Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
  • Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
  • Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Φλέγεται το νότιο Αφγανιστάν
Διεθνή

Φλέγεται το νότιο Αφγανιστάν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μάι 2006, 00:00
Eνα πρωτοφανές κύμα επιθέσεων σαρώνει τις τελευταίες μέρες το νότιο Αφγανιστάν. Είναι η πρώτη φορά από την αμερικάνικη εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 που τα αμερικάνικα και τα συμμαχικά τους στρατεύματα αντιμετωπίζουν τέτοιας έκτασης πρόκληση από τις δυνάμεις των ισλαμιστών μαχητών.
 
Πολύωρες μάχες με κυβερνητικές δυνάμεις, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, αυτοκινητοπομπές με όλμους ρουκέτες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, επιθέσεις αυτοκτονίας, και από την άλλη, νέα μαζική δολοφονία αμάχων από αμερικάνικα βομβαρδιστικά στο χωριό Αζίζι της επαρχίας Κανταχάρ. Επίκεντρο των επιθέσεων είναι οι επαρχίες Χέλμαντ, Κανταχάρ, Ζαμπούλ και Ουρουζγκάν. Και ακολουθούν οι επαρχίες Πάκτια, Γκαρντέζ, Πάκτικα, Νουριστάν και Γκαζνί, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ασοσιέτεντ Πρες», οι ισλαμιστές μαχητές επεκτείνουν τη δράση τους σε όλο και περισσότερες περιοχές. Μόνο το διήμερο 21 και 22 Μαΐου σημειώθηκαν 20 επιθέσεις σε 12 επαρχίες της χώρας, ενώ ο απολογισμός των επιθέσεων και των συγκρούσεων μέσα σε μια βδομάδα, από τις 17 Μαΐου, είναι περισσότεροι από 300 νεκροί.
 
Η μεγαλύτερη επίθεση, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαχητών, έγινε στην πόλη Μούσα Κάλα της επαρχίας Χέλμαντ στο νότιο Αφγανιστάν. Η επίθεση ξεκίνησε εναντίον κυβερνητικών κτιρίων και αστυνομικών σταθμών το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 17 Μαΐου, και οι μάχες μεταξύ ανταρτών και αστυνομικών κράτησαν εννιά ώρες.
 
Οι νεκροί από τις πολύωρες μάχες είναι 40 Ταλιμπάν και τουλάχιστον 13 αστυνομικοί, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Qari Mohammad Yousuf, ανακοίνωσε ότι νεκροί είναι 30 αστυνομικοί και ότι οι Ταλιμπάν είχαν καταλάβει την πόλη και αργότερα αποχώρησαν.
 
Την ίδια μέρα σκοτώθηκε ένας αμερικάνος από επίθεση αυτοκτονίας σε αυτοκινητοπομπή στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν. Επίσης, λίγες ώρες μετά την απόφαση της καναδικής βουλής να παρατείνει για δύο χρόνια την παραμονή στο Αφγανιστάν της καναδικής στρατιωτικής δύναμης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με ισλαμιστές μαχητές η πρώτη καναδή στρατιωτίνα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νότιο Αφγανιστάν 2.300 καναδοί στρατιώτες.
 
Στις 19 Μαΐου σκοτώθηκε 1 και τραυματίστηκαν 6 αμερικάνοι στρατιώτες στην επαρχία Ουρούζγκαν, όταν η περίπολός τους δέχτηκε επίθεση. Στις 20 Μαΐου σκοτώθηκαν 2 γάλλοι στρατιώτες στην Κανταχάρ. Στις 21 Μαΐου σε μάχη στην περιοχή Σπιν Μπολντάκ σκοτώθηκαν 1 αξιωματικός της πολυεθνικής δύναμης και 3 αφγανοί στρατιώτες, ενώ τραυματίστηκαν 1 ξένος και 25 αφγανοί στρατιώτες. Την ίδια μέρα έγινε επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο – βόμβα στην Καμπούλ κοντά στη στρατιωτική βάση της πολυεθνικής δύναμης με 3 νεκρούς. Πρόκειται για μια επιλεκτική μόνο αναφορά στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών.
 
Στις 22 Μαΐου οι Αμερικάνοι διέπραξαν ένα ακόμη έγκλημα πολέμου. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της επόμενης μέρας αμερικάνικα αεροπλάνα βομβάρδισαν το χωριό Αζίζι, το οποίο οι Αμερικάνοι θεωρούσαν κρησφύγετο των ανταρτών που είχαν κάνει στις 17 Μαϊου τη μεγάλη επίθεση στη Μούσα Κάλα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 60 άνθρωποι, «ύποπτοι Ταλιμπάν» κατά τους Αμερικάνους. Ομως οι τοπικές αρχές μιλούν για 17 τουλάχιστον πολίτες νεκρούς, ενώ επιζήσαντες του βομβαρδισμού μιλούν για τουλάχιστον 40. «Θάψαμε γυναίκες, θάψαμε παιδιά, μας σκοτώνουν, είμαστε οργισμένοι», δήλωσε στο «Ασοσιέτεντ Πρες, ένας από τους επιζήσαντες.
 
Οι ισλαμιστές μαχητές κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, καθώς οι νατοϊκές δυνάμεις αυξάνονται από 9.000 σε 16.000 και αναπτύσσονται στη θερμή ζώνη του νότιου Αφγανιστάν για να ενισχύσουν τους Αμερικάνους, που αυτή τη στιγμή έχουν ρίξει στη μάχη εναντίον των Ταλιμπάν 23.000 περίπου στρατιώτες, το μεγαλύτερο αριθμό που έχουν αναπτύξει μέχρι τώρα στο Αφγανιστάν.
 
Η οργή, η φτώχεια, η διαφθορά και η απογοήτευση από την αφγανική κυβέρνηση τροφοδοτούν την εξέγερση των Ταλιμπάν επισημαίνει σε ρεπορτάζ μ’ αυτό τον τίτλο το «Ασοσιέτεντ Πρες» (21/5/06), στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
«…Παράλληλα με τις ξένες δυνάμεις και την κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι που προσπαθούν να αναπτυχθούν στη χώρα, αναπτύσσονται και οι δυνάμεις των Ταλιμπάν. Οι μαχητές επιχειρούν τώρα σε περιοχές που δεν είχαν καμιά παρουσία από το 2001. Ολο και μεγαλύτερες περιοχές νότια και ανατολικά περνούν έξω από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Στην επαρχία Γκαζνί νοτιοδυτικά της Καμπούλ, για παράδειγμα, οι Ταλιμπάν έχουν διεισδύσει 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας, λένε οι κάτοικοι. Αστυνομία και κυβερνητικοί υπάλληλοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και καταφεύγουν στην πόλη Γκαζνί μπροστά στην απειλή των Ταλιμπάν.
 
Σε όλη τη χώρα, οι Ταλιμπάν βρίσκουν ένα πληθυσμό απογοητευμένο από την κυβέρνηση και τις ξένες δυνάμεις….Παράλληλα, υπάρχει δυσαρέσκεια με τη σκληρή τακτική που ακολουθούν οι ξένες δυνάμεις κατά την αναζήτηση μαχητών και πολλοί Αφγανοί δεν είδαν καμιά βελτίωση στη ζωή τους πέντε χρόνια μετά την πτώση των Ταλιμπάν…Οι υποστηριζόμενες από τη Δύση προσπάθειες της κυβέρνησης για το ξερίζωμα των φυτειών παπαρούνας ευνοούν επίσης τους Ταλιμπάν. Αντί να συλλαμβάνονται οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών, η κυβέρνηση έχει καταφύγει στην τιμωρία των φτωχών αγροτών κι αυτό προκαλεί οργή. Αν βάλεις όλους αυτούς τους παράγοντες μαζί, έχεις μια εικόνα γιατί οι Ταλιμπάν αυξάνουν τις επιθέσεις τους και τη στρατολόγηση μαχητών…».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚυβέρνηση διάλυσης
Επόμενο άρθρο Εξέγερση στην υφαντουργία

Σχετικά Αρθρα

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 19:53

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 14:07

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 07:02

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

Διεθνή 9 Ιούλ 2026, 05:02

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo