Πριν μερικούς μήνες άρθρο των New York Times αποκάλυψε τη στενή -αν και καλυμμένη- συνεργασία της αιγυπτιακής χούντας με τους σιωνιστές. Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν δεκάδες φορές ένοπλες ομάδες που δρουν στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Σινά, συμβάλλοντας στον πόλεμο ενάντια στην «τρομοκρατία» που έχει εξαπολύσει η αιγυπτιακή χούντα στην ευρύτερη περιοχή, με αντάλλαγμα το σφίξιμο της πολιορκίας της Γάζας από από το καθεστώς Σίσι σε βαθμό, που θα ζήλευε ακόμα και ο έκπτωτος προκάτοχός του, Χόσνι Μουμπάρακ .
Το αιγυπτιακό κομμάτι της Ράφα, στα ανατολικά σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο έχει ισοπεδωθεί πλήρως από τις μπουλντόζες του αιγυπτιακού στρατού, ενώ την ίδια ή παραπλήσια τύχη είχαν και τα γειτονικά αιγυπτιακά χωριά. Συνολικά, περισσότερες από 20.000 οικογένειες εκδιώχτηκαν από τον τόπο τους για να μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή σε νεκρή ζώνη. Στόχος της χούντας ήταν να εντοπίσει και να καταστρέψει τελειωτικά τα υπόγεια τούνελ που συνέδεαν τη Γάζα με την Αίγυπτο στην περιοχή της Ράφα, που αποτελούσαν γραμμή ζωής για τον παλαιστινιακό λαό στον αποκλεισμένο θύλακα της Γάζας.
Ο Γιεχία Οκαΐλ, πρώην βουλευτής με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ελευθερίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εκτιμά ότι η ισοπέδωση της Ράφα έγινε καθ’ υπόδειξη των σιωνιστών, ως αντάλλαγμα για την πολιτική στήριξη που παρέχει το Ισραήλ στην αιγυπτιακή χούντα και τη μεταξύ τους συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο. Το πολιτικό κόστος για το σβήσιμο της Ράφα από το χάρτη είναι μεγάλο για την αιγυπτιακή χούντα και οι σιωνιστές εκτιμούν ιδιαίτερα αυτή την κίνηση, γι’ αυτό και είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν με κάθε μέσο το καθεστώς Σίσι. Ο Μουμπάρακ ήταν πιστός σύμμαχος των σιωνιστών, όμως ο Σίσι είναι πολύ περισσότερο από τον προκάτοχό του.
Κόντρα στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τον παλαιστινιακό με τον αιγυπτιακό λαό, το καθεστώς Σίσι έχει αναδειχτεί στον πιο πιστό σύμμαχο των σιωνιστών που όμοιος του δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία της Αιγύπτου.
Τη «δόξα» του Σίσι ζήλεψε η κυβέρνηση Τσίπρα, διατηρώντας αγαστές σχέσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα -με πρώτο το στρατιωτικό-, όχι μόνο με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο αλλά και με την αιγυπτιακή χούντα, υλοποιώντας -στο βαθμό που της αναλογεί- όλο και πιο σταθερά τον άξονα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ.