του Λαού, πρώην ΚΚ Παλαιστίνης), η ΡΝΙ (Παλαιστινιακή Εθνική Πρωτοβουλία και η ανεξάρτητη πρώην βουλευτίνα Χανάν Ασράουι.

Το ίδιο συνέβη και φέτος: το PFLP (μέλος της PLO) και η Πρωτοβουλία (Al-Mubadara) μποϊκόταραν τη διήμερη συνεδρίαση πριν καν ξεκινήσει.

Χτες, το DFLP (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), επίσης μέλος της PLO, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «αποτυχία της ηγεσίας να ανταποκριθεί… στην εθνική ενότητα, σε μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της γενοκτονίας στη Γάζα και της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, και στην εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Διακήρυξης του Πεκίνου». Αξιοσημείωτο είναι ότι το DFLP δεν είχε μποϊκοτάρει την προηγούμενη συνεδρίαση το 2022.

Με τον μποϊκοτάρισμα του PFLP, της Πρωτοβουλίας και του DFLP, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα μετά τη Φατάχ έχουν αποχωρήσει, αφήνοντας ουσιαστικά τον Αμπάς μόνο του (ως γνωστόν, η Χαμάς, η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες οργανώσεις, που δεν είχαν ιδρυθεί όταν δημιουργήθηκε η PLO, εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένες, για να εξασφαλίζουν ο Αμπάς και η κλίκα του την πλειοψηφία).

Ενα κραυγαλέο πραξικόπημα 

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι η πιο σημαντική όσον αφορά τις αλλαγές στην PLO από την ίδρυσή της, καθώς ακολουθεί μια σειρά μονομερών αλλαγών από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ με στόχο την περαιτέρω συγκέντρωση εξουσίας, περιλαμβάνοντας σημαντικές εσωτερικές ανακατατάξεις και αναδιανομή αρμοδιοτήτων. Δεκάδες παραιτήσεις με εξαναγκασμό (απολύσεις) έχουν επιβληθεί σε όλο το φάσμα της Παλαιστινιακής Αρχής — από την Επιτροπή Κρατουμένων, μέχρι πρεσβευτές και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Αμπάς έχει εκδώσει διατάγματα μετονομασίας και αναδιάρθρωσης υπουργείων και υπουργών τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες, για λόγους που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση και την αναδιανομή της εξουσίας.

Ολα αυτά συμβαίνουν μετά την επανειλημμένη άρνηση της Φατάχ να αποδεχτεί περισσότερες από δώδεκα προτάσεις για κυβέρνηση ενότητας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και μετά την υλοποίηση ενός τεράστιου πακέτου βοήθειας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ΕΕ προς την ΠΑ πριν από λίγες εβδομάδες. Τον Φλεβάρη, η ΠΑ αποδέχτηκε σιωπηρά προσφορά 680 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ για την καταστολή της Αντίστασης στη Δυτική Όχθη, την οποία πρόθυμα υλοποίησε.

Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, ο Αμπάς ακύρωσε τα επιδόματα για τις οικογένειες κρατουμένων και μαρτύρων — μια απαίτηση αμερικανοσιωνιστική, στην οποία παλαιότερα είχε υποσχεθεί πως δεν θα υποκύψει ποτέ. Με αυτήν την υποχώρηση, απελευθερώθηκαν 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως ως «ανταμοιβή» για την «καλή του διαγωγή».

Τα χέρια της Παλαιστινιακής Αρχής είναι βαμμένα με παλαιστινιακό αίμα, με τις σφαίρες που χρηματοδοτούνται από ΗΠΑ και ΕΕ να έχουν οδηγήσει στο μαρτυρικό θάνατο 21 Παλαιστινίων από τις 7 Οκτώβρη του 2023, ενώ η ΠΑ συνεχίζει αδιάκοπες επιχειρήσεις απαγωγών και κρατά δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους.

Την περασμένη Κυριακή, 300 αξιωματικοί της ΠΑ έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κάιρο για δίμηνη εκπαίδευση, την οποία απαγορεύεται να αρνηθούν. Αιγύπτιοι διαμεσολαβητές ανέφεραν ότι αυτοί οι αξιωματικοί προορίζονται να επιβάλουν την τάξη στη Γάζα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στο Κεντρικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε και στη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου τον Φλεβάρη, ο Αμπάς πρόκειται να ανακοινώσει για πρώτη φορά τη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου της PLO — χωρίς καμία διαβούλευση με τις άλλες παρατάξεις της Οργάνωσης. Η συνεδρίαση θα περιλαμβάνει επίσης τροποποιήσεις στο καταστατικό της PLO.

Μια Μη-Παλαιστινιακή Αρχή

Καταδίκες ήρθαν από κάθε γωνιά του παλαιστινιακού πολιτικού φάσματος μετά την επίθεση του Αμπάς, από τις δυνάμεις της Αντίστασης, κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από στελέχη της ίδιας της Φατάχ.

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μπάσεμ Ναΐμ, σχολίασε:

«Σε μια συνεδρίαση που σφετερίζεται τη νομιμότητα της ηγεσίας του παλαιστινιακού λαού, ο Μαχμούντ Αμπάς χρησιμοποίησε αισχρή γλώσσα για να περιγράψει ένα μεγάλο και αυθεντικό κομμάτι του λαού του».

Η ηγεσία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) απέρριψε τη συνεδρίαση, δηλώνοντας πως καμία πραγματική μεταρρύθμιση δεν προέκυψε από προηγούμενες. Το Μέτωπο είχε θέσει ως προϋπόθεση για συμμετοχή του τη μεταρρύθμιση της PLO με βάση την αντίσταση και τη δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για εθνική ενότητα και επανέλαβε πως αναγνωρίζει την PLO ως «τον μοναδικό εκπρόσωπο του παλαιστινιακού λαού».

Η Ένωση Οικογενειών Παλαιστίνιων Κρατουμένων, καθώς και η Ένωση Οικογενειών Μαρτύρων, καταδίκασαν επίσης τη στάση του Αμπάς:

«Πού βρίσκεται ο αγώνας των δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων στην ατζέντα του προέδρου; Μήπως ο κύριος Αμπάς δεν ζηλεύει τον τρόπο που οι ‘ισραηλινοί’ ηγέτες τιμούν τους αιχμαλώτους τους και εξαντλούν κάθε μέσο για την απελευθέρωσή τους;»

Οι Οικογένειες των Μαρτύρων δήλωσαν ότι ένιωσαν «μαχαιριά στην πλάτη» και επισήμαναν το χάσμα μεταξύ της Αρχής και της παλαιστινιακής πραγματικότητας της αντίστασης. «Πού ήταν η ηγεσία τις 564 ημέρες επιθέσεων, κατά τον αποκλεισμό, την πείνα και την εξόντωση της Γάζας;» Τόνισαν ότι η αντίσταση σε όλες τις μορφές δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί, να παραδοθεί ή να τεθεί σε διαπραγμάτευση.

Η Χαμάς εξέφρασε την ελπίδα πως η συνεδρίαση θα μπορούσε να αποτελέσει «μια πραγματική ευκαιρία για χτίσιμο εθνικής ενιαίας στάσης» απέναντι στη γενοκτονία του σιωνιστικού καθεστώτος, αν το Συμβούλιο είχε εφαρμόσει τις ίδιες του τις αποφάσεις: τερματισμό του συντονισμού ασφαλείας, κλιμάκωση της αντίστασης, και διακοπή σχέσεων με το σιωνιστικό καθεστώς.

Η Χαμάς δεν είναι επίσημα ενταγμένη στην PLO, αλλά έχει δηλώσει πως αποδέχεται το πλαίσιό της υπό τον όρο της μεταρρύθμισης. Από το 2022, ωστόσο, η Φατάχ μπλοκάρει κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θέτοντας νέες προϋποθέσεις κάθε φορά. Συναντήσεις στο Αλγέρι, το Πεκίνο, τη Μόσχα και το Κάιρο δεν απέδωσαν απτά αποτελέσματα, λόγω του μονοπωλίου της Φατάχ στη χρήση βίας.

Το Κίνημα Μουτζαχεντίν ήταν σαφές: η συνεδρίαση δεν αντιπροσωπεύει εθνική συναίνεση και συνεχίζει την ιστορία της απομόνωσης και του αποκλεισμού της PLO, ενώ αγνοεί τις δικές της αποφάσεις. Επαναβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή του στην ένοπλη αντίσταση.

Το PFLP κάλεσε σε ξεχωριστή συνεδρίαση που θα περιλαμβάνει όλες τις παρατάξεις.

Οι Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης καταδίκασαν σε έντονο ύφος την ομιλία του Αμπάς, απορρίπτοντας τον ψευδή ισχυρισμό ότι η αντίσταση δίνει «προφάσεις στη Κατοχή». Υπενθύμισαν ότι η Κατοχή δεν χρειάστηκε καμία πρόφαση για να εμποδίσει τον Αμπάς από το να επισκεφθεί τη Δαμασκό ή να απαγορεύσει στον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουστάφα να επισκεφθεί χωριά στη Νάμπλους και τη Ραμάλα την περασμένη εβδομάδα. Καταδίκασαν τη δήλωση του Αμπάς ότι οι Παλαιστίνιοι είναι «νεκροί» και τόνισαν ότι η αντίσταση είναι κατοχυρωμένη από διεθνείς και θεϊκούς νόμους, χάρτες και συνθήκες.

Ο Φάχρι Μπαργούτι, μέλος του Επαναστατικού Συμβουλίου της Φατάχ, δήλωσε ότι η συνεδρίαση του PCC δεν αντιπροσωπεύει ούτε την PLO ούτε τον παλαιστινιακό λαό, αλλά «μια συμμορία που έχει καταλάβει τη λήψη αποφάσεων των Παλαιστινίων».

Ο Μουστάφα Μπαργούτι, γενικός γραμματέας της Πρωτοβουλίας (PNI), απάντησε στον Αμπάς: «Το θύμα δεν μπορεί να κατηγορείται για τα εγκλήματα του κατακτητή».

Το Κίνημα Aχράρ καταδίκασε επίσης τις δηλώσεις του Αμπάς, σημειώνοντας ότι η συνεδρίαση έπρεπε να είχε γίνει στην αρχή του πολέμου, όχι μετά από δύο χρόνια εν μέσω μιας γενοκτονίας: «Ο αγώνας μας με τον σιωνιστή εχθρό είναι υπαρξιακός, ιδεολογικός και δεν δέχεται ούτε παράδοση ούτε υποταγή. Αν ο Μαχμούντ Αμπάς και η παρέα του ζουν και ευημερούν μέσω αυτής της υποταγής… δεν εκπροσωπούν τον περήφανο λαό μας ούτε τις προσδοκίες του για ελευθερία και απελευθέρωση, οι οποίες βρίσκονται στα όπλα του και στην Αντίστασή του».

Αυτό που ενώνει τα παραπάνω είναι η κοινή πεποίθηση ότι η πραγματική νομιμότητα προκύπτει από την αντίσταση και όχι από την απομονωμένη ηγεσία της Ραμάλα.

Το διαρκές πραξικόπημα του Αμπάς

Πολλές παλαιστινιακές παρατάξεις κάλεσαν για την εφαρμογή των προηγούμενων αποφάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO (PCC), καθώς και της διαπαραταξιακής Συμφωνίας του Πεκίνου του Ιούλη 2024, η οποία –όπως και προηγούμενες συναντήσεις– δεν υλοποιήθηκε. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ και Χαμάς, στις οποίες η Φατάχ προσπαθεί να επιβάλει όρους που, σύμφωνα με επικριτές, μοιάζουν να προέρχονται απευθείας από το Τελ Αβίβ.

Το DFLP (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), με την ανακοίνωση αποχώρησης όλων των αντιπροσώπων του από τη συνεδρίαση, δήλωσε ότι ο Αμπάς απέρριψε ξεκάθαρα τις προτάσεις του για ενότητα και σχέδιο εθνικής συναίνεσης κατά τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση. Εξέφρασαν έκπληξη για το γεγονός ότι το Κεντρικό Συμβούλιο δεν ανέλαβε την αποστολή της ενότητας και σοκ για την απουσία εθνικού διαλόγου. Κατέληξαν λέγοντας ότι αποχωρούν επειδή «αρνούνται να μοιραστούν την ευθύνη για τα αποτελέσματα αυτής της συνεδρίασης και για οποιεσδήποτε καταστροφικές συνέπειες για τον εθνικό αγώνα».

Αργότερα, μέλη του πολιτικού γραφείου του DFLP εξέφρασαν την έντονη απόρριψή τους τόσο για τις δηλώσεις του Αμπάς όσο και για την μονοπώληση της ατζέντας της συνεδρίασης από τη Φατάχ. Ο Αντιπρόεδρος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου (PNC) και μέλος του πολιτικού γραφείου του DFLP, Αλί Φαϊσάλ, αποκλείστηκε πλήρως από τις προετοιμασίες για τη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε αυταρχικά στη δημιουργία του αξιώματος του αντιπροέδρου της PLO και όχι στις παλαιστινιακές διεκδικήσεις και προσδοκίες.

Η Συμμαχία των Δυνάμεων Παλαιστινιακής Αντίστασης (με έδρα τη Δαμασκό, και μέλη τις Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ, PFLP, PFLP-GC και άλλες) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει πλήρως την ομιλία του Αμπάς, την οποία χαρακτήρισε αποκομμένη από την πραγματικότητα, προσβολή στην Αντίσταση, προώθηση διχασμού και σπορά μίσους.

Τόνισε ότι το PCC δεν αντανακλά τη λαϊκή βούληση ή τις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού και ότι η σύνοδος εξυπηρετεί την παγίωση μιας κληρονομικής εξουσίας, μέσα από μια ηγεσία που έχει χάσει τη νομιμότητά της. Δήλωσε ότι η επίθεση του Αμπάς είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να διασπάσει την ενότητα προς όφελος της Κατοχής.

«Λέμε στον Μαχμούντ Αμπάς: Αν πραγματικά νοιάζεστε για το μέλλον αυτού του λαού, τερματίστε την πορεία σας με μια έντιμη εθνική στάση που θα αποκαταστήσει την αξία της ενότητας και των θεσμών του λαού μας… Τονίζουμε ότι ο λαός μας θα παραμείνει πιστός στην επιλογή της αντίστασης. Ούτε λόγια ούτε επιβεβλημένα συμβούλια μπορούν να τη δολοφονήσουν».

Η αληθινή νομιμότητα

Ειρωνικά, ο Αμπάς ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έκκληση για «μια ενοποιητική εθνική βάση» και δηλώνοντας ότι η Φατάχ «συνεχίζει τον αγώνα», παρόλο που σχεδόν όλοι –εκτός από τους κόλακες στην αίθουσα της Ραμάλα που τον χειροκρότησαν– τον κατηγόρησαν για κατάφωρη υποκρισία.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Αμπάς απορρίπτει προτάσεις για ενότητα, ακυρώνει εκλογές σε κάθε ευκαιρία (ρίχνοντας την ευθύνη στο «Ισραήλ») και κυβερνά με διατάγματα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και αραβικών καθεστώτων. Ως ο δεύτερος γηραιότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο, συνεχίζει να υπηρετεί μια θητεία που έχει λήξει εδώ και πάνω από 16 χρόνια. Το 90% των Παλαιστινίων θέλει την παραίτησή του –ποσοστό που αυξάνεται σταθερά σε κάθε τριμηνιαία δημοσκόπηση– ενώ πάνω από το 60% ζητά τη διάλυση της Παλαιστινιακής Αρχής (70% στη Γάζα).

Το ξέσπασμά του συμπυκνώνει τα προβλήματα της PLO και της Παλαιστινιακής Αρχής: δεν είναι φορείς εθνικής συναίνεσης, αλλά σκηνές για μονομερείς αποφάσεις που απομακρύνονται κάθε μέρα περισσότερο από τη λαϊκή παλαιστινιακή συνείδηση. Η Γάζα εξακολουθεί να φλέγεται, η Δυτική Όχθη παραμένει υπό κατοχή, αλλά το χάσμα ανάμεσα στη ρητορική της Ραμάλα και την αντίσταση των δίκαιων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο.

Οπως είχε ζωγραφίσει πριν από δεκαετίες ο Νάτζι Αλ-Αλι, ο διάσημος παλαιστίνιος καρτουνίστας, σφοδρός πολέμιος της σιωνιστικής κατοχής και της διεφθαρμένης ηγεσίας της Φατάχ, που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο το 1987, η PLO πετσοκόβει το ύφασμα της Παλαιστίνης.

Ο Αμπάς θα προχωρήσει σε δικτατορικές αλλαγές χωρίς καμία διαβούλευση και θα ορίσει ο ίδιος το διάδοχό του, επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε εδώ και καιρό οι παλαιστινιακές παρατάξεις: η πραγματική παλαιστινιακή νομιμότητα δεν βρίσκεται στις αίθουσες της Ραμάλα, αλλά στα όπλα της Αντίστασης, στο αίμα των μαρτύρων, στις κραυγές των τραυματισμένων και στους στεναγμούς των φυλακισμένων.

Ανακοίνωση της Χαμάς (πριν από τα εμέσματα του Αμπάς)

Το Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς) επιβεβαιώνει ότι η συνεδρίαση του Παλαιστινιακού Κεντρικού Συμβουλίου σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία μπορεί να αποτελέσει πραγματική ευκαιρία για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής θέσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι γενοκτονικές πολιτικές του σιωνιστή εχθρού κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η εθνοκάθαρση και ο εξαναγκαστικός εκτοπισμός που συντελούνται στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ (Αλ-Κουντς).

Η συνάντηση αυτή λαμβάνει χώρα πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη του άγριου σιωνιστικού πολέμου και παραμένει ελλιπής, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μια εθνική συναίνεση ούτε περιλαμβάνει όλες τις συνιστώσες του παλαιστινιακού λαού. Οφείλει να σταθεί στο ύψος των θυσιών του λαού μας και να αντανακλά τις προσδοκίες και τα δεινά του, με υπεύθυνες και θαρραλέες αποφάσεις για τον τερματισμό του πολέμου και την αποκατάσταση ενιαίας παλαιστινιακής στάσης υπεράσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε στην εφαρμογή των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου, πρώτα και κύρια τη διακοπή του συντονισμού ασφαλείας (με τη σιωνιστική οντότητα) και τη διακοπή των σχέσεων με τον σιωνιστή εχθρό, καθώς και την κλιμάκωση της λαϊκής και πολιτικής αντίστασης κατά της κατοχής και των σχεδίων εποικισμού και ιουδαιοποίησης που στοχεύουν στη διαίρεση της Δυτικής Όχθης σε ασύνδετους θύλακες χωρίς κυριαρχία.

Καλούμε επίσης τα μέλη του Συμβουλίου να αναλάβουν τις εθνικές τους ευθύνες, να απορρίψουν την κηδεμονία που έχει επιβληθεί επί της παλαιστινιακής πολιτικής ζωής και να λάβουν σοβαρή απόφαση για την ενεργοποίηση και την ανοικοδόμηση της PLO βάσει εταιρικής σχέσης και πραγματικής εκπροσώπησης. Επιπλέον, τους καλούμε να κινηθούν νομικά στα διεθνή δικαστήρια για την τιμωρία της Κατοχής για τα εγκλήματά της και να προσφέρουν κάθε μορφή στήριξης στον λαό μας στη Γάζα, που αντιμετωπίζει πόλεμο γενοκτονίας και λιμοκτονίας.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – Χαμάς
Τετάρτη, 25 Σαουάλ 1446 Α.Η.
Αντιστοιχεί: 23 Απριλίου 2025 Μ.Χ.

Εκτύπωση 🖨
PLO ΑΜΠΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιωναζί, ψυχικά διαταραγμένος και γκαντέμης
Επόμενο άρθρο Ο μπαλαδόρος τους πετσόκοψε και πάλι

Σχετικά Αρθρα

Η προσπάθεια ιδεολογικής-πολιτικής χειραγώγησης των αμερικανικών πανεπιστημίων συνεχίζεται

Ο Τραμπ στοχοποιεί το Χάρβαρντ με πρόσχημα τον αντισημιτισμό και βάζει τέλος στις ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

Διεθνή 21 Μάι 2025, 09:08

Xαμάς: Καμιά πραγματική διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει από το περασμένο Σάββατο

Δεν μπήκαν φορτηγά με βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή 20 Μάι 2025, 22:28

Πούτιν και Τραμπ παίζουν πινγκ-πονγκ με μπαλάκι το κεφάλι του Ζελένσκι

Διεθνή 20 Μάι 2025, 20:28

Χαμάς: Ούτε βήμα πίσω στις διαπραγματεύσεις

«Η Αντίσταση είναι μια χαρά και δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για το μέλλον της»

Διεθνή 19 Μάι 2025, 19:57

Αργά ή γρήγορα, ο Νετανιάχου θα εξαναγκαστεί να υποχωρήσει και να αποδεχτεί μια συμφωνία, στην οποία η Αντίσταση θα επιβάλει τους βασικούς της όρους

Διεθνή 19 Μάι 2025, 13:41

Περιμένοντας τον Βλαδίμηρο…

…ή, αλλιώς, ο νικητής βάζει τους όρους

Διεθνή 16 Μάι 2025, 21:38
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η προσπάθεια ιδεολογικής-πολιτικής χειραγώγησης των αμερικανικών πανεπιστημίων συνεχίζεται

Ο Τραμπ στοχοποιεί το Χάρβαρντ με πρόσχημα τον αντισημιτισμό και βάζει τέλος στις ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

21 Μάι 2025, 09:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Xαμάς: Καμιά πραγματική διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει από το περασμένο Σάββατο

Δεν μπήκαν φορτηγά με βοήθεια στη Γάζα

20 Μάι 2025, 22:28
Παιδεία

Τεχνικά γυμνάσια-αναμορφωτήρια για τους «κακούς-παραβατικούς» μαθητές

Κοινωνική εργασία-τιμωρία για τους μαθητές που εκφοβίζουν

20 Μάι 2025, 20:53
Διεθνή

Πούτιν και Τραμπ παίζουν πινγκ-πονγκ με μπαλάκι το κεφάλι του Ζελένσκι

20 Μάι 2025, 20:28
Εργατικά

Aνίκανοι να στηρίξουν την κατηγορία κατά της Χρύσας Χοτζόγλου

Oι πάρεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκπροσώπησαν το υπουργείο Παιδείας

20 Μάι 2025, 18:32
Η παπάρα

Στο σφυρί ό,τι απέμεινε, και καμαρώνουν

20 Μάι 2025, 17:11
Κόντρες

Δυο αδερφάκια πολύ αγαπημένα

20 Μάι 2025, 15:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

20 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Ούτε βήμα πίσω στις διαπραγματεύσεις

«Η Αντίσταση είναι μια χαρά και δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για το μέλλον της»

19 Μάι 2025, 19:57
Διεθνή

Αργά ή γρήγορα, ο Νετανιάχου θα εξαναγκαστεί να υποχωρήσει και να αποδεχτεί μια συμφωνία, στην οποία η Αντίσταση θα επιβάλει τους βασικούς της όρους

19 Μάι 2025, 13:41
Εργατικά

Συνδικαλισμός-μπίζνες στον ΟΤΕ

19 Μάι 2025, 12:21
Κόντρες

Του είπαν να χέσει κι αυτός πήγε και ξεκωλώθηκε

19 Μάι 2025, 11:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάη

19 Μάι 2025, 00:01
Καταστολή

Oρδές αφιονισμένων ΜΑΤατζήδων έκαναν εισβολή στα Εξάρχεια

18 Μάι 2025, 20:57
Πολιτισμός

Απέκτησε και η μουσική σκηνή τον Χωμενίδη της…

ή, αν προτιμάτε, τον Πρετεντέρη της

18 Μάι 2025, 13:42
Ιστορία

Ο Στάλιν, ο Πούτιν και οι… πουτινόπληκτοι

18 Μάι 2025, 10:54
Πολιτισμός

Adania Shibli: Ασήμαντη λεπτομέρεια 

18 Μάι 2025, 06:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18Μάη

18 Μάι 2025, 00:01
Παιδεία

Ελληνική PISA: Διαγωνισμός ταξικής επιλογής, κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών

17 Μάι 2025, 21:46
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

Ημέρα πολιτισμού.

1968: Συλλαμβάνονται δύο βομβιστές στην Ομόνοια που είχαν επικηρυχθεί ως “επικίνδυνοι αναρχοκομμουνισταί“.

1973: Εξαρθρώνεται η ΕΑΝ, συλλαμβάνονται δέκα άτομα, αποκαλύπτονται οπλοστάσια σε Σπάτα και Παλαιό Φάληρο.

1975: Αρχίζει στις φυλακές Στάμχαϊμ η δίκη της RAF (Γερμανία).

1988: Βόμβες στο Ι’ αστυνομικό τμήμα, στη ντίσκο «Βικτόρια» και σε καφετέρια στην Αμφιάλη (ΕΛΑ).

1991: Δολοφονείται ο Ρατζίβ Γκάντι (Ινδία).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το Υπερταμείο εξελίσσεται σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, αφήνοντας πίσω του τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων, όπου ο κυρίαρχος στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των δανειστών και λιγότερο η αξιοποίηση του εθνικού πλούτου. Διευρύνοντας, όμως, τις οικονομικές μας δυνατότητες, πετυχαίνοντας βελτιώσεις στις οικονομικές μας επιδόσεις, καταφέραμε να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία. Και το Υπερταμείο, αυτή τη στιγμή, παίζει έναν ρόλο καταλύτη στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Βρίσκεται στον πυρήνα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας με έμφαση στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στις επενδύσεις. […] Και έτσι, πολύ σύντομα, θα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να “ταράξουμε” τα νερά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. “Να δώσουμε ζωή” στα assets του Δημοσίου τα οποία δεν είχαν αξιοποιηθεί εδώ και χρόνια. Είτε μιλάμε για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια, είτε μιλάμε για τις ελληνικές αλυκές, είτε μιλάμε για λιμάνια, μαρίνες, ιαματικές πηγές. Θα αναζητήσουμε στρατηγικούς επενδυτές για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία, πόσο μάλλον όταν βλέπουμε ότι διεθνώς υπάρχει και όλο αυτό το πολύ θετικό momentum για τις οικονομικές μας επιδόσεις. Το Υπερταμείο είναι ο καταλύτης μιας μεγάλης οικονομικής αλλαγής σε μια Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να περιμένει.

Kυριάκος Πιερρακάκης

{Οταν ο Τσίπρας αποδέχτηκε τη δημιουργία του Υπερταμείου, στο πλαίσιο του τρίτου Μνημόνιου, είχαν ξεσηκώσει υποκριτικά τον κόσμο, καταγγέλλοντάς τον ότι υποθήκευσε όλη τη δημόσια περιουσία, ότι ξεπουλάει τα ασημικά και τα παρόμοια. Τώρα, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ό,τι απέμεινε και το βαφτίζουν αυτό «μεγάλη οικονομική αλλαγή», «αξιοποίηση του εθνικού πλούτου», «αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου» και άλλα τέτοια εύηχα. Περιουσιακά στοιχεία που έγιναν με λεφτά του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού και φυσικοί πόροι βγαίνουν στο σφυρί για να θησαυρίσουν από την εκμετάλλευσή τους ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές. Και ό,τι μαζευτεί από το ξεπούλημα θα πάει στα κοράκια του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου, που κατέχουν τα ομόλογα του κρατικού χρέους)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo