Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Eργαλείο παρέμβασης και εκβιασμού στα χέρια των Αμερικανών
Διεθνή

Eργαλείο παρέμβασης και εκβιασμού στα χέρια των Αμερικανών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Σεπ 2022, 21:22

Προς το παρόν παρουσιάζεται σαν «βόμβα» αλλά μπορεί να είναι και στρακαστρούκα. Η CIA έχει, λέει, στοιχεία ότι η Ρωσία του Πούτιν «έχωσε» από το 2014 πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε 24 χώρες, για να χρηματοδοτήσει κόμματα, πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους ή για να επηρεάσει εκλογικά αποτελέσματα. Και όλοι κρέμονται από τα χείλη του Μπάιντεν, πότε θα δώσει εντολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ενημερώσει τις κυβερνήσεις των 24 χωρών.

Γιατί μπορεί να αποδειχτεί στρακαστρούκα; Ξεχάσατε την έκθεση της CIA για τα όπλα μαζικής καταστροφής που είχε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, που αποδείχτηκε κανονική κατασκευή, από την αρχή μέχρι το τέλος, γεγονός που αποκαλύφθηκε πολύ μετά από την εισβολή των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο Ιράκ, προκειμένου να… σώσουν την ανθρωπότητα από τον όλεθρο που της ετοίμαζε ο Σαντάμ;

Η Ρωσία, βέβαια, δεν είναι Ιράκ για να εισβάλουν σ’ αυτήν στρατιωτικά και ο Πούτιν, ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ρωσικού ιμπεριαλισμού, δεν είναι ο Σαντάμ για να τον βρουν κρυμμένο σ’ ένα υπόγειο και να τον κρεμάσουν, κλείνοντάς του μια και καλή το στόμα. Επομένως, στόχος των Αμερικανών δεν είναι η Ρωσία και ο Πούτιν, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες στις χώρες της Δύσης.

Δηλαδή δεν λαδώνουν οι Ρώσοι; Αν δεν λάδωναν, δεν θα ήταν άξιοι να φέρουν τον τίτλο της ιμπεριαλιστικής δύναμης. Διότι κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη που σέβεται τον εαυτό της λαδώνει όπου μπορεί και χρειάζεται προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της. Το ερώτημα τίθεται με λαθεμένο, παραπλανητικό τρόπο. Το σωστό θα ήταν: Δεν λαδώνουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία κτλ.;

Οταν μπανανίες σαν την Ελλάδα έχουν μυστικά κονδύλια που τα διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών για να στήνει «λόμπι» στο εσωτερικό των ιμπεριαλιστικών κέντρων, λαδώνοντας διάφορους μεγαλόσχημους (ονόματα δεν λέμε, αλλά μπορείτε να τους καταλάβετε από τη… φιλελληνική τους στάση), θα ήταν αφέλεια να θεωρεί κανείς ότι δεν λαδώνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Τι ίχνη αφήνουν, όμως; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα. Αυτά που υποτίθεται ότι ανακάλυψε η… δαιμόνια CIA είναι πραγματικά ρωσικά ίχνη ή κατασκευές του αμερικάνικου ιμπεριαλιστικού κράτους, προκειμένου να αυξήσει τις δικές του δυνατότητες παρέμβασης και εκβιασμού σε διάφορες χώρες;

Πάρτε για παράδειγμα την Ιταλία που διανύει το τελευταίο δεκαήμερο μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Ο μεταλλαγμένος νεοφασίστας της Λέγκας. Ματέο Σαλβίνι, που κάποτε λιβάνιζε τον Πούτιν ως «έναν από τους καλύτερους πολιτικούς αυτή τη στιγμή στη Γη», ορκιζόταν χθες σε απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση: «Ποτέ δεν ζήτησα και δεν πήρα χρήματα, ρούβλια, ευρώ, δηνάρια ή δολάρια από τη Ρωσία. Υπάρχουν συνεχείς έρευνες εδώ και χρόνια. Ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα διότι δεν υπάρχει τίποτα». Η Τζόρτζια Μελόνι του νεοφασιστικού «Αδελφοί της Ιταλίας» αρνήθηκε επίσης ότι έχει πάρει χρήματα από τη Ρωσία και απείλησε να στραφεί νομικά κατά μιας εφημερίδας που… απλώς ρώτησε αν η Μελόνι πήρε ρωσικά χρήματα: «Θα πρέπει να μας φέρουν τα στοιχεία. Αλλά επειδή τα στοιχεία δεν υπάρχουν, φοβάμαι ότι μια μήνυση θα είναι αναπόφευκτη», δήλωσε κι αυτή χθες. Ο «καβαλιέρε» Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που επίσης έχει στο παρελθόν εκφράσει το θαυμασμό του για τον Πούτιν, δεν έκανε σχετική δήλωση, αλλά μπορεί να κάνει τις επόμενες μέρες.

Ομως, ο Μάριο Ντράγκι είχε πει πρόσφατα (τον Ιούλη) στη Βουλή, ότι η Ιταλία πρέπει «να εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παρέμβασης από τη Ρωσία και άλλες απολυταρχίες στην πολιτική μας». Τι είδους παρεμβάσεις έκανε η Ρωσία; Και ποιες είναι οι «άλλες απολυταρχίες» που έχουν τη δύναμη να παρέμβουν στην πολιτική σκηνή της τρίτης ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής δύναμης της ΕΕ; Προφανώς η Κίνα, την οποία ο Ντράγκι απέφυγε να κατονομάσει. Οπως απέφυγε να πει τίποτα παραπέρα, αφήνοντας την κατηγορία να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια της ακροδεξιάς και των νεοφασιστών, που πριν από μερικά χρόνια ήταν περιθωριακές πολιτικές δυνάμεις αλλά τώρα απειλούν να σχηματίσουν συμμαχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τη Μελόνι (οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο κόμμα τους «Αδελφούς της Ιταλίας»). 

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η υπηρεσιακή κυβέρνηση Ντράγκι ζήτησε να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες και η αμερικανική πρεσβεία αρχικά απάντησε ότι δεν έχει πάρει κάποια επίσημη ενημέρωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στη συνέχεια όμως επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας κατάλογος, αλλά δεν είναι σε θέση να πει κάτι περισσότερο. «Πριν από τις 25 Σεπτεμβρίου, οι ιταλοί ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν εάν κάποιο από τα κόμματα έχει χρηματοδοτηθεί από τον Πούτιν», έσπευσε να γράψει στο Twitter ο Ενρίκο Λέτα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας κρέμεται από τα χείλη των Αμερικανών, η «Ρεπούμπλικα» γράφει πως είναι πιο πιθανό τα ονόματα να βγουν από αμερικάνικες πηγές και μπορείτε να φανταστείτε τον… συνωστισμό στο γραφείο του αμερικανού πρέσβη ή άλλων αξιωματούχων της πρεσβείας, από πολιτικούς της Ακροδεξιάς, που φοβούνται… μην τους κόψουν τη μπάλα. Αντιλαμβάνεστε πόσο εύκολα μπορούν αυτοί να γίνουν υποχείρια της αμερικάνικης πολιτικής. Δεν έχει σημασία αν λαδώθηκαν ή όχι κι αν λαδώθηκαν αν άφησαν ίχνη, σημασία έχει ότι οι Αμερικάνοι μπορούν να τους «καθαρίσουν» με διαρροές ακόμη και κατασκευασμένων στοιχείων.

Δεν μπορούν, βέβαια, οι Αμερικάνοι να κάνουν το ίδιο στη Γερμανία ή τη Γαλλία. Μπορούν, όμως, να το κάνουν για ανατολικοευρωπαϊκά καθεστώτα (λέγε με Ορμπαν και όχι μόνο), ώστε να διαμορφώσουν πλειοψηφίες εντός της ΕΕ, που θα στυλώσουν τα πόδια στις πρωτοβουλίες του γερμανο-γαλλικού άξονα.

Στην Ελλάδα τι γίνεται; Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας είχε απελάσει τρεις ρώσους διπλωμάτες, επειδή -όπως έλεγαν οι διαρροές της εποχής- χρηματοδοτούσαν κάτι «Ελληνάρες» στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι «μακεδονικά» και ποντιακά σωματεία, ώστε να στραφούν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τον… «ηγέτη του Ποντιακού Ελληνισμού», πάντως, με τη διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική, που δεν μιλάει ποτέ ελληνικά, δεν τον ακούμπησε κανείς. Αντίθετα, όλες οι κυβερνήσεις, από τους Σαμαροβενιζέλους μέχρι τους Τσιπροκαμμένους, ξεσκίστηκαν να υπηρετήσουν τα συμφέροντά του με σκανδαλώδη τρόπο.

Εχουν γραφεί, επίσης, δημοσιεύματα για κάποιον ρώσο «ολιγάρχη» ονόματι Μαλοφέεφ, που κατ’ εντολήν Πούτιν προσπαθούσε να στήσει δίκτυο ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στα Βαλκάνια (και στην Ελλάδα). Η ΝΔ εξέδωσε χθες ανακοίνωση που μιλά «για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκατ. ευρώ μέσω εταιριών προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα». Αυτή τη φορά το πάει ένα βήμα παραπέρα: «Περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα καθώς και ποια ήταν αυτά». Αυτό ήρθε ως συνέχεια της αναφοράς του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την ανάγκη εγρήγορσης ώστε «να μην επιτρέψουμε παρεμβάσεις» στην προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει και της αναφοράς του σε «δυνάμεις και κόμματα» στην Ευρώπη, που υποστηρίζουν τη ρωσική πολιτική «και η Ρωσία θα είχε κάθε λόγο να τα υποστηρίξει».

Βλέπουμε, λοιπόν, πως χωρίς να πουν τίποτα το συγκεκριμένο, απλά με την αναφορά στην ύπαρξη κάποιας λίστας που κατήρτισε η CIA, οι Αμερικάνοι κατάφεραν να αυξήσουν τις δυνατότητες παρέμβασής τους στην ευρωπαϊκή πολιτική και τις δυνατότητές τους να εκβιάσουν ακροδεξιές δυνάμεις που πήραν παραδάκι από τη Ρωσία (ή δεν πήραν, αλλά έκαναν φιλορωσική προπαγάνδα προσδοκώντας να μπουν στο pay roll του Πούτιν). Το αν υπάρχουν αποδείξεις και πόσο ισχυρές είναι αυτές δεν έχει καμιά σημασία. Η έκφραση θαυμασμού για τον Πούτιν από πολλούς ευρωπαίους ακροδεξιούς τούς καθιστά εξ ορισμού… υπόπτους χρηματισμού και μπορεί να τους οδηγήσει… μετανοημένους και ανανήψαντες στην αγκαλιά του θείου Σαμ.

ΥΓ. Για να μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να θυμόμαστε και τις προσπάθειες του Τραμπ να δημιουργήσει ένα ισχυρό ακροδεξιό μπλοκ στην ΕΕ, για να το αντιπαραθέσει στον γερμανογαλλικό άξονα. Από τη Λεπέν μέχρι τον Σαλβίνι, από τον Ολλανδό Βίλντερς μέχρι τη γερμανική AfD και από τον Πολωνό Ντούντα μέχρι τον Ούγγρο Ορμπαν. Οι άνθρωποι του Τραμπ δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα. Κι όλο αυτό το «μαύρο» σκυλολόι δεν μπόρεσε να βρει ενιαίο βηματισμό, εκτός των άλλων και γιατί είναι διαφορετικές οι στοχεύσεις του σε κάθε χώρα. Ουδείς, όμως, μιλά για την προσέγγιση των Αμερικανών επί Τραμπ με το ακροδεξιό και φασιστικό σκυλολόι της Ευρώπης, που φυσικά δεν έγινε μόνο με… αγνή ιδεολογία αλλά και με μπόλικο παραδάκι. Αντίπαλος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού δεν είναι ο Τραμπ, αλλά ο ρωσικός ιμπεριαλισμός.

Εκτύπωση 🖨
ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦοιτητική στέγη: Ιδιωτικοποίηση και ένα φιλοδώρημα στο στεγαστικό επίδομα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

Διεθνή 2 Ιούλ 2025, 13:36

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

Διεθνή 30 Ιούν 2025, 18:37
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo