Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;
  • Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα
  • Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
  • Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Το Τελ Αβίβ για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολά βομβάρδισε την πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας
Διεθνή

Το Τελ Αβίβ για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολά βομβάρδισε την πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Νοέ 2024, 11:18

Τη Δευτέρα, ο Νετανιάχου παραμύθιαζε με το γνωστό του ύφος τον σιωνιστικό όχλο:

Εχουμε ήδη ανακτήσει 145 ισραηλινούς ομήρους (!!!). Διέταξα την ετοιμασία ενός κυβερνητικού σχεδίου που θα παραμερίσει τη Χαμάς. Η πρώτη απόφαση στην οποία επικεντρωνόμαστε είναι πώς θα διαχωρίσουμε το βόρειο από το νότιο μέτωπο. Η αμερικάνικη κυβέρνηση απείλησε να σταματήσει τον εφοδιασμό μας με όπλα αν μπαίναμε στη Ράφα, αλλά το κάναμε σε κάθε περίπτωση. Καταστρέψαμε ένα μεγάλο μέρος από τις δυνατότητες της Χαμάς και μολονότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει, έχουμε διανύσει μια μεγάλη διαδρομή προς αυτόν το στόχο.

Οι ΗΠΑ μάς έδωσαν τρεις εναλλακτικές για το πώς θα χειριστούμε τη Χεζμπολά, αλλά εγώ είχα μια τέταρτη επιλογή που είναι η καταστροφή του Κόμματος και των πυραυλικών του δυνατοτήτων. Καταστρέψαμε το 70%-80% του πυραυλικού συστήματος της Χεζμπολά, αλλά το Κόμμα έχει ακόμα ισχυρές δυνατότητες. Διαπραγματεύσεις γίνονται ακόμα, παρά τις συνεχιζόμενες μάχες, και δική μας απαίτηση είναι ακόμα ότι η Χεζμπολά πρέπει να αποσυρθεί πίσω από τον ποταμό Λιτάνι. Τώρα βρίσκομαι σε συζητήσεις με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ και συμφωνούμε με τους Αμερικανούς στο πώς θα διαχειριστούμε την ιρανική απειλή.

Αφού τους νανούρισε με το ωραίο παραμύθι, έπεσαν να κοιμηθούν και ξύπνησαν αλλόφρονες καθώς βαλλιστικοί πύραυλοι και επιθετικά drone της Χεζμπολά βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ! Κάποιοι είχαν προιλάβει ν’ ακούσουν τα θλιβερά μαντάτα για ένα νέο «σοβαρό επεισόδιο ασφάλειας» στη Λωρίδα της Γάζας.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, η σιωναζιστική αεροπορία βομβάρδισε ένα κτίριο κατοικιών κοντά σε ένα καφέ στη γειτονιά Ζοακάκ Αλ-Μπλατ της Βηρυτού, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας 31 πολίτες. Ηταν ο τρίτος βομβαρδισμός στη Βηρυτό σε διάστημα δύο ημερών, ενώ βομβαρδισμοί έγιναν και στο Ρας Αλ-Ναμπάα και το Ματ Ελίας.

Οι σιωναζιστές ισχυρίστηκαν ότι χτύπησαν επιχειρησιακούς στόχους της Χεζμπολά, αλλά τους ισχυρισμούς διέψευσε η ίδια η λιβανέζικη αστυνομία. Οι επιθέσεις αποσκοπούσαν στην ανάπτυξη εντάσεων μεταξύ των κατοίκων της Βηρυτού και εκτοπισμένων από το νότο του Λιβάνου, που αναζήτησαν καταφύγιο στην πρωτεύουσα. Το αμερικανικό Axios μετέδωσε αποκλειστική δήλωση ισραηλινού αξιωματούχου: «Η ένταση των αεροπορικών επιδρομών στη Βηρυτό γίνεται για να αυξήσει την πίεση στη Χεζμπολά να αποδεχτεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» (με τους όρους των σιωναζιστών).

Σε αντίποινα η Λιβανέζικη Αντίσταση εξαπέλυσε πυραύλους προς το Τελ Αβίβ. Οι σειρήνες χτυπούσαν σε όλη την πρωτεύουσα και τις γειτονικές πόλεις. Eπικράτησε πανικός. Ενα βίντεο από κάμερα ασφάλειας, που κάποιος σιωνιστής ανέβασε στα σόσιαλ μίντια, δείχνει μια πολύ μικρή εικόνα του πανικού:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/panikos_TelAviv.mp4

Ενας μεγάλης ισχύος πύραυλος χτύπησε ένα κτίριο στο Μπνέι Μπρακ (δυτικό Τελ Αβίβ) και ένα λεωφορείο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και τραυματίζοντας έξι σιωνιστές (ο ένας πολύ σοβαρά).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/missile_TelAviv.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/missiles_TelAviv_2.mp4

Πύραυλοι (τέσσερις συνολικά, όπως αναφέρθηκε) χτύπησαν και το Ραμάτ Γκαν και άλλα σημεία του Τελ Αβίβ. Ο στρατός ισχυρίστηκε ότι είχε διαλύσει στον αέρα τους πυραύλους, αλλά η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι αυτοί χτύπησαν κατευθείαν. Αποκαλύφθηκαν διαφορές μεταξύ των στρατιωτικών και αστυνομικών αναφορών, σημείωσε ο δήμαρχος του Ραμάτ Γκαν στο Κανάλι 12 (μέσα στον πανικό δεν πρόλαβαν να συνεννοηθούν). Τηλεοπτικά δίκτυα ταυτοποίησαν υπολείμματα ενός πυραύλου Fateh-110.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/missile_RamatGan.mp4

To αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν ανέστειλε τη λειτουργία του για αρκετή ώρα. Μόλις είχαν βγει από τα καταφύγια οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του σιωνιστικού κράτους, όταν οι σειρήνες άρχισαν να χτυπούν και πάλι δαιμονισμένα. Η Χεζμπολά είχε εξαπολύσει δεύτερη επίθεση, με επιθετικά drone, τα οποία χτύπησαν με ακρίβεια στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Τελ Αβίβ.

Μέσα σε ένα 24ωρο, η Λιβανέζικη Αντίσταση εξαπέλυσε πάνω από 140 πυραύλοιυς, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές. Σάρωσε ξανά τους εποικισμούς στο βορρά, ισοπεδώνοντας το Κιριάτ Σμόνα (σιωνιστικές πηγές δήλωσαν ότι ο εποικισμός πρέπει να ξαναχτιστεί από την αρχή), χτυπώντας το Κραγιότ στον Κόλπο της Χάιφα και για πρώτη φορά τους εποικισμούς Κερέμ Μπεν Ζίμρα και Χόσεν. Η πλάκα είναι πως, σύμφωνα με όσα είπε ο Νετανιάχου, ο σιωναζιστικός στρατός είχε καταφέρει να μειώσει τη δυνατότητα εκτόξευσης της Χεζμπολά στους 40-50 πυραύλους την ημέρα!

Στο πεδίο, ο σιωναζιστικός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις του σε δύο μέτωπα: προς την κωμόπολη Χιάμ στον ανατολικό τομέα και την κωμόπολη Τσαμάα στο δυτικό τομέα.

Μολονότι ανέπτυξαν τανκ και στρατεύματα ανατολικά, απέτυχαν να προχωρήσουν πέρα από τα περίχωρα της Χιάμ, καθώς εκτός από τη σφοδρή αντίσταση είχαν εχθρό τους και τη δυνατή βροχή και την ομίχλη. Εντατικοί βομβαρδισμοί από αεροπορία και πυροβολικό προσπάθησαν να καλύψουν την προώθηση των τανκ, όμως η Αντίσταση ανατίναξε με κατευθυνόμενους πυραύλους δύο απ’ αυτά και ανέκοψε την πορεία τους, ενώ επιτέθηκε στις δυνάμεις πεζικού με πολυβόλα και RPG.

Στο δυτικό τομέα, οι σιωναζιστικές δυνάμεις που πλησίασαν την Τσαμάα χτυπήθηκαν με επιθετικά drone και σφοδρά πυρά. Μέχρι το βράδυ ακούγονταν εκρήξεις, καθώς οι μαχητές της Αντίστασης στόχευαν τις σιωναζιστικές δυνάμεις που είχαν κρυφτεί κοντά στο αρχηγείο της UNIFIL. Δεύτερη προσπάθεια προώθησής τους προς τον στρατηγικής σημασίας λόφο Μπαγιάντα (επιτηρεί την ακτογραμμή της Τύρου) ναυάγησε, όταν ένας κατευθυνόμενος πύραυλος χτύπησε το πρώτο από τα Merkava και το διέλυσε.

Τη Δευτέρα, η Λιβανέζικη Ισλαμική Αντίσταση πραγματοποίησε 27 επιχειρήσεις, φτάνοντας σε βάθος μέχρι τα 120 χλμ. Ο χάρτης δείχνει τους στόχους που χτυπήθηκαν (περιλαμβάνεται το Τελ Αβίβ). Πέραν των άλλων, βομβαρδίστηκαν η βάση Τελ Χαΐμ και άλλα στρατιωτικά σημεία στο Τελ Αβίβ, με πυραύλους και drone, η βάση Σράγκα στην Ακα και η βάση Ρεγκαβίμ στη Χάιφα.

Την Τρίτη (χτες), το «κοντέρ» έφτασε στις 34 επιχειρήσεις! 16 στη συνοριακή περιοχή του νοτίου Λιβάνου και 18 εντός της σιωνιστικής οντότητας. Οι τρεις απ’ αυτές ήταν της σειράς επιχειρήσεων Χάιμπαρ και έφτασαν σε βάθος 110 χλμ. από τα σύνορα): Βομβαρδίστηκαν με σμήνη επιθετικών drone η βάση Μπέιτ Λιντ στη Νετάνια και η αεροπορική και αντιπυραυλική βάση Ραμάτ Νταβίντ νότια της Χάιφα. Επίσης, βομβαρδίστηκε με μπαράζ ποιοτικών πυραύλων, για άλλη μια φορά, η βάση Γκλιλότ, έδρα της Μονάδας 8200 της στρατιωτικής κατασκοπίας, στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

Στο μέτωπο των χερσαίων επιχειρήσεων, μια επίθεση με drone στα περίχωρα του Μαρούν Αλ-Ρας σκότωσε έναν στρατιώτη και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, ενώ μια καλοστημένη ενέδρα πολλών σταδίων στο Ουάντι Χουνίν επέφερε σημαντικές απώλειες στο σιωναζιστικό στρατό. Μεταφέρουμε την περιγραφή του ανταποκριτή του Αλ-Μαϊαντίν:

Στα ανατολικά περίχωρα της κωμόπολης Μάρκαμπα στο νότιο Λίβανο, μαχητές της Χεζμπολά παγίδευσαν μια ισραηλινή δύναμη πεζικού που διείσδυε, προκαλώντας της επιβεβαιωμένες απώλειες. Η επίθεση έγινε ακριβώς στις 10:00 μμ το βράδυ της Τρίτης, όταν μαχητές της Αντίστασης πυροδότησαν έναν κατευθυνόμενο αντι-τανκ πύραυλο (ATGM) στους ισραηλινούς στρατιώτες. 

Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση έστειλε μια δύναμη διάσωσης για να διακομίσει τους νεκρούς και τραυματίες από το σημείο της ενέδρας, μισή ώρα μετά το περιστατικό. Τότε, οι μαχητές της Χεζμπολά πυροδότησαν έναν ακόμα ATGM στοχεύοντας τη δύναμη διάσωσης, που επίσης είχε απώλειες.

Στις 11:10 μμ, μια δεύτερη δύναμη διάσωσης στάλθηκε στην περιοχή. Ξανά, οι μαχητές της Αντίστασης πυροδότησαν έναν τρίτο ATGM, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας μέλη της δύναμης διάσωσης.

Συνεχίζοντας την εξελισσόμενη αντιπαράθεση κοντά στην κωμόπολη Μάρκαμπα, η Χεζμπολά ανακοίνωσε πως οι μαχητές της πυροδότησαν μια ομοβροντία ρουκετών στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στα ανατολικά της κωμόπολης. Η επίθεση με ρουκέτες εξαπολύθηκε στις 12:15 και στόχευσε ένα σημείο συγκέντρωσης των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη στρατιωτική θέση Αλ-Μαρζ, στην Κοιλάδα Χουνίν, στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Η Ισλαμική Αντίσταση στον Λίβανο συνεχίζει την άμυνα ενάντια στην έντονη ισραηλινή χερσαία επίθεση στον νότιο Λίβανο, υπερασπιζόμενη τις θέσεις της σε πολλές κωμοπόλεις, όπως Χιάμ, Μάρκαμπα και Τσαμάα.

H Aίθουσα Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης εξέδωσε χτες τη συνοπτική περιγραφή της πορείας των πολεμικών επιχειρήσεων, που κάνει σχεδόν κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 12 Νοέμβρη που ο σιωναζιστικός στρατός ξεκίνησε τη «δεύτερη φάση των χερσαίων επιχειρήσεων», είχε τις εξής απώλειες (δεν περιλαμβάνονται οι χτεσινές):

  • Πάνω από 18 νεκρούς και 32 τραυματίες αξιωματικούς και στρατιώτες.
  • Καταστροφή 5 τανκ Merkava και 1 στρατιωτικής μπουλντόζας.

Συνολικές απώλειες από την 1 Οκτώβρη, όταν ξεκίνησε η χερσαία εισβολή στον Λίβανο:

  • Πάνω από 110 νεκροί και πάνω από 1.050 τραυματίες αξιωματικοί και στρατιώτες.
  • Καταστροφή 48 τανκ Merkava, 9 στρατιωτικών μπουλντοζών, 2 οχημάτων Humvee, 2 τεθωρακισμένων οχημάτων (δεν κατονομάζεται ο τύπος) και δύο τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού.
  • Κατάρριψη 6 drone Hermes-450, 2 Hermes-900 και 1 quadcopter.

Ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει τις απώλειες του σιωναζιστικού στρατού σε στρατιωτικές βάσεις, τοποθεσίες, στρατόπεδα, εποικισμούς και κατεχόμενες πόλεις, τις οποίες δε γνωρίζει η Χεζμπολά, η οποία δίνει μόνο απώλειες που έχει επιβεβαιώσει.

ΥΓ. Η ευτράπελη πλευρά: Δεν ξέρουμε αν το επιτρέπει η θρησκεία τους, όμως είναι γκροτέσκο το θέαμα δεκάδων εβραίων που ψάχνουν με γυμνά χέρια ανάμεσα σε σωρούς σπασμένων γυαλιών για να βρουν θραύσματα από τους πυραύλους της Χεζμπολά, προκειμένου να τα πουλήσουν στους ομοδόξους τους ως σουβενίρ! Ηταν τόση η βιασύνη τους που έτρεξαν στο χώρο του… εμπόριου χωρίς καν να προμηθευτούν προστατευτικά γάντια!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/evraioi_psaxnoun_thravsmata_souvenir.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔημοτόμπατσοι όπως μπάτσοι
Επόμενο άρθρο Σιωναζιστής βουλευτής: Τι γυρεύουμε στη Τζαμπάλια, αφού μας πετσοκόβουν; Εχουμε τρελαθεί;

Σχετικά Αρθρα

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 13:40

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 05:40

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

Διεθνή 12 Ιούλ 2026, 20:56

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

Διεθνή 12 Ιούλ 2026, 12:04

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Διεθνή 11 Ιούλ 2026, 09:42

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 20:24
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα στην Ισταμπούλ.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo