Μπορεί οι Σιωνιστές να επιτρέπουν μόνο 81 αγαθά να μπουν στη Λωρίδα της Γάζας απαγορεύ-οντας ταυτόχρονα τις εξαγωγές της, όμως ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που υποτίθεται ότι είναι υπέρμαχος της «ελεύθερης διακίνησης προϊόντων», δέχτηκε το Ισραήλ στους κόλπους του. Την περασμένη Δευτέρα, τα 31 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ ψήφισαν ομόφωνα την αποδοχή του Ισραήλ στον οργανισμό. Μεταξύ των κρατών αυτών είναι φυσικά και η χώρα μας, αλλά και η Τουρκία που τον τελευταίο καιρό σπεκουλάρει με τον παλαιστινιακό αγώνα εμφανιζόμενη ως «κατήγορος» του Ισραήλ. Αυτό δεν την εμπόδισε να ψηφίσει υπέρ της εισόδου του Ισραήλ στον ΟΟΣΑ, αποδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι άλλο πράγμα η σπέκουλα και τα ωραία λογάκια και άλλο η πολιτική πράξη.
Η αποδοχή του Ισραήλ στον ΟΟΣΑ, μετά από δύο τουλάχιστον δεκαετίες προσπαθειών από την ισραηλινή πλευρά, αποτελεί νομιμοποίηση της κατοχής της Δυτικής Οχθης και του παράνομου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, έναν επαίσχυντο πολιτικό εναγκαλισμό της ναζιστικής λαίλαπας που εξαπολύουν οι «απόγονοι του ολοκαυτώματος». Οι αντιδράσεις από την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λουίζα Μοργναντίνι, έναν πρώην υπουργό της Ν. Αφρικής κι έναν πρώην γάλλο πρεσβευτή και οι επιφυλάξεις τριών από τα 31 κράτη μέλη (Νορβηγία, Ελβετία και Ιρλανδία – η Ελλάδα και η Τουρκία δεν εξέφρασαν ούτε καν επιφύλαξη!) δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν τη «θριαμβευτική» είσοδο του Ισραήλ στον οργανισμό.
Οπως είχαμε γράψει και πριν από ένα μήνα, το Ισραήλ είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις από το 2007 για να μπει στον ΟΟΣΑ. Οι διαπραγματεύσεις σκάλωναν στα στατιστικά στοιχεία του Ισραήλ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τους έποικους στον πληθυσμό της χώρας, καθώς και στην παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και των υψωμάτων του Γκολάν. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το Ισραήλ θα πρέπει είτε να εξαιρέσει τους εποίκους από τα στατιστικά του στοιχεία ή να συμπεριλάβει και τους Παλαιστίνιους σ’ αυτά. Τότε όμως θα «σκαλώσει» στη μεγάλη διαφορά εισοδήματος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων (20 προς 1 κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή δήμαρχο της Ιερουσαλήμ), που εμποδίζει την ένταξή του. Ομως, ο ΟΟΣΑ ξεπέρασε όλα αυτά τα προβλήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στο Ισραήλ να γίνει μέλος και ίσως να τεθεί η προϋπόθεση ότι μέσα σε ένα χρόνο θα δώσει αξιόπιστα στοιχεία που θα συμβαδίζουν με τους κανόνες του ΟΟΣΑ. Ακόμα όμως κι αν γίνει αυτό, από τη στιγμή που το Ισραήλ γίνει μέλος θα μπορεί να θέσει βέτο σε μια τέτοια απαίτηση!
Η «διεθνής κοινότητα» κλείνει τα μάτια και τ’ αυτιά της στις κραυγές του παλαιστινιακού λαού και δίνει χέρι βοήθειας στους Σιωνιστές. Οσοι περίμεναν κάτι από αυτή, τώρα διαψεύδονται παταγωδώς. Μόνο το κίνημα αλληλεγγύης και η παλαιστινιακή αντίσταση μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.