Τελικά οι νεκροί «Ταλιμπάν» ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία παιδιά. 93 ονόματα παιδιών και 25 γυναικών βρίσκονται στον κατάλογο των 140 νεκρών από τον αμερικάνικο βομβαρδισμό στα χωριά Gerani, Gangabad και Koujaha στην περιοχή Balabolok της επαρχίας Farah του Αφγανιστάν στις 5 του Μάη. Ο κατάλογος αυτός, που έφτασε στα χέρια του πρακτορείου «Ρόιτερς», φέρει την υπογραφή εφτά αξιωματούχων της περιφέρειας και της κεντρικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ενός αφγανού στρατηγού, επικεφαλής της ομάδας στην οποία ανατέθηκε από την κυβέρνηση Καρζάι να ερευνήσει το περιστατικό. Στον κατάλογο αναγράφεται το όνομα, η ηλικία και το πατρώνυμο κάθε νεκρού. Από τα 93 παιδιά, τα 53 ήταν κορίτσια κάτω των 18 χρόνων και τα 40 αγόρια.
Ωστόσο, παρόλο που πρόκειται για επίσημα πλέον στοιχεία, οι Αμερικάνοι συνεχίζουν να τα αμφισβητούν και μάλιστα με τρόπο που βεβηλώνουν τη μνήμη των νεκρών. Ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μικρότερος, όχι πάνω από 80, και ότι πολλά από τα ονόματα των νεκρών μπορεί να είναι ψεύτικα, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις για όλους, αφού για θρησκευτικούς λόγους γίνεται γρήγορα η ταφή των νεκρών και δεν επιτρέπεται η εκταφή τους. Και ακόμη ότι μπορεί μερικούς να τους σκότωσαν σκόπιμα οι Ταλιμπάν για να προκαλέσουν περισσότερη οργή κατά των Αμερικάνων και οι συγγενείς τους δηλώνουν ότι σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό για να πάρουν αποζημίωση από την αμερικάνικη κυβέρνηση!
Υπάρχουν επίσης καταγγελίες από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι στην επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν από τους Αμερικάνους βόμβες φωσφόρου, ενώ έχουν δημοσιευτεί και φωτογραφίες παιδιών που νοσηλεύονται με ύποπτα εγκαύματα. Τις καταγγελίες αυτές ενισχύει και η δήλωση του γιατρού Μοχάμαντ Αρέφ Τζαλάλι, διευθυντή του νοσοκομείου εγκαυμάτων στη Χεράτ, ότι οι χωρικοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το βομβαρδισμό είχαν «πολύ ασυνήθιστα εγκαύματα» στα χέρια και στα πόδια, που δεν τα είχε ξαναδεί. «Δεν μπορούμε να είμαστε –είπε– 100% σίγουροι τι τύπος χημικού χρησιμοποιήθηκε και δεν έχουμε εδώ τον εξοπλισμό να τον βρούμε. Μια από τις γυναίκες που ήρθαν εδώ μας είπε ότι 22 μέλη της οικογένειάς της κάηκαν ολοκληρωτικά και ότι μια βόμβα σκόρπισε λευκή ενέργεια που προκάλεσε πυρκαγιά και έπειτα πήραν φωτιά τα ρούχα των ανθρώπων».
Φυσικά, οι Αμερικάνοι όχι μόνο αρνήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου, αλλά, ακολουθώντας τα βήματα του Γκέμπελς, κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν ότι διαθέτουν και έχουν χρησιμοποιήσει σε μερικές περιπτώσεις τέτοιες βόμβες. Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν απάντησαν με μια οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, «αρνούνται κατηγορηματικά τους αμερικάνικους ισχυρισμούς, καλούν όλες τις διεθνείς οργανώσεις να πραγματοποιήσουν μια ουδέτερη και ανεξάρτητη έρευνα για να καταδικάσουν και να αποκαλύψουν τους εγκληματίες στην παγκόσμια κοινή γνώμη και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν πλήρως γι’ αυτό το σκοπό».