Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι
  • Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi
  • Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)
  • Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα
  • Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Συνεχίζεται ο πόλεμος ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα
Διεθνή

Αίγυπτος

Συνεχίζεται ο πόλεμος ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Σεπ 2013, 00:00

Η στρατιωτική χούντα που κυβερνά τη χώρα μετά την καθαίρεση στις 3 Ιούλη του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή, 1η Σεπτέμβρη, δια στόματος του ανώτατου εισαγγελέα της χώρας, την παραπομπή σε δίκη του ανατραπέντος προέδρου, που κρατείται σε μυστική τοποθεσία, και 14 ακόμη ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την κατηγορία της υποκίνησης της δολοφονίας διαδηλωτών.

Η απόφαση έρχεται μετά τη δολοφονία τουλάχιστον 900, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υποστηρικτών του Μόρσι από το στρατό και την αστυνομία και τις μαζικές συλλήψεις (περισσότερες από 2.000) ηγετών, μελών και υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Και μάλιστα τη στιγμή που ο αιμοσταγής δικτάτορας Χόσνι Μουμπάρακ, που κυβέρνησε τη χώρα για 30 χρόνια μέχρι το Φεβρουάριο του 2011, αποφυλακίστηκε με δικαστική απόφαση πριν από δύο βδομάδες και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την επόμενη δίκη του.

Η παραπομπή σε δίκη του Μόρσι και 14 ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δείχνει καθαρά ότι η ηγεσία του στρατού, που εκμεταλλεύτηκε τη μαζική δυσαρέσκεια για την πολιτική Μόρσι και εγκαθίδρυσε στρατιωτική δικτατορία με πολιτικό μανδύα, δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση ή σε κάποιο συμβιβασμό με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, παρά μόνο αν η τελευταία υποχωρήσει και αποδεχτεί τον «οδικό χάρτη προς τη δημοκρατία» που προτείνει ο στρατός. Αντίθετα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα για να αποδυναμώσει τα μέγιστα την Αδελφότητα, συνεχίζοντας το όργιο της κρατικής καταστολής και την εκκωφαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης, φίμωσης των επικριτών της και κατασυκοφάντησης των Αδελφών Μουσουλμάνων ως «τρομοκρατών», «συνεργατών με ξένα κέντρα», «υπονομευτών της αιγυπτιακής οικονομίας»  κ. ά.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν την παραπομπή σε δίκη του Μόρσι και των άλλων ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή. Στις 2 Σεπτέμβρη, μια ομάδα δικαστών που ορίστηκε από τις μαριονέτες της κυβέρνησης πρότεινε τη διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επικαλούμενη ότι λειτουργεί εκτός της υπάρχουσας νομοθεσίας. Η πρόταση αυτή δεν είναι μεν δεσμευτική για το δικαστήριο που θα γίνει στις 12 Νοέμβρη, ωστόσο δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα συνεπικουρούμενη από τα κρατικά και τα ιδιωτικά μίντια που συντάσσονται με την κυβερνητική πολιτική της άγριας καταστολής και των διώξεων σε βάρος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Στις 3 Σεπτέμβρη ξεκίνησε μια βιομηχανία δικών σε βάρος χιλιάδων συλληφθέντων κατά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την καθαίρεση από το στρατό του Μόρσι, οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες από υποκίνηση βίας,  κατοχή και χρήση όπλων μέχρι δολοφονίες. Την ημέρα αυτή στρατιωτικό δικαστήριο εξέδωσε τις πρώτες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος υποστηρικτών  του Μόρσι, καταδικάζοντας έναν σε ισόβια και επιβάλλοντας ποινές από 5 μέχρι 15 χρόνια σε 51κατηγορούμενους για επιθέσεις εναντίον του στρατού κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο λιμάνι του Σουέζ τον περασμένο μήνα.

Την ίδια μέρα, αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε το τοπικό Αl Jazeera Egypt Live (Al Jazeera Mubasher Misr) και τρία άλλα κανάλια να κλείσουν τα γραφεία τους και να σταματήσουν τη λειτουργία τους, επικαλούμενο ότι παραβίαζαν τους κανόνες μετάδοσης. Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα κανάλια αυτά «βλάπτουν την εθνική ασφάλεια», «αναμεταδίδουν ψέματα στον αιγυπτιακό λαό», «κατασκευάζουν ειδήσεις», «δυσφημούν τις ένοπλες δυνάμεις» και «παραβιάζουν τον επαγγελματικό κώδικα δεοντολογίας».

Με την ίδια απόφαση κλείνει το κανάλι Ahrar 25, προσκείμενο στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, το οποίο βγήκε στον αέρα όταν απαγορεύτηκε από το στρατό η λειτουργία του Misr 25 της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και τεσσάρων ακόμη ισλαμικών καναλιών αμέσως μετά την ανατροπή του Μόρσι. Το τρίτο κανάλι που κλείνει με την προαναφερόμενη δικαστική απόφαση είναι το ιορδανικό Yarmouk και το τέταρτο το Al Quds, που πρόσκειται στη Χαμάς.

Απαντώντας  ο τοπικός συντονιστής της οργάνωσης «Committee to Protect Journalists», με έδρα τη Νέα Υόρκη, Σερίφ Μανσούρ, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση διευρύνει την εκστρατεία λογοκρισίας ενάντια στα μίντια που της ασκούν κριτική για να υπονομεύσει την κάλυψη των διαδηλώσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οπως οι προκάτοχοί τους, προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η επιχειρούμενη καταστολή και φίμωση των φωνών που διαφωνούν μόνο τη διαφωνία δυναμώνουν».

Θύματα της διευρυνόμενης εκστρατείας λογοκρισίας και φίμωσης των ενοχλητικών για τη στρατιωτική δικτατορία μίντια είναι και αρκετοί δημοσιογράφοι, που συλλαμβάνονται ή υποβάλλονται σε ποικίλες πιέσεις και εκβιασμούς. Για παράδειγμα, σε επιδρομή του στρατού στα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στο Κάιρο, αμέσως μετά την ανατροπή Μόρσι, συνελήφθησαν 24 μέλη του προσωπικού και αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ την 1η Σεπτέμβρη απελάθηκαν τρεις ξένοι δημοσιογράφοι του προσωπικού του Al Jazeera English, που είχαν συλληφθεί ενώ έκαναν ρεπορτάζ και κρατήθηκαν για μια βδομάδα, με την κατηγορία ότι εργάζονταν παράνομα. Δύο μέρες νωρίτερα, στις 30 Αυγούστου, η αστυνομία έκανε επιδρομή στα γραφεία του Al – Jazeera Egypt Live σε τρεις περιοχές, κατάσχεσε όλο τον εξοπλισμό τους και τα έκλεισε, λόγω «έλλειψης επαγγελματικής ηθικής». Επίσης, σύμφωνα με τους «Reporters without Borders», μετά την ανατροπή του Μόρσι, πέντε δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 80 έχουν αυθαίρετα συλληφθεί, από τους οποίους εφτά παραμένουν στις φυλακές, ενώ τουλάχιστον 40 έχουν δεχτεί επιθέσεις.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ μπορεί να αισθάνεται περήφανος για τους διαδόχους του. Η πανίσχυρη οικονομικά και πολιτικά στρατιωτική κάστα με τους μηχανισμούς καταστολής (στρατό, αστυνομία, δικαιοσύνη), που έμειναν ουσιαστικά άθικτοι μετά την πτώση του Μουμπάρακ, παίρνει τη ρεβάνς από τη λαϊκή εξέγερση του 2011. Εκμεταλλευόμενη τη μαζική δυσαρέσκεια για την πολιτική Μόρσι, που κυβέρνησε επί ένα χρόνο ως βοναπάρτης, φόρεσε τη μάσκα του «εκφραστή της λαϊκής βούλησης» και του «υπερασπιστή της επανάστασης και της δημοκρατικής ομαλότητας» για να προλάβει μια νέα λαϊκή εξέγερση και να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της τις πολιτικές εξελίξεις. Σ’ αυτή τη φάση επιχειρεί να τσακίσει τον ισχυρότερο πολιτικό της αντίπαλο, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, για να τους επιβάλει τους δικούς της όρους. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι πιο σημαντικό και συνάμα επικίνδυνο αντίπαλο θεωρεί η στρατιωτική κάστα μια νέα λαϊκή εξέγερση. Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα στρέψει τα πυρά της και σε όποιον αρθρώνει κάποιο ριζοσπαστικό λόγο, χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατία» κάθε μορφή αντίστασης. Με το πρωτοφανές πογκρόμ που έχει εξαπολύσει ενάντια στους Αδελφούς Μουσουλμάνους αποσκοπεί, εκτός των άλλων, να παγώσει και να αποτρέψει κάθε μορφή διαμαρτυρίας και αντίστασης στη στρατιωτική δικτατορία. Και μέχρι στιγμής φαίνεται να το πετυχαίνει όσον αφορά στο πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της νεολαίας και της εργαζόμενης κοινωνίας που συμμετείχε και μάτωσε στη λαϊκή εξέγερση του 2011. Γιατί τουλάχιστον σ’ αυτό το κομμάτι, οι όποιες αυταπάτες για το ρόλο του στρατού στην ανατροπή Μόρσι πολύ σύντομα θα γίνουν σκόνη, αν δεν έχουν ήδη γίνει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αίγυπτος

ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΤΟΡΝΑΤΟΡΕ – Το τέλειο χτύπημα
Επόμενο άρθρο

Αίγυπτος

Η Αίγυπτος σφίγγει τον αποκλεισμό της Γάζας

Σχετικά Αρθρα

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

Διεθνή 17 Φεβ 2026, 09:05

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

Διεθνή 16 Φεβ 2026, 10:12

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

Διεθνή 14 Φεβ 2026, 09:34

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
Εργατικά

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

16 Φεβ 2026, 05:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

1905: Επαναστάτες εκτελούν στη Μόσχα τον Μέγα Δούκα Σεργκέι Αλεξάντροβιτς, θείο και σύμβουλο του τσάρου Νικολάου Β’.

1935: Η Γερμανία καθιερώνει την οκτάωρη εργάσιμη ημέρα.

1947: Ολλανδοί επίσκοποι της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εκδίδουν μανιφέστο κατά του «άθεου κομμουνισμού».

1972: Βόμβες (ΑΑΑ) σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Κηφισιά και Πολιτεία.

1973: Συγκρούσεις αστυνομίας-φοιτητών στη Νομική, ανακοινώνονται άλλες 51 διακοπές αναβολής στράτευσης.

1982: Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αίγυπτος

    17Ν
    • Αίγυπτος

      Εφετείο 17Ν
  • Αίγυπτος

    ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αίγυπτος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αίγυπτος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αίγυπτος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αίγυπτος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo