Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να ανέτρεψε με απόφασή του νόμο που έδινε στο κράτος τη δυνατότητα να φυλακίζει χωρίς δίκη για διάστημα μέχρι και ένα χρόνο μετανάστες χωρίς χαρτιά, όμως το αυτί της κυβέρνησης Νετανιάχου δεν ιδρώνει. Την επαύριο της έκδοσης της δικαστικής απόφασης, η οποία εκτός από την ανατροπή του ρατσιστικού νόμου δίνει εντολή για το κλείσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών Χολότ στην έρημο Νεγκέβ, ο Νετανιάχου έδωσε οδηγία στους αρμόδιους υπουργούς να συντάξουν νέο σχέδιο νόμου, το οποίο ουσιαστικά θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς αντιμετώπισης των «εισβολέων», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τους μετανάστες τα ισραηλινά μίντια και οι σιωνιστές πολιτικοί φυτεύοντας βαθιά το ρατσισμό στην ισραηλινή κοινωνία. Στο Χολότ αυτή τη στιγμή βρίσκονται φυλακισμένοι υπό άθλιες συνθήκες περισσότεροι από 2.000 μετανάστες, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ισραηλινών ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ διαμένουν περισσότεροι από 48.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά, οι οποίοι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Τελ Αβίβ. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς προέρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες του Σουδάν και της Ερυθραίας και περνούν τα σύνορα από την πλευρά της Αιγύπτου. Το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών της ρατσιστικής πολιτικής που ακολουθούν οι σιωνιστές απέναντι στους μετανάστες είναι η διατήρηση του εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ, ο οποίος απειλείται από την αθρόα, όπως την ονομάζουν, «εισβολή» μεταναστών στο Ισραήλ.
Ο ρατσισμός έχει καλά ριζώσει στην κοινωνία του Ισραήλ. Εκατοντάδες ακροδεξιοί Ισραηλινοί, ανάμεσά τους και πρώην βουλευτές, διαδήλωσαν στο Ισραήλ ενάντια στους αφρικανούς μετανάστες, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και κρατώντας παραλλαγμένες μαύρες σημαίες του ISIS που είχαν πάνω τις λέξεις Ανώτατο Δικαστήριο, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους στην απόφαση για κατάργηση του ρατσιστικού νόμου από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η διαδήλωση κατέληξε σε κεντρικό πάρκο του Τελ Αβίβ, όπου διαμένουν εκατοντάδες άστεγοι μετανάστες. Επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν οι γνωστοί έποικοι Μπαρούχ Μαρζέλ και Μάι Γκολάν, οι οποίοι έχουν δηλώσει δημοσίως στο παρελθόν ότι είναι ρατσιστές και μάλιστα είναι περήφανοι γι’ αυτό.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της γνωστής αμερικάνικης ΜΚΟ Human Rights Watch, από την οποία έχουν περάσει μέχρι και στελέχη της αμερικάνικης πολεμικής βιομηχανίας, το Ισραήλ έχει παράνομα απελάσει περίπου 7.000 μετανάστες στις χώρες τους, όπου πολλοί απ’ αυτούς έπεσαν θύματα διώξεων, βασανιστηρίων και δολοφονιών. Οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να τους δώσουν τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο, αντίθετα τους φυλάκισαν και στη συνέχεια τους απέλασαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η απέλαση των μεταναστών έγινε με τη συναίνεσή τους. Κάτι τέτοιο βέβαια φαντάζει σαν ειρωνεία, όταν οι συνθήκες κράτησής τους ήταν τόσο άθλιες που η επιστροφή στις χώρες φάνταζε σ’ αυτούς τους ανθρώπους σαν σωτηρία.
Το 2012, οι σιωνιστές ξεκίνησαν πογκρόμ ενάντια στους αφρικανούς μετανάστες συλλαμβάνοντας 60.000. Απ’ αυτούς, σε πρώτη φάση απέλασαν 3.920, ενώ παράλληλα έχτισαν ένα τεράστιο φράχτη με προηγμένα μέσα παρακολούθησης στα σύνορα με την Αίγυπτο.