Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμάρτησε για το στεφάνι της
  • Η μάχη της ελιάς
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση
  • Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς
  • Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Συριακή Εθνική Πρωτοβουλία» made in USA
Διεθνή

«Συριακή Εθνική Πρωτοβουλία» made in USA

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Νοέ 2012, 00:00

H Ντόχα του Κατάρ έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το κέντρο έντονων πολιτικών διεργασιών και παρασκηνιακών παζαρεμάτων σχετικά με τη μορφή και το ρόλο της αντιπολίτευσης στη Συρία, καθώς ο Λευκός Οίκος επιχειρεί με ανοιχτή μονομερή παρέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο να επιβάλλει τις επιλογές του και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τους ανταγωνιστές του, τη Μόσχα και το Πεκίνο.

Στις 31 Οκτωβρίου, σε συνέντευξη τύπου κατά το ταξίδι της στην Κροατία, η Χίλαρι Κλίντον, αιφνιδιαστικά, σκιαγράφησε τη νέα αμερικάνικη πρόταση για τη δομή και το ρόλο της αντιπολίτευσης στη Συρία, ακυρώνοντας τον μέχρι τώρα προνομιακό συνομιλητή της Δύσης, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ως  εκπρόσωπο της συριακής αντιπολίτευσης.

«Εχουμε ξεκαθαρίσει – είπε μεταξύ άλλων – ότι το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο δεν μπορεί πια να θεωρείται ως ο ορατός ηγέτης της αντιπολίτευσης. Αυτοί μπορεί να είναι τμήμα μιας ευρύτερης αντιπολίτευσης, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει ανθρώπους από το εσωτερικό της Συρίας και άλλους που έχουν νόμιμη φωνή και πρέπει να ακουστεί. Χρειάζεται μια αντιπολίτευση που να μπορεί να μιλήσει σε κάθε κομμάτι του πληθυσμού και σε κάθε γεωγραφικό τμήμα της Συρίας. Επίσης, χρειάζεται μια αντιπολίτευση που να μπορεί να αντισταθεί σθεναρά στις προσπάθειες των εξτρεμιστών να κλέψουν τη συριακή επανάσταση».

Και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ βοήθησαν εκπροσώπους ομάδων της εσωτερικής αντιπολίτευσης να βγουν κρυφά από τη χώρα για μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εχουμε προτείνει ονόματα και οργανώσεις που πιστεύουμε ότι πρέπει να περιληφθούν σε οποιαδήποτε ηγετική δομή».

Στην αμερικάνικη προσπάθεια παραγκωνισμού τους, ηγετικοί παράγοντες του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου αντέδρασαν έντονα δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε συζήτηση που έχει στόχο να υποσκελίσει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ή να δημιουργήσει νέα σώματα για να το αντικαταστήσουν συνιστούν προσπάθεια υπονόμευσης της συριακής επανάστασης σπέρνοντας τους σπόρους της διάσπασης». Ακολούθησε η τετραήμερη συνδιάσκεψη  του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, στις 4 – 7 Νοεμβρίου, στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, στην οποία αποφασίστηκε η διεύρυνσή του με τη συμμετοχή 13 άλλων ομάδων της αντιπολίτευσης και η μείωση του αριθμού των μελών της Γενικής Γραμματείας από 313 σε 220, ώστε να περιληφθούν 200 νέα μέλη που εκπροσωπούν τις 13 πολιτικές ομάδες και τους ανεξάρτητους.

Η αμερικάνικη πρόταση για τη δομή και το ρόλο της συριακής αντιπολίτευσης ακούει στο όνομα Συριακή Εθνική Πρωτοβουλία, το σχέδιο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 Νοεμβρίου από το γνωστό αντίπαλο του καθεστώτος και καπιταλιστή Ριάντ Σεΐφ, ο οποίος υποστηρίζεται από το Λευκό Οίκο και φέρεται να έχει ήδη πάρει το χρίσμα του ηγέτη της Πρωτοβουλίας. Στόχος της Ουάσιγκτον είναι να παραγκωνιστεί το αναποτελεσματικό, αναξιόπιστο και χωρίς επιρροή στο εσωτερικό της Συρίας Συριακό Εθνικό Συμβούλιο και να συγκροτηθεί μια πιο συνεκτική και αντιπροσωπευτική αντιπολίτευση ως εναλλακτική πολιτική λύση, μέσω της οποίας θα διοχετεύεται η οικονομική βοήθεια και ο οπλισμός στους αντάρτες, ώστε να απομονωθούν οι ένοπλες οργανώσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ, που αυξάνονται συνεχώς και φέρονται να έχουν στην κατοχή τους τα περισσότερα και τα καλύτερα όπλα.

Το σχέδιο για τη Συριακή Εθνική Πρωτοβουλία, το οποίο επρόκειτο να εγκριθεί από τους συμμετέχοντες σε σύνοδο στις 8 Νοεμβρίου στην Ντόχα, προτείνει τη συγκρότηση τεσσάρων σωμάτων: του Σώματος της Πρωτοβουλίας (που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους πολιτικών ομάδων, τοπικών συμβουλίων, επαναστατικών δυνάμεων και εθνικές προσωπικότητες), ενός Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (που θα περιλαμβάνει αντιπροσώπους από τα στρατιωτικά συμβούλια και τις ταξιαρχίες), μιας Δικαστικής Επιτροπής και μιας μεταβατικής κυβέρνησης (που θα αποτελείται από τεχνοκράτες).

Σύμφωνα με το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο, η Συριακή Εθνική Πρωτοβουλία θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την υποστήριξη του συριακού λαού, θα υποστηρίζει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, θα διοικεί τις απελευθερωμένες περιοχές, θα προτείνει ένα πρόγραμμα για τη μεταβατική περίοδο και θα εξασφαλίσει τη διεθνή αναγνώριση.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις και οι επιφυλάξεις που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση του σχεδίου για τη Συριακή Εθνική Πρωτοβουλία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους εμπνευστές του.

Καταρχήν, γιατί η κίνηση αυτή έχει στιγματιστεί ως ωμή αμερικάνικη παρέμβαση, παρόλο που μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησε να κρατήσει πιο διακριτική στάση, και ο Ριάντ Σεΐφ χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο Αχμέντ Τσαλάμπι (ο διορισμένος από το Λευκό Οίκο πρωθυπουργός του Ιράκ) ή ακόμη χειρότερα ως ο Χαμίντ Καρζάι της Συρίας. Επειτα, οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, οι θρησκευτικές και εθνικές (Κούρδοι της Συρίας) αντιθέσεις, τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, όπου οφείλεται κυρίως η διάσπαση της αντιπολίτευσης στο καθεστώς Ασαντ, δεν είναι καθόλου εύκολο να γεφυρωθούν.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο σχεδιάζει να πάρει μέρος στη συνδιάσκεψη της 8ης Νοεμβρίου και παζαρεύει για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπησή του στην ηγετική ομάδα που θα συγκροτηθεί. Τα ρεπορτάζ το παρουσιάζουν να διεκδικεί το 40% των θέσεων στο προτεινόμενο 50μελές αυτό σώμα αντί των 15 που προτείνουν οι Αμερικάνοι.

Οι τοπικές συντονιστικές επιτροπές, που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της εξέγερσης, κατήγγειλαν ως απαράδεκτες τις δηλώσεις Κλίντον και εξέφρασαν επιφυλακτική υποστήριξη στην Πρωτοβουλία. Από την πλευρά του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ή των διάφορων ταξιαρχιών δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά επίσημη αντίδραση ή έστω κάποια αναφορά στην Πρωτοβουλία στις ιστοσελίδες τους. Σημειωτέον ότι, εκτός από τις ένοπλες ομάδες του ριζοσπαστικού Ισλάμ που επιχειρούν αυτόνομα, υπάρχουν αναρίθμητες άλλες ένοπλες ομάδες που αναφέρονται στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό αλλά επιχειρούν επίσης αυτόνομα και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποδεχτούν την όποια θέση πάρει η ηγεσία του.

Διάφορες άλλες πολιτικές οργανώσεις και προσωπικότητες έξω από το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής θέση, ενώ το Εθνικό Σώμα Συντονισμού, πολιτικός αντίπαλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου,  και το Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο δεν συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη της 8ης Νοεμβρίου για τη Συριακή Εθνική Πρωτοβουλία και έχουν δηλώσει ότι οποιαδήποτε μονομερής απόφαση στη Ντόχα για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης θα οδηγήσει σε παραπέρα διάσπαση της αντιπολίτευσης.

Τέλος, ακόμη και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λακντάρ Μπραχίμι, επέμεινε, ύστερα από τη συνάντησή του στο Κάιρο στις 4 Νοεμβρίου με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι και το ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οποιαδήποτε λύση στη Συρία πρέπει να βασίζεται στη Διακήρυξη της Γενεύης τον περασμένο Ιούνιο, η οποία καλούσε για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ασαντ και αντιπολίτευσης με στόχο το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται, με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, με ορατό πλέον τον κίνδυνο η χώρα να μετατραπεί σε Ιράκ, ακόμη κι όταν επιτευχθεί κάποια συμφωνία και τυπικά σιγήσουν τα όπλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 6η συνεδρίαση, Δευτέρα 5.11.12
Επόμενο άρθρο Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 7η συνεδρίαση, Δευτέρα 12.11.12

Σχετικά Αρθρα

Η μάχη της ελιάς

Διεθνή 24 Οκτ 2025, 10:53

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

Διεθνή 23 Οκτ 2025, 22:41

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

Διεθνή 23 Οκτ 2025, 19:56

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

Διεθνή 23 Οκτ 2025, 11:12

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

Διεθνή 22 Οκτ 2025, 20:45

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

Διεθνή 21 Οκτ 2025, 23:04
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Αμάρτησε για το στεφάνι της

24 Οκτ 2025, 12:58
Διεθνή

Η μάχη της ελιάς

24 Οκτ 2025, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

23 Οκτ 2025, 22:41
Καταστολή

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

23 Οκτ 2025, 20:33
Διεθνή

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

23 Οκτ 2025, 19:56
Παιδεία

Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

23 Οκτ 2025, 19:06
Κόντρες

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

23 Οκτ 2025, 18:59
Παιδεία

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

23 Οκτ 2025, 13:07
Διεθνή

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

23 Οκτ 2025, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκ στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της Χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo