Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
  • Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Σαν σήμερα 3 Μάρτη
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Διεθνής Αμνηστεία: Κράτος-απαρτχάιντ το Ισραήλ
Διεθνή

Διεθνής Αμνηστεία: Κράτος-απαρτχάιντ το Ισραήλ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Φεβ 2022, 07:34

Το Ισραήλ έχει επιβάλλει ένα σύστημα ελέγχου, καταπίεσης και κυριαρχίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Αυτό το σύστημα απλώνει τα πλοκάμια του όχι μόνο στους Παλαιστίνιους του Ισραήλ, αλλά και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, φτάνοντας ακόμα και στους παλαιστίνιους πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες.

Οι μαζικές κατασχέσεις παλαιστινιακής γης και κατοικιών, οι δολοφονίες, ο βίαιος εκτοπισμός, τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, η άρνηση παροχής ιθαγένειας και υπηκοότητας σε Παλαιστίνιους, είναι όλα κομμάτια ενός συστήματος που στοιχειοθετεί ένα καθεστώς απαρτχάιντ με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Το συστημα αυτό βασίζεται σε παραβιάσεις που αποτελούν συνθήκες απαρτχάιντ και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως ορίζεται στο Καταστατικό της Ρώμης και στη Σύμβαση Eνάντια Στο Απαρτχάιντ του ΟΗΕ. Κυβερνήσεις που συνεχίζουν να προμηθεύουν με όπλα το Ισραήλ και να το προστατεύουν από το να λογοδοτήσει στον ΟΗΕ, στηρίζουν ένα καθεστώς απαρτχάιντ, υπονομεύουν τη διεθνή έννομη τάξη και συμβάλλουν στην επιδείνωση των δεινών του παλαιστινιακού λαού.

Αυτά δεν τα λέει κάποιος φιλοπαλαιστίνιος ευρωπαίος διανοούμενος ή κάποια πολιτική ομάδα ή οργανισμός. Αυτά αποτελούν κατακλείδα μιας έκθεσης σχεδόν 300 σελίδων, με τίτλο «Το Απαρτχάιντ του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων: Βίαιο σύστημα κυριαρχίας και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», του βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστείας. Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 1 Φλεβάρη. 

Η ΔΑ καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να συμπεριλάβει το έγκλημα του απαρτχάιντ στην τρέχουσα έρευνα που κάνει σε βάρος του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και ταυτόχρονα καλεί όλα τα κράτη να ασκήσουν πίεση ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες των εγκλημάτων απαρτχάιντ. Επίσης, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Αυτό το εμπάργκο πρέπει να καλύπτει τα όπλα, τα πυρομαχικά που εισάγει το Ισραήλ και εξοπλισμό και αναλώσιμα που χρησιμοποιεί η ισραηλινή αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που έχουν δολοφονηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις καταστολής. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει επίσης να επιβάλει στοχευμένες κυρώσεις, όπως δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, εναντίον ισραηλινών αξιωματούχων που εμπλέκονται περισσότερο στο έγκλημα του απαρτχάιντ.

Στην ίδια έκθεση αναγνωρίζεται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στους Εβραίους όπως και στους Παλαιστίνιους, ενώ δεν αμφισβητείται το «δικαίωμα» στο Ισραήλ να είναι «Εβραϊκό Κράτος», καθεστώς που εμπεριέχει από μόνο του την καταπίεση και την κυριαρχία σε βάρος όσων δεν είναι ή δεν θεωρούνται Εβραίοι. Παρολαυτά, θεωρεί ότι οι ισραηλινές αρχές μεταχειρίζονται τους Παλαιστίνιους ως κατώτερη ομάδα που ορίζεται από το μη εβραϊκό, αραβικό φυλετικό τους υπόβαθρο. Αυτή η ρατσιστική διάκριση βασίζεται σε νόμους που επηρρεάζουν το σύνολο των Παλαιστινίων του Ισραήλ και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών και κατοχυρώνουν το Ισραήλ ως «εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού». Η ίδια η ιδέα του «Εβραϊκού Κράτους» αποτελεί την κορωνίδα του σιωνιστικού ιδεολογικού δόγματος, όμως για τη Διεθνή Αμνηστεία, παρόλο που το ομολογεί στην έκθεση της, δεν αποτελεί από μόνη της συνθήκη που γεννά ένα ρατσιστικό καθεστώς.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση, όπως και άλλες, σαν το αμερικάνικο Human Rights Watch, από τη διοίκηση του οποίου έχουν περάσει πολλά στελέχη των Δημοκρατικών, και το ισραηλινό B’Tselem, που έχουν θίξει κατά καιρούς κάποια από τα σιωνιστικά εγκλήματα, χωρίς ποτέ φυσικά να φτάνουν στη ρίζα του προβλήματος, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από αποσμητικό στην τουαλέτα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των εγκλημάτων που έχει διαπράξει στο παρελθόν και συνεχίζει να διαπράττει συστηματικά και σήμερα. 

Παρολαυτά, η συγκεκριμένη έκθεση έχει τη σημασία της, καθώς αφενός αποκαλύπτει σε ένα βαθμό τις τακτικές εθνοκάθαρσης που εφαρμόζουν οι σιωνιστές εναντίον των Παλαιστινίων και αφετέρου τσαλακώνει την εικόνα που με τόσο κόπο και κυρίως χρήμα φιλοτεχνούν οι σιωνιστές σε διεθνές επίπεδο για τον εαυτό τους, σαν «η μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής». Παράλληλα, εκθέτει τις κυβερνήσεις, ανάμεσα τους και την ελληνική, την τωρινή και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζουν να συσφίγγουν τις σχέσεις τους με τους σιωνιστές, διευρύνοντας τις διακρατικές συνεργασίες σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, ξεπλένοντας με αυτό τον τρόπο τα χέρια των σιωνιστών από το παλαιστινιακό αίμα.

Η έκθεση έτσουξε τους σιωνιστές που έσπευσαν να πιπιλίσουν τη γνωστή καραμέλα περί αντισημιτισμού! Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Διεθνής Αμνηστεία χρησιμοποιεί «δυο μέτρα και δύο σταθμά», επιδιώκοντας την απονομιμοποίηση του Ισραήλ ως πατρίδα των απανταχού Εβραίων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η τωρινή ισραηλινή κυβέρνηση για πρώτη φορά στηρίζεται και από άραβες βουλευτές, αποδεικνύοντας ότι το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία που τους περιλαμβάνει όλους. 

Ακόμα πιο επιθετικές ήταν οι ανακοινώσεις φορέων του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, που χαρακτηρίζουν την έκθεση της ΔΑ καύσιμο στις μηχανές των απανταχού αντισημιτών που στοχεύουν να υπονομεύσουν τη «μοναδική εβραϊκή χώρα» του πλανήτη και παράλληλα υποβαθμίζουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, που δεν έχει καμία σχέση με το Ισραήλ!

Ο ισραηλινός υπουργός Eξωτερικών, εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι η έκθεση «έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα», ενώ «αναπαράγει τα ψεύδη που διασπείρουν τρομοκρατικές οργανώσεις»! Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΔΑ για αντισημιτισμό (sic!), υποστηρίζοντας ότι αν το Ισραήλ δεν ήταν ένα εβραϊκό κράτος, κανείς στη ΔΑ δεν θα ασχολούνταν μαζί του!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Αμερικάνοι, απορρίπτοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης και προστατεύοντας για άλλη μια φορά το μαντρόσκυλό τους από μια κριτική που δεν αμφισβητεί καν την ουσία της σιωνιστικής οντότητας, πόσο μάλλον την ύπαρξή της. 

To ίδιο και οι Βρετανοί, αν και προσπάθησαν να είναι πιο προσεκτικοί. «Δεν συμφωνούμε με τη χρήση τέτοιας ορολογίας» δήλωσε στους Times of Israel εκπρόσωπος του Φόρειν Οφις. «Κάθε κρίση για το αν συνέβησαν σοβαρά εγκλήματα παραβίασης του διεθνούς δικαίου είναι ζήτημα δικαστικής απόφασης και όχι κυβερνήσεων ή μη κυβερνητικών οργανώσεων», συμπλήρωσε. Και το τερμάτισε: «Ως φίλοι του Ισραήλ έχουμε έναν κανονικό διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός περιλαμβάνει την ενθάρρυνση της κυβέρνησης του Ισραήλ να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι του διεθνούς δικαίου και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξει τις αξίες της ισότητας για όλους»!

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 6 Φλεβάρη
Επόμενο άρθρο Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Σχετικά Αρθρα

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

Διεθνή 3 Μαρ 2026, 12:11

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

Διεθνή 3 Μαρ 2026, 11:25

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

Διεθνή 2 Μαρ 2026, 19:25

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

Διεθνή 2 Μαρ 2026, 17:57

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

Πολιτική 2 Μαρ 2026, 14:25

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

Διεθνή 2 Μαρ 2026, 10:24
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

Ημέρα για το αυτί και την ακοή.
Ημέρα ψηφιακού βιβλίου.
Αυστραλία: Εργατική αργία.
Βουλγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1878).
Μαλάουι: Ημέρα μαρτύρων.
Σουδάν: Ημέρα ενότητας.
1939: Ο Μαχάτμα Γκάντι αρχίζει απεργία πείνας αντιδρώντας στην απολυταρχική διακυβέρνηση των Βρετανών (Ινδία).
1960: Αρχή απεργίας εργατών Τύπου, η Αθήνα μένει χωρίς εφημερίδες ως το τέλος του Μάρτη.
1981: Βόμβες στο πατάρι του Μαρινόπουλου (Πανεπιστημίου και Πατησίων), στο αυτοκίνητο του εκδότη της «Βραδινής» και στο αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της «Ακρόπολης» (ΕΛΑ).
1993: Βόμβα στην εφορία Περιστερίου (17Ν).
2003: Αρχίζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo