Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης
  • Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο
  • Μαρινακίες
  • Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!
  • Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Για τα μάτια του Φαρχάτ…
Διεθνή

Για τα μάτια του Φαρχάτ…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Δεκ 2023, 11:47

Παρουσιάσαμε την περασμένη Τετάρτη ένα βίντεο που έδειχνε αποσπάσματα από επιχειρήσεις του θρυλικού Τάγματος Αλ-Σουζάια των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ. Εδώ και καιρό αναφερόμαστε σ’ αυτό το τάγμα, σημειώνοντας πως είναι το πιο σκληροτράχηλο και εμπειροπόλεμο τάγμα των Αλ-Κασάμ, που δεν μπήκε στον πόλεμο στην πρώτη φάση της χερσαίας εισβολής, γιατί οι σιωνιστές απέφυγαν να διεισδύσουν από την περιοχή της Αλ-Σουζάια, ανατολικά της πόλης της Γάζας. Εδώ και μερικές μέρες που οι σιωναζιστές, μέσα στην απελπισία τους, έκαναν και αυτή την αποκοτιά, οι μαχητές της Αλ-Σουζάια έδειξαν το πολεμικό τους ανάστημα.

Σημειώναμε στο σχολιασμό εκείνου του βίντεο: Ο διάλογος που ακούγεται μεταξύ των μαχητών δείχνει, επίσης πόσο εμπειροπόλεμοι είναι. «Διάλεξε ποιο θα χτυπήσεις» λέει ο ένας μαχητής στον συμμαχητή του με το RPG. Αυτός χτύπησε το τανκ και ο άλλος του λέει: «Περνάει μπουλντόζα, περνάει μπουλντόζα». Χτυπάει και τη μπουλντόζα. «Καήκανε μέσα», σχολιάζει ο πρώτος μαχητής καθώς βλέπει το τεθωρακισμένο να φλέγεται. «Αυτό το τανκ είναι γεμάτο, κέρασμα στον (λέει κάποιο όνομα)» απαντά ο άλλος μαχητής. Στο τέλος βγάζει και μια… σέλφι μπροστά στο φλεγόμενο σιωναζιστικό τεθωρακισμένο (ούτε ένας στρατιώτης δεν βγήκε από μέσα) και φεύγουν με την ησυχία τους, λες και είχαν πάει σε γιορτή.

Το όνομα που δεν ακούσαμε καθαρά εμείς, το άκουσαν οι σιωναζιστές και ξέσπασε σάλος μέσα στη σιωνιστική οντότητα. «Για τα μάτια του Αμπού Χουσεΐν Φαρχάτ», λέει ο μαχητής, δείχνοντας το φλεγόμενο τανκ με τους καρβουνιασμένους στρατιώτες που δεν βγήκαν από μέσα (ούτε ένας).

Ποιος είναι ο Αμπού Χουσεΐν Φαρχάτ; Είναι ο θρυλικός διοικητής του Τάγματος Σουζάια των Αλ-Κασάμ, που οι σιωναζιστές ανακοίνωσαν ότι τον σκότωσαν με βομβαρδισμό. Από την αναφορά των μαχητών δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν ο Φαρχάτ είναι ζωντανός ή νεκρός. Καταλαβαίνουμε, όμως, πολύ καλά ότι οι μαχητές που διοικεί τον περιβάλλουν με τιμή. Κι αυτό είναι που προκάλεσε το σάλο στη σιωνιστική οντότητα, όπου ο όχλος δεν μπορεί να χωνέψει ότι οι μαχητές της Αντίστασης χτυπούν τα τανκ, κάθονται και τα παρατηρούν να φλέγονται, βγάζουν σέλφι και κάνουν αφιερώσεις. Αυτή η εικόνα θεωρήθηκε εξευτελιστική για τον σιωναζιστικό στρατό από τους αναλυτές των εφημερίδων και των τηλεοπτικών πάνελ.

Ο Ουίσαμ Φαρχάτ, με το επαναστατικό ψευδώνυμο Αμπού Χουσεΐν, είναι από αντιστασιακή οικογένεια. Είναι γιός της «Χάνσα της Παλαιστίνης» και αδελφός τριών μαρτύρων. Εμεινε 11 χρόνια στις σιωνιστικές φυλακές και όταν αποφυλακίστηκε το 2005 επέστρεψε στη Γάζα, όπου εργάστηκε στην κατασκευή πυραύλων για τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ.

Ως διοικητής πεδίου ανέλαβε τη διοίκηση του Τάγματος Σουζάια το 2010 και ηγήθηκε της μάχης ενάντια στους σιωναζιστές εισβολείς το 2014. Ο Φαρχάτ οδήγησε τους μαχητές του τάγματός του σε σκληρές μάχες μέσα στον οικιστικό ιστό, όπου διακρίθηκαν στην εξ επαφής ανατίναξη τεθωρακισμένων και στο θέρισμα σιωναζιστών στρατιωτών σε μάχες εκ του συστάδην.

Οι σιωναζιστές κατηγόρησαν τον Αμπού Χουσεΐν Φαρχάτ για συμμετοχή στο σχεδιασμό της επικής «Καταιγίδας του Αλ Ακσα» και πως ήταν εκείνος που οδήγησε τις ελίτ δυνάμεις των Αλ-Κασάμ (τους μαχητές με τις λευκές κορδέλες στο κεφάλι) στο Ναχάλ Οζ και τα κιμπούτς στην περιοχή του «φακέλου της Γάζας». Αυτές οι κατηγορίες είναι, βέβαια, παράσημα για έναν μαχητή. Είτε ζωντανός είτε νεκρός, ο Αμπού Χουσεΐν Φαρχάτ θα εξακολουθήσει να έχει το σεβασμό των μαχητών του και όλου του παλαιστινιακού λαού.

Χτες, οι μαχητές της Σουζάια συνέχισαν να θερίζουν τανκ και στρατιώτες του εισβολέα εχθρού. Στο βίντεο που ακολουθεί παίρνουμε μια μικρή μόνο γεύση από τα επικά κατορθώματά τους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Sujaya_Qassam_8-12.mp4

Εικόνες μάχης που θυμίζουν Στάλινγκραντ. Μαχητής που εξακολουθεί να πολεμά με μπανταρισμένο το κεφάλι μετά από τραυματισμό (όχι σαν τους σιωναζιστές που αυτοτραυματίζονται για να πάνε στο νοσοκομείο και να γλιτώσουν τον πόλεμο). Μαχητές που βγαίνουν από τούνελ και πέφτουν σαν θύελλα πάνω στον εχθρό. Μαχητής που περιφρονεί τον κίνδυνο, διατρέχει ακάλυπτος μια ανοιχτή έκταση, για να φτάσει σε κοντινή απόσταση βολής, ώστε να είναι σίγουρος ότι θα ανατινάξει το Μερκάβα. Και το ανατινάζει, όντας εντελώς ακάλυπτος! Κάποια στιγμή ακούγεται μια φωνή: «Στρατιώτες, στρατιώτες» φωνάζει ένας μαχητής. Βλέπουν τους σιωναζιστές καλυμμένους σε ένα άνοιγμα πόρτας και τους θερίζουν.

Βίντεο με πραγματικές και όχι σκηνοθετημένες εικόνες πολέμου. Το τονίζουμε αυτό, γιατί αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση αυτού του βίντεο (τα βίντεο τα βλέπουν και οι σιωνιστές, καθώς αναμεταδίδονται από αραβικά κανάλια, όπως το Αλ-Τζαζίρα, το Αλ-Αράμπι, το Αλ-Μαγιαντίν, χώρια οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο), οι σιωναζιστές έσπευσαν να δώσουν στη δημοσιότητα ένα ακόμα κατασκευασμένο βίντεο, εντελώς γελοίο όπως και τα προηγούμενα.

«Η Χαμάς αρχίζει να σπάει» ήταν ο τίτλος του βίντεο και έδειχνε εισβολή σιωναζιστών στρατιωτών σε ένα έρημο και άδειο σχολείο του ΟΗΕ στην Αλ-Σουζάια. Δείτε το σε ανάρτηση της Νew York Post:

https://nypost.com/2023/12/08/news/hamas-beginning-to-break-as-video-shows-idf-battling-terrorists/

Oι σιωναζιστές πυροβολούν… θυελλωδώς, χωρίς από την απέναντι πλευρά να ακούγεται ούτε ένας πυροβολισμός! Ακούγονται μόνο δύο «αλλάου ακμπάρ», τα οποία είναι εμφανώς κολλημένα ηχητικά αποσπάσματα από βίντεο της Αντίστασης. Οι δύο στρατιώτες πυροβολούν σε μια τρύπα και καλύπτονται στη γωνία για να μην τους χτυπήσουν οι υποτιθέμενοι μαχητές. Ο τρίτος, όμως, κάθεται δίπλα σε ένα παράθυρο ακάλυπτος, χωρίς να παριστάνει ότι καλύπτεται! Στέκεται όρθιος και ακάλυπτος στην ευθεία των υποτιθέμενων μαχητών, που αν υπήρχαν θα τον είχαν γαζώσει! Ασε που οι υποτιθέμενοι μαχητές θα μπορούσαν να τους είχαν θερίσει από τη τζαμαρία του παράθυρου!

Ο στρατιωτικός αναλυτής του Αλ-Τζαζίρα, Φαγιέζ Αλ-Ντουάΐρι, σχολίασε ότι το βίντεο είναι της πλάκας. Δεν έχουν ένα σκηνοθέτη της προκοπής να φτιάξει ένα κάπως ρεαλιστικό βίντεο. Οπως είπε, πυροβολισμοί από την άλλη μεριά δεν ακούγονται, ενώ οι σιωνιστές έβαλαν και έναν κόκκινο κύκλο για να δείξουν τον υποτιθέμενο στόχο, μιμούμενοι τα τριγωνάκια με τα οποία δείχνονται οι στόχοι στα βίντεο της Αντίστασης. Μόνο που τα τριγωνάκια της Αντίστασης δείχνουν πραγματικούς στόχους, τεθωρακισμένα ή στρατιώτες, που τους βλέπουμε, δε δείχνουν μια άδεια σκοτεινή τρύπα, όπως ο κύκλος του σιωνιστικού βίντεο. Εριξαν δεκάδες σφαίρες στη σκοτεινή τρύπα, τους σκότωσαν όλους, όπως λένε, όμως όπως πάντα, νεκρός δεν επιδείχτηκε, όπλο μαχητή δεν επιδείχτηκε, αιχμάλωτος δεν επιδείχτηκε.

YΓ1. Σχόλιο του Αλ-Ντουαΐρι: Ο μαχητής βγαίνει από την τρύπα, ψάχνοντας για ένα ασφαλές μέρος που θα του δώσει τη δυνατότητα να στοχεύσει τα οχήματα του εχθρού, να αποκαταστήσει την ελπίδα, τα χαμόγελα και τη ζωή στα εκατομμύρια των ανθρώπων που στέκονται και θρηνούν γι’ αυτό που συμβαίνει. Ενας τραυματίας Qassami κουβαλά τον εκτοξευτήρα, βγαίνει από τη σήραγγα και ανατινάζει ένα τανκ. Αυτό δεν μπορεί να ηττηθεί. Και αυτό αντιπροσωπεύει ένα λαό που υπερασπίζεται την τιμή του έθνους. Ο μαχητής βγαίνει έξω χωρίς πανοπλία ή στρατιωτική ενδυμασία, καταστρέφει το τανκ και επιστρέφει στις βάσεις του με ασφάλεια.

ΥΓ2. Ο μαχητής τον Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς μόλις έχει πετύχει το σιωναζιστικό τανκ και χορεύει από τη χαρά του στο ρυθμό του… «ο θεός είναι μεγάλος» (ολόκληρο το βίντεο σε επόμενο δημοσίευμά μας).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Al_Quds_maxitis_xoropidaei.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΖωή και κότα η Μπέλα…
Επόμενο άρθρο Πλήρης τεκμηρίωση: Η σιωναζιστική ηγεσία δολοφονεί τους αιχμάλωτους στη Γάζα (video)

Σχετικά Αρθρα

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

Διεθνή 15 Ιούλ 2026, 21:09

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

Διεθνή 15 Ιούλ 2026, 20:02

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 21:02

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 11:52

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

Διεθνή 14 Ιούλ 2026, 09:26

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 19:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo