Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη
  • Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση
  • Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές
  • Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική
  • Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ
  • Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οργιο κρατικής τρομοκρατίας στο Μπαχρέιν
Διεθνή

Οργιο κρατικής τρομοκρατίας στο Μπαχρέιν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μάι 2011, 00:00
Το μοναρχικό καθεστώς του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι θα άρει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης από την 1η Ιουνίου, όμως το πρωτοφανές πογκρόμ εναντίον των διαδηλωτών και όσων έχουν εκφράσει με οποιοδήποτε τρόπο την κριτική ή την αντίθεσή τους στο καθεστώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το εύρος και η βαρβαρότητα της καταστολής είναι τόσο μεγάλα που αναγκάζουν ακόμη και μεγάλα διεθνή έντυπα να ασχοληθούν τις τελευταίες μέρες με το θέμα, παρόλο που οι Αμερικάνοι και οι λοιποί δυτικοί πάτρωνες της σουνιτικής δυναστείας των Χαλίφα εξακολουθούν να αγνοούν προκλητικά τα εγκλήματά της. Οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τα σχετικά ρεπορτάζ προκαλούν σοκ.
 
Η λιβανέζικη εφημερίδα «The Daily Star» (10/5/11), σε άρθρο της με τίτλο «Μπαχρέιν, ένα Βασίλειο ανησυχητικής σιωπής», μεταξύ άλλων, αναφέρει: Η καταστολή είναι σαρωτική και σοκαριστική. Δεκάδες ακτιβιστές έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες έχουν συλληφθεί και βασανιστεί και η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εφημερίδα του Μπαχρέιν, η Al-Wasat, κλείνει στις 10 Μαΐου. Για βδομάδες αστυνομικοί και φιλοκαθεστωτικοί περιδιαβαίνουν τους δρόμους των σιιτικών χωριών καταστρέφοντας αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οσοι υποστήριξαν τις διαδηλώσεις φοβούνται τώρα να βγουν από τα σπίτια τους μήπως συλληφθούν και εξαφανιστούν.
 
Το καθεστώς παίρνει δραστικά μέτρα για να σταματήσει την κριτική. Οι αρχές έχουν στοχοποιήσει τις εφημερίδες, τους δημοσιογράφους και τους μπλόγκερς για να σταματήσουν τη δημόσια κριτική, να ελέγξουν την αρθρογραφία για την έκταση της καταστολής και να κλείσουν με την τρομοκρατία το στόμα όσων τολμούν να μιλήσουν. Οσοι έχουν μιλήσει ή έχουν επιχειρήσει να δημοσιοποιήσουν γεγονότα που συμβαίνουν γύρω τους, το έχουν πληρώσει πολύ ακριβά.
 
Στις αρχές Απριλίου, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εφημερίδα του Μπαχρέιν, την Al-Wasat, κατηγορώντας την για «σκόπιμη κατασκευή και παραποίηση γεγονότων». Ο εκδότης της εφημερίδας, Mansoor al -Jamri, παραιτήθηκε σε μια προσπάθεια να εκτρέψει την κριτική από την εφημερίδα και αντικαταστάθηκε από φιλοκαθεστωτικό. Παρόλα αυτά, ο Jamri και δύο ακόμη μέλη του προσωπικού θα περάσουν από δίκη. Στις 5 Απριλίου, η αστυνομία συνέλαβε τον Karim Fakhrawi, έναν από τους ιδρυτές της εφημερίδας και μέλος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Αl-Wefaq, o οποίος πέθανε στις 12 Απριλίου στα χέρια της αστυνομίας. Στις 22 Απριλίου, η αστυνομία συνέλαβε τον αρθρογράφο της εφημερίδας Haidar Mohammad al-Naimi, και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.
Κάτω από την πίεση αυτή, η διεύθυνση και οι επενδυτές της εφημερίδας αποφάσισαν να σταματήσουν την έκδοσή της από τις 10 Μαΐου.
 
Η «Daily Star» επισημαίνει ακόμη ότι «ο πιο σημαντικός ρόλος της τηλεόρασης, που ελέγχεται από το καθεστώς, είναι να παρουσιάζει τον αγώνα που γίνεται στη χώρα όχι σαν πάλη ανάμεσα στη δημοκρατία και την απόλυτη μοναρχία, αλλά σαν εμφύλια συγκρουση», ανάμεσα δηλαδή στους Σουνίτες και στους Σιίτες, που αποτελούν το 70% του πληθυσμού.
 
Υποδαυλίζοντας τον εμφύλιο διχασμό, η σουνιτική δυναστεία των Αλ-Χαλίφα επιχειρεί να συσπειρώσει γύρω της το σουνιτικό πληθυσμό και να δικαιολογήσει το πρωτοφανές όργιο καταστολής εναντίον όσων, Σιιτών και Σουνιτών, αμφισβήτησαν την εξουσία της. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η κατεδάφιση δεκάδων σιιτικών τζαμιών και προσκυνημάτων σ’ όλο το νησιωτικό Βασίλειο. Η αμερικάνικη εφημερίδα «ΜcClatchy» (8/5/11), μετά από επιτόπια έρευνα, αποκαλύπτει ότι έχουν κατεδαφιστεί ακόμη και τζαμιά ηλικίας 200 και 400 χρόνων, ότι μέλη της αντιπολίτευσης της παρέδωσαν κατάλογο με 27 κατεδαφισμένα τζαμιά, αλλά ο δημοσιογράφος της που έκανε την έρευνα εκτιμά ότι είναι περισσότερα, ότι κατεδαφίσεις γίνονται σχεδόν καθημερινά, ότι τα συνεργεία πηγαίνουν αργά τη νύχτα με μπουλντόζες και με τη συνοδεία στρατού και αστυνομίας και σε πολλές περιπτώσεις απομακρύνουν και τα μπάζα πριν ξυπνήσουν οι άνθρωποι το πρωί. Η επίσημη δικαιολογία για τις κατεδαφίσεις είναι ότι πρόκειται για παράνομα κτίσματα, που οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια από το κράτος.
 
Η βρετανική εφημερίδα «Independent» (10/5/11) επικεντρώνεται στη συνεχιζόμενη πολιορκία από το στρατό του νοσοκομείου Σαλμανίγια, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο της χώρας, και στην εκστρατεία εκφοβισμού και συλλήψεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοκοκομείου, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε σε 9 ακόμη νοσοκομεία.
Αναφέρει ότι από τις 10 μέχρι τις 27 Απριλίου έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 40 γιατροί και στις 2 Μαΐου συνελήφθη μέσα στην κλινική του και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ιατρικής Κοινωνίας του Μπαχρέιν, Αχμέντ Τζαμάλ. Παραθέτει μαρτυρίες γιατρών, που υποβλήθηκαν σε σκληρά και εξευτελιστικά βασανιστήρια και αναγκάστηκαν να υπογράψουν κατασκευασμένες ομολογίες που τους ενοχοποι-ούν για σοβαρά εγκλήματα.
 
Οπως είναι γνωστό, έχουν ήδη παραπεμφθεί να δικαστούν από στρατιωτικό δικαστήριο 47 γιατροί και νοσηλευτές, για παράβαση καθήκοντος και άλλες βαρύτατες κατηγορίες (μετέφεραν με ασθενοφόρα όπλα και διαδηλωτές, χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να κρύψουν διαδηλωτές που καταζητούνταν και να αποθηκευτούν βαριά όπλα κ.ά.). Με τις κατηγορίες αυτές, οι κατηγορού-μενοι κινδυνεύουν να έχουν την τύχη των 7 διαδηλωτών, που καταδικάστηκαν οι τέσσερις σε θάνατο και οι 3 σε ισόβια, στις 27 Απριλίου από στρατιωτικό δικαστήριο, κεκλεισμένων των θυρών, με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης δύο αστυνομικών.
 
Εχουν επίσης παραπεμφθεί να δικαστούν από στρατιωτικά δικαστήρια 21 ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, που έχουν συλληφθεί από τις 17 Μαρτίου, με την κατηγορία της «απόπειρας ανατροπής» της σουνιτικής μοναρχίας με τη «βοήθεια ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης». Οι δίκες θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου και ο πρώτος που θα δικαστεί είναι ο Ιμπραχίμ Σαρίφ, Σουνίτης και ηγέτης του κοσμικού αριστερού κόμματος Wa’ad.
 
Tέλος, το «Αλ-Τζαζίρα» (11/5/11) έδωσε στη δημοσιότητα τη μαρτυρία-σοκ μιας 16χρονης μαθήτριας από το Μπαχρέιν, που συνελήφθη μαζί με τρεις ακόμη μαθήτριες στο σχολείο τους και κρατήθηκαν από την αστυνομία τρεις συνεχόμενες μέρες. Το κορίτσι κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε πολλές φορές δυνατά μέχρι που άρχισε να αιμοραγεί και έπεσε κάτω. Οταν συνήλθε, άρχισαν ξανά να την χτυπούν και την πέταξαν με δύναμη πάνω σε ένα τοίχο. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο σιιτικό κόμμα Wefaq, η αστυνομία έχει κάνει επιδρομές τουλάχιστον σε 15 σχολεία, κυρίως κοριτσιών, συλλαμβάνοντας, ξυλοκοπώντας και απειλώντας με βιασμό ακόμη και 12χρονα κορίτσια, και έχει συλλάβει τουλάχιστον 70 δασκάλους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρος απόλυτο αδιέξοδο
Επόμενο άρθρο Γενική απεργία των γιατρών στα αιγυπτιακά νοσοκομεία

Σχετικά Αρθρα

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

Διεθνή 12 Οκτ 2026, 14:58

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

Διεθνή 10 Οκτ 2026, 09:35

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 14:57

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 21:45

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 13:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2026, 00:01
Ιστορία

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

12 Οκτ 2026, 19:50
Κόντρες

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

12 Οκτ 2026, 19:33
Διεθνή

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

12 Οκτ 2026, 14:58
Πολιτική

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

12 Οκτ 2026, 14:28
Εργατικά

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

12 Οκτ 2026, 12:32
Καταστολή

Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται

12 Οκτ 2026, 09:50
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Οργάνωσης Σιδηροδρομικών.

1990: Δολοφονείται ο πρόεδρος της αιγυπτιακής βουλής Ριφάατ ελ Μαγκούμπ.

1995: Αίρεται το εμπάργκο της Ελλάδας προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

2017: Πρώτη κατάσχεση κύριας κατοικίας (Εύοσμος Θεσσαλονίκης) από 62χρονη μοδίστρα με παιδί ΑμεΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo