Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Παλαιστινιακή Αντίσταση: Τα όπλα μας είναι αδιαπραγμάτευτα
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Τα όπλα μας είναι αδιαπραγμάτευτα

Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Απρ 2025, 18:14
Εκπρόσωποι από όλες τις ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σε κοινή τους εμφάνιση.

Το βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις είναι η απαίτηση της Χαμάς για σαφείς και αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Yedioth Ahronoth

Περίπου 3.500 ακαδημαϊκοί, 3.000 εκπαιδευτικοί, 1.000 γονείς και 1.500 μέλη των τεθωρακισμένων υπέγραψαν αιτήματα για την επιστροφή των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου, θεωρώντας ότι η συνέχισή του εξυπηρετεί προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ομήρων και των στρατιωτών.

Haaretz

To θέμα δεν είναι ότι οι σιωναζιστές έθεσαν ως όρο για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, το θέμα είναι ότι η Αίγυπτος πήρε την πρότασή τους και την παρουσίασε στη διαπραγματευτική ομάδα της Χαμάς. Αξίζει να παραθέσουμε το σχόλιο του πολιτικού αναλυτή Σαΐντ Ζιάντ:

Για να μην ελπίζει κανείς σε αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων. Η νέα αιγυπτιακή πρόταση – σύμφωνα με τα μέσα του εχθρού – βασίζεται στην απελευθέρωση δέκα αιχμαλώτων, με αντάλλαγμα 50 ημέρες ηρεμίας, χωρίς καμία εγγύηση για τερματισμό του πολέμου. Αυτό καθιστά καταδικασμένο τον διαπραγματευτικό γύρο συνολικά. Ο Θεός να βοηθήσει τον λαό…

Οποιοσδήποτε λογικός αιγύπτιος στρατιωτικός θα έβλεπε τη Γάζα ως ζώνη ασφαλείας για την Αίγυπτο, που τη χωρίζει από τον εχθρό της και την προστατεύει απ’ αυτόν. Θα έβλεπε επίσης τους κατοίκους της Γάζας ως την εμπροσθοφυλακή του στρατού του, την πρώτη γενναία άμυνα που προστατεύει την καρδιά. Δεν γνωρίζει η Αίγυπτος ότι ο αφοπλισμός της Χαμάς αποτελεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια; Δεν γνωρίζει η Αίγυπτος, που απορρίπτει τον εκτοπισμό, ότι το όπλο είναι το φράγμα που τον αποτρέπει;

Στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο Al Jazeera:

Η αιγυπτιακή πρόταση περιλαμβάνει απελευθέρωση του 50% των ισραηλινών αιχμαλώτων κατά την πρώτη εβδομάδα της συμφωνίας. Η πρόταση προβλέπει προσωρινή κατάπαυση πυρός διάρκειας 45 ημερών, με αντάλλαγμα την παροχή τροφίμων και στέγασης. Η πρόταση απαιτεί την παράδοση όλων των αιχμαλώτων – ζωντανών και νεκρών – στο τέλος των 45 ημερών για να παραταθεί η εκεχειρία και να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια.

Η αντιπροσωπεία μας εξεπλάγη όταν είδε ότι η αιγυπτιακή πρόταση περιέχει ρητή αναφορά στον αφοπλισμό της Αντίστασης. Η Αίγυπτος μας ενημέρωσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός χωρίς διαπραγμάτευση για τον αφοπλισμό. Ενημερώσαμε την Αίγυπτο ότι το σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε συμφωνία είναι η παύση του πολέμου και η αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής – όχι ο αφοπλισμός της Αντίστασης. Τονίσαμε στην Αίγυπτο ότι η συζήτηση για τον αφοπλισμό της Αντίστασης είναι απολύτως απαράδεκτη. Το δικαίωμα στον ένοπλο αγώνα αποτελεί βασικό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Επίσημα η Χαμάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του Κινήματος επιθεωρεί προσεκτικά και υπεύθυνα την πρόταση που έλαβε από τους αδελφούς μεσολαβητές και θα δώσει την απάντησή της μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. 

Το Κίνημα επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση ότι η όποια προσεχής συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει: μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, μια γνήσια συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, την έναρξη μιας σοβαρής διαδικασίας ανοικοδόμησης όσων έχει καταστρέψει η κατοχή και την άρση του παράνομου αποκλεισμού του λαού μας στη Γάζα.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

Δευτέρα, 16 Shawwal 1446 AH

Αντιστοιχεί σε 14 Απρίλη 2025

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στο εξωτερικό, Δρ Σάμι Αμπού Ζούχρι, είπε στο Αλ-Τζαζίρα:

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που ανακουφίζει το λαό μας από τα δεινά, αλλά αυτό που απαιτεί ο Νετανιάχου είναι μια συμφωνία παράδοσης. Ο Νετανιάχου θέτει αδύνατες προϋποθέσεις για να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Η απαίτηση για αφοπλισμό της Αντίστασης δεν τίθεται προς συζήτηση και δεν θα συμβεί ποτέ. Η ύπαρξη των όπλων της Αντίστασης συνδέεται με τη συνέχιση της κατοχής — υπάρχουν για να προστατεύουν τον λαό μας και τα εθνικά μας δικαιώματα. 

Στην τελευταία της πρόταση, η Κατοχή δεν δεσμεύεται για πλήρη παύση του πολέμου — το μόνο που θέλει είναι να πάρει τους αιχμαλώτους. Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε όλους τους αιχμαλώτους με τη μία, με αντάλλαγμα τον τερματισμό του πολέμου και την αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ενεργεί με γνώμονα το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον και ο Τραμπ είναι συνεργός του στη δολοφονία του λαού της Γάζας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση.

Η πρόταση που μας παρουσιάστηκε είναι ισραηλινή και περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, τον αφοπλισμό της Αντίστασης ως όρο για την έναρξη της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων. Η παράδοση δεν αποτελεί επιλογή για το Κίνημα της Χαμάς και δεν θα αποδεχτούμε να συντριβεί η θέληση του λαού μας. Η Χαμάς δεν θα παραδοθεί, δεν θα σηκώσει λευκή σημαία και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα πίεσης ενάντια στην Κατοχή.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σουχέιλ Αλ-Χίντι, δήλωσε στο Palestine Today:

Τα όπλα της Αντίστασης δεν τίθενται υπό συζήτηση ή διαπραγμάτευση. Είμαστε δεσμευμένοι στο νόμιμο δικαίωμα του λαού μας για αντίσταση.

Το Κίνημα έχει ξεκινήσει τη μελέτη της τελευταίας πρότασης που παρουσιάστηκε στην αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Χαμάς, και θα απαντήσουμε μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές μας διαβουλεύσεις.

Η Αντίσταση δεν θα υποχωρήσει στην απαίτηση για πλήρη παύση του πολέμου και πλήρη αποχώρηση της Κατοχής. Οποιαδήποτε νέα ιδέα ή πρόταση που δεν εγγυάται αυτές τις προϋποθέσεις είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Η Κατοχή φέρει την πλήρη ευθύνη για την εκτροπή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, μετά την υπαναχώρηση του Νετανιάχου από τη συμφωνία.

Η επιστροφή στη συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Γενάρη και η ολοκλήρωση της εφαρμογής όλων των όρων και φάσεών της είναι η πραγματική πύλη για την ανάκτηση των αιχμαλώτων της Κατοχής στη Γάζα.

Στο πλευρό της Χαμάς, ως νόμιμου εκπρόσωπου όλης της Αντίστασης, τάχθηκε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του, συντρόφου Άχμαντ Αμπού Αλ-Σαούντ:

Τα όπλα της Αντίστασης είναι ένα καθαρό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και δεν υπόκεινται σε καμία διαπραγμάτευση ή συζήτηση.

Η Χαμάς ενημέρωσε τον αιγύπτιο μεσολαβητή, εκ μέρους όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων, ότι τα όπλα της Αντίστασης ανήκουν στον λαό μας και δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχει καμία λογική πλευρά, εντός ή εκτός Αντίστασης, που θα αποδεχόταν την παράδοση των όπλων και την εγκατάλειψη του λαού μας χωρίς προστασία.

Τα όπλα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας και ένας θεμελιώδης πυλώνας της ύπαρξης του λαού μας και της επιμονής του στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Ο λαός μας ασκεί το νόμιμο, νομικά και ανθρωπιστικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στην Κατοχή, όπως εγγυώνται οι διεθνείς νόμοι και συμβάσεις.

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο Al-Araby Al-Jadeed:

Οι εσωτερικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο πρόσφατος γύρος διαπραγματεύσεων στο Κάιρο έχει αποτύχει, με βάση το πλαίσιο που παρουσιάστηκε κατά τις συνομιλίες. Η πρόταση που υποβλήθηκε, στη μορφή που την έλαβε η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία, απορρίπτεται πλήρως με ομοφωνία από όλες τις παρατάξεις και δεν αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης, εξαιτίας της απαίτησης για αφοπλισμό της Αντίστασης και της αποτυχίας της να εγγυηθεί τον τερματισμό του πολέμου και την αποχώρηση του στρατού κατοχής από όλες τις περιοχές που κατέχει εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Υπάρχει ένα αμερικανο-ισραηλινό σχέδιο με στόχο να αφαιρέσει από την Αντίσταση το χαρτί των αιχμαλώτων, ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για εκκένωση και αποπληθυσμό της Γάζας. Αυτό που τους εμποδίζει είναι το χαρτί των αιχμαλώτων και η πίεση που τους ασκεί. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Τραμπ παίζουν με τη μοίρα των αιχμαλώτων.

Το Κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να εγκαταλείψει τα όπλα της Αντίστασης. Αυτά τα όπλα ανήκουν στον παλαιστινιακό λαό. Έχουν υποβληθεί πολλές προτάσεις το τελευταίο διάστημα που ανταποκρίνονται στις ισραηλινές απαιτήσεις για τα όπλα και την ηγεσία της Αντίστασης, αλλά όλες έχουν απορριφθεί ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις της Αντίστασης, όχι μόνο από τη Χαμάς.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη χτεσινή επιχείρηση ελεύθερου σκοπευτή, που «κατέβασε» έναν σιωναζιστή στρατιώτη την ώρα που αυτός στόχευε πολίτες από τον λόφο Μαντάρ στη συνοικία Σατζαΐα, ανατολικά της Πόλης της Γάζας. Η εικόνα πρέπει να σκόρπισε τρόμο στα σιωναζιστικά καθάρματα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/alQuds_sniper_Sujayya_14-4-25.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑντί να ζητήσουν συγγνώμη, ζητάνε ευχαριστώ

Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 16 Απρίλη

Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Σχετικά Αρθρα

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

Διεθνή 23 Αυγ 2025, 08:52

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

Διεθνή 22 Αυγ 2025, 19:09

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 17:58

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 10:38

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 19:09

Με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία (Οδυσσέας Ελύτης)

Τα παλικάρια της Γάζας συνεχίζουν να γράφουν σελίδες αντιστασιακής εποποιίας (videos)

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 10:52
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Εφετείο 17Ν

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • ΕΛΑ

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Επικοινωνία

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Όροι χρήσης

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Ποιοι είμαστε

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Επικοινωνία

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Όροι χρήσης

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo