Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα
  • 168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα
  • Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω
  • Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα
  • Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής
  • Σαν σήμερα 18 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Ιστορία»Αντικομμουνιστική υστερία και τρομοκρατία
Ιστορία

Ουκρανία

Αντικομμουνιστική υστερία και τρομοκρατία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Απρ 2015, 00:00
Λίγες μέρες πριν από την 70ή επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης ενάντια στη ναζιστική Γερμανία, για την οποία περισσότεροι από 27 εκατομμύρια σοβιετικοί πολίτες έδωσαν τη ζωή τους, η κυβέρνηση των εθνικιστών του Κιέβου,  με το νόμο για την «αποκομμουνιστοποίηση» της χώρας που εγκρίθηκε από την ουκρανική βουλή στις 9 Απρίλη, βεβηλώνει τη μνήμη των νεκρών του μεγάλου πατριωτικού πολέμου και συνολικά των θυμάτων του ναζισμού στον κόσμο εξισώνοντας τη σοσιαλιστική Σοβιετική Ενωση, που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο ναζιστικό τέρας, με το ναζιστικό καθεστώς.
Ο νόμος αυτός χαρακτηρίζει «ως εγκληματικά τα κομμουνιστικά και εθνικοσοσιαλιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα» και απαγορεύει «κάθε δημόσια άρνηση του εγκληματικού χαρακτήρα τους» καθώς και την «παραγωγή, κυκλοφορία και δημόσια χρήση των συμβόλων τους», παρά μόνο για εκπαιδευτικό ή επιστημονικό σκοπό ή όσα βρίσκονται σε κοιμητήρια. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύονται οι σημαίες, οι ύμνοι, τα παράσημα των βετεράνων, όλα τα μνημεία που είναι αφιερωμένα στους μπολσεβίκους ηγέτες και στους ήρωες της αντιφασιστικής νίκης καθώς και τα ονόματα δρόμων και πλατειών που φέρουν τα ονόματά τους. Επίσης, ο νόμος αυτός προβλέπει το κλείσιμο όλων των οργανώσεων, των πολιτικών κομμάτων και των μίντια που κατηγορούνται για προπαγάνδα του κομμουνισμού ή του ναζισμού. Για τους υποστηρικτές τους θα γίνεται έρευνα και οι πληροφορίες γι’ αυτούς θα δημοσιοποιούνται, ώστε «να μην επιτραπεί να συμβούν τέτοια εγκλήματα στο μέλλον και να εξαλειφθεί η απειλή για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας».
Οι ποινές για την παραβίαση του νόμου κυμαίνονται από 5 – 10 χρόνια φυλάκισης.
Επιβραβεύονται οι συνεργάτες των Ναζί
Η αναφορά του νόμου στο ναζισμό γίνεται απλά και μόνο για να θολώσει τα νερά. Στο στόχαστρό του βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο η μπολσεβίκικη επανάσταση του 1917, η σοσιαλιστική Σοβιετική Ενωση, η σοβιετική περίοδος της Ουκρανίας, η κομμουνιστική ιδεολογία. Βασικό όπλο της φασιστικής και εθνικιστικής προπαγάνδας του Κιέβου είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική του Κρεμλίνου απέναντι στις άλλες χώρες μέλη της ΕΣΣΔ την περίοδο της παλινόρθωσης του καπιταλισμού μετά την άνοδο του Χρουτσόφ στην εξουσία.
Αλλωστε, ταυτόχρονα με τον προαναφερόμενο νόμο ψηφίστηκε ένας άλλος νόμος που αναγνωρίζει τους ουκρανούς εθνικιστές οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί ως «μαχητές της ελευθερίας» που «πάλεψαν για την ανεξαρτησία» της Ουκρανίας και τους προσφέρει κοινωνικές παροχές. Ανάμεσά τους είναι η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών και ο Ουκρανικός Αντάρτικος Στρατός. Η πρώτη δρούσε πρωτίστως στη δυτική Ουκρανία από τη δεκαετία του 1930 και χρησιμοποιούσε τη βία και την τρομοκρατία εναντίον όσων θεωρούσε εχθρούς της για να πετύχει τους στόχους της, ενώ ο Ουκρανικός Αντάρτικος Στρατός, εκτός των άλλων, κατηγορείται για την επιχείρηση εθνοκάθαρσης εναντίον των Πολωνών στη Volhynia και Galicia, κατά την οποία δολοφονήθηκαν περισσότεροι 100.000 άνθρωποι.
Κυβέρνηση, νεοναζί και φασίστες σε κοινό μέτωπο
Ο εθνικισμός είναι η επίσημη ιδεολογία της κυβέρνησης του Κιέβου. Γι’ αυτό και συμπλέει με νεοναζί και φασίστες, που βαφτίζονται εθνικιστές και καταλαμβάνουν βουλευτικά έδρανα και κυβερνητικά πόστα ή συμμετέχουν ως παραστρατιωτικές μονάδες στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, διαπράττοντας εγκλήματα και βαρβαρότητες σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. Σημειωτέον ότι μόλις τρεις μέρες πριν από την ψήφιση των προαναφερόμενων νόμων επισημοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο η στρατιωτική συνεργασία κυβέρνησης και παραστρατιωτικών φασιστικών ταγμάτων με το διορισμό του Ντμίτρι Γιάρος, αρχηγού του φασιστικού Δεξιού Τομέα, ως συμβούλου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του ουκρανικού στρατού και με την ένταξη των ένοπλων του Δεξιού Τομέα ως επαγγελματική μονάδα επίθεσης  στον ουκρανικό στρατό. O Γιάρος αναλαμβάνει, εκτός των άλλων, το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ του Γενικού Επιτελείου και των παραστρατιωτικών ταγμάτων, όπως το διαβόητο τάγμα Αζόφ, που συγκροτήθηκε από το νεοναζιστικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, και τα τάγμα Αϊντάρ, τα οποία χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα και κατηγορούνται από διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα για εγκλήματα πολέμου σε βάρος του πληθυσμού της ανατολικής Ουκρανίας.
Παρόλο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας άπειρα αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη και τη δράση ανοιχτά νεοναζιστικών, φασιστικών και ακραίων εθνικιστικών οργανώσεων, κομμάτων και παραστρατιωτικών ταγμάτων, η κυβέρνηση του Κιέβου αρνείται την ύπαρξή τους. Μιλώντας στις 20 Απρίλη στο ουκρανικό κανάλι ICTV σχετικά με τις πρόσφατες δολοφονίες πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ουκρανία, ο επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Ερευνών της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας Βασίλι Βοβκ δήλωσε ότι «οι Ουκρανικές Υπηρεσίες Ασφάλειας δεν έχουν καμιά πληροφορία για την ύπαρξη στην Ουκρανία ακροδεξιών οργανώσεων, κομμάτων ή ομάδων» και προειδοποίησε τους διαφωνούντες να «κλείσουν το στόμα τους», αν θέλουν να μείνουν ζωντανοί, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι στον καιρό μας, όταν πρακτικά ένας πόλεμος συνεχίζεται, οι Ουκρανόφοβοι, εάν δεν κλείσουν το στόμα τους, πρέπει τουλάχιστον να σταματήσουν τη ρητορική. Νομίζω ότι στη σημερινή κατάσταση δεν πρέπει κανείς να βγαίνει ανοιχτά ενάντια στην Ουκρανία και στην ουκρανικότητα». Και από τη θέση του «ως επικεφαλής του Γραφείου Ερευνών των Ουκρανικών Υπηρεσιών Ασφάλειας» προειδοποίησε τους «Ουκρανόφοβους (δηλ. τους διαφωνούντες) ότι αν δεν τον ακούσουν, δεν θα τους βγει σε καλό».
Σημειωτέον ότι ελάχιστες μέρες μετά την ψήφιση (9 Απρίλη) του νόμου «αποκομμουνιστοποίησης» της Ουκρανίας διαπράχτηκαν μέσα σε τέσσερις μέρες, 13 – 16 Απρίλη, τέσσερις δολοφονίες διαφωνούντων, του Ολεχ Καλάσνικοφ, πολιτικού της αντιπολίτευσης, και τριών γνωστών δημοσιογράφων που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση του Κιέβου, του Σεργκέι Σουκχόμποκ, του Ολες Μπουζίνα και της Ολγα Μορόζ, ανεβάζοντας μέχρι στιγμής στους 10 τον αριθμό των δολοφονηθέντων γνωστών αντιπάλων της κυβέρνησης του Κιέβου το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, έχει εξαπολυθεί, με την κάλυψη πλέον του νόμου, ένα νέο κύμα βανδαλισμών και καταστροφής αγαλμάτων του Λένιν και άλλων σοβιετικών μνημείων από μασκοφόρους νεοναζί, φασίστες και εθνικιστές ακόμη και σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας με ρωσικό και φιλορωσικό πληθυσμό, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.
Οι προαναφερόμενες δηλώσεις του επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Ερευνών της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας δείχνουν καθαρά ότι η εκστρατεία φίμωσης των διαφωνούντων με τη βία και την τρομοκρατία, βανδαλισμών και καταστροφής των σοβιετικών μνημείων κατευθύνεται από την ίδια την κυβέρνηση και έχει στόχο να επιβάλλει τη σιωπή του τρόμου σε όλο τον ουκρανικό λαό, να αποτρέψει αντιδράσεις στην αντικομμουνιστική υστερία και στην αντιλαϊκή της πολιτική και να καταφέρει, με βασικό όπλο το δηλητήριο του ουκρανικού εθνικισμού, να σβήσει τη σοβιετική περίοδο από την ιστορία της Ουκρανίας.
Λάδι στη φωτιά του πολέμου
Οι εξελίξεις αυτές ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία και βαθαίνουν το χάσμα ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πλευρές. Γιατί αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση των εθνικιστών του Κιέβου δε έχει καμιά πρόθεση συνεργασίας με τους αυτονομιστές αντάρτες. Αντίθετα, με την υποστήριξη του Λευκού Οίκου, ενεργεί μονομερώς προκαλώντας και οξύνοντας τις αντιθέσεις, όπως φαίνεται, εκτός των άλλων, και από τις τελευταίες εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα του ειδικού πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος στις ελεγχόμενες από τους αυτονομιστές περιοχές του Ντόνμπας. Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Μάρτη η ουκρανική βουλή ψήφησε νόμο ο οποίος θέτει ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος στις περιοχές αυτές τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών σύμφωνα με τους νόμους της Ουκρανίας και την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος των εκλογών, αναβάλλοντας ουσιαστικά επ’ αόριστο την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος. Ο νόμος αυτός προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της Μόσχας και των αυτονομιστών ηγετών, που τον χαρακτήρισαν κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ κατάπαυσης του πυρός, γιατί θέτει μονομερώς προϋποθέσεις που δεν είχαν συζητηθεί ποτέ πριν, παρόλο που το σημείο 12 του πακέτου μέτρων της συμφωνίας του Μινσκ προβλέπει το συντονισμό και τη συνεργασία με τους αυτονομιστές ηγέτες των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ για την υλοποίηση των μέτρων.
Στις 6 Απρίλη, ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ και ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ξαναχτύπησαν ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο μεν εκλεκτός των Αμερικάνων Γιάτσενιουκ απέρριψε τις προτάσεις για άμεσες συνομιλίες με τους αυτονομιστές δηλώνοντας: «Οταν μιλάμε για διάλογο με την ανατολή, εννοούμε ένα διάλογο με νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους της ανατολής, όχι με ρώσους γκάνγκστερ και τρομοκράτες». Ο δε Ποροσένκο, μετά από τη συνάντησή του με την κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τις τροποποιήσεις του συντάγματος, δήλωσε ότι «κάθε έννοια ομοσπονδοποίησης ( σ.σ. την οποία προτείνουν οι αυτονομιστές και το Κρεμλίνο) είναι ένας δηλητηριώδης καρκίνος που θα καταστρέψει την Ουκρανία» και τάχθηκε υπέρ της αποκέντρωσης της εξουσίας, με τους τομείς της άμυνας της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής να παραμένουν στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα τάχθηκε κατά της αναγνώρισης της ρωσικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην ανατολική Ουκρανία δηλώνοντας ότι «η ουκρανική είναι και θα είναι η μόνη επίσημη γλώσσα».
Είναι φανερό ότι όλες αυτές οι εξελίξεις υπονομεύουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και φέρνουν πιο κοντά μια νέα κλιμάκωση του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ουκρανία

Εγκλημα και υποκρισία
Επόμενο άρθρο

Ουκρανία

Μόνος κερδισμένος η Αλ Κάιντα

Σχετικά Αρθρα

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

Ιστορία 9 Μάι 2026, 00:57

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

Ιστορία 24 Απρ 2026, 10:48

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

Ιστορία 25 Μαρ 2026, 11:37

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

Ιστορία 5 Μαρ 2026, 06:14

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

Ιστορία 5 Μαρ 2026, 05:17

Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι

Ιστορία 19 Φεβ 2026, 18:29
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

18 Μάι 2026, 20:03
Πολιτική

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

18 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

18 Μάι 2026, 15:21
Πολιτική

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

18 Μάι 2026, 14:19
Διεθνή

Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής

18 Μάι 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη Βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ουκρανία

    17Ν
    • Ουκρανία

      Εφετείο 17Ν
  • Ουκρανία

    ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ουκρανία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ουκρανία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ουκρανία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ουκρανία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ουκρανία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ουκρανία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ουκρανία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ουκρανία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ουκρανία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ουκρανία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ουκρανία

      Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ουκρανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Επικοινωνία
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Όροι χρήσης
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Επικοινωνία
  • Ουκρανία

    Ουκρανία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo