Το βίντεο είναι πρόσφατο. Γυρισμένο την 107η μέρα του πολέμου, όπως πιστοποιούν οι τρεις νεαρές στρατιωτίνες του σιωναζιστικού στρατού, που είναι αιχμάλωτες των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ στη Γάζα. Το κυκλοφόρησαν οι Αλ-Κασάμ Παρασκευή βράδυ, για να «δουλέψει» το Σάββατο, μέρα που στη σιωνιστική οντότητα γίνονται οι διαδηλώσεις όσων ζητούν να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος και να γίνει ανταλλαγή κρατούμενων, με επικεφαλής τις οικογένειες των σιωνιστών αιχμάλωτων στη Γάζα.
Οι τρεις στρατιωτίνες του σιωναζιστικού στρατού, που φαίνονται μια χαρά στην υγεία τους, μακιγιαρισμένες για το γύρισμα, με τη γλώσσα τους να πηγαίνει ροδάνι και με έντονες χειρονομίες (κάπου-κάπου κοπιάρουν Αμπού Ομπάιντα!), δηλώνουν ότι φοβούνται περισσότερο την κυβέρνησή τους από τη Χαμάς, φωνάζουν ότι θέλουν να ζήσουν και ενώνουν τις φωνές τους με όσους διαδηλώνουν στη σιωνιστική οντότητα, ζητώντας τους να αυξήσουν την πίεση πάνω στη σιωνιστική κυβέρνηση.
Δείτε το βίντεο με τις παθιασμένες ομιλίες των στρατωτίνων και μετά θα βάλουμε και τη μετάφραση (έγινε από τα αραβικά). Ο τίτλος του βίντεο είναι: Πέρασαν 107 μέρες – Ο χρόνος τελειώνει!
- Η πρώτη στρατιωτίνα δηλώνει ότι ονομάζεται Καρίνα, κατάγεται από την Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ) και είναι 19 ετών. Στις 7 Οκτώβρη με συνέλαβαν στο στρατόπεδο Νάχαλ Οζ (σ.σ. μπά, στρατόπεδο είναι, όχι κιμπούτς;), όπου υπηρετούσα, και είμαι αιχμάλωτη εδώ και 107 μέρες, επειδή αυτοί που πρέπει να με γυρίσουν στο σπίτι μου με παράτησαν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να με έχουν παρατημένη. Φοβάμαι να πεθάνω. Ζω συνεχώς κάτω από τα πυρά. Βομβαρδισμοί, επιθέσεις, πυρά τανκ. Γυρίζουμε από μέρος σε μέρος, επειδή εσείς δεν σταματάτε τον πόλεμο. Ολη την ώρα φοβάμαι για τη ζωή μου. Δεν κοιμάμαι τα βράδια (σ.σ. εδώ μπήκε και έκο – δραματικό εφέ!). Πώς φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση; Αρχισα να φοβάμαι τη χώρα μου περισσότερο απ’ όσο φοβάμαι τη Χαμάς. Σταματήστε, σταματήστε να λέτε ψέματα. Πρέπει οι οικογένειές μας και οι συμπατριώτες μας να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Εσείς ξέρετε ποια είναι η πραγματικότητα και δεν κάνετε τίποτα. Τι γίνεται, δεν σας νοιάζει η δικιά μου ζωή; Δεν αξίζω τίποτα για εσάς; Μπορεί να είμαι μία από τις κόρες σας.
Στέλνω ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση της χώρας μου. Δυστυχώς, δεν κάνουν τίποτα και δεν βάζουν σε προτεραιότητα τους αιχμάλωτους. Συνεχίστε να στέλνετε στρατιώτες για να πεθάνουν. Συνεχίστε να σκοτώνετε αιχμάλωτους σαν εμένα. Σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας. Μόνο τον εαυτό σας. Ντρέπομαι. Πολύ ντρέπομαι απ’ αυτά που κάνετε. Τώρα εγώ ζητώ, στο όνομά μου, στο όνομα όλων των αιχμάλωτων, στο όνομα των στρατιωτών, να μας γυρίσετε στα σπίτια μας. Σταματήστε τον πόλεμο και βρείτε μια συμφωνία. Επιστρέψτε μας, όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί. Κάντε ό,τι μπορείτε για να γυρίσουμε στα σπίτια μας, προτού να μπούμε κι εμείς στη λίστα με τους αιχμάλωτους που πέθαναν. Επιστρέψτε με προτού να γίνω κι εγώ νεκρή. Κάντε ό,τι μπορείτε προτού περάσει ο χρόνος. Προτού χάσουμε την ευκαιρία.
Θέλω να μιλήσω στη μητέρα μου και στον πατέρα μου και στη Σάσα, σε όλη την οικογένειά μου. Σας αγαπώ και μου λείπετε. Θέλω να είστε πιο δυνατοί. Κάντε ό,τι μπορείτε για να γυρίσω στο σπίτι μου ασφαλής και το συντομότερο δυνατό. Γιατί φοβάμαι. Δε θέλω να πεθάνω.
- Η δεύτερη αιχμάλωτη συστήνεται ως Ντανιέλ, 19 ετών, στρατιωτίνα και αυτή. Αιχμαλωτίστηκα κι εγώ από το στρατόπεδο Νάχαλ Οζ και είμαι κρατούμενη εδώ και 107 μέρες. Δεν ξέρω πότε θα γυρίσω στο σπίτι μου. Ζω όλη μέρα, ώρα με την ώρα, κάτω από βομβαρδισμούς και πυρά. Φοβάμαι πάρα πολύ για τη ζωή μου. Μία φορά, παραλίγο να με σκοτώσετε με δικό σας βομβαρδισμό. Πού ήσασταν στις 7 Οκτώβρη, όταν αιχμαλωτίστηκα; Πού είστε τώρα; Γιατί είμαι στρατιωτίνα; Εδωσα ό,τι έχω για το κράτος μας. Εργαζόμουν σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη θέση στο Φάκελο της Γάζας. Νιώθω ότι με πετάξατε, με παρατήσατε, εσείς αγαπητή μου κυβέρνηση. Πρέπει να παίξετε το ρόλο σας όπως πρέπει, για να επιστρέψω. Για να μας γυρίσετε όλους ζωντανούς στα σπίτια μας. Δε θέλουμε φαγητό, ούτε λεφτά, ούτε ρούχα, τίποτα δε θέλουμε. Θέλουμε μόνο να επιστρέψουμε ζωντανοί στα σπίτια μας.
Για σένα, οικογένειά μου. Σας αγαπώ, μου λείψατε. Αγαπώ τον μπαμπά μου, τη μαμά μου, τη Νούνι και τον Ρουΐκο. Θέλω να είστε δυνατοί και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γυρίσω στο σπίτι μου και να είμαι ζωντανή.
- Η τρίτη αιχμάλωτη συστήνεται ως Ντουρούν, από το κιμπούτς Κφαρ Αζα. Ακόμα δεν μπορεί να το χωνέψει ο νους μου ότι είμαι ακόμα υπό κράτηση, είμαι αιχμάλωτη της Χαμάς εδώ και 107 μέρες. Φοβάμαι για τη ζωή μου. Ολη την ημέρα ακούμε βομβαρδισμούς και τανκ πάνω από το κεφάλι μας. Πηγαίνουμε τρέχοντας από μέρος σε μέρος και πάνω μας πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί. Ημουνα με τους φίλους μου Γιουτάμ, Σάμερ, Αλούν πριν από λίγες εβδομάδες (σ.σ. οι Αλ-Κασάμ ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό). Σκοτώθηκαν από δικά σας πυρά, από πυρά του ισραηλινού στρατού. Εσείς σκοτώσατε τους φίλους μου. Από την πρώτη μέρα μας παρατήσατε και λέτε ψέματα ότι νοιάζεστε για εμάς.
Πώς μπορείτε και κοιμάστε τα βράδια, όταν ξέρετε όλοι ότι είμαστε εδώ; Ζούμε ανά πάσα στιγμή σε συνθήκες κινδύνου. Καθένας από εμάς εδώ θα μπορούσε να είναι γιος σας ή κόρη σας ή εγγόνι σας. Γι’ αυτό στέλνω ένα μήνυμα στην κυβέρνησή μου, σε όλους τους υπουργούς, ειδικά σε εσένα πρωθυπουργέ. Σταματήστε τον πόλεμο και κάντε ό,τι μπορείτε για να μας γυρίσετε ζωντανούς, προτού περάσει ο χρόνος. Βρείτε μια συμφωνία και επιστρέψτε μας όλους. Προτού πεθάνουν και άλλοι αιχμάλωτοι από εμάς. Τι μπορούμε να χάσουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο; Χάσαμε ήδη αρκετά σ’ αυτόν τον πόλεμο. Σταματήστε.
Και στην οικογένειά μου και τους φίλους μου. Μπαμπά μου, μαμά μου, Ντουρμίτ, μου λείπετε πάρα πολύ. Θέλω να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Συνεχίστε την πίεση, βγείτε στους δρόμους, κάντε ό,τι μπορείτε για να γυρίσουμε εγώ και οι άλλοι αιχμάλωτοι. Κάντε ό,τι μπορείτε για εμένα και τους άλλους αιχμάλωτους, για να επιστρέψουμε προτού περάσει η ευκαιρία και η στιγμή για να γυρίσουμε. Δεν θέλω να πεθάνω.
Και οι τρεις μαζί αιχμάλωτες στρατιωτίνες, σε τέλειο συντονισμό που θα τον ζήλευε εκπαιδευτής χορού αρχαιοελληνικής τραγωδίας: Μας αφήσατε, μας εγκαταλείψατε. Θέλουμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας τώρα.
Η Αντίσταση εκμεταλλεύεται την ψυχολογία που έχει καλλιεργηθεί δεκαετίες τώρα στους σιωνιστές. Μια ψυχολογία άκρατου ατομισμού, που διακατέχει και το στρατιωτικό τους προσωπικό, μονιμάδες και εφέδρους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι και οι τρεις αυτές νεαρές στρατιωτίνες μιλάνε μόνο για θανάτους αιχμάλωτων και στρατιωτών του σιωναζιστικού στρατού. Για τους αμάχους Παλαιστίνιους που θερίζονται δεν λένε ούτε λέξη. Ούτε καν για τα παιδιά. Είναι ενάντια στον πόλεμο μόνο για τον εαυτό τους, όχι για τους Παλαιστίνιους.
Ο σιωνιστικός όχλος, από την άλλη, είναι διαποτισμένος με τη ναζιστική ιδεολογία της φυλετικής υπεροχής, του περιούσιου λαού. Ακόμα και ένα πτώμα σιωνιστή αξίζει όσο δεκάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Η ανταλλαγή κρατούμενων (έστω κι αν ο/οι σιωνιστής/ές είναι πτώματα ή οστά) αποτελεί παράδοση για τη σιωνιστική οντότητα.
Γι’ αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί και το απόρρητο πρωτόκολλο «Χάνιμπαλ», που προβλέπει την άμεση εκτέλεση αιχμάλωτων σιωνιστών, ώστε ή να μπορέσουν να πάρουν αμέσως τα πτώματα ή να μην αφήσουν στους Παλαιστίνιους ζωντανούς αιχμάλωτους, αλλά πτώματα που «πιάνουν» χαμηλότερη «τιμή» στην ανταλλαγή με παλαιστίνιους κρατούμενους. Το εφάρμοσαν και στις 7 Οκτώβρη αυτό το βάρβαρο πρωτόκολλο, στέλνοντας ελικόπτερα «Απάτσι», τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις, με την εντολή να πυροβολούν όποιον κινείται προς τη Γάζα, αδιαφορώντας για το αν είναι Παλαιστίνιος ή σιωνιστής αιχμάλωτος. Σκότωσαν εκατοντάδες (αυτό το αποκάλυψαν ρεπορτάζ και βίντεο που διέρρευσαν στο σιωνιστικό Τύπο), δεν μπορούσαν όμως να τους σκοτώσουν όλους. Ετσι, τώρα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα.
Μετά απ’ αυτό το βίντεο, οι ήδη «αγριεμένες» οικογένειες των σιωνιστών αιχμάλωτων «αγρίεψαν» περισσότερο. Εκλεισαν κεντρικούς δρόμους, στρατοπέδευσαν μπροστά στο σπίτι του Νετανιάχου ξανά και το Σάββατο πλαισιώθηκαν από πολλούς, σε διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της οντότητας, που ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης Νετανιάχου, για ν’ ανοίξει ο δρόμος σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων με την Αντίσταση.
Στην κηδεία ενός από τους (τουλάχιστον 24) έφεδρους σιωναζιστές στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την Αντίσταση στη συνδυασμένη επιχείρηση στο Αλ-Μαγάζι, ο αδερφός του «την έπεσε» στον Μπένι Γκάντζ, όχι μόνο φραστικά αλλά και κινούμενος εναντίον του (τον κράτησε η φρουρά).
Αρχισε να «αγριεύει» και η σιωνιστική αστυνομία, όπως φαίνεται στο βίντεο από τη διάλυση διαδήλωσης στην οδό Καπλάν στο Τελ Αβίβ. Καμιά σχέση, βέβαια, με τη βία που ασκείται κατά των Παλαιστίνιων, ωστόσο δεν είναι και τόσο τιμητικό για την οντότητα να βάζει έφιππους και πεζούς μπάτσους για να φράξουν το δρόμο σε διαδηλωτές που κρατάνε σημαίες με το αστέρι του Δαβίδ.