Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Αυγούστου
  • Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;
  • Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η μπάλα ξανά στην εξέδρα!
Διεθνή

Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

Η μπάλα ξανά στην εξέδρα!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Νοέ 2017, 00:00

Για να καταλάβουμε από πόση υποκρισία ξεχειλίζουν οι διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, αρκεί να δούμε πώς εκτυλίχτηκε η φετινή 23η διάσκεψη (COP 23) που έγινε στη Βόννη και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι περίπου 200 χωρών για δυο βδομάδες (από τις 6 μέχρι και τις 17 Νοέμβρη). Δυο χρόνια μετά από τη συμφωνία του Παρισιού, που δεν προσέφερε τίποτα περισσότερο από ένα ευχολόγιο για τη διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη σε επίπεδα κάτω των 2oC από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα, χωρίς να πάρει κανένα δεσμευτικό μέτρο για την επίτευξη αυτού του στόχου (βλ. https://www.eksegersi.gr/issue/919/Διεθνή/28655.Ρεσιτάλ-υποκρισίας-από-Τραμπ-και-Ευρωπαίους), η φετινή Διάσκεψη για το Κλίμα δε συμφώνησε ούτε πάνω στο θέμα της ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων χωρών, βάσει της απόφασης της συμφωνίας του Παρισιού.
 
Ετσι, η επείγουσα έκκληση της συμφωνίας του Παρισιού στις πλουσιότερες χώρες, να συνδράμουν ετησίως με 100 δισ. δολάρια για να βοηθήσουν τις οικονομικά ασθενέστερες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, έχει μείνει κενό γράμμα, αν και το ποσό αυτό πρέπει να θεωρείται ψίχουλα μπροστά στα λεφτά που έχουν δαπανηθεί κατά καιρούς για τη διάσωση καπιταλιστικών ομίλων που κινδύνευσαν με χρεοκοπία! Κι όμως, τα χρήματα αυτά, που θα έπρεπε να δίνονται ετησίως μέχρι το 2020, όχι μόνο δεν έχουν δοθεί, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί ούτε καν πόσα θα δίνει ο καθένας!
 
Μόνο η ΕΕ εμφανίζεται «προσηλωμένη στον συλλογικό παγκόσμιο στόχο της κινητοποίησης 100 δισ. δολαρίων ΗΠΑ ετησίως, με ορίζοντα το 2020 και έως το 2025, για τη χρηματοδότηση δράσεων για το κλίμα στις αναπτυσσόμενες χώρες», όπως ανέφερε δελτίο Τύπου της Κομισιόν όταν ξεκινούσαν οι εργασίες της COP23 στη Βόννη (https://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-4245_el.htm). Το δελτίο Τύπου μας ενημερώνει ότι το 2016 η ΕΕ και τα κράτη μέλη της συνεισέφεραν συνολικά 20,2 δισ. ευρώ (10% περισσότερα από τα 17.6 δισ. που έδωσαν το 2015)! Δηλαδή μόλις το 20% του στόχου καλύφθηκε από την ΕΕ που συμπεριλαμβάνει πολλές από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία). Τώρα, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!
 
Ολα παραπέμπονται στην επόμενη διάσκεψη, που θα γίνει σε έναν χρόνο (Δεκέμβρης 2018) στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, κι όλοι υποστηρίζουν ότι η φετινή διάσκεψη ήταν υποτονική και πως η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη καθώς οι ΗΠΑ αποχωρούν στο τέλος του χρόνου από τη συμφωνία του Παρισιού, με το ζήτημα αγκάθι των πρακτικών μέτρων να μην έχει ακόμα συζητηθεί επί της ουσίας. Αντ’ αυτού, είχαμε παρελάσεις εκπροσώπων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, όπως η BMW και η Microsoft, με την πρώτη (που ήταν και επίσημος χορηγός της διοργάνωσης) να υπόσχεται ότι η παραγωγή της θα γίνεται μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020 και τη δεύτερη να υπόσχεται ότι μέχρι το 2030 θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα εργοστάσιά της κατά 75% σε σχέση με τα επίπεδα του 2013.
 
Τα ωραία λογάκια είναι το αγαπημένο σπορ των καπιταλιστών, όπως και οι «πράσινες επενδύσεις», όμως αν αυτές δεν αποφέρουν το ανώτατο κέρδος θα παραμείνουν κενό γράμμα. Για την ώρα, η θερμοκρασία του πλανήτη εξακολουθεί να ανεβαίνει, με τον περασμένο Σεπτέμβρη να είναι ο τέταρτος θερμότερος από το 1880 (ο θερμότερος σημειώθηκε το 2015 και οι αμέσως επόμενοι το 2016 και το 2014), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ, NOAA (βλ. https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201709). Το ίδιο κέντρο ανέφερε ότι το 2016 ήταν η πέμπτη συνεχής χρονιά που η θερμοκρασία της Γης έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ (0.94oC πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα) και ο 40ός χρόνος (από το 1977) που ο ετήσιος μέσος όρος της θερμοκρασίας της Γης ήταν πάνω από τον μέσο όρο του εικοστού αιώνα. Ταυτόχρονα, οι εκπομπές από ορυκτά καύσιμα στη βιομηχανία το 2016 βρίσκονταν σε επίπεδα 62% πάνω από αυτά του 1990, ενώ το 2017 προβλέπεται μία ακόμα αύξηση κατά 2%, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης Global Cabron Project, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Δευτέρα (https://www.globalcarbonproject.org/carbonbudget/17/files/GCP_CarbonBudget_2017.pdf). Οι τέσσερις μεγαλύτεροι ρυπαντές, που αντιπροσωπεύουν το 59% των παγκόσμιων ρύπων, είναι η Κίνα (28%), οι ΗΠΑ (15%),η ΕΕ (10%) και η Ινδία (7%). Η τελευταία ήταν αυτή που σημείωσε μεγάλη αύξηση στις εκπομπές (4,5%), με την Κίνα να σημειώνει ελαφρά μείωση (0,3%), λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει αρχίσει να την αγκαλιάζει.
 
Φανταστείτε ότι η συμφωνία του Κιότο, που υπογράφηκε το 1992 (αλλά δεν επικυρώθηκε από τις ΗΠΑ, ούτε συμπεριελάμβανε την Κίνα), υποσχόταν μείωση κατά 5.2% των εκπομπών CO2 μέχρι το 2012! Η συμφωνία του Κιότο παρατάθηκε μέχρι το 2020, βάσει της συμφωνίας της Ντόχα (πρωτεύουσα του Κατάρ), που έγινε τον Δεκέμβρη του 2012, για να εγκαταλειφθεί οριστικά το 2015  στο Παρίσι (σε μία διάσκεψη που έγινε με την ευγενική χορηγία καπιταλιστικών ομίλων, η πλειοψηφία των οποίων δε δημοσιεύει καν στοιχεία για τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου). Είχε προηγηθεί το μεγάλο φιάσκο της διάσκεψης της Κοπεγχάγης το 2009, γι’ αυτό και από τότε οι επόμενες διασκέψεις δε διαφημίστηκαν τόσο πολύ.
 
Ο καπιταλισμός ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος. Η μόλυνση του πλανήτη (ένα μόνο μέρος της οποίας είναι οι εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου) είναι συνεχής, μιας και η λήψη μέτρων προστασίας κοστίζει. Αυτό είναι ένα κόστος «αντιπαραγωγικό» για τους καπιταλιστές, αφού δε φέρνει κέρδος. Γι’ αυτό και όσες διεθνείς διασκέψεις κι αν γίνουν, όσα κροκοδείλια δάκρια κι αν χυθούν, αν δεν αλλάξει το σύστημα παραγωγής, ώστε να λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη των ανώτατων υλικών και πολιτιστικών αναγκών του ανθρώπου, μέσα στις οποίες είναι και η προστασία του περιβάλλοντος, τίποτα ουσιαστικό δεν πρέπει να περιμένουμε. Η αλλαγή του συστήματος όμως δε γίνεται με λόγια, ούτε με διάλογο, αλλά μόνο με επανάσταση, είτε το θέλουμε είτε όχι.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

Προβολές και συζητήσεις
Επόμενο άρθρο

Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

Προμελετημένο σιωνιστικό έγκλημα

Σχετικά Αρθρα

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:47

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:22

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 11:52

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

Διεθνή 29 Ιούλ 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

Ημέρα μπύρας.

Ημέρα μνήμης ολοκαυτώματος των Roma.

Αιθιοπία: Ημέρα γαϊδουριού.

1931: Τίθεται σε άμεση εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα το μέτρο εκτοπισμού των κομμουνιστών.

1933: Στρατιωτικός νόμος στη Νικαράγουα.

1951: Ιδρύεται η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του υπουργείου Προεδρίας και στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

1980: 85 νεκροί και διακόσιοι τραυματίες από βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια (φασιστική οργάνωση «Ενοπλες Επαναστατικές Ομάδες Κρούσης»).

1990: Εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

1998: Ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβολεί και σκοτώνει τον 26χρονο Ηλία Μέξη επειδή μπήκε αντίθετα σε δρόμο του Πειραιά και δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    17Ν
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Εφετείο 17Ν
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    ΕΛΑ
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Ποιοι είμαστε
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Επικοινωνία
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Όροι χρήσης
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Ποιοι είμαστε
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Επικοινωνία
  • Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP23)

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo