Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!
  • Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στον αέρα η σύνοδος του Μοντρέ για τη Συρία
Διεθνή

Στον αέρα η σύνοδος του Μοντρέ για τη Συρία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιαν 2014, 00:00

Ελάχιστες μέρες πριν από τη διεθνή σύνοδο για τον πόλεμο στη Συρία, που συγκαλείται στις 22 του Γενάρη στην Ελβετία, οι προβλέψεις για την έκβασή της παραμένουν δυσοίωνες, καθώς οι παράγοντες που την καθορίζουν δεν έχουν ουσιαστικά διαφοροποιηθεί.

Από την πλευρά των ανταρτών δε συμμετέχει καμιά ομάδα, ενώ η μόνη δύναμη από την αντιπολίτευση που πιθανόν να πάρει μέρος στη σύνοδο είναι ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, στον οποίο έχουν ασκηθεί τεράστιες πιέσεις από την πλευρά του Λευκού Οίκου και των δυτικών εταίρων για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του.
Σε αλλεπάλληλες δηλώσεις τους ο αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ  και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η σύνοδος της 22ης του Γενάρη είναι η μόνη εναλλακτική λύση για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, ενώ, όπως αποκάλυψε ο βρετανικός «Independent» (13/01/ 14), ΗΠΑ και Βρετανία έχουν απειλήσει την ηγεσία του Συνασπισμού ότι θα αποσύρουν την υποστήριξή τους σε περίπτωση μη συμμετοχής του στη σύνοδο, η οποία από τη Γενεύ-η μεταφέρεται στο Μοντρέ.

Η οριστική απόφαση του Συριακού Συνασπισμού έχει μετατεθεί για τις 17 του Γενάρη λόγω του ανταγωνισμού και των μεγάλων διαφωνιών στις γραμμές του σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι στη σύνοδο, τη στιγμή που ο Ασαντ δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την εξουσία και η αντιπολίτευση δεν είναι σε θέση να τον αναγκάσει σε υποχωρήσεις. Ουσιαστικά ο Συριακός Συνασπισμός βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Από τη μια οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των δυτικών πατρώνων του, από τους οποίους αντλεί την όποια νομιμότητά του καθώς η επιρροή στο εσωτερικό της Συρίας είναι ελάχιστη, και από την άλλη ο κίνδυνος να απομονωθεί ακόμη περισσότερο και να χάσει κι αυτή την ελάχιστη επιρροή συμμετέχοντας σε μια σύνοδο που δεν θα καταλήξει σε κάποιο απτό αποτέλεσμα. Σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι ανησυχίες του Συνασπισμού, συναντήθηκαν στις 13 Γενάρη στο Παρίσι ο αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και μια ομάδα αμερικάνων αξιωματούχων με τον Αχμάντ Τζάρμπα, πρόεδρο του Συνασπισμού , και με άλλους παράγοντες της αντιπολίτευσης, τους οποίους ενημέρωσαν ότι θα ληφθούν «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» πριν από τη σύνοδο, όπως το άνοιγμα διαδρόμων ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις πολιορκημένες περιοχές και μερική κατάπαυση του πυρός τοπικά, ξεκινώντας από το Χαλέπι. Συν τοις άλλοις, ο Κέρι υπαινίχθηκε ότι μπορεί να ξαναρχίσει σύντομα η αποστολή μη-φονικού εξοπλισμού προς το Συνασπισμό, η οποία διακόπηκε πρόσφατα μετά την κατάληψη αποθηκών όπλων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στη βόρεια Συρία από ισλαμιστές αντάρτες.

Από την άλλη, το καθεστώς Ασαντ τρίβει τα χέρια του. Η ένοπλη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες αποδυναμώνει την αντίσταση ενάντια στο καθεστώς Ασαντ και ταυτόχρονα, με δεδομένη την αποδιοργάνωση και την πολυδιάσπαση της πολιτικής αντιπολίτευσης, επιτρέπει στον Ασαντ να προβάλλεται ως η μόνη αξιόπιστη κοσμική εναλλακτική λύση στον «ισλαμικό εξτρεμισμό», ενώ οι στρατιωτικές επιτυχίες του κυβερνητικού στρατού στη διάρκεια του 2013 ενισχύουν τη θέση του καθεστώτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, η ένοπλη αναμέτρηση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) και άλλες ομάδες ανταρτών συνεχίζεται, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 3 Γενάρη από τις βόρειες επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ και επεκτάθηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Ράκα και στην κεντρική επαρχία Χάμα. Το ISIL κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι με την αυστηρή εφαρμογή της Σαρία στις περιοχές που ελέγχει, με τις απαγωγές, συλλήψεις, φυλακίσεις και εκτελέσεις διαφωνού-ντων, δημοσιογράφων, μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, ανταρτών και διοικητών άλλων αντάρτικων ομάδων έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους πολίτες και έντονες αντιθέσεις με άλλες αντάρτικες ομάδες. Ωστόσο, ακόμη κι αν ισχύουν όλα αυτά, δεν είναι η μοναδική αιτία του πολέμου που έχει ξεσπάσει. Πίσω από τον πόλεμο αυτό βρίσκονται επίσης ο ανταγωνισμός και τα συγκρουόμενα συμφέροντα τοπικών πολέμαρχων για τον έλεγχο των απελευθερωμένων περιοχών, των συνοριακών περασμάτων και των δρόμων ανεφοδιασμού, των συριακών κοιτασμάτων πετρελαίου και του λαθρεμπορίου. Και προφανώς ο αμερικάνικος δάκτυλος, που ενδιαφέρεται να αποδυναμώσει, να απομονώσει και να περιθωριοποιήσει τις πιο ακραίες ισλαμικές ομάδες, τακτική που είχε εφαρμόσει στο Ιράκ χρησιμοποιώντας σουνιτικές μιλίτσιες (Επαγρυπνούντα Συμβούλια) εναντίον της Αλ – Κάιντα. Δεν είναι τυχαίο ότι στον πόλεμο κατά του ISIL, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν τα απομεινάρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από τους Αμερικάνους και τους δυτικούς και άραβες εταίρους τους, ομάδες που είχαν αποχωρήσει από τον Ε-λεύθερο Συριακό Στρατό και συγκρότησαν πρόσφατα το «Syrian Revolutionaries Front» και την οργάνωση «Jaish al-Muhajireen», αλλά και ομάδες, όπως η «Ahrar al-Sham» και η «Suqour al-Sham»,  που συμμετέχουν στο σαλαφιστικό «Ισλαμικό Μέτωπο», η συγκρότηση του οποίου από εφτά ένοπλους σχηματισμούς ανακοινώθηκε στις 22 Νοέμβρη και υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία. Αντίθετα, το Μέτωπο αλ-Νούσρα, από τους πιο ισχυρούς και αποτελεσματικούς αντάρτικους σχηματισμούς, κοντά ιδεολογικά στo ISIL, αλλά με διαφορετική τακτική, έχοντας σχέσεις και συνεργασία με όλες τις αντάρτικες ομάδες, τις πρώτες μέρες κράτησε στάση σιωπής προσπαθώντας να μεσολαβήσει για τον τερματισμό των συγκρούσεων. Τελικά στις 7 Γενάρη, ο αρχηγός του Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζολάνι με ανακοίνωσή του κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός και σε συγκρότηση ενός ισλαμικού δικαστηρίου για την επίλυση των διαφορών, μίλησε για «λαθεμένες πολιτικές» του ΙSIL και επισήμανε ότι οι συγκρούσεις θα δώσουν την ευκαιρία στον Ασαντ να ανακτήσει τις απελευθερωμένες περιοχές.

Τις πρώτες μέρες των συγκρούσεων οι δυνάμεις του ISIL αποχώρησαν από αρκετές θέσεις που κατείχαν. Ομως σύντομα ανασυγκροτήθηκαν και πέρασαν στην αντεπίθεση ανακαταλαμβάνοντας σημαντικά τμήματα της βόρειας Συρίας από τα οποία τους είχαν απωθήσει οι αντίπαλοί τους. Μεταξύ άλλων, ανακατέλαβαν την πόλη της Ράκα, τη μόνη πρωτεύουσα επαρχίας που ελέγχεται πλήρως από τους αντάρτες, σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ράκα καθώς και τμήματα της πόλης και της επαρχίας Χαλέπι. Οι εξελίξεις αυτές διέψευσαν τις ελπίδες των αντιπάλων τους ότι θα μπορούσαν γρήγορα να υποτάξουν και να περιθωριοποιήσουν το ISlL και ταυτόχρονα προοιωνίζουν ότι δεν θα μπει σύντομα τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο, που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο άνω των 700 ανταρτών.
Τις συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών εκμεταλλεύεται ο κυβερνητικός στρατός, που προωθείται και ανακαταλαμβάνει περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι, απειλώντας να αποκόψει τους δρόμους ανεφοδιασμού των ανταρτών από την Τουρκία.

Στις συνθήκες αυτές, ακόμη κι αν η σύνοδος του Μοντρέ καταλήξει σε κάποια συμφωνία, όπως για παράδειγμα σε τοπική κατάπαυση του πυρός, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ανταρτών είναι αντίθετοι στη σύνοδο του Μοντρέ και δεν αναγνωρίζουν ως εκπρόσωπό τους το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό και συνεπώς την όποια συμφωνία υπογράψει. Πολύ περισσότερο τώρα που είναι αντιμέτωποι όχι μόνο με τον κυβερνητικό στρατό αλλά και μεταξύ τους.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒρετανία: Ενα εκατομμύριο άνθρωποι στα συσσίτια
Επόμενο άρθρο Ψηφοθηρικά ψίχουλα κοινωνικής δημαγωγίας

Σχετικά Αρθρα

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

Διεθνή 9 Ιούλ 2026, 05:02

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 19:07

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 11:45

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 18:54
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9/7

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου”.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση».

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20ή Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo