Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»
  • 109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Δε σας σώνει το Ταλμούδ
  • Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά
  • ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ρουμανία: Ενα συνταγματικό πραξικόπημα που περνάει «στο ντούκου»
Διεθνή

Ρουμανία: Ενα συνταγματικό πραξικόπημα που περνάει «στο ντούκου»

Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2024, 10:48

Πώς θα σας φαινόταν αν το Εκλογοδικείο στην Ελλάδα (η οποία δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο) ακύρωνε τις βουλευτικές εκλογές, με το επιχείρημα ότι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ είχαν σκανδαλώδη υποστήριξη από το μιντιακό σύστημα; Η σκανδαλώδης υποστήριξη στον Μητσοτάκη και στη ΝΔ ήταν γεγονός, τα κόμματα της αντιπολίτευσης την κατήγγειλαν, ουδείς όμως διανοήθηκε να εγείρει ζήτημα ακύρωσης των εκλογών γι’ αυτόν το λόγο.

Ακόμα και στην περίπτωση των νεοναζιστών, το λεγόμενο Εκλογοδικείο, Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, με πρόεδρο την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα και με τη συμμετοχή δικαστών από τα τρία ανώτατα δικαστήρια, αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση απόφασης για τη συμμετοχή στη Βουλή του νεοναζιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών», μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου για την «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος». Με διάφορα προκλητικά δικονομικά τερτίπια οι νεοναζιστές αναβάλλουν συνεχώς την ποινική δίκη και έτσι αναβάλλεται επ’ αόριστο και η απόφαση του Εκλογοδικείου.

Στη Ρουμανία, όμως, το Συνταγματικό Δικαστήριο, δυο μέρες πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Κυριακή (8.12.2024) ακύρωσε και διέταξε να επαναληφθεί ο πρώτος γύρος, με το επιχείρημα ότι ο νικητής είχε την υποστήριξη κάποιου που αποκαλείται «ο βασιλιάς του TikTok». Και λοιπόν; Ο Τραμπ είχε στο πλευρό του κοτζάμ Ιλον Μασκ, ιδιοκτήτη του Χ, αλλά ουδείς διανοήθηκε να ζητήσει την ακύρωση των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών.

Η αλήθεια είναι πως ο νικητής του πρώτου γύρου των ρουμανικών προεδρικών εκλογών, ο «ανεξάρτητος» ακροδεξιός Καλίν Γκεοργκέσκου, θεωρείται φιλορώσος. Γι’ αυτό και το πολιτικό σύστημα, με αμερικανική εντολή και με την άδεια, αν όχι την παρότρυνση, του γαλλογερμανικού άξονα, έβαλε μπροστά το Συνταγματικό Δικαστήριο που έκανε πραξικόπημα. Γιατί πραξικόπημα είναι να ακυρώνονται οι εκλογές με αιτιολογία πως ο νικητής τους είχε την υποστήριξη ενός… ινφλουένσερ. Αλλά αυτό το απροκάλυπτο πραξικόπημα περνάει «στο ντούκου», γιατί ό,τι στρέφεται ενάντια στο ρωσικό ιμπεριαλισμό είναι καθαγιασμένο, ακόμα κι όταν τσαλαπατά τις θεμελιώδεις αρχές της αστικής δημοκρατίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός Μαρσέλ Τσολάκου και ο απερχόμενος (και παραμένων ως υπηρεσιακός) πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις χαιρέτισαν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ακυρώσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ρουμάνοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν ποινική υπόθεση για κυβερνο-εγκλήματα που σχετίζονται με την προεκλογική εκστρατεία του Γκεοργκέσκου, ενώ η Αστυνομία εισέβαλε σε τρία σπίτια στο Μπρασόφ (κεντρική Ρουμανία), ψάχνοντας στοιχεία για κάποιον Μπογκντάν Πεσίρ, τον επονομαζόμενο «βασιλιά του TikTok», ο οποίος φέρεται να έδωσε 361.000 ευρώ σε διάφορους χρήστες προκειμένου να κάνουν καμπάνια υπέρ του Γκεοργκέσκου στα σόσιαλ μίντια.

Εμμισθα τρολ του Διαδικτύου! Και λοιπόν; Εδώ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ (ο τελευταίος περισσότερο όσο βρισκόταν στην κυβέρνηση και είχε μπόλικο χρήμα) χρησιμοποιούν στρατιές έμμισθων τρολ. Αλληλοκατηγορούνται γι’ αυτό, μιλούν για «λάσπη στον ανεμιστήρα» και «δολοφονίες χαρακτήρων», αλλά ως εκεί. Δεν ανήγαγαν την «ομάδα αλήθειας» και τον/την «Πεν Νταλαούρα» σε λόγο αμφισβήτησης του κύρους των εκλογών. Ούτε καν η διαβόητη «λίστα Πέτσα» θεωρήθηκε τέτοιος λόγος.

Ο Πεσίρ φέρεται να στήριζε τον Γκεοργκέσκου από το 2020, όταν ο τελευταίος ήταν απλά ένας γραφικός «ψέκας» αντιεμβολιαστής. Τελευταία, όμως, φέρεται να έστησε ολόκληρο δίκτυο με πάνω από 150.000 ακόλουθούς στο TikTok και να «έχωσε» λεφτά σε «ινφλουένσερ» που στήριζαν τον Γκεοργκέσκου. Ξαναλέμε: ε και; Το ίδιο δεν κάνουν όλα τα αστικά μορφώματα; Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του, ο Πεσίρ δήλωσε ότι είναι «ένας ρουμάνος επιχειρηματίας και επενδυτής», χωρίς καμιά σχέση με το κράτος ή με τη μασωνία, που δεν γνωρίζει καν τον Γκεοργκέσκου, αλλά… πείστηκε από την καμπάνια του και τη στήριξε. Σύγκρινε δε τον εαυτό του με τον Ιλον Μασκ που στήριξε τον Τραμπ.

Μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο αυτού του απροκάλυπτου συνταγματικού πραξικοπήματος που περνάει «στο ντούκου». Η Ρουμανία δεν είναι απλά πρώην μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και νυν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά -για γεωγραφικούς λόγους- βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της Ρωσίας. Από τα ρουμάνικα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας διοχετεύεται μεγάλο μέρος των όπλων προς την Ουκρανία, παρακολουθείται η δραστηριότητα του ρωσικού στόλου (και όχι μόνο), η Ρουμανία ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική σκηνή της Μολδαβίας και είναι πολύτιμη για την αντιμετώπιση του ρωσικής επιρροής θύλακα της Υπερδνειστερίας, από τις νατοϊκές υποδομές της Ρουμανίας απογειώνονται τα κατασκοπευτικά drone MQ-9 Reaper, ενώ η αεροπορική βάση «Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου» κοντά στην Κωσντάντζα επεκτείνεται με πυρετώδεις ρυθμούς για να μετατραπεί στη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην Ευρώπη και η στρατιωτική βάση «Ντεβεσέλου» κοντά στο Καρακάλ «φιλοξενεί» το αμερικάνικο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων «Aegis Ashore».

Οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέφτηκαν με τον τρόπο που υποδείκνυε μια παλιά διαφήμιση παιδικών τροφών: «Με το φαγάκι του μωρού δεν παίζουμε». Κι έγινε ό,τι έγινε, προκειμένου να εξαερωθούν οι πιθανότητες ενός «ουρανοκατέβατου» φιλορώσου πολιτικού τυχοδιώκτη να καταλάβει τον προεδρικό θώκο της χώρας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Σε ανακοίνωσή του την περασμένη Τετάρτη δήλωσε ότι παρακολουθεί από κοντά τις προεδρικές εκλογές στη Ρουμανία (!!!), εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για μια αναφορά του Ρουμανικού Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Αμυνας για ρωσική κυβερνο-δραστηριότητα στη διαδικασία των προεδρικών εκλογών της χώρας και προειδοποίησε τη Ρουμανία έναντι μιας πιθανής εγκατάλειψης της ευρωπαϊκής της πορείας! Δυο μέρες μετά τη δημόσια παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών! Κανονική μπανανία…

Ο Γκεοργκέσκου το έπαιξε… υπεράνω, δηλώνοντας: «Φυσικά, είμαι χαρούμενος που ο κύριος εταίρος μας, οι ΗΠΑ, παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στη χώρα μας. Φυσικά, δε θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανένα κράτος να παρέμβει στις εσωτερικές και τις δημοκρατικές υποθέσεις της χώρας μας. Βέβαια, ως πρόεδρος, θα κοιτάζω πάντοτε με θαυμασμό και φιλία προς τις ΗΠΑ και τη διοίκηση Τραμπ».

Για την ιστορία, στον πρώτο γύρο των ρουμάνικων προεδρικών εκλογών στις 24 Νοέμβρη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Καλίν Γκεοργκέσκου πήρε το 22,94% των ψήφων, ενώ η ηγέτιδα της νεοφιλελεύθερης Ενωσης Σωτηρίας της Ρουμανίας, Ελενα Λασκόνι, διαπρύσια οπαδός της «συνεργασίας» με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ήρθε δεύτερη με 19,18% των ψήφων. Πάντως, και η Λασκόνι εξέφρασε την αντίθεσή της για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστήριου. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Εκτύπωση 🖨
ΕΕ ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 10 Δεκέμβρη

Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

Επόμενο άρθρο Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου…

Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

Σχετικά Αρθρα

Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»

Διεθνή 13 Ιούλ 2025, 10:09

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

Διεθνή 12 Ιούλ 2025, 14:51

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

Διεθνή 11 Ιούλ 2025, 21:50

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 11 Ιούλ 2025, 18:49

Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου

Διεθνή 11 Ιούλ 2025, 11:28

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

Διεθνή 10 Ιούλ 2025, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»

13 Ιούλ 2025, 10:09
Παιδεία

109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά

13 Ιούλ 2025, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

12 Ιούλ 2025, 14:51
Εργατικά

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

12 Ιούλ 2025, 11:38
Αγροτικά

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

12 Ιούλ 2025, 11:14
Πολιτισμός

«Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017

12 Ιούλ 2025, 06:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

11 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

11 Ιούλ 2025, 18:49
Διεθνή

Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου

11 Ιούλ 2025, 11:28
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης έστησε τη λαιμητόμο των διαγραφών φοιτητών

Αυτόματη διαγραφή μετά το ν+2 και ν+3

11 Ιούλ 2025, 06:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

10 Ιούλ 2025, 20:17
Πολιτική

Βόλος: Ξεσαλωμένοι σιωνιστές, έβρισαν και χειροδίκησαν κατά πολίτισσας που είπε «Free Palestine»

Εξαλλοι οι Βολιώτες με τον Μπέο που εκτόπισε τα παιδιά από το κολυμβητήριο για να το παραχωρήσει σε σιωνιστικές ομάδες

10 Ιούλ 2025, 17:46
Διεθνή

Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές

10 Ιούλ 2025, 17:31
Η παπάρα

Αρχοντιά και Ορθοδοξία

10 Ιούλ 2025, 07:35
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Αβινιόν: «Εμείς, γυναίκες και άνδρες του θεάτρου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό»

10 Ιούλ 2025, 06:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα της Κωνσταντινούπολης.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Εφετείο 17Ν

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • ΕΛΑ

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • Επικοινωνία

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • Όροι χρήσης

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • Ποιοι είμαστε

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • Επικοινωνία

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

  • Όροι χρήσης

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

    Για να αποκλειστεί η εκλογή φιλορώσου ακροδεξιού προέδρου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo