Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης
  • Οι Βίκινγκ στην Αθήνα
  • Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
  • Τι είναι το σουμούντ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Εκρηξη οργής ενάντια στους βρετανούς κατακτητές
Διεθνή

Βασόρα

Εκρηξη οργής ενάντια στους βρετανούς κατακτητές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Σεπ 2005, 00:00

Η σχετική νηνεμία και ανοχή απέναντι στη βρετανική παρουσία, που επικρατούσαν στο νότιο Ιράκ, για τις οποίες καυχιόταν ο βρετανικός στρατός, φαίνεται ότι αποτελούν παρελθόν, καθώς η Βασόρα εξελίσσεται σε ένα ακόμη θερμό μέτωπο.

Τα ανησυχητικά για τους κατακτητές σημάδια άρχισαν να πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες με τις απανωτές επιθέσεις εναντίον των 8.500 βρετανικών στρατευμάτων με έδρα τη Βασόρα, προκαλώντας στις 5 και στις 11 Σεπτέμβρη το θάνατο τριών βρετανών στρατιωτών. Ωστόσο, η σπίθα που πυροδότησε την έκρηξη της συσσωρευμένης λαϊκής οργής ήταν τα γεγονότα που συνέβηκαν από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
 
Την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο βρετανικός στρατός συνέλαβε το Σεΐχη Αχμάντ Μαζίντ αλ Φαρτούσι, διοικητή στη Βασόρα του Στρατού Μαχντί του γνωστού ριζοσπάστη κληρικού Μογκτάντα αλ Σαντρ, με την κατηγορία ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες εναντίον των βρετανικών δυνάμεων και παράλληλα έκανε επιδρομές και συλλήψεις και άλλων «ύποπτων» για συμμετοχή στις επιθέσεις αυτές. Οι συλλήψεις αυτές φούντωσαν τη λαϊκή οργή και κατέβασαν πολύ κόσμο στους δρόμους της Βασόρα απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.
 
Το απόγευμα της επόμενης μέρας συνελήφθησαν δύο βρετανοί πράκτορες, μεταμφιεσμένοι σε Αραβες (με κελεμπίες και τα γνωστά μαντήλια στο κεφάλι), όταν αρνήθηκαν να σταματήσουν σε σημείο ελέγχου της ιρακινής αστυνομίας και απάντησαν με πυροβολισμούς προκαλώντας το θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός άλλου. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν βρέθηκαν πολυβόλα και εκρηκτικά, για αυτό και θεωρήθηκαν ύποπτοι για την πραγματοποίηση προβοκατόρικων επιθέσεων εναντίον πολιτών.
 
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν για ανάκριση στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της Βασόρα, που λειτουργεί και ως φυλακή. Οι βρετανικές διπλωματικές και στρατιωτικές αρχές κινητοποιήθηκαν απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων, ενώ τέσσερα βρετανικά τανκς κύκλωσαν τον αστυνομικό σταθμό. Η είδηση του θανάτου του ιρακινού αστυνομικού από τα πυρά των δύο βρετανών πρακτόρων κυκλοφόρησε με τηλεβόες και μέσα σε ελάχιστο χρόνο άρχισε να συρρέει πλήθος οργισμένου κόσμου στον αστυνομικό σταθμό και να δημιουργεί έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τα τανκς, απαιτώντας τη φυλάκιση και την προσαγωγή σε ιρακινό δικαστήριο των πρακτόρων. Σύντομα άρχισαν να εκτοξεύονται πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των τάνκς, με αποτέλεσμα την εικόνα του φλεγόμενου στρατιώτη να απογειώνεται από το φλεγόμενο τανκ για να γλιτώσει, που έκανε το γύρο του κόσμου. Εκτός απ’ αυτόν τραυματίστηκαν δύο ακόμη συνάδελφοί του από πέτρες που εκτοξεύονταν εναντίον τους καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι ταραχές συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν από πυρά του βρετανικού στρατού 5 διαδηλωτές (οι 2 πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο) και τραυματίστηκαν 15. Τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν όταν εκπρόσωπος του επαρχιακού συμβουλίου της Βασόρα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες πράκτορες θα προσαχθούν πιθανότατα σε ιρακινό δικαστήριο.
 
Τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας (20 Σεπτεμβρίου), αφού ο βρετανικός στρατός απέκλεισε την περιοχή, δέκα τανκς με την προστασία ελικοπτέρων κύκλωσαν τον αστυνομικό σταθμό και αφού γκρέμισαν ένα μέρος της περίφραξης και κατεδάφισαν δυο προκατασκευασμένα κτίσματα απελευθέρωσαν τους δύο πράκτορες. Μαζί τους διέφυγαν και 150 κρατούμενοι. Σύμφωνα με την ιρακινή νομοθεσία (που επιβλήθηκε από τις αρχές κατοχής), οι δυο βρετανοί πράκτορες έπρεπε να παραπεμφθούν για να δικαστούν σε δικαστήριο της χώρας τους. Γιατί λοιπόν οι βρετανικές αρχές δεν επέμειναν στην εφαρμογή του νόμου, αλλά κατέφυγαν επειγόντως στην ένοπλη απελευθέρωσή τους;
Πιθανόν γιατί, λόγω της σημασίας της αποστολής που εκτελούσαν και του ρόλου που έπαιζαν, δεν ήθελαν να
διακινδυνεύσουν να τους αφήσουν έστω και για περιορισμένο χρόνο στα χέρια της πολιτοφυλακής του Στρατού του Μαχντί, του οποίου ο τοπικός διοικητής κρατούνταν από το βρετανικό στρατό. Παράλληλα βέβαια έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στις δυνάμεις που το τελευταίο διάστημα με απανωτές επιθέσεις φροντίζουν να τους υπενθυμίζουν ότι οι βρετανικές δυνάμεις κατοχής είναι ανεπιθύμητες στη χώρα τους.
 
Η επιδρομή στον αστυνομικό σταθμό χαρακτηρίστηκε από τον κυβερνήτη της Βασόρα «βάρβαρη, άγρια και ανεύθυνη», ενώ από τον εκπρόσωπο τύπου του ιρακινού πρωθυπουργού απλά ως «ατυχή εξέλιξη».
 
Προφανώς, το επαρχιακό συμβούλιο της Βασόρα, αναλογιζόμενο τις συνέπειες λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί, δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την απαίτηση των βρετανών κατακτητών. Πολύ περισσότερο η αστυνομία, η οποία ελέγχεται από τις σιιτικές πολιτοφυλακές, την Ταξιαρχία Μπαντρ και το Στρατό Μαχντί. Ετσι ο βρετανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στο Ιράκ, γκρεμίζοντας το προφίλ της ήπιας και ανεκτικής δύναμης που έχτιζε τόσο καιρό, κουρελιάζοντας το όποιο κύρος διέθεταν στο σιιτικό πληθυσμό οι ιρακινές κυβερνητικές αρχές και κάνοντας σκόνη το παραμύθι της μεταβίβασης της εξουσίας στην ιρακινή κυβέρνηση και της αποκατάστασης της δημοκρατίας.
 
Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση των βρετανών κατακτητών δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τη Βασόρα, όπου έχει σημαντική επιρροή το ισλαμικό κίνημα υπό την ηγεσία του Μογκτάντα αλ Σαντρ. Γιατί, εκτός όλων των άλλων, αποτελεί προσβολή στην αξιοπρέπεια και την περηφάνια του ιρακινού λαού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Βασόρα

Πού βαδίζει το Ιράκ;
Επόμενο άρθρο

Βασόρα

Συνεχίζεται η απεργία πείνας στο κολαστήριο του Γκουαντανάμο

Σχετικά Αρθρα

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

Διεθνή 19 Σεπ 2026, 10:40

Τι είναι το σουμούντ;

Διεθνή 19 Σεπ 2026, 08:48

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

Διεθνή 17 Σεπ 2026, 19:30

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

Διεθνή 17 Σεπ 2026, 19:21

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

Διεθνή 17 Σεπ 2026, 12:48

Η AfD συνδέει την παραγωγή όπλων με τις απελάσεις, καθώς η ισραηλινή Elbit εξετάζει την επέκτασή της στη Γερμανία

Διεθνή 15 Σεπ 2026, 09:16
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
Καταστολή

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

17 Σεπ 2026, 11:23
Πολιτισμός

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

17 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

Ημέρα πειρατικής ομιλίας.

Χιλή: Ημέρα στρατού (1810).

Μπουτάν: Ημέρα βροχής.

1948: Μαχητές του ΔΣΕ καταστρέφουν με εκρηκτικά τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους.

1968: Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικό για τερματισμό φοιτητικών ταραχών, δεκαοκτώ φοιτητές νεκροί, εκατοντάδες συλλήψεις.

1970: Κραυγάζοντας “Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα” ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

1974 : Καθαιρούνται όλοι οι χουντικοί δήμαρχοι.

1979: Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάζεται ο ακροδεξιός βομβιστής Αρ. Καλέντζης.

1987: Δύο βόμβες στα PX της Συγγρού, εξερράγη η μία (ΕΛΑ).

1994: Οι ΕΛΑ-1η Μάη ανατινάζουν με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, νεκρός ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος, εννιά τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Βασόρα

    17Ν
    • Βασόρα

      Εφετείο 17Ν
  • Βασόρα

    ΕΛΑ
    • Βασόρα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Βασόρα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Βασόρα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Βασόρα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Βασόρα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Βασόρα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Βασόρα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Βασόρα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Βασόρα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βασόρα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βασόρα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Βασόρα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Βασόρα

      Βασόρα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Βασόρα

      Βασόρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Βασόρα

      Βασόρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Βασόρα

      Βασόρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Βασόρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Βασόρα

    Βασόρα

    Ποιοι είμαστε
  • Βασόρα

    Βασόρα

    Επικοινωνία
  • Βασόρα

    Βασόρα

    Όροι χρήσης
  • Βασόρα

    Βασόρα

    Ποιοι είμαστε
  • Βασόρα

    Βασόρα

    Επικοινωνία
  • Βασόρα

    Βασόρα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo