Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
  • Σαν σήμερα 14 Αυγούστου
  • Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στα πρόθυρα νέου εμφύλιου
Διεθνή

Ιράκ

Στα πρόθυρα νέου εμφύλιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μάι 2013, 00:00

Ενα πρωτοφανές μετά το 2008 κύμα βίας σαρώνει από το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη το Ιράκ προοιωνίζοντας ένα δεύτερο γύρο, ακόμη πιο αιματηρό και επώδυνο για το λαό, εμφύλιου πολέμου. Οι επιθέσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών σε τζαμιά, αστυνομικά τμήματα, στρατιωτικά φυλάκια και αλλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με 400 τουλάχιστον νεκρούς μέσα σε μια βδομάδα και πολύ περισσότερους τραυματίες, ενώ ο Απρίλιος με 460 τουλάχιστον νεκρούς υπήρξε ο πιο πολύνεκρος μήνας από το 2008. Γι αυτό και πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο εμφύλιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με επίκεντρο τις σουνιτικές επαρχίες, που ξεκίνησαν το περασμένο Δεκέμβρη ενάντια στο καθεστώς διακρίσεων σε βάρος του σουνιτικού πληθυσμού και τις αυθαίρετες διώξεις και φυλακίσεις σουνιτών με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», παρόλο που ήταν στην πλειοψηφία ειρηνικές, αντιμετωπίστηκαν με απαγορεύσεις και άγρια καταστολή, που προκάλεσαν ακόμη και το θάνατο διαδηλωτών. Ομως η κατάσταση επιδεινώθηκε απότομα μετά τη δολοφονία τουλάχιστον 36 σουνιτών διαδηλωτών κατά την επιδρομή του στρατού τα ξημερώματα της 23ης Απρίλη σε κατασκήνωση διαμαρτυρίας στην πόλη Χαουΐγια. Σε αντίποινα, η Αλ – Κάιντα του Ιράκ απάντησε στα τέλη Απρίλη ανατινάζοντας αυτοκίνητα – βόμβες στο σιιτικό νότιο Ιράκ, με 21 νεκρούς, ακολούθησαν επιθέσεις από σιιτικές μιλίτσιες και η αλληλοσφαγή συνεχίζεται και κλιμακώνεται, έχοντας ουσιαστικά ανοίξει το δεύτερο γύρο του εμφύλιου πολέμου.

Οι σουνιτικές διαδηλώσεις, που παίρνουν συχνά τη μορφή καθιστικής διαμαρτυρίας σε πλατείες των πόλεων, φρουρούνται τώρα από καλά οπλισμένους μαχητές, που στήνουν τα δικά τους σημεία ελέγχου. Παράλληλα, έχουν συγκροτηθεί ένοπλες ομάδες που πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων. Ενδεικτικά, μια τέτοια ομάδα επιτέθηκε στις 19 Μάη στην πόλη Rawah, έκαψε ένα στρατιωτικό φυλάκιο, πολιόρκησε ένα αστυνομικό τμήμα και σκότωσε 10 αστυνομικούς, ενώ 15 στρατιώτες αγνοούνται.

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα υποδαυλίζουν και εκμεταλλεύονται σημαίνοντες σουνίτες φύλαρχοι και πρώην παράγοντες του κόμματος Μπάαθ προπαγανδίζοντας την ιδέα της δημιουργίας ομόσπονδου σουνιτικού κρατιδίου και απειλώντας με πόλεμο στην αντίθετη περίπτωση. Στόχος τους να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να αναλάβουν τα ηνία της εξουσίας στο σουνιτικό κρατίδιο, όπως συμβαίνει στα αυτόνομα κουρδικά εδάφη του βόρειου Ιράκ. Με άλλα λόγια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, συντάσσονται με το αμερικανόπνευστο σχέδιο διαίρεσης του Ιράκ σε τρία ομόσπονδα κρατίδια (βόρεια κουρδικό, νότια σιιτικό και κέντρο σουνιτικό), τα οποία θα μπορούν να ελέγχονται πολύ ευκολότερα και καλύτερα. Σημειωτέον ότι το σουνιτικό τμήμα της ιρακινής αστικής τάξης ήταν κυρίως αντίθετο στο σχέδιο αυτό, το οποίο είχε δει επανειλημμένα το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της αμερικάνικης κατοχής, γιατί θα αποκοβόταν από το πλούσιο σε πετρέλαια νότιο και βόρειο Ιράκ.

Το περιβάλλον αυτό αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την Αλ Κάιντα του Ιράκ, η οποία υποτίθεται ότι είχε υποστεί ισχυρά πλήγματα από τις συνεργαζόμενες και χρηματοδοτούμενες από τους Αμερικάνους σουνιτικές πολιτοφυλακές των «Επαγρυπνούντων» στη διετία 2007 – 2008 και τώρα έχει ανασυγκροτηθεί και ενισχύει συνεχώς την παρουσία της στη χώρα. Οπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ στον «Independent» (2/5/13), ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος Πάτρικ Κόκμπερν, τα μέλη της Αλ Κάιντα μπορούν και κυκλοφορούν τώρα ελεύθερα στην επαρχία Ανμπάρ, όπου πριν από ένα χρόνο ήταν παράνομο κίνημα. Και προσθέτει ότι στα τέλη Απρίλη, στη γειτονική επαρχία του Κιρκούκ, η Αλ Κάιντα κατέλαβε την πόλη Sulaiman Bec, σκότωσε το διοικητή της αστυνομίας, εισέβαλε στο κτίριο της αστυνομίας και αποχώρησε παίρνοντας μαζί της τα όπλα που υπήρχαν σ’ αυτό, αφού έκλεισε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον ιρακινό στρατό. Ωστόσο, η δράση και η προπαγάνδα της ακόμη και όταν στρέφονται κατά κυβερνητικών στόχων τροφοδοτούν το θρησκευτικό φανατισμό και το διχασμό, συγκαλύπτοντας τα πραγματικά αίτια της εξαθλίωσης και των δεινών των πλατιών λαϊκών μαζών.

Ο ρόλος της Αλ Κάιντα και η συνέχιση του εμφύλιου πολέμου στη Συρία είναι δύο παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικότατα τις εξελίξεις στο Ιράκ. Η σουνιτική εξέγερση στη Συρία ενθάρρυνε τους ιρακινούς σουνίτες να ξεκινήσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε συγκρούσεις με θρησκευτικό μανδύα για συμφέροντα που δεν έχουν καμιά σχέση με τα ταξικά συμφέροντα του ιρακινού λαού. Παράλληλα, η Αλ Κάιντα του Ιράκ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου στη Συρία, με την αποστολή μαχητών και την υποστήριξη ένοπλων ομάδων του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Συρία. Τα γεγονότα αυτά μεγαλώνουν την πόλωση και το διχασμό ανάμεσα στον ιρακινό λαό, η πλειοψηφία του οποίου είναι σιίτες. Συνεπώς, όσο συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μεγαλώνει ο κίνδυνος να μετατραπεί μια ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων του Ιράκ και του Λιβάνου, σε ένα τεράστιο σφαγείο για τους λαούς τους. Ο κίνδυνος αυτός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος καθώς η ιρακινή κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι, αφού απέτυχαν να καταστείλουν με τη βία και την καταστολή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ελπίζοντας στη βαθμιαία αποκλιμάκωσή τους, φαίνονται ανίκανοι να βάλουν φρένο στο κύμα της βίας που σαρώνει τη χώρα. Αλλωστε, και ο ίδιος ο Μαλίκι χρησιμοποίησε το χαρτί του διχασμού και την πολιτική των διακρίσεων και των διώξεων σε βάρος του σουνιτικού πληθυσμού, ποντάροντας στους φόβους της σιιτικής πλειοψηφίας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο Ιράκ η αντικατάσταση του καθεστώτος Ασαντ από μια σουνιτική κυβέρνηση, προκειμένου να εδραιώσει τη θέση του ως ο ισχυρότερος σιίτης πολιτικός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιράκ

Συγκρούσεις μεταναστών με τις δυνάμεις καταστολής
Επόμενο άρθρο

Ιράκ

Νέο δολοφονικό όργιο σε βάρος απεργών εργατών

Σχετικά Αρθρα

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 07:38

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

Διεθνή 12 Αυγ 2026, 19:11

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 19:53

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 08:52
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

Πορτογαλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1385).
Πακιστάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).
Μπαχρέιν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).
1909: Στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί.
1941: Συστήνονται ειδικά δικαστήρια εναντίον των κομμουνιστών στη Γαλλία.
1949: Εκτελούνται ο πρόεδρος Χουσνί Ζαγίμ και ο πρωθυπουργός Μόχσεν αλ-Μπαράλι της Συρίας μετά από νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.
1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.
1956: Πεθαίνει ο Bertolt Brecht.
1974: «Αττίλας 2» στην Κύπρο – Αποχωρεί η Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
1988: Μέλη της 17Ν εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα και αφού κλειδώνουν αστυνομικούς στο κρατητήριο αφαιρούν όπλα και πυρομαχικά.
1994: Συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο Κάρλος (Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες).
1996: Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού στην πράσινη γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από τούρκους στρατιώτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιράκ

    17Ν
    • Ιράκ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιράκ

    ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιράκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιράκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιράκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιράκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo