Σα να μην έφταναν τα 3 δισ. δολάρια που δίνουν οι Αμερικάνοι στο Ισραήλ, ενισχύοντας με ζεστό χρήμα την σιωνιστική πολεμική μηχανή, ένα μήνα μετά το τέλος της σιωνιστικής εισβολής η αμερικάνικη Γερουσία ψήφισε ομόφωνα νέο νόμο που αναβαθμίζει το στάτους της συνεργασίας των δυο κρατών. Ο νέος νόμος, με την ονομασία «Νόμος για τη Στρατηγική Συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ» αυξάνει ακόμα περισσότερο την αμερικάνικη οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση προς το Ισραήλ, ενώ παράλληλα ενισχύει τη συνεργασία των δυο κρατών σε θέματα ενέργειας, επιστημών, ασφάλειας και αγροτικής παραγωγής.
Βάσει του νέου νόμου, οι σιωνιστές θα πάρουν από τους Αμερικάνους πολεμικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, δυνατότητα μεταφοράς πολεμικού υλικού μέσω των αμερικάνικων δικτύων μεταφοράς, καθώς και μέρος του πλεονάσματος σε όπλα της αμερικάνικης πολεμικής βιομηχανίας.
Μετά την ήττα των σιωνιστών στη Γάζα, την αναβάθμιση των ισλαμιστών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αλλά και την καταιγιστική προέλαση του IS στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας, οι Αμερικάνοι κρίνουν σκόπιμο να εξοπλίσουν ακόμα περισσότερο το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή, προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα.








