Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Οκτώβρη
  • O εισαγγελέας Φλωρίδης, ο υπουργός Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η σαπίλα του μηχανισμού καταστολής
  • «Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Τζάμπα η Πνύκα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Διεθνή

Παλαιστίνη

Νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Οκτ 2017, 00:00

Σε συμφωνία συμφιλίωσης και μεταφοράς της διακυβέρνησης της Λωρίδας της Γάζας από τη Χαμάς στη Φατάχ κατέληξαν στο Κάιρο, την Πέμπτη 12 Οκτώβρη, ηγετικά στελέχη των δυο οργανώσεων, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου. Η συμφωνία, που ήρθε μετά από σύντομες διαπραγματεύσεις, προβλέπει την ενσωμάτωση στελεχών της Χαμάς σε υπουργεία της κυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα, την επανασύσταση των υπηρεσιών ασφαλείας της ΠΑ στην περιοχή και την από κοινού διαχείριση των συνοριακών περασμάτων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Με βάση τη νέα συμφωνία, ο έλεγχος του συνοριακού περάσματος της Ράφα καθώς και η φύλαξη των συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο περνάει αποκλειστικά στην ΠΑ και την Παλαιστινιακή Προεδρική Φρουρά. Προφανώς, αυτό αποτελεί απαίτηση της αιγυπτιακής χούντας προκειμένου να διασφαλίσει ότι ισλαμιστές μαχητές που δρουν στην περιοχή του Σινά δε θα μπαινοβγαίνουν στη Γάζα προκειμένου να βρίσκουν εκεί καταφύγιο, όπως γίνεται μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αιγυπτιακής χούντας. Παράλληλα, αυτό αποτελεί απαίτηση και του Ισραήλ, γιατί το συνοριακό πέρασμα της Ράφα στον Νότο είναι το μοναδικό σημείο επικοινωνίας της Λωρίδας της Γάζας με τον πέραν του Ισραήλ έξω κόσμο. Τα άλλα δύο συνοριακά περάσματα (Ερεζ και Κάρνι, στον Βορρά) συνδέουν τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ. Με το πέρασμα της Ράφα να περνά στην Προεδρική Φρουρά του Αμπάς, οι δυνατότητες ανεφοδιασμού της Γάζας με απαραίτητα είδη και επικοινωνίας των κατοίκων της με τον έξω κόσμο δεν ελέγχονται πλέον από τις δυνάμεις της Αντίστασης.

Περίπου 3.000 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Φατάχ θα ενταχθούν στις αστυνομικές δυνάμεις της Γάζας. Βέβαια, όσο η Χαμάς διατηρεί το ένοπλο σκέλος, που σύμφωνα με διάφορες πηγές ξεπερνά τους 25.000 καλά εξοπλισμένους μαχητές, θα παραμένει η πιο ισχυρή στρατιωτικά οργάνωση στη Γάζα. Με βάση τη συμφωνία Χαμάς-Φατάχ, οι 40.000 υπάλληλοι που είχε προσλάβει η Χαμάς το 2007 και δούλευαν στις διάφορες κρατικές δομές, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέχρι να περάσουν από αξιολόγηση, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στην νέα κυβέρνηση, ενώ μέχρι τότε θα λαμβάνουν το 50% του μισθού που δίνει η ΠΑ στους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χαμάς, το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων θα είναι μια συνάντηση των εκπροσώπων όλων των παλαιστινιακών πολιτικών οργανώσεων, στις 21 Νοέμβρη στο Κάιρο, στην οποία θα συζητηθούν τα κύρια εθνικά ζητήματα, όπως το μέλλον του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, το ζήτημα των όπλων των οργανώσεων της Αντίστασης, καθώς και οι πολιτικές θέσεις τους. Ο Σάλαχ Αλ Μπαντουίλ, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, δήλωσε ότι στη συνάντηση στο Κάιρο τον Νοέμβρη θα συζητηθεί η ενδεχόμενη διεύρυνση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε να συμμετάσχουν και άλλες πολιτικές οργανώσεις εκτός από τη Χαμάς και τη Φατάχ.

Η πλήρης μεταβίβαση από τη Χαμάς της εξουσίας στη Γάζα δεν αναμένεται να γίνει πριν τις αρχές Δεκέμβρη. Αυτό αφήνει ανοιχτή την επιλογή στον Αμπάς να υπαναχωρήσει πιθανόν από τη συμφωνία, αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του.

Παρά τις αρχικά επιθετικές δηλώσεις του Νετανιάχου, όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Φατάχ, αξιωματούχοι του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ κράτησαν χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα εξετάσει τις πρόσφατες εξελίξεις και θα πράξει αναλόγως. Προφανώς, οι σιωνιστές θα περιμένουν και την έκβαση των διαπραγματεύσεων του Νοέμβρη προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Παρολαυτά, συνεχίζουν να απαιτούν τον πλήρη αφοπλισμό των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης και τη διακοπή της κατασκευής υπόγειων τούνελ από τη Χαμάς στα σύνορα Γάζας και Ισραήλ, προκειμένου να αποδεχτούν τη συμμετοχή της Χαμάς σε μια παλαιστινιακή κυβέρνηση. Παράλληλα, απαιτούν την επιστροφή των δύο αιχμαλώτων ισραηλινών πολιτών που κρατούνται από τη Χαμάς στην Γάζα, καθώς και την επιστροφή από τη Χαμάς των λειψάνων δύο ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας σιωνιστικής εισβολής στη Γάζα, το καλοκαίρι του 2014 (ποιος Παλαιστίνιος θα τολμήσει να θέσει τέτοιον όρο στη Χαμάς, όταν είναι γνωστό ότι και οι αιχμάλωτοι και οι σκελετοί νεκρών σιωνιστών πιάνουν «μεγάλη τιμή», στο άτυπο χρηματιστήριο που παραδοσιακά έχει δημιουργηθεί; – ανταλλάσσονται με εκατοντάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους).

Ταυτόχρονα, δήλωσαν ότι για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα προς το Ισραήλ θα θεωρούν υπεύθυνη πλέον και την Παλαιστινιακή Αρχή μαζί με τη Χαμάς.

Παρά την επιθετικότητα των δηλώσεων του Νετανιάχου, παρατηρείται μια μεταστροφή των σιωνιστών όσον αφορά τη συμμετοχή της Χαμάς στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της ΠΑ σε σχέση με το 2011, όταν ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι αν η Χαμάς συμμετάσχει στην κυβέρνηση, (γίνονταν και τότε διαπραγματεύσεις), οι σιωνιστές θα διακόψουν κάθε επαφή με την ΠΑ.

Την Πέμπτη 19 Οκτώβρη, ο Επίτροπος της κυβέρνησης Τραμπ, Τζέισον Γκρίνμπλατ, δήλωσε ότι αν η Χαμάς θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση της ΠΑ θα πρέπει να ικανοποιήσει ουσιαστικά τις απαιτήσεις των σιωνιστών, χωρίς όμως να απορρίπτει εξαρχής τη συμμετοχή της, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με το Ισραήλ.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο αιγύπτιος δικτάτορας Σίσι συναντήθηκε με τον Τραμπ για πρώτη φορά, ενώ το περιεχόμενο της συνάντησης δε δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα. Πολλά μίντια ισχυρίζονται, λόγω των κατοπινών εξελίξεων, ότι ο Σίσι επιχείρησε να πείσει τον Τράμπ να παρέμβει και να πιέσει τον Νετανιάχου να δεχτεί τη συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Φατάχ για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Οι προηγούμενες απόπειρες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το 2011 και το 2014 είχαν αποτύχει παταγωδώς, με τον Αμπάς να τις σαμποτάρει από την πρώτη στιγμή έχοντας τη στήριξη των σιωνιστών και των Αμερικάνων, ενώ οι αμερικάνικες κυβερνήσεις ήδη από το 2006 είχαν εμποδίσει σθεναρά μια τέτοια εξέλιξη, στηρίζοντας ανοιχτά τους σιωνιστές στις απαιτήσεις τους. Αν κρίνει κανείς από την μέχρι τώρα ομαλή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων είναι προφανές ότι το Ισραήλ και οι Αμερικάνοι έχουν δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Χαμάς σε μια κυβέρνηση των Παλαιστίνιων, αν η Χαμάς δεχτεί τους όρους τους.

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η Χαμάς δεν πρόκειται να δεχτεί να αφοπλιστεί. Από την άλλη, οι σιωνιστές και ο Αμπάς δηλώνουν ότι ο αφοπλισμός της Χαμάς αποτελεί τον βασικότερο όρο για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων και την αποδοχή της νέας κυβέρνησης από το Ισραήλ. Παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ομαλά, γεγονός που αν το συνδέσει κάποιος με τον πραγματιστικό χαρακτήρα της πολιτικής της Χαμάς, γεννάει πολλά ερωτήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την ηγεσία του παλαιστινιακού αγώνα έχουν περάσει πολλά κινήματα και οργανώσεις που αποκαθηλώθηκαν όταν έπαψαν να τον υπηρετούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Παλαιστίνη

Η Καταλονία σε τροχιά σύγκρουσης
Επόμενο άρθρο

Παλαιστίνη

Η «δημοκρατική» Ευρώπη εκδικείται

Σχετικά Αρθρα

«Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»

Η Χεζμπολά και το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζουν την επίθεση στο τσέκποϊντ της Χεβρώνας

Διεθνή 24 Οκτ 2026, 10:32

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 18:09

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 13:01

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 11:06

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 21:26

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 13:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Οκτώβρη

25 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

O εισαγγελέας Φλωρίδης, ο υπουργός Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η σαπίλα του μηχανισμού καταστολής

24 Οκτ 2026, 20:40
Διεθνή

«Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»

Η Χεζμπολά και το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζουν την επίθεση στο τσέκποϊντ της Χεβρώνας

24 Οκτ 2026, 10:32
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Τζάμπα η Πνύκα

23 Οκτ 2026, 19:45
Διεθνή

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

23 Οκτ 2026, 18:09
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

23 Οκτ 2026, 14:39
Διεθνή

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

23 Οκτ 2026, 13:01
Υγεία

Oι Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι βάζουν στη θέση του τον ακροδεξιό «και α και ου» υπουργό Υγείας

23 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

23 Οκτ 2026, 11:06
Πολιτισμός

ΣΗΜΕΡΑ: Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

23 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Οκτώβρη

Ημέρα ζυμαρικών.

Καζακστάν: Εθνική εορτή (1990).

1927: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση «Γενικής Ασφάλειας του Κράτους».

1967: Βόμβα (δεν εξερράγη) μπροστά στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κυψέλη.

1973: Ανακάλυψη βόμβας σε αποθήκη της Εθνικής Τράπεζας.

1977: Μεγάλες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παλέρμο, δεκαοκτώ αστυνομικοί τραυματίες.

1983: 2.000 αμερικανοί στρατιώτες μαζί με μονάδες από έξι κράτη της Καραϊβικής καταλαμβάνουν τη Γρανάδα.

1990: Παραπέμπονται στη δικαιοσύνη οι πρώην διοικητές έντεκα ΔΕΚΟ για ανάμιξή τους στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

2009: 155 νεκροί και 721 τραυματίες από δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στη Βαγδάτη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Παλαιστίνη

    17Ν
    • Παλαιστίνη

      Εφετείο 17Ν
  • Παλαιστίνη

    ΕΛΑ
    • Παλαιστίνη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Παλαιστίνη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Παλαιστίνη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Παλαιστίνη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Παλαιστίνη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Παλαιστίνη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Παλαιστίνη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Παλαιστίνη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Παλαιστίνη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παλαιστίνη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παλαιστίνη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Παλαιστίνη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Ποιοι είμαστε
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Επικοινωνία
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Όροι χρήσης
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Ποιοι είμαστε
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Επικοινωνία
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo