Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»
  • Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας
  • Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Υεμένη: Το νέο μέτωπο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Διεθνή

Υεμένη: Το νέο μέτωπο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιαν 2010, 00:00

Νέο κύμα τρομοϋστερίας, κατευθυνόμενο από το Λευκό Οίκο, έχει ξεσπάσει μετά την αποτυχημένη απόπειρα του 23χρονου νιγηριανού φοιτητή Umar Farouk Abdulmutallab να ανατινάξει το αμερικάνικο αεροπλάνο, με κατεύ-θυνση από το Aμστερνταμ το Ντιτρόιτ, την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο νέος «εξαιρετικά επικίνδυνος εχθρός», που απειλεί, κατά τη Χίλαρι Κλίντον, την παγκόσμια σταθερότητα, είναι η Αλ – Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, με ορμητήριο την Υεμένη, και ύποπτοι πλέον όλος ο πληθυσμός των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών. Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τη «συνεργασία με την Υεμένη, εκπαιδεύ-οντας και εξοπλίζοντας τις δυνάμεις ασφάλειάς της, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και δουλεύοντας μαζί για να χτυπήσουν τους τρομοκράτες της Αλ – Κάιντα».

Από κοντά και ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Βρετανία συνεργάζεται ήδη με τις ΗΠΑ για την εκπαίδευση ειδικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων στην Υεμένη, ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της «αυξανόμενης απειλής» από τις ισλαμικές ομάδες στη χώρα αυτή και κάλεσε τους συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη που θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου στο Λονδίνο για το Αφγανιστάν να συζητήσει και για την κατάσταση στην Υεμένη.

Συγκαλυμμένος πόλεμος

Στην πραγματικότητα, οι Αμερικάνοι διεξάγουν από καιρό ένα συγκαλυμμένο πόλεμο στην Υεμένη. Στις 27 Δεκεμβρίου, οι «New York Times» αποκάλυψαν ότι πριν από ένα χρόνο περίπου η CIA έστειλε πολλούς πράκτορες με αντιτρομοκρατική εμπειρία στη χώρα, ότι ειδικοί αμερικάνοι κομάντος έχουν αρχίσει να εκπαιδεύ-ουν υεμενικές δυνάμεις και ότι το Πεντάγωνο θα δαπανήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια στους επόμενους 18 μήνες για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του στρατού και των δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών και της Ακτοφυλακής της Υεμένης.

Φυσικά, είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι η ανάμειξη των Αμερικάνων στην Υεμένη περιορίζεται στους τομείς που δηλώνουν. Πρέπει να θεωρείται βέβαιη όχι μόνο η καθοδήγηση αλλά και η άμεση στρατιωτική συμμετοχή τους σε σημαντικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται από το στρατό της Υεμένης. Απόδειξη ο βομβαρδισμός, στις 17 Δεκεμβρίου, από αμερικάνικα αεροπλάνα με πυραύλους Κρουζ δύο χωριών και ενός τρίτου από αεροπλάνα της Υεμένης στο νότιο τμήμα της χώρας, που ήταν υποτίθεται ορμητήρια ισλαμιστών μαχητών, με αποτέλεσμα το θάνατο 120 ανθρώπων, στη συντριπτική πλειοψηφία πολιτών, σύμφωνα με τις καταγγελίες τοπικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης. Το μακελειό αυτό προκάλεσε οργισμένες διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων σε πολλές πόλεις της νότιας Υεμένης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιες επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν στο επόμενο διάστημα. Το ερώτημα που τίθεται είναι: θα περιοριστούν οι Αμερικάνοι σ’ αυτή τη μορφή στρατιωτικής εμπλοκής ή θα προχωρήσουν σε ανοικτή στρατιωτική επέμβαση τύπου Ιράκ και Αφγανιστάν;

Πολύπλοκη κατάσταση

Η κατάσταση στην Υεμένη είναι πολύπλοκη, οι εξελίξεις απρόβλεπτες και συνεπώς μόνο μια πρώτη εκτίμηση μπορεί να κάνει κανείς.

Η Υεμένη είναι η πιο φτωχή αραβική χώρα, με 22 εκατομμύρια πληθυσμό, που αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια. Η πλειοψηφία του πληθυσμού ζει με 2 δολάρια την ημέρα και η ανεργία φτάνει στο 40%. Το πρόβλημα της φτώχειας επιδεινώθηκε μετά το 1990, όταν η κυβέρνηση της Υεμένης αρνήθηκε να συνταχτεί με τους Αμερικάνους στον πρώτο πόλεμο εναντίον του Ιράκ και η σαουδαραβική μοναρχία έδιωξε από την πετρελαιοβιομηχανία 1.000. 000 υεμένιους εργάτες. Συν τοις άλλοις, τα γνωστά αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει η χώρα υπολογίζεται ότι θα εξαντληθούν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Οι φυλές, οι φατρίες, οι ισχυρές οικογένειες, οι θρησκευτικές οντότητες παραμένουν βασικά συστατικά στοιχεία της κοινωνικής δομής, έχουν σημαντική επιρροή και πολιτικό ρόλο και ασκούν εξουσία σε μικρότερες ή μεγαλύτερες περιοχές της χώρας. Συνεπώς, η εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης είναι περιορισμένη και αποδυναμωμένη.

Ολοι σχεδόν οι κάτοικοι της Υεμένης έχουν όπλα, τουλάχιστον ένα καλάσνικοφ, ενώ πολλοί διαθέτουν περισσότερο και πιο βαρύ οπλισμό. Πρόκειται για παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά. Το 2002, ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 60 εκατομμύρια όπλα στη χώρα. Ακόμη κι αν η εκτίμηση αυτή είναι υπερβολική, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φυλές της Υεμένης είναι οι καλύτερα οπλισμένες στην περιοχή και δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα τους ειρηνικά στην κεντρική κυβέρνηση, ειδικά τώρα που κλιμακώνεται η ξένη επέμβαση στη χώρα.

Οι πόλεμοι στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, η αμερικάνικη ανάμειξη στον πόλεμο της γειτονικής Σομαλίας και τώρα στην Υεμένη προκαλούν και ενισχύουν το αντιαμερικάνικο αίσθημα σε ένα πληθυσμό με αραβική εθνική συνείδηση και μουσουλμάνους στο θρήσκευμα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση αμερικάνικης στρατιωτικής επέμβασης, οι διάφορες φυλές μπορεί να συνασπιστούν εναντίον του καθεστώτος Saleh και των Αμερικάνων. Σύμφωνα με την «Ουάσιγκτον Ποστ» (5/1/09), «στη βουλή, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης προειδοποιούν ότι πολλοί Υεμένιοι θα υποστηρίξουν την Αλ – Κάιντα, αν οι συγκρούσεις κλιμακωθούν», ενώ η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες επιχειρεί να υποβαθμίσει την έκταση της αμερικάνικης ανάμειξης στη χώρα και δηλώνει πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τους εχθρούς με τις δικές της δυνάμεις.

Απειλή όλα τα κινήματα

Το καθεστώς του προέδρου Ali Abdallah Saleh, που κυβερνά τη χώρα από το 1978, εν μέσω διαφθοράς και οικογενειοκρατίας, βρίσκεται σε δεινή θέση. Το βασικό πρόβλημά του δεν είναι η Αλ – Κάιντα, αλλά το αντάρτικο της φυλής των Χούθι στο βορρά, που προβάλλει κοινωνικές διεκδικήσεις, και το αυτονομιστικό κίνημα στο νότο, το οποίο υποκινείται και τροφοδοτείται κυρίως από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα της χώρας. Βάζοντας το καθεστώς Saleh την ταμπέλα της Αλ – Κάιντα σε όλα τα κινήματα που υπάρχουν στη χώρα, νομιμοποιεί την σαουδαραβική, την αμερικάνικη, τη βρετανική και την όποια άλλη ξένη επέμβαση στη χώρα, για να μπορέσει να τα καταστείλει. Εδώ και καιρό, ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας περνά τα βόρεια σύνορα της Υεμένης και πολεμά τους Χούθι, ενώ η αεροπορία βομβαρδίζει τα χωριά τους. Με πρόσχημα πάντα τους ισλαμιστές «τρομοκράτες», έγιναν οι πρώτοι βομβαρδισμοί από αμερικάνικα και υεμενικά αεροπλάνα σε τρεις περιοχές του νότου.

Ολα τα κινήματα στην Υεμένη αποτελούν σοβαρή απειλή για τα αμερικάνικα συμφέροντα στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία. Οχι μόνο γιατί οι ισλαμικές οργανώσεις μπορεί να πραγματοποιήσουν σοβαρά χτυπήματα μέσα και έξω από την Υεμένη, αλλά γιατί όλα αυτά τα κινήματα είναι αποσταθεροποητικοί και διαλυτικοί παράγοντες για την Υεμένη και τη γύρω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι η Υεμένη έχει εκτεταμένα και πορώδη βόρεια σύνορα με τη Σαουδική Αραβία και στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση στην αραβική χερσόνησο. Βρίσκεται στην έξοδο από την Ερυθρά Θάλασσα, μέσα στον κόλπο του Αντεν και απέναντι από το Κέρας της Αφρικής. Δηλαδή στο θαλάσσιο δρόμο που ακολουθούν τα πλοία από τον Περσικό Κόλπο μέχρι τη Διώρυγα του Σουέζ.

Τα δεδομένα αυτά μας οδηγούν σε μια πρώτη εκτίμηση ότι ο Λευκός Οίκος, έχοντας ανοιχτά τρία ακόμη μέτωπα, Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, δεν θα ρισκάρει, τουλάχιστον σύντομα, μια ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση και κατοχή στη Σομαλία. Φαίνεται ότι σ’ αυτή τη φάση θα ακολουθήσει τη στρατηγική που εφαρμόζει στο Πακιστάν, παρόλο που η κατάσταση στην Υεμένη είναι σαφώς διαφορετική.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦούσκα η «Hopenhagen»
Επόμενο άρθρο Εβαλαν τα γυαλιά στη CIA οι Ταλιμπάν

Σχετικά Αρθρα

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 14:57

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 21:45

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 13:54

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 09:42

IRGC: Ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα ήταν η αρχή του τέλους για τον σιωνισμό

Διεθνή 7 Οκτ 2026, 18:45
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
Κόντρες

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

8 Οκτ 2026, 13:09
Εργατικά

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

8 Οκτ 2026, 10:17
Διεθνή

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

8 Οκτ 2026, 09:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κοινοβουλευτικοί κομμουνιστές στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo