Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
  • Σαν σήμερα 14 Απρίλη
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού
  • Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Δεν ξεκίνησε ακόμη η κατασκευή φραγμάτων βάρους στη Βόρεια Εύβοια!
Περιβάλλον

Δεν ξεκίνησε ακόμη η κατασκευή φραγμάτων βάρους στη Βόρεια Εύβοια!

Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Μάι 2022, 15:00

Γράφαμε το περασμένο Σάββατο, μετά τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, ότι χωρίς φράγματα βάρους στα ορεινά, ο κόσμος θα εξακολουθήσει να πνίγεται. Επανερχόμαστε με αναλυτικό ρεπορτάζ που αποκαλύπτει την κυβερνητική αδιαφορία για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Στις 11 Οκτώβρη του 2021, ο ΔΕΔΔΗΕ είχε αναλάβει να χρηματοδοτήσει με 229.000 ευρώ εννιά μελέτες για την κατασκευή φραγμάτων βάρους, πέντε για τη ζώνη ευθύνης του Δασαρχείου Λίμνης και τέσσερις για τη ζώνη ευθύνης του Δασαρχείου Ιστιαίας.

Δασαρχείο Λίμνης

Για την Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη V προγραμματίστηκε να κατασκευαστούν 30 φράγματα και προφράγματα βάρους από σκυρόδεμα προϋπολογισμού 2.751.330 ευρώ (με τον ΦΠΑ 24%). Επειδή η δαπάνη ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, έπρεπε η σύμβαση να περάσει από προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Ε’ Κλιμάκιό του με την Πράξη 272/2022 ενέκρινε τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 10 Μάη του 2022.

Στις 19 Μάη, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη, ο α/α προϊστάμενος του Δασαρχείου Λίμνης, με απόφασή του, όρισε τη δασολόγο Αικ. Κομματά που υπηρετεί στο ίδιο Δασαρχείο επιβλέπουσα της κατασκευής του έργου. Μένει να εκδοθεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης της εταιρίας, για να αρχίσει η κατασκευή των 30 φραγμάτων και προφραγμάτων βάρους. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, το έργο πρέπει να κατασκευαστεί μέχρι τις 10 Μάη του 2023, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης.

Για την Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη IV προγραμματίστηκε να κατασκευαστούν 33 φράγματα και προφράγματα από σκυρόδεμα προϋπολογισμού 2.884.500 ευρώ (με τον ΦΠΑ).

Στις 21 Μάρτη του 2022 έγινε η προσωρινή κατακύρωση της σύμβασης και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί αν ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ε’ Κλιμάκιο του Ε.Σ. Ετσι δεν υπογράφηκε ακόμη η σύμβαση που η διάρκειά της θα είναι ένας χρόνος.

Για την Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη III προγραμματίστηκε να κατασκευαστούν 31 φράγματα και προφράγματα βάρους από σκυρόδεμα προϋπολογισμού 1.897.200 ευρώ (με τον ΦΠΑ).

Στις 14 Γενάρη ορίστηκε η διεξαγωγή του διαγωνισμός για την 1η Φλεβάρη του 2022. Με την Πράξη 264 το Ε’ Κλιμάκιο του Ε.Σ. ενέκρινε την προσωρινή κατακύρωση του διαγωνισμού και στις 16 Μάη υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που πρέπει να εκτελεστεί μέσα σε ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή μέχρι τις 16 Μάη του 2023.

Στις 24 Μάη ο α/α προϊστάμενος του Δασαρχείου Λίμνης με απόφασή του όρισε τη δασολόγο Αρ. Στάμου, που υπηρετεί στο Δασαρχείο Λίμνης, ως επιβλέπουσα του έργου.

Για την Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη ΙΙ προγραμματίστηκε να κατασκευαστούν 36 φράγματα και 35 προφράγματα βάρους από σκυρόδεμα προϋπολογισμού 3.410.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ).

Με την Πράξη 197/2022 το Ε’ Κλιμάκιο του Ε.Σ. ενέκρινε τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 4 Απρίλη του 2022. Στις 6 Απρίλη ο α/α προϊστάμενος του Δασαρχείου με απόφασή του όρισε τη δασολόγο Αριστ. Στάμου ως επιβλέπουσα της κατασκευής του έργου.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης της εταιρίας για να ξεκινήσει το έργο που η διάρκεια κατασκευής του είναι ένας χρόνος, δηλαδή μέχρι τις 4 Απρίλη του 2023.

Για την πορεία της κατασκευής των φραγμάτων και προφραγμάτων βάρους της Υδρολογικής Λεκάνης Λίμνη I δεν έχουν δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποφάσεις του α/α προϊστάμενου του Δασαρχείου Λίμνης.

Δασαρχείο Ιστιαίας

Για την Υδρολογική Λεκάνη Ιστιαία IV προγραμματίστηκε να κατασκευαστούν 23 φράγματα και προφράγματα βάρους από σκυρόδεμα προϋπολογισμού 1.417.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ). Με την Πράξη 170/2022 του Ε’ Κλιμακίου του Ε.Σ. έγινε ο Προσυμβατικός Ελεγχος και στις 7 Απρίλη του 2022 υπογράφηκε η σύμβαση. Σύμφωνα με τη Διακήρυξη, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή μέχρι τις 7 Αυγούστου του 2022.

Στις 12 Απρίλη του 2022 ο α/α προϊστάμενος του Δασαρχείου Ιστιαίας με απόφασή του όρισε τον δασολόγο Χαρ. Κρυσταλλόγιαννη ως επιβλέποντα της κατασκευής του έργου. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης της εταιρίας και είναι επόμενο να μην έχει ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Για την Υδρολογική Λεκάνη Ιστιαία ΙΙΙ προγραμματίστηκε να κατασκευαστούν 12 φράγματα και προφράγματα βάρους από σκυρόδεμα προϋπολογισμού 645.700 ευρώ (με τον ΦΠΑ). Με την 14/πς/2022 Πράξη Προσυμβατικού Ελέγχου 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου έγινε ο έλεγχος και στις 7 Απρίλη του 2022 υπογράφηκε η σύμβαση. Το έργο αυτό, σύμφωνα με τη Διακήρυξη, πρέπει να κατασκευαστεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή μέχρι τις 7 Αυγούστου του 2022.

Στις 12 Απρίλη, ο α/α προϊστάμενος του Δασαρχείου Ιστιαίας με απόφασή του όρισε τον Τριαντ. Καραγιαννίδη επιβλέποντα της κατασκευής του έργου. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης της εταιρίας και φυσικά δεν άρχισε ακόμη η κατασκευή του έργου

Για την πορεία της κατασκευής των φραγμάτων και προφραγμάτων στις Υδρολογικές Λεκάνες Ιστιαία Ι και Ιστιαία ΙΙ δεν έχουν δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποφάσεις του α/α προϊστάμενου του Δασαρχείου Ιστιαίας.

Εκτός από τα φράγματα βάρους πρέπει να κατασκευαστούν ψηλά στις πηγές και φυτοκομικά έργα, που όμως δεν προβλέπονται σ’ αυτές τις συμβάσεις. Από την άλλη, προβλέπεται μεν ο χρόνος κατασκευής των φραγμάτων βάρους, αλλά είναι σίγουρο ότι θα δοθούν παρατάσεις για διάφορους λόγους. Αρκεί να σκεφτούμε ότι, για παράδειγμα, στην Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη ΙΙ και στις Υδρολογικές Λεκάνες Ιστιαία IV και III οι συμβάσεις υπογράφηκαν 4 και 7 Απρίλη και μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα πρωτόκολλα εγκατάστασης!

Κατασκευή φραγμάτων βάρους προβλέφτηκε μόνο στη Βόρεια Εύβοια. Με απόφαση στις αρχές Ιούλη του 2021 είχε προβλεφτεί η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με τις περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου. Στις 27 Δεκέμβρη του 2021 είχαμε υποβάλει αίτηση στον α/α Γενικό Διευθυντή Β. Γκουντούφα και ζητούσαμε να μας χορηγηθούν αντίγραφα αυτών των δύο Προγραμματικών Συμβάσεων. Στις 17 Γενάρη του 2022 ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασικών Εργων και Υποδομών Σ. Τσιλίκουνας μας απάντησε (η έμφαση δική μας):

«ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αίτημα χορήγησης εγγράφων.

Σχετ: Η με α.π. εισ. ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/124572/4618/28-12-2021 αίτησή σας.

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής αίτησής σας, κάνουμε γνωστό ότι η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου για την εκτέλεση έργων Ορεινής Υδρονομίας στις καμένες εκτάσεις 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη. Οταν υπογραφούν θα

σας κοινοποιηθεί αντίγραφό τους.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Σ. ΤΣΙΛiΚΟΥΝΑΣ» 

Από την απάντηση αυτή πέρασαν τέσσερις μήνες και ο κ. Τσιλίκουνας δεν εδέησε να μας απαντήσει. Γι’ αυτό στις 23 Μάη υποβάλαμε νέα αίτηση, αναφέροντας ότι επανερχόμαστε με νέα αίτηση ζητώντας να μας χορηγηθούν αντίγραφα αυτών των Προγραμματικών Συμβάσεων.

Το συμπέρασμα είναι ότι και στην επόμενη χειμερινή περίοδο ο κόσμος στη Βόρεια Εύβοια και στις άλλες περιοχές της χώρας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, θα «πνιγεί» και πάλι.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠερί απόπατου

Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

Επόμενο άρθρο 14 νεκροί – 17 νέες διασωληνώσεις

Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

1908: Δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες της Δανίας.

1925: Απόπειρα εκτέλεσης του βασιλιά της Βουλγαρίας Μπόρις από μπολσεβίκους αγρότες με βόμβα, 150 νεκροί.

1930: Αυτοκτονεί ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1979: Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (ΕΛΑ).

2010: Μπαράζ επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (οι δύο σε γραφεία βουλευτών) στη Θεσσαλονίκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Εφετείο 17Ν

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • ΕΛΑ

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • Επικοινωνία

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • Όροι χρήσης

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • Ποιοι είμαστε

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • Επικοινωνία

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

  • Όροι χρήσης

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

    Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo