Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
  • Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…
  • Tον Μπελέρι τον ρώτησε;
  • Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam
  • Οι παπάδες όλων των χριστιανικών δογμάτων καταγγέλλουν την εγκληματική δράση των σιωναζιστών στην Τάιμπε της Δυτικής Οχθης
  • Σαν σήμερα 14 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η Λέιλα Χάλεντ στις 8 του Μάρτη
Διεθνή

Η Λέιλα Χάλεντ στις 8 του Μάρτη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Μαρ 2024, 11:43

Ενα μήνα προτού συμπληρώσει το 80 χρόνια της (γεννήθηκε στις 9 Απρίλη του 1944), η Λέιλα Χάλεντ, ένας θρύλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης, απηύθυνε βιντεοσκοπημένο μήνυμα απ’ αφορμή της Διεθνή Μέρα της Γυναίκας. Και ναι, δεν μιλάει ως γυναίκα, αλλά ως Παλαιστίνια. Δεν απευθύνεται στις γυναίκες, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα.

Σ’ αυτό παραμένει συνεπέστατη. «Εκπροσωπώ τους Παλαιστίνιους, όχι τις γυναίκες» έχει πει πριν από πολλά χρόνια, όταν προσπαθούσε να σπάσει το στερεότυπο της «πανέμορφης αεροπειρατίνας» στο οποίο προσπαθούσε να την τυλίξει το μιντιακό σύστημα. Και άλλη φορά είχε πει: «Το γυναικείο ζήτημα είναι μέρος του αγώνα μας, αλλά όχι το μόνο μέρος. Επανάσταση πρέπει επίσης να σημαίνει ζωή, κάθε όψη της ζωής. Με ρωτάτΕ αν είμαι πρώτα Παλαιστίνια ή πρώτα γυναίκα. Δεν μπορώ να τα διαχωρίσω. Είμαι γυναίκα και Παλαιστίνια ταυτόχρονα». Κι άλλη φορά έχει πει: «Εμαθα ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι μαχήτρια, μαχήτρια της ελευθερίας, πολιτική αγωνίστρια και ότι μπορεί να ερωτευθεί και να την ερωτευθούν, μπορεί να παντρευτεί, να έχει παιδιά, να είναι μάνα».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/Leila_Khaled_8-3-24.mp4

Το μήνυμα της Λέιλα Χάλεντ:

Προς όλο τον κόσμο. Σας καλώ να κλιμακώσετε τον αγώνα ενάντια στο κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του, ιδιαίτερα τους αποικιοκράτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν το Ισραήλ με όλα τα όπλα, και με οτιδήποτε χρειάζεται για την υποστήριξη του Ισραήλ που επιτίθεται στο λαό μας εδώ και πέντε μήνες. Σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες και γκρεμίζουν σπίτια πάνω στα κεφάλια των ανθρώπων που ζουν μέσα. Μέχρι τώρα υπάρχουν 30.000 μάρτυρες από το λαό μας και πάνω από 60.000 τραυματίες. Μπορείτε να φανταστείτε αυτή την τρομοκρατική επίθεση από το Ισραήλ, κράτος διαβόητο για το ότι είναι ναζιστικό…

Ηρθαν εδώ στην περιοχή μας και κατέλαβαν την Παλαιστίνη. Ως τώρα, το Ισραήλ δεν υπακούει στο διεθνές δίκαιο, επειδή το Ισραήλ θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του διεθνούς δικαίου. Τώρα είναι η στιγμή να κατηγορηθεί το Ισραήλ και να παρουσιαστεί μπροστά στο Διεθνές Δικαστήριο. Τώρα είναι ώρα να εκφράσετε τη γνώμη σας και να εκφράσετε τη στάση σας σε αλληλεγγύη με τους καταπιεσμένους στη Γάζα, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, και στη Δυτική Οχθη, για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ που δε δίνει δεκάρα για να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις ενάντια στο λαό μας. Προσπαθούν να σκοτώσουν όλες τις γενιές, όχι μόνο μία. 

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λαός μας στέκεται ακλόνητος απέναντι σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση ενάντιά του στη Γάζα. Και επίσης στη Δυτική Οχθη, σκοτώνουν κόσμο στους δρόμους, συλλαμβάνουν ανθρώπους εκεί. Γι’ αυτό σας καλώ να βγείτε στους δρόμους, όπως έχετε κάνει στο παρελθόν, και να συνεχίσετε να το κάνετε όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος ενάντια στο λαό μας. 

Γνωρίζουμε πως οι Αμερικανοί, ο Μπάιντεν προσωπικά ηγείται αυτού του πολέμου ενάντια στο λαό μας. Γνωρίζουμε πως οι Αμερικανοί και όλες οι αμερικανικές ηγεσίες εδώ και πολύ καιρό ασκούν την ίδια πολιτική, δηλαδή να καταπιέζουν τους λαούς του κόσμου. Αυτή τη φορά ήταν ενάντια στην κατάπαυση του πυρός. Οπότε, ο λαός μας χρειάζεται την αλληλεγγύη σας και εκτιμούμε ιδιαίτερα όλους τους λαούς που βγήκαν στους δρόμους οπουδήποτε στον κόσμο, είναι υποστηρικτές του λαού μας. Αυτό θα του δώσει δύναμη να συνεχίσει μέχρι τη νίκη.

Αυτός είναι ο πόλεμος που κάνουμε τώρα για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και το λαό μας και τη γη μας. Σας καλώ, γράψτε επιστολές στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πείτε τους πως αυτό είναι γενοκτονία, αυτό είναι εθνοκάθαρση και πως το Ισραήλ πρέπει να κατηγορηθεί για τις πράξεις του και για την απαίσια και τρομοκρατική του επίθεση ενάντια στο λαό μας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Η διάσημη φωτογραφία της 25χρονης Λέιλα Χάλεντ, που τράβηξε ο Εντι Ανταμς, μετά την επιτυχημένη αεροπειρατεία στo Boeing 707 της πτήσης TWA 840 από τη Ρώμη προς το Τελ Αβίβ (29 Αυγούστου του 1969).

Η Λέιλα Χάλεντ ήταν μέλος του «Κομάντο Τσε Γκεβάρα» του Λαϊκού Μετώπου, που κατέλαβε το αεροπλάνο. Μάλιστα, απαίτησε από τον πιλότο να περάσει πάνω από τη Χάιφα, για να δει τον τόπο όπου γεννήθηκε. Εκείνο που τράβηξε την προσοχή περισσότερο και από το Καλάσνικοφ που κρατούσε ήταν το αυτοσχέδιο δαχτυλίδι που φορούσε. Οπως αποκάλυψε αργότερα η ίδια, είχε κρατήσει τον κρίκο από την περόνη της πρώτης χειροβομβίδας που πέταξε κατά την εκπαίδευσή της και απλώς την πέρασε από μια σφαίρα και τα έκανε δαχτυλίδι.

Οι φωτογραφίες του Ανταμς (ενός από τους σημαντικότερους φωτορεπόρτερ της εποχής, που έχει απαθανατίσει και το βρόμικο πόλεμο των συμπατριωτών του Αμερικανών στο Βιετνάμ) έκαναν το γύρο του κόσμου. Η Λέιλα έγινε ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα για τους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές και την ίδια στιγμή ίνδαλμα για τη ριζοσπαστική και επαναστατική νεολαία σε όλο τον κόσμο.

Η ίδια δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτά. Δεν ήθελε να γίνει ίνδαλμα αλλά να συνεχίσει να αγωνίζεται για την Παλαιστινιακή Υπόθεση. Προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει σε νέα αεροπειρατεία άλλαξε το πρόσωπό της. Εκανε έξι πλαστικές επεμβάσεις στη μύτη και το πηγούνι της και ένα χρόνο μετά, στις 6 Σεπτέμβρη του 1970, μπήκε με αλλαγμένο πρόσωπο στην πτήση El-Al 219 από το Αμστερνταμ προς τη Νέα Υόρκη. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν. Ο συμμαχητής της Πάτρικ Αργουέλο (Νικαραγουανός με αμερικάνικη υπηκοότητα) έπεσε νεκρός με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη. Τη Λέιλα δεν την πυροβόλησαν, επειδή κρατούσε τις χειροβομβίδες και τις είχε απασφαλίσει. Ο πιλότος γύρισε το αεροπλάνο και το προσγείωσε στο Χίθροου του Λονδίνου. Η Λέιλα συνελήφθη. Αλλά λίγο προτού συμπληρωθεί μήνας απελευθερώθηκε, καθώς το ΛΜΑΠ την αντάλλαξε με δυτικούς αιχμάλωτους;.

Στη Δαμασκό, μετά την απελευθέρωσή της από τα βρετανικά κελιά (1970).

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
Επόμενο άρθρο Η λαοθάλασσα καταδίκασε τα ιδιωτικά μαγαζιά των εμπόρων της γνώσης

Σχετικά Αρθρα

Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 18:49

Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam

Ενας χρόνος χωρίς τη σκιά, τον επισκέπτη, η αντίσταση συνεχίζεται

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 08:05

Οι παπάδες όλων των χριστιανικών δογμάτων καταγγέλλουν την εγκληματική δράση των σιωναζιστών στην Τάιμπε της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 06:56

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν υπογράφει «Λίβανο-Καζέρτα-Βάρκιζα» (πρωτοφανές video)

Ο σιωναζιστικός στρατός διέρρευσε βίντεο που αποθεώνει την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 13 Ιούλ 2025, 12:07

Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»

Διεθνή 13 Ιούλ 2025, 10:09

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

Διεθνή 12 Ιούλ 2025, 14:51
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…

14 Ιούλ 2025, 18:49
Κόντρες

Tον Μπελέρι τον ρώτησε;

14 Ιούλ 2025, 18:16
Διεθνή

Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam

Ενας χρόνος χωρίς τη σκιά, τον επισκέπτη, η αντίσταση συνεχίζεται

14 Ιούλ 2025, 08:05
Διεθνή

Οι παπάδες όλων των χριστιανικών δογμάτων καταγγέλλουν την εγκληματική δράση των σιωναζιστών στην Τάιμπε της Δυτικής Οχθης

14 Ιούλ 2025, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Να μην ξεφορτώσει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που μεταφέρει ατσάλι για τη σιωναζιστική πολεμική βιομηχανία

Συγκέντρωση Δευτέρα, 6:30 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά

13 Ιούλ 2025, 21:17
Πολιτική

Δέσποινα Κουτσούμπα, να ανακαλέσεις άμεσα τη συκοφαντία

13 Ιούλ 2025, 21:13
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν υπογράφει «Λίβανο-Καζέρτα-Βάρκιζα» (πρωτοφανές video)

Ο σιωναζιστικός στρατός διέρρευσε βίντεο που αποθεώνει την Παλαιστινιακή Αντίσταση

13 Ιούλ 2025, 12:07
Διεθνή

Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»

13 Ιούλ 2025, 10:09
Παιδεία

109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά

13 Ιούλ 2025, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

12 Ιούλ 2025, 14:51
Εργατικά

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

12 Ιούλ 2025, 11:38
Αγροτικά

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

12 Ιούλ 2025, 11:14
Πολιτισμός

«Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017

12 Ιούλ 2025, 06:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

11 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

11 Ιούλ 2025, 18:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15/7

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo