Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
  • Σαν σήμερα 3 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο
Διεθνή

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Αυγ 2024, 09:46
Δεν καταλαβαίνουν ότι μόλις αυτός ο παγκόσμιος στρατός νεοσύλλεκτων ξεκινήσει τη δουλειά του, αυτοί οι άθλιοι, κατάπτυστοι, άκαρδοι και άψυχοι άνθρωποι εύκολα θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν;

Αυτό που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά, όμως, είναι ότι το «Ισραήλ» έχει κατρακυλήσει σε επίπεδα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς πέρα από κάθε φαντασία, και κάνοντας αυτό, έχει πυροδοτήσει μια παγκόσμια αντίδραση.

του Ριφάτ Αουντέχ*

Πρόσφατα, διεξήγα μια διαδικτυακή συνέντευξη με έναν επιζώντα της σφαγής αλ-Νταουαγίμα, που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός στις 29 Οκτώβρη 1948. Ο επιζών, Αμπού Μπάσαμ, που ήταν τότε δέκα χρόνων, περιέγραψε με οδυνηρή λεπτομέρεια πώς σκοτώθηκαν οι γονείς και ο αδελφός του και πώς ο ίδιος τραυματίστηκε και επιβίωσε από θαύμα. Αρκεί να πούμε ότι η 8η τεθωρακισμένη ταξιαρχία του ισραηλινού στρατού δολοφόνησε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, σπάζοντας τα κρανία των παιδιών με λοστούς, ανατινάζοντας σπίτια ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν ακόμη μέσα, διαπράττοντας εκτεταμένους βιασμούς και πολλά ακόμη.

Φυσικά, η αλ-Νταουαγίμα δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, καθώς το «Ισραήλ» διέπραξε κι άλλες σφαγές πριν και μετά από αυτήν, συμπεριλαμβανομένων και εντός της Λωρίδας της Γάζας. Οι σφαγές του Νοέμβρη 1956 στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα έρχονται στο μυαλό, μαζί με αυτές στη Ράφα το 2004, που ακολουθήθηκαν από άλλες τον Φλεβάρη-Μάρτη του 2008, πριν από την επιχείρηση Χυτό Μολύβι του «Ισραήλ» τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς. (Κατά τρόπο τραγικό και απίστευτο, αυτές οι φρικαλεότητες ωχριούν μπροστά στη γενοκτονία που αυτή τη στιγμή διαπράττει το «Ισραήλ».)

Το θέμα είναι ότι, αν κάποιος ερευνήσει σωστά τις αναρίθμητες ημερομηνίες στην ιστορία των τελευταίων εκατό και πλέον χρόνων πριν την 7η Οκτώβρη του 2023, μπορεί να βρει τέτοιες ειδήσεις. Και εντούτοις οι δυτικοί προπαγανδιστές και πολιτικοί προτιμούν να πιστεύουν, ή καλύτερα να κάνουν εσάς να πιστεύετε, ότι η Ιστορία ξεκίνησε εκείνη την ημέρα. [Σημείωση: 100+ χρόνια – το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το σιωνιστικό σχέδιο προσπαθεί να νικήσει τον παλαιστινιακό λαό, αποτυγχάνοντας οικτρά.]

Στις 7 Οκτώβρη του 2023, η ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση απέδρασε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γάζας και αντεπιτέθηκε μετά από δεκαετίες εγκλημάτων που διαπράττονταν ενάντια στους Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων φρικιαστικών βασανιστηρίων που ακόμη διαπράττονται ενάντια σε χιλιάδες παλαιστίνιους ομήρους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, όπως σεξουαλική κακοποίηση ενάντια σε κρατούμενα παιδιά. Κάθε νεαρός μαχητής της Αντίστασης εκείνη την ημέρα, γεννημένος πριν το 2006, είχε ήδη βιώσει μια 17χρονη παραλυτική πολιορκία της Γάζας, μαζί με βίαιες ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Λωρίδα το 2006 (Επιχείρηση Θερινή Βροχή και Επιχείρηση Φθινοπωρινά Σύννεφα), 2008-2009 (Επιχείρηση Χυτό Μολύβι), 2012 (Επιχείρηση Αμυντικός Πυλώνας), 2014 (Επιχείρηση Αιχμή Προστασίας), 2021 (Επιχείρηση Φύλακας των Τειχών) και 2022 (Επιχείρηση Χαραυγή), που σκότωσαν και σακάτεψαν χιλιάδες, με πολύ περισσότερα ανείπωτα βάσανα.

Σε συμφωνία με την μακροχρόνια πολιτική της στόχευσης αθώων αμάχων, ιδιαίτερα παιδιών, το «Ισραήλ» συγχρόνισε την επίθεσή του το 2008 έτσι ώστε τα πολεμικά αεροπλάνα του να ξεκινήσουν να ρίχνουν τόνους από βόμβες την ίδια ώρα που χιλιάδες παιδιά της Γάζας ήταν έξω στους δρόμους, στη διάρκεια της μετάβασης μεταξύ σχολικών βαρδιών. Μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς, ή μάλλον πιθανότατα ούτε να φανταστεί δεν μπορεί κανείς τη φρίκη που αντίκρισαν αυτοί οι μαχητές σε όλη την παιδική τους ηλικία, όπως και κανείς δεν μπορεί να συλλάβει πραγματικά την κόλαση επί γης που τα παιδιά της Γάζας υπομένουν αυτήν τη στιγμή.

Το ερώτημα που προκύπτει επομένως είναι: Τι περίμενε το «Ισραήλ»; Και τι περίμενε ο κόσμος; Οπως δήλωσε ο ηγέτης της Χαμάς Γιάχια Σινουάρ σε μια συνέντευξη στο Vice τον Ιούνη του 2021: «Πρέπει να παίξουμε τα καλά θύματα και να κάτσουμε να μας σφάζουν χωρίς να βγάζουμε μιλιά;» Πίστευε πραγματικά το «Ισραήλ» ότι θα μπορούσε να τη γλιτώνει επ’ αόριστον με τα εγκλήματά του κατά των Παλαιστίνιων; Περίμενε στ’ αλήθεια, οι Παλαιστίνιοι να παίξουν «τα καλά θύματα» και να αφανιστούν σιωπηλά μέσα στη νύχτα;!

Ακόμη μια φορά, βλέπουμε τις εικόνες παιδιών με ανατιναγμένα μέλη, ή να ουρλιάζουν κάτω από τα συντρίμμια, ή να κλαίνε για την οικογένεια και τους φίλους τους που σκοτώνονται με τον πιο φρικιαστικό τρόπο, όπως με το να συντρίβονται εσκεμμένα κάτω από τανκς, ή και χειρότερα. Ο πόνος που έχουν νιώσει και δει με τα μάτια τους είναι απερίγραπτος και πέρα από όσα μπορεί να αντέξει οποιοσδήποτε άνθρωπος. Οπότε μην κατηγορήσετε εκείνους και τους υπόλοιπους Παλαιστίνιους, όταν αναζητήσουν εκδίκηση. Και μην κατηγορήσετε εμάς όταν αναζητήσουμε εκδίκηση για εκείνους. Μην τους κατηγορήσετε όταν αύριο επιδοθούν σε επιχειρήσεις μαρτυρίου –ή, όπως τις λένε στη Δύση, επιθέσεις αυτοκτονίας– ενάντια σε αυτούς που σαδιστικά και με απόλαυση έχουν διαπράξει τέτοιες φρικαλεότητες εναντίον τους.

Ετσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Αμπού Ομπάιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ, δήλωσε στις 7 Ιούλη ότι οι Ταξιαρχίες έχουν αναπληρώσει τις τάξεις τους με χιλιάδες νεοσύλλεκτους. Διάολε, αν ήμουν στη Γάζα αυτή τη στιγμή και ήμουν ακόμη ζωντανός και αρτιμελής, το πρώτο πράγμα που θα έκανα κι εγώ θα ήταν να συμμετέχω στην Αντίσταση ενάντια στο «Ισραήλ». (Ακόμη και Ισραηλινοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ και ο πρώην διευθυντής της Σιν Μπετ Αμι Αγιαλόν, έχουν παραδεχτεί ότι θα είχαν προσχωρήσει στην Αντίσταση αν ήταν στη θέση των Παλαιστίνιων.) Αυτό που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά, όμως, είναι ότι το «Ισραήλ» έχει κατρακυλήσει σε επίπεδα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς πέρα από κάθε φαντασία. Κάνοντας αυτό, έχει πυροδοτήσει μια παγκόσμια αντίδραση, στρατολογώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να ενωθούν στον αγώνα εναντίον του. Τώρα, δεν είναι μόνο ο λαός της Γάζας ή οι Παλαιστίνιοι που αναζητούν δικαιοσύνη για τις φρικαλεότητες που διαπράττονται εναντίον τους, αλλά επίσης και οι έντιμοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη πως όλα αυτά τα εγκλήματα και οι φρικαλεότητες, με αποκορύφωμα αυτή τη γενοκτονία, δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τα συστημικά μέσα ενημέρωσης να προπαγανδίζουν και να παπαγαλίζουν το ψεύτικο ισραηλινό αφήγημα για δεκαετίες, μαζί με κατάπτυστους πολιτικούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν αυτή τη γενοκτονία. Οπότε, όταν αναζητηθεί η εκδίκηση, πρέπει να επιβληθεί ενάντια σε όλους όσοι βοήθησαν και υπέθαλψαν αυτές τις σφαγές, είτε είναι πολιτικοί, προπαγανδιστές, παράγοντες επιρροής ή άλλοι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται προφανή ονόματα, όπως ο Γενοκτόνος Τζο και ο Ματωμένος Μπλίνκεν, αλλά και πολλοί άλλοι, όπως ο Τζέικ Σάλιβαν («Δεν πιστεύουμε πως αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία») και ο Λίντσεϊ Γκράχαμ για παράδειγμα, που καλούσε σε ρίψη πυρηνικής βόμβας στα 2.3 εκατομμύρια ανθρώπους της Γάζας. Αλλοι που περιλαμβάνονται είναι οι Ματ Μίλερ, Νιρ Μούλερ, Στούαρτ Σέλντοβιτς, Μάικλ Ράπαπορτ, Τζέιμς Γουέιλ και Πιρς Μόργκαν και Τζούλια Χάρτλι-Μπρούερ (TalkTV), Ντέινα Μπας (CNN) και πολλοί άλλοι.

Πιστεύουν όλοι αυτοί πως είναι ανίκητοι, άτρωτοι ή απλησίαστοι; Δεν καταλαβαίνουν πως μόλις αυτός ο παγκόσμιος στρατός νεοσύλλεκτων ξεκινήσει τη δουλειά του, αυτοί οι άθλιοι, κατάπτυστοι, άκαρδοι και άψυχοι άνθρωποι εύκολα θα βρεθούν και θα κληθούν να λογοδοτήσουν με τον ίδιο βαθμό ελέους που έδειξαν στα παιδιά της Γάζας;

Οτιδήποτε λιγότερο από αυτήν τη μορφή δικαιοσύνης δεν είναι πλέον αποδεκτό.

ΠΗΓΗ: almayadeen.net

*Ο Ριφάτ Αουντέχ γεννήθηκε στον Καναδά από γονείς Παλαιστίνιους. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Ρίερσον του Τοτόντο και συνέχισε με μάστερ στη δημοσιογραφία και τα μέσα ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στη Βρετανία. Κάποιοι θα τον έλεγαν «πολίτη του κόσμου» αλλά αυτός παρέμεινε και παραμένει Παλαιστίνιος. Συγγραφέας, μεταφραστής, δημοσιογράφος, υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων, κινηματογραφιστής. Ηταν επιβάτης στο Στόλο της Ελευθερίας το 2010, που δέχτηκε την επίθεση του σιωνιστικού ναυτικού. Ηταν ένας από τους τραυματίες (από σφαίρα) στο Mavi Marmara. Η ταινία του “Η Αλήθεια: Χαμένοι στη θάλασσα” ήταν η πιο ολοκληρωμένη καταγραφή εκείνων των γεγονότων. Προβλήθηκε σε πολλά Φεστιβάλ και κέρδισε βραβεία και επαίνους (μεταξύ αυτών και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Σύμης, το 2019, στο οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ). 

Πώς φτάνει ένας καναδός πολίτης να γράφει τόσο σκληρά; «Αυτό (σ.σ. το άρθρο που δημοσιεύουμε) είναι μάλλον το καλύτερο γραπτό που έχει δημοσιεύσει ο Ριφάτ και σίγουρα το πιο παθιασμένο», σημειώνει ο Πολ Λαρούντι. «Σχεδόν δεν ακούγεται σαν τον Ριφάτ που γνωρίζω, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως απλώνει τις σκέψεις του με πιο προσεκτική γλώσσα. Χαίρομαι που δεν το έκανε και ξέρω πως πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι μοιράζονται τις σκέψεις που εκφράζει».

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 31 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Στα πρόθυρα της κατάρρευσης οι διαπραγματεύσεις Χαμάς-Ισραήλ

Σχετικά Αρθρα

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

Διεθνή 2 Ιούλ 2025, 13:36

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

Διεθνή 30 Ιούν 2025, 18:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo