Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωή της Χιντ Ρατζάμπ»
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
  • Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ
  • Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μαζικά εγκεφαλικά στο Ισραήλ…
Διεθνή

Μαζικά εγκεφαλικά στο Ισραήλ…

Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιαν 2025, 15:25

Μαζικά εγκεφαλικά στη σιωνιστικά οντότητα. Λίγο είναι να βλέπεις τέσσερις αιχμάλωτες στρατιωτίνες, ντυμένες με τις στρατιωτικές τους στολές, τροφαντές και χαμογελαστές, να χαιρετούν τους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης και το λαό της Γάζας, πάνω σε μια εξέδρα;

Μια εξέδρα που η τεράστια γραφιστική σύνθεση στο φόντο της γράφει (στα αραβικά και τα αγγλικά): Παλαιστίνη – Η νίκη του καταπιεσμένου λαού ενάντα στο ναζιστικό σιωνισμό, Η Γάζα είναι το νεκροταφείο των εγκληματιών σιωνιστών, Οι παλαιστίνιοι μαχητές της ελευθερίας θα είναι πάντα οι νικητές, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα – Επανάσταση ενάντια στη σιωνιστική αδικία και εγκληματικότητα.

Πώς να γλιτώσεις το εγκεφαλικό, όταν ανοίγει το πλάνο και να βλέπεις ότι οι τέσσερις από τους μαχητές Κασάμ που συνοδεύουν τις στρατιωτίνες φέρουν αυτόματα τουφέκια των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ; Αυτόματα τουφέκια που δεν αγοράστηκαν αλλά αποσπάστηκαν ως λάφυρα κατά τις μάχες που έδωσαν αυτοί οι μαχητές, εξευτελίζοντας στο πεδίο όλες τις επίλεκτες μονάδες του σιωναζιστικού στρατού (Γκιβάτι, Ναχάλ κτλ.).

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση οργάνωσε τη σημερινή (δεύτερη κατά σειρά) παράδοση σιωνιστών αιχμάλωτων στον Ερυθρό Σταυρό, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής που αποτελεί τμήμα της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σε τρεις φάσεις, στην Πλατεία της Παλαιστίνης, την κεντρική πλατεία της Πόλης της Γάζας (σαν να λέμε Πλατεία Συντάγματος στα καθ’ ημάς).

Είναι η πιο παλιά πλατεία, στην παλιά Πόλη της Γάζας. Εκεί είναι το ιστορικό Τζαμί του Ομάρ, το πιο παλιό τζαμί της Γάζας, από την εποχή που ο Σαλάχ Αλ-Ντιν νίκησε τους σταυροφόρους επιδρομείς. Εκεί και το άγαλμα του Φοίνικα, του πουλιού που στους αρχαίους πολιτισμούς (αιγυπτιακό, ελληνικό, φοινικικό, ακόμα και κινεζικό) συμβόλιζε την αέναη αναγέννηση, καθώς αναγεννάται από τις στάχτες του. Αγαλμα εμβληματικό για τους Παλαιστίνους, που για μια ακόμα φορά έμεινε στη θέση του!

Αυτή τη φορά η Χαμάς οργάνωσε την τελετή πιο προσεκτικά, για να μην υπάρξει κανένα παρατράγουδο μέσα στο συνωστισμό. Από το πρωί ο χώρος σημαιοστολίστηκε, στήθηκε εξέδρα, στήθηκε μια τεράστια ηχητική εγκατάσταση που έπαιζε αγωνιστικά και πανηγυρικά παλαιστινιακά τραγούδια. Μέχρι και drone που πέταξαν λουλούδια και γλυκά στον κόσμο εμφανίστηκαν!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/drone_glyka.mp4


Εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) μαχητές των Αλ-Κασάμ και των Αλ-Κουντς βρέθηκαν από νωρίς στο χώρο, ενώ ήλεγχαν και τους γύρω δρόμους. Πεζοί, με τα όπλα τους, με τα αυτοκίνητά τους, με τις μοτοσικλέτες τους, τα πολυβόλα, τα RPG, όλα τα καλούδια.

Στη βάση της εξέδρας ήταν τα εμβλήματα όλων των δυνάμεων του σιωναζιστικού στρατού, που τις νίκησαν στον 15μηνο πόλεμο.


Mπροστά από την εξέδρα είχαν απλώσει μεγάλες φωτογραφίες όλων των εγκληματιών σιωναζιστών (Νετανιάχου, Γκάλαντ, Κατς, Μπεν Γκβιρ, Σμότριτς, Σάαρ, στρατιωτικών) με την ένδειξη “Failure” (αποτυχημένος).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/maxites_2.mp4

Mαχητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ και των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, όλοι φορώντας παλαιστινιακές κουφίε, πέρασαν και τις πάτησαν, θυμίζοντας την παρέλαση της νίκης του Κόκκινου Στρατού, όταν σοβιετικοί μαχητές πέταξαν τις σημαίες των ναζιστικών στρατευμάτων κάτω από τα πόδια του Στάλιν και των υπόλοιπων σοβιετικών ηγετών κι ένας έφιππος ανθυπολοχαγός ανέβηκε και τις τσαλαπάτησε με το άλογό του.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/patane_fotos_sioniston.mp4

Η αυτοκινητοπομπή του Ερυθρού Σταυρού έφτασε μέσα από τους δρόμους της καθημαγμένης Γάζας.

Φτάνουν στην Πλατεία της Παλαιστίνης. Ολα είναι απόλυτα οργανωμένα αυτή τη φορά, για να διευκολυνθεί και η τηλεοπτική μετάδοση, η οποία έφτανε απευθείας και στη σιωνιστική οντότητα, μέσω της γιγαντοοθόνης που είχαν στήσει οι συγγενείς των αιχμάλωτων στην «πλατεία των ομήρων» στο Τελ Αβίβ, αλλά και μέσω Ιντερνετ σε κάθε σιωνιστικό υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ, κινητό. Ο θρίαμβος του Αλ-Τζαζίρα που η σιωναζιστική κυβέρνηση το απαγόρευσε.

Ο εκπρόσωπος των Αλ-Κασάμ και ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού ανέβηκαν στην εξέδρα και υπέγραψαν με κάθε επισημότητα τα έγγραφα αποφυλάκισης και παράδοσης-παραλαβής των τεσσάρων αιχμάλωτων. «Αλ-Μουκάουαμα Αλ-Φαλιστινία» (Η Παλαιστινιακή Αντίσταση) ακούγεται να λέει συνεχώς ο Ανάς Αλ-Σαρίφ, που κάνει την απευθείας μετάδοση για το Αλ-Τζαζίρα (μετά βίας συγκρατώντας τον ενθουσιασμό του).


Mετά φτάνουν οι Αλ-Κασάμ με τις… πριμαντόνες. Τα εγκεφαλικά πολλαπλασιάζονται στη σιωνιστική οντότητα, καθώς οι αιχμάλωτες περπατούν χαμογελαστές ανάμεσα στους μαχητές της Μονάδας Σκιών με τις οικολογικές σακούλες από το duty free της Γάζας στο χέρι. Το πλήθος πανηγυρίζει. Αυτές χαιρετούν κατενθουσιασμένες,επειδή γλίτωσαν από τις βόμβες του στρατού στον οποίο υπηρετούν και θα γυρίσουν στα σπίτια τους.


Δημοσιεύουμε μερικά ακόμα βίντεο, που αξίζει να τα δείτε.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/maxites_3.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/maxites_1.mp4

Η άφιξη των μαχητών της Σαράια Αλ-Κουντς που αγκαλιάζονται με τους εν όπλοις συντρόφους τους των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/maxites_ftanei_SXaraya.mp4

Mανάδες μαρτύρων ραίνουν με άνθη τους μαχητές.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/ginaika_anthi.mp4

Ο σεβασμός του μαχητή σε όλες τις αδούλωτες μανάδες της Παλαιστίνης.

Σουβενίρ στον καρπό μιας από τις αιχμάλωτες στρατιωτίνες: βραχιολάκι με τη σημαία της Παλαιστίνης!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/aixmalotes.mp4

H πολιτική ηγεσία και οι αρχές της Γάζας στη δεύτερη γραμμή. Σήμερα είναι η ημέρα των μαχητών.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/politika-stelexi-perithorio.mp4

Οι αστυνομικοί χαιρετούν τους μαχητές, ο επικεφαλής της ομάδας τούς δείχνει το σεβασμό του.

Το καλύτερο μέρος για παιδική φωτογράφιση! Θα ‘χει να το λέει όταν μεγαλώσει ο μπέμπης: Ημουν κι εγώ εκεί!

Τέσσερα «παράθυρα» στο Αλ-Τζαζίρα. Πάνω: Πλάνα της Πλατείας της Παλαιστίνης από δυο κάμερες. Κάτω αριστερά: Εξω από τη σιωνιστική φυλακή Οφερ, από την οποία θα αποφυλακιστούν οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Κάτω δεξιά: Οι συγγενείς των αιχμάλωτων στο Τελ Αβίβ βλέπουν Αλ-Τζαζίρα και Γάζα και… πανηγυρίζουν!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/01/4-parathyra_AlJazeera.mp4

Οι τέσσερις αιχμάλωτες στρατιωτίνες ανταλλάχτηκαν με 200 παλαιστίνιους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων 121 ισοβίτες και 79 με μεγάλες ποινές κάθειρξης. Οι κρατούμενοι είναι: 81 από τη Χαμάς, 23 από την  Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, 13 από τη Φάταχ, 2 από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, 1 από το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και οι υπόλοιποι χωρίς γνωστή πολιτική ένταξη. Μεταξύ των κρατούμενων είναι και ο Μοχάμεντ Αλ-Τους, στέλεχος της Φάταχ, ο πρύτανης των παλαιστίνιων κρατούμενων, καθώς είναι φυλακισμένος από το 1985, πριν από τις Συμφωνίες του Οσλο.

Οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν αρχίσει να απελευθερώνονται εδώ και κάμποση ώρα. Θα γράψουμε σχετικά σε αναλυτικό ρεπορτάζ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

Επόμενο άρθρο Αέρας ελευθερίας για τον ανθό της Παλαιστίνης – 200 κρατούμενοι ελεύθεροι χάρη στην Αντίσταση

Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

Σχετικά Αρθρα

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

Διεθνή 17 Φεβ 2026, 09:05

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

Διεθνή 16 Φεβ 2026, 10:12

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

Διεθνή 14 Φεβ 2026, 09:34

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

Γκάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Ισραήλ: Ημέρα μητέρας.

1884: Η αστυνομία καταστρέφει στη Μόσχα όλα τα αντίτυπα του βιβλίου “Αυτά που πιστεύω” του Λέοντος Τολστόι.

1961: Συλλαμβάνεται σε αντιπυρηνική διαδήλωση στο Λονδίνο ο 89χρονος Μπέρτραντ Ράσελ ως ταραχοποιός και φυλακίζεται για μία εβδομάδα.

1991: Βόμβα του IRA σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, ένας νεκρός και σαράντα τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Εφετείο 17Ν

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • ΕΛΑ

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • Επικοινωνία

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • Όροι χρήσης

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • Ποιοι είμαστε

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • Επικοινωνία

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

  • Όροι χρήσης

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

    Από τις εικόνες της απελευθέρωσης 4 στρατιωτίνων στη Γάζα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo