Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»
  • Σαν σήμερα 27 Ιούλη
  • Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου
  • Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού
  • Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής
  • Σαν σήμερα 26 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νεα σφαγή γυναικόπαιδων σε σχολείο-καταφύγιο εκτοπισμένων στην Πόλη της Γάζας
Διεθνή

Νεα σφαγή γυναικόπαιδων σε σχολείο-καταφύγιο εκτοπισμένων στην Πόλη της Γάζας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Απρ 2025, 20:34

Eίκοσι εννιά νεκροί και 100 τραυματίες είναι το αποτέλεσμα αεροπορικού βομβαρδισμού του σχολείου Νταρ Αλ-Αρκάμ στη συνοικία Αλ-Τουφάχ στην πόλη της Γάζας, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένες από τα σπίτια τους παλαιστινιακές οικογένειες. Ανάμεσα στους 29 νεκρούς οι 18 ήταν παιδιά και γυναίκες.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δήμαρχος της Μπέιτ Χανούν, Ναζίκ Αλ-Καφάρμα, που διέμεινε με την οικογένειά του στο σχολείο-καταφύγιο. Επίσης, ο φωτορεπόρτερ Γιουσέφ Χασούνα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/sxoleio_Al-Tufah_3-4-25.mp4

Τη σημερινή μέρα, μέχρι πριν από μερικές ώρες, σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας είχαμε 100 νεκρούς. Οι 58 απ’ αυτούς στην Πόλη της Γάζας. Βομβαρδίστηκαν, επίσης, περιοχές της Ράφα και μια σκηνή στο Μαουάσι της Χαν Γιούνις, περιοχή που ο σιωναζιστικός στρατός υποδεικνύει ως ασφαλή στους κατοίκους της Ράφα, τους οποίους καλεί να την εγκαταλείψουν.

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ο ηλικίας δύο ετών Μοχάμεντ Ιζ Αλ-Χάια, εγγονός του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και επικεφαλής παλαιστίνιου διαπραγματευτή, Δρ. Χαλίλ Αλ-Χάια.

Tο νοσοκομείο Αλ-Αχλί (Βαπτιστών) στην Πόλη της Γάζας γέμισε με σορούς μαρτύρων. Περίπου 40 νεκροί και τραυματίες παραμένουν ακόμα κάτω από τα ερείπια του σχολείου Νταρ Αλ-Αρκάμ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/nekroi_Al-Tufah_2.mp4

O εκπρόσωπος της Πολιτικής Αμυνας, Μαχμούντ Μπασέλ, δήλωσε:

Αυτό που αντιμετωπίζει η Γάζα είναι παράνοια. Τα κομμάτια από τα σώματα των παιδιών μας γεμίζουν την περιοχή. Εγινε σφαγή. Δεν έχουμε πλέον δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε το βάρβαρο βομβαρδισμό της Κατοχής. Δεκάδες τραυματίες βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια και δεν μπορούμε να τους διασώσουμε λόγω πλήρους έλλειψης μέσων.

Έχουμε ανασύρει μέχρι στιγμής 29 μάρτυρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, και έχουμε διαχειριστεί 125 τραυματίες στο μακελειό της συνοικίας Τουφάχ. Αλλους 4 μάρτυρες στο σχολείο Φαχτ στη Πόλη της Γάζας. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Ο εχθρός κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς στη μεθόριο με τη Γάζα. Εχουμε ανασύρει τουλάχιστον 80 μάρτυρες και οι ομάδες μας συνεχίζουν να εργάζονται με δυσκολία με τα συντρίμμια από το πρωί. Πρέπει να υπάρξει μια αραβική και ισλαμική στάση απέναντι στα εγκλήματα του εχθρού κατά του λαού μας στην Παλαιστίνη.

Χτες ήταν η κλινική της UNRWA στον Καταυλισμό της Τζαμπάλια, σήμερα το σχολείο στη συνοικία Αλ-Τουφάχ στην Πόλη της Γάζας. Είναι προφανές ότι ο σιωναζιστικός στρατός στοχεύει σκόπιμα κτίρια στα οποία έχουν καταφύγει άστεγες και εκτοπισμένες οικογένειες, ξέροντας ότι οι απώλειες μεταξύ των αμάχων θα είναι πολλές, καθώς σ’ αυτούς τους χώρους βρίσκονται συνεχώς πολλά άτομα και κυρίως παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Μ’ αυτό το δολοφονικό όργιο προσπαθεί να κάμψει το ηθικό του παλαιστινιακού λαού και να τον στρέψει ενάντια στην Αντίσταση. Οπως δεν το κατάφερε μέχρι σήμερα, έτσι δε θα το καταφέρει και τώρα. Ομως, η ανθρωπότητα πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στους εγκληματίες. Οι κυβερνήσεις πρέπει να πιεστούν, ο ΟΗΕ πρέπει να πιεστεί. Αυτή την αλληλεγγύη την οφείλουμε στον ήρωα παλαιστινιακό λαό.

Η Χαμάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Το φρικτό μακελειό που διέπραξε ο στρατός κατοχής με τον βομβαρδισμό του σχολείου Ντάρ Αλ-Άρκαμ ανατολικά της πόλης της Γάζας, το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες εκτοπισμένους, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων μαρτύρων και τον τραυματισμό περισσότερων από εκατό ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, αποτελεί ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η φασιστική κυβέρνηση της Κατοχής στοχεύει αθώους πολίτες, στο πλαίσιο των γενοκτονικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα, όπως οι φρικτές σφαγές, η κλιμάκωση των βίαιων εκκενώσεων, η επιβολή πολιτικής λιμού και το κλείσιμο των διόδων προς τις βασικές ανάγκες για τη ζωή, είναι στοιχεία μιας γενοκτονίας όπως ορίζεται από το διεθνές δίκαιο. Τα διαπράττουν ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου και η φασιστική κυβέρνησή του, με την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που τις καθιστά συνεργούς στα εγκλήματα.

Η αδικαιολόγητη αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να αναλάβει τον απαιτούμενο ρόλο για να σταματήσει τη γενοκτονία και να λογοδοτήσουν οι εγκληματίες πολέμου της Κατοχής, είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της κατάπτωσης του συστήματος αξιών και νόμων, για τους οποίους υπερηφανευόταν η διεθνής κοινότητα. Κατέπεσαν μπροστά στη φρίκη του εγκλήματος που διαπράττεται στη Λωρίδα της Γάζας μπροστά στα μάτια του κόσμου.

Αυτό που απαιτείται σήμερα από όλους τους διεθνείς φορείς και τα αραβικά και ισλαμικά κράτη είναι να ξεφύγουν από το τετράγωνο της σιωπής και να αναλάβουν άμεση δράση για να σταματήσουν τα φρικτά μακελειά κατά των αμάχων, να σταματήσουν την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί η φασιστική Κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας και να εργαστούν για να λογοδοτήσουν οι εγκληματίες πολέμου της Κατοχής αποτρέποντας την ατιμωρησία τους.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σε ένα από τις πιο φρικτά εγκλήματα γενοκτονίας, που συνεχίζονται αδιάκοπα στη Γάζα, ο σιωνιστής εχθρός προχώρησε σε βομβαρδισμό του σχολείου Ντάρ Αλ-Αρκαμ στη συνοικία Τουφάχ, μετατρέποντάς το σε μαζικό τάφο για τα παιδιά των εκτοπισμένων, που δεν βρήκαν τίποτα άλλο παρά τον θάνατο στον τόπο που καταφεύγουν αναζητώντας ζωή. Τα κομμένα σώματα διασκορπίστηκαν και τα μέλη τους σκορπίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια του σχολείου, κάνοντάς το ένα ακόμη μάρτυρα για την αγριότητα της Κατοχής και τη μεθοδική γενοκτονία.

Η Κατοχή εκτελεί αυτά τα φρικτά μακελειά μπροστά στα μάτια ενός συνένοχου κόσμου, μιας μητέρας σιωπηλής, που παρακολουθεί τις σφαγές σαν να είναι το αίμα της Γάζας απλώς ένα περαστικό νέο στις ειδήσεις.

Ενώ η γενοκτονία κατά του λαού μας συνεχίζεται, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τους αραβικούς λαούς και τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να εξεγερθούν, να φουντώσουν οι πλατείες, να περικυκλώσουμε τις σιωνιστικές και αμερικανικές πρεσβείες και όλους τους διεθνείς θεσμούς που συνεργάζονται στην επιθετικότητα. Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει κανέναν που θα αποτύχει στην ευθύνη του να υπερασπιστεί το αίμα των παιδιών της Γάζας, που σφάζονται από φλέβα σε φλέβα.

Νεότερη ενημέρωση

Σε απολογισμό που έκανε πριν από λίγη ώρα η Πολιτική Άμυνα στη Γάζα, οι μάρτυρες από το μακελειό στο σχολείο στη συνοικία Αλ-Τουφάχ της Πόλης της Γάζας έφτασαν τους 31. Υπάρχουν ακόμα 6 αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες. Μία από τις αγνοούμενες είναι έγκυος σε δίδυμα, στον 9ο μήνα της κύησης.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι από το ξημέρωμα σήμερα στα νοσοκομεία της Λωρίδας καταγράφηκαν 112 νεκροί, εκ των οποίων 71 στη Πόλη της Γάζας.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνεχίζεται η επέλαση των funds στην ιδιωτική εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 4 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή 25 Ιούλ 2026, 18:16

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 19:48

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 19:28

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 09:22

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 20:03

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

Φινλανδία: Ημέρα υπναράδων.

1794: Καρατομείται ο Ροβεσπιέρος.

1929: Διαμαρτυρία χιλίων ατόμων κατά του «Ιδιώνυμου» στην Καλλιθέα, τραυματισμοί και συλλήψεις.

1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα Τάγματα Ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση Ράλλη.

1953: Πεθαίνει o Νικόλαος Πλαστήρας.

1957: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Γουατεμάλα Κάρλος Καστίγιο Αρμας.

1967: Εξι καταδίκες μελών του ΠΑΜ από έκτακτο στρατοδικείο (Χανιά).

1967: Δεκαπεντάλεπτη αντιχουντική εκπομπή από δύο μαγνητόφωνα τοποθετημένα σε μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου (ΠΑΜ).

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού της ΔΑ στο προαύλιο της μονής Πετράκη.

1982: Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη δυτική Βηρυτό, 120 νεκροί.

1996: Βομβιστική επίθεση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, δύο νεκροί και 111 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo